.::NikoS::. Δημοσ. 25 Απριλίου 2014 Δημοσ. 25 Απριλίου 2014 Αν ειναι πολυ παλιός ο δίσκος και εχει και προβλήματα πολυ πιθανόν για αυτο δεν σου περνάει το post Προβλήματα δεν έχει, απλά είναι πανάρχαιο μοντέλο. Εκτός αν όταν λεμε προβλήματα εννοούμε διαφορετικό πράγμα.
rowain Δημοσ. 25 Απριλίου 2014 Δημοσ. 25 Απριλίου 2014 Δεν θα προσδώσει διαφορά επιδόσεων σε όλους τους δίσκους, αλλά στους sata 3 & 6 Gbit/s, & κάποιους νεότερους 1.5 Gbit/s που υποστηρίζουν native command queuing. Τις διαφορές τις εντοπίζει κάποιος (ή όχι) περισσότερο ή λιγότερο ανάλογα το δίσκο αλλά και το είδος του benchmark που θα κάνει. Τα πλεονεκτήματα του όμως δε περιορίζονται μόνο στις επιδόσεις. To ζήτημα δεν είναι να παρατηρείς διαφορές στα benchmark..εκεί τι να τις κάνεις;; Σε δίσκο sata3/6gbits καμμιά βελτίωση που να είναι αισθητή σε casual χρήση. Τώρα το αν τα πλεοντεκτήματά του δεν περιορίζονται μόνο στις επιδώσεις είναι ένα άλλο θέμα..Πάντως ούτως ή άλλως γενικά είναι καλύτερο να είναι ενεργοποιημένο το AHCI.
SPANK Δημοσ. 25 Απριλίου 2014 Δημοσ. 25 Απριλίου 2014 Προβλήματα δεν έχει, απλά είναι πανάρχαιο μοντέλο. Εκτός αν όταν λεμε προβλήματα εννοούμε διαφορετικό πράγμα. Προβλήματα ενοω να εχει bad sectors να ακούγεται η κεφαλή και τετοια και αυτο επειδή ειναι παλιός οποτε και μια τον βλέπει οπως λες μια οχι. Μπορείς να ελέγξεις σε τι κατάσταση ειναι με το hdsentinel στην πρώτη καρτέλα
.::NikoS::. Δημοσ. 25 Απριλίου 2014 Δημοσ. 25 Απριλίου 2014 Προβλήματα ενοω να εχει bad sectors να ακούγεται η κεφαλή και τετοια και αυτο επειδή ειναι παλιός οποτε και μια τον βλέπει οπως λες μια οχι. Μπορείς να ελέγξεις σε τι κατάσταση ειναι με το hdsentinel στην πρώτη καρτέλα εμ αυτό λέω. Άψογος δείχνει στο HDSentinel. Ότι ακούγεται ακούγεται αλλά αναλόγως πως τον έχω στερεωμένο στο κουτί Τώρα με τις πατέντες που έχω κάνει δεν ακούγεται τίποτα, αλλά ο θόρυβος που κάνει δε μου φαίνεται αφύσικος. Για την τεχνολογία του τότε μου φαίνεται φυσιολογικός. Ασε που σε IDE mode δεν υπάρχει κανένα θέμα. Είναι ο κύριος δίσκος μου καταρχήν και λειτουργεί πολλές ώρες την ημέρα απροβληματιστα.
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2018 Στις 24/4/2014 στις 2:42 ΜΜ, SPANK είπε Πολύ καλύτερο ναι και αν εχεις απορίες πως να το κανεις δές και τον οδηγό Ενεργοποίηση του AHCI σε Windows 7 / Vista , Ο σύνδεσμος που έχεις δώσει δεν οδηγεί κάπου... Μήπως υπάρχει τρόπος να τον ξαναδώσεις;;;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα