lapik Δημοσ. 24 Απριλίου 2014 Δημοσ. 24 Απριλίου 2014 Αξιζει να ρυθμισεις το bios να σου εχει το SATA σκληρο δισκο αντι σε IDE σε ACHI mode? (Αφου πρωτα δωσεις ενα 0 σε συγκεκριμενη καταχωρηση της registry πριν το bootαρεις και αλλαξεις mode) Απο οσο ξερω αυτη η ρυθμιση βοηθαει μονο στη ταχυτητα των SSD δισκων Μηπως τελικα δεν υπαρχει καμια διαφορα? Τι γνωμη εχετε?
SPANK Δημοσ. 24 Απριλίου 2014 Δημοσ. 24 Απριλίου 2014 Βοηθάει σε ολους τους δίσκους και αξίζει ναι , υπάρχει σημαντική διαφορά τοσο στο boot του λειτουργικού οσο και στις διεργασίες / προγράμματα που χρησιμοποιείς μεσα στο λειτουργικό 1
lapik Δημοσ. 24 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 2014 Καλημερα δημητρη Λες οτι αυτο το mode ειναι καλυτερο ε?
SPANK Δημοσ. 24 Απριλίου 2014 Δημοσ. 24 Απριλίου 2014 Πολύ καλύτερο ναι και αν εχεις απορίες πως να το κανεις δές και τον οδηγό Ενεργοποίηση του AHCI σε Windows 7 / Vista ,
.::NikoS::. Δημοσ. 24 Απριλίου 2014 Δημοσ. 24 Απριλίου 2014 Εγώ που έχω Sata δίσκο ο οποίος δε θέλει να περάσει με τίποτα το POST όταν υπάρχει ACHI mode ενεργοποιημένο τι να κάνω;
SPANK Δημοσ. 24 Απριλίου 2014 Δημοσ. 24 Απριλίου 2014 Εγώ που έχω Sata δίσκο ο οποίος δε θέλει να περάσει με τίποτα το POST όταν υπάρχει ACHI mode ενεργοποιημένο τι να κάνω; Δεν περνάει το post ή δεν κανει boot στα windows ?
lapik Δημοσ. 24 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 2014 @.::NikoS::. Αν εχεις windows 7 κανε το οπως λεει το βιντεακι Προσοχη στο εξης Αν δεν εχεις κανει πρωτα τη ρυθμιση στη registry και το αλλαξεις πρωτα απο το bios θα σου βγαλει μπλε οθονη.Δε ξερω αν επανερχεται μετα ο δισκος Απλα κανεις πρωτα μια μικρη ρυθμιση στη registry και στο restart πας στο bios και βαζεις ACHI mode. Αν εχεις δυο δισκους τοτε βγαλε τον εναν πριν το reboot γιατι το bios δε θα μπορει να δει να δει τον εναν δισκο σε IDE mode και τον αλλον σε ACHI. Αν εχεις λοιπον 2 δισκους κανε τους ξεχωριστα βγαζοντας τα καλωδια οταν ειναι σβηστο.Οταν πανε και οι 2 σε AHCI mode μονο τοτε συνδεσε και τους 2. Mε παρομοιο τροπο γινεται στα XP.Ομως ψαξε για βιντεο στα XP στο youtube γιατι ακριβως η ιδια ρυθμιση στη registry μαλλον δε θα ειναι Αν θες τωρα να το βγαλεις και να ξαναπας σε IDE mode απλα το αλλαζεις στο bios χωρις τιποτα αλλο (δεν ξαναρυθμιζεις τη registry).Στα win 7 εμενα μου δουλεψε ετσι δεν ξερω αν ακριβως το ιδιο γινεται στα xp
.::NikoS::. Δημοσ. 24 Απριλίου 2014 Δημοσ. 24 Απριλίου 2014 Το πρόβλημα δεν είναι ότι δε φορτώνει windows, αλλά δε περνάει το POST! Είναι πανάρχαιος ο δίσκος δε ξέρω αν παίζει ρόλο Θα ξαναδοκιμάσω κάποια στιγμή να δω τι μηνυμα πετάει γιατί δε θυμάμαι. Αλλά νομίζω απλά κολλάει όταν διαβάζει τις συσκευές. Αν εκείνη την ώρα ξεσυνδέσω τον δίσκο τσουπ ξεκολλάει και προχωράει.
vasi Δημοσ. 24 Απριλίου 2014 Δημοσ. 24 Απριλίου 2014 εγώ χρησιμοποιώ ide όλους τους δίσκους ,δεν θέλω να μπλέκομαι με ασυμβατοτητες μεταξυ intel-amd αλλά και σε linux
άδικος Δημοσ. 24 Απριλίου 2014 Δημοσ. 24 Απριλίου 2014 εγώ χρησιμοποιώ ide όλους τους δίσκους ,δεν θέλω να μπλέκομαι με ασυμβατοτητες μεταξυ intel-amd αλλά και σε linux Δεν υπάρχουν ασυμβατότητες από τη στιγμή που υπάρχουν διαθέσιμοι οδηγοί.
Occultist Δημοσ. 24 Απριλίου 2014 Δημοσ. 24 Απριλίου 2014 Να προσθέσω και ότι η διαφορά επιδόσεων μεταξύ ide mode και ahci mode είναι σημαντική, για κάθε είδος δίσκου. 1
GPOWERR Δημοσ. 25 Απριλίου 2014 Δημοσ. 25 Απριλίου 2014 Παντως σε western digital blue δεν ειδα καμμια διαφορα σε αποδοση μεταξυ ide και ahci μεσω benchmark του Atto...σε καθαρη εγκατασταση windows 64 bit....μαλλον το ahci ευνοει τους γρηγοροτερους δισκους(black,ssd,hybrid)...
rowain Δημοσ. 25 Απριλίου 2014 Δημοσ. 25 Απριλίου 2014 ^+1 Καμμία απολύτως διαφορά σε σκληρό με AHCI mode ενεργοποιημένο...
SPANK Δημοσ. 25 Απριλίου 2014 Δημοσ. 25 Απριλίου 2014 Αν ειναι πολυ παλιός ο δίσκος και εχει και προβλήματα πολυ πιθανόν για αυτο δεν σου περνάει το post
άδικος Δημοσ. 25 Απριλίου 2014 Δημοσ. 25 Απριλίου 2014 Να προσθέσω και ότι η διαφορά επιδόσεων μεταξύ ide mode και ahci mode είναι σημαντική, για κάθε είδος δίσκου. Παντως σε western digital blue δεν ειδα καμμια διαφορα σε αποδοση μεταξυ ide και ahci μεσω benchmark του Atto...σε καθαρη εγκατασταση windows 64 bit....μαλλον το ahci ευνοει τους γρηγοροτερους δισκους(black,ssd,hybrid)... ^+1 Καμμία απολύτως διαφορά σε σκληρό με AHCI mode ενεργοποιημένο... Δεν θα προσδώσει διαφορά επιδόσεων σε όλους τους δίσκους, αλλά στους sata 3 & 6 Gbit/s, & κάποιους νεότερους 1.5 Gbit/s που υποστηρίζουν native command queuing. Τις διαφορές τις εντοπίζει κάποιος (ή όχι) περισσότερο ή λιγότερο ανάλογα το δίσκο αλλά και το είδος του benchmark που θα κάνει. Τα πλεονεκτήματα του όμως δε περιορίζονται μόνο στις επιδόσεις. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα