dkaris Δημοσ. 24 Απριλίου 2014 Δημοσ. 24 Απριλίου 2014 Καλησπέρα, Βρίσκω σε πολύ καλή τιμή ένα Mac Book Pro Mid 2012 (i7/8GB Ram/750 GB Disk). Με τις δυνατότητες αναβάθμισης που έχει RAM στα 16 GB αλλάγή δίσκου σε SSD και πιθανόν δεύτερο δίσκο στην θέση του superdrive, φαίνεται πολύ ενδιαφέρον....και με μεγάλη αντοχή στον χρόνο Για τις δουλειές τις οποίες το θέλω νομίζω με υπερκαλύπτει (browsing, document editing, light photo & video editing, media player κλπ) Ποιά η γνώμη σας;
mdr21 Δημοσ. 24 Απριλίου 2014 Δημοσ. 24 Απριλίου 2014 Το πιο βασικο ειναι σε ΤΙ τιμη το βρισκεις. Το πολυ καλη δεν λεει κατι.
dkaris Δημοσ. 24 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 2014 Είμαι νέος στον κόσμο των Mac οπότε ίσως να μην το κρίνω σωστά...ας δούμε ενα παράδειγμα για να δω αν το σκέφτομαι σώστα Το αναφερόμενο σύστημα, παίζει περίπου στα 1400 ευρώ. Με τα ίδια λεφτά προφανώς παίρνεις νεώτερη γενιά αλλά με χαμηλότερα specs, i5/128 SSD Σε αντιστοιχία με Windows και πάλι ένα αντιστοίχων specs σύστημα κινείται κάπου εκεί γύρω... Το σκεπτικό μου λέει οτι παίρνεις αυτό με τα δυνατότερα specs ώστε να αντέξει περισσότερο στον χρόνο.... Επίσης το mid2012 μοντέλο σου δίνει την προοπτικη να βγάλεις το superdrive και να βάλλεις δεύτερο δίσκο αρα κέρδος σε χώρο. Δεν είμαι τόσο σίγουρος οτ κάτι τέτοιο γίνεται στα μοντέλα του 2013 και μετά. (Για την μνήμη δνε το συζητάω παει στα 16 σε όλα). Βλέπωντας λοιπόν και τις δουλειές που κάνω, σίγουρα με καλύπτουν όλα τα μοντέλα απο 2012 και μετά....Στα χαρτιά όμως στα ίδια λεφτά παίρνεις παλαιότερη γενιά αλλά πιο ισχυρή.... Βλέπωντας και την υποστήριξη απο πλευράς λειτουργικού, νομίζω οτι θα είναι ζωντανό και δυνατό για πολλά χρόνια ακόμα Τα σκέφτομαι καλά η χανω κάτι;
ozelot Δημοσ. 24 Απριλίου 2014 Δημοσ. 24 Απριλίου 2014 Τα σκέφτομαι καλά η χανω κάτι; Αν κατάλαβα καλά σκέπτεσαι να μπεις στον mac-κόσμο. Όπως κι αν έχει το θέμα "πάρε Mac να δεις άσπρη μέρα" 1
basilis5 Δημοσ. 24 Απριλίου 2014 Δημοσ. 24 Απριλίου 2014 συμφωνα με αυτο το site http://www.mac2sell.net/τον πουλαει ακριβα ο φιλος. για εμενα θα ειχε νοημα αν ειχε εγγυηση το μηχανημα. 1400 ευρω και χωρις εγγυηση μεχρι το 2015 θα ελεγα οχι (δλδ εμεσα στο 2012-3 να ειχε ενεργοποιησει ο ιδιοκτητης apple care ). 1
dkaris Δημοσ. 24 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 2014 συμφωνα με αυτο το site http://www.mac2sell.net/τον πουλαει ακριβα ο φιλος. για εμενα θα ειχε νοημα αν ειχε εγγυηση το μηχανημα. 1400 ευρω και χωρις εγγυηση μεχρι το 2015 θα ελεγα οχι (δλδ εμεσα στο 2012-3 να ειχε ενεργοποιησει ο ιδιοκτητης apple care ). Ευχαριστώ για την απάντηση. Το μηχάνημα ειναι καινούριο απο μαγαζί, δεν είναι μεταχειρισμένο οπότε θεωρώ οτι η εγγύηση θα παίζει κανονικά. Αν είδα καλά μέχρι και η iSquare έχει αντίστοιχα στο site της τετοιο μοντέλο.
basilis5 Δημοσ. 24 Απριλίου 2014 Δημοσ. 24 Απριλίου 2014 Ευχαριστώ για την απάντηση. Το μηχάνημα ειναι καινούριο απο μαγαζί, δεν είναι μεταχειρισμένο οπότε θεωρώ οτι η εγγύηση θα παίζει κανονικά. Αν είδα καλά μέχρι και η iSquare έχει αντίστοιχα στο site της τετοιο μοντέλο. sorry καταλαβα λαθος εγω τοτε.
haHa Δημοσ. 24 Απριλίου 2014 Δημοσ. 24 Απριλίου 2014 Συγγνωμη, θα δωσεις 1400€ εν ετει 2014 για μηχανημα χωρις ssd, με μετριοτατη οθονη χαμηλης αναλυσης και μεγαλο βαρος/παχος? Το αναφερόμενο σύστημα, παίζει περίπου στα 1400 ευρώ. Με τα ίδια λεφτά προφανώς παίρνεις νεώτερη γενιά αλλά με χαμηλότερα specs, i5/128 SSD Σε αντιστοιχία με Windows και πάλι ένα αντιστοίχων specs σύστημα κινείται κάπου εκεί γύρω... Το σκεπτικό μου λέει οτι παίρνεις αυτό με τα δυνατότερα specs ώστε να αντέξει περισσότερο στον χρόνο.... Τα αντιστοιχα windows pc ειναι αισθητα φθηνοτερα ή εχουν πολυ καλυτερα specs, ιδιαιτερα εκει που μετρανε(φορητοτητα, μακραν καλυτερη οθονη, λεπτοτερα, ελαφρυτερα κλπ). Kαι οχι, το συγκεκριμενο που κοιτας δεν εχει δυνατα specs: εχει παλιοτερης γενιας επεξεργαστη, πιο αργη καρτα γραφικων, μικροτερη αυτονομια, αισθητα υποδεεστερη οθονη και σε αναλυση και σε χρωματα/αντιθεση/γωνιες θεασης. Μεινε μακρια απο αυτο το λαπτοπ. Αν θελεις mac,δες το macbook air ή το macbook pro 13 retina. Δεν ειναι τυχαιο οτι θα καταργηθει αυτο το form factor. Εντωμεταξυ, για ποιο macbook pro μιλας? Το 13" ή το 15"? Ειδικα αν ειναι το 13", μιλαμε για απιστευτα κακη επιλογη σε αυτα τα χρηματα. 3
dkaris Δημοσ. 24 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 2014 Μεινε μακρια απο αυτο το λαπτοπ. Αν θελεις mac,δες το macbook air ή το macbook pro 13 retina. Δεν ειναι τυχαιο οτι θα καταργηθει αυτο το form factor. Εντωμεταξυ, για ποιο macbook pro μιλας? Το 13" ή το 15"? Ειδικα αν ειναι το 13", μιλαμε για απιστευτα κακη επιλογη σε αυτα τα χρηματα. Εδώ είμαστε λοιπόν. Μάλλον έχεις εμπειρία απο το σύστημα (ή αντίστοιχα) οπότε έχω μερικές ερωτήσεις ακόμα! 1. H οθόνη είναι τόσο μετρια τελικά; Οκ καταλαβαίνω τα περι retina και το ποσο τέλεια δείχνουν όλα, αλλά θα είναι τόσο ενοχλητική σε θέματα browsing, document editing και ελαφρύ photo editing; 2. Συμφωνώ με το σχόλιο περι παλαιότερης γενιάς επεξερργαστή αλλά πόσο διαφορά μπορεί να έχει στην πράξη με τους νεότερης γενιάς; Απο οσο είδα, ακόμα και στο δικό σου Link, με τα ίδια λεφτά αποκτάς μικρότερο επεξεργαστή στην νέα γενιά Όσον αφορά την φορητότητα κλπ, δεν είναι παράγοντας απόφασης μιας και το laptop θα το μετακινώ ελάχιστα.... Θα συμφωνίσω με τις προτάσεις σου στα links. Τα συστήματα είναι και λίγο φθηνότερα και νεώτερης τεχνολογίας. Απλά λοιπόν σαν ερώτηση τι θα διάλεγες έχοντας στο μυαλό τα εξής: i7 vs i5 και δυνατότητες αναβάθμισης (μνημη, σκληρός- 128GB δεν φτάνουν ουτε για ζήτω), αντοχή στον χρόνο Η αλήθεια είναι οτι στα retina δεν ξέρω αν επεμβαίνεις σε δίσκο, μνήμες, θεωρώ πως θα μπορείς Στο δικό μου σκεπτικό (ίσως και λάθος) υπερισχύει το i7. Απο την άλλη όμως δεν έχω δουλέψει ποτε σε Mac (αν και θα ήθελα), οπότε και ψάχνω να δω τι γίνεται για να καταλάβω τι χρειάζομαι. Ευχαριστώ για τα σχόλια σου ΥΓ: Μιλάμε για 13 ιντσες
haHa Δημοσ. 24 Απριλίου 2014 Δημοσ. 24 Απριλίου 2014 Λοιπον, απο την στιγμη που μιλαμε για το 13, απλα ξεχασε το. Μιλαμε για απιστευτα κακη αγορα. Εδω ενδεικτικα η οθονη (και εδω βλεπεις διαφορα απλα στις γωνιες θεασης, ενω εχουν και τεραστια διαφορα στην αναλυση και στο contrast): retina mbp: mbp απλο 13": Στο retina δεν μπορεις να κανεις αναβαθμιση σε δισκο και μνημη. To retina εχει πανω απο 50% πιο γρηγορη καρτα γραφικων. Επισης, ο ενσωματωμενος ssd δισκος ειναι pci-express και πιανει ταχυτητες ως 750mbps που δεν μπορει να πιασει κανενας ssd που θα βαλεις στο απλο macbook pro. Η διαφορα στην ταχυτητα του επεξεργαστη θεωρω πως θα ειναι κατω απο 20% σε πραγματικες συνθηκες μεταξυ των 2 μοντελων. Οπως και να εχει, αν σε απασχολει η ισχυς του επεξεργαστη (που δεν θεωρω πως θα επρεπε να σε απασχολει, μιας και η αισθητα πιο αργη καρτα γραφικων, η πολυ χειροτερη οθονη, η μικροτερη αυτονομια του απλου mbp κλπ θα ειναι λογοι για αναβαθμιση πολυ νωριτερα απο τον λιγο πιο αργο επεξεργαστη του retina mbp), τοτε δες και αυτο το μοντελο retina macbook pro 2.6ghz/8gb/512gb ssd στα 1540€, οσο δηλαδη θα σου ερθει το ξεπερασμενο, απλο macbook pro 13, μαζι με εναν ssd που θα του βαλεις. Αν σου φαινονται πολλα τα χρηματα και επειδη οπως ειπες η φορητοτητα δεν ειναι τοσο σημαντικη για εσενα, τοτε κοιτα για καποιο windows laptop που θα εχει και καλη οθονη και θα ειναι πιο δυνατο και με μεγαλυτερη αντοχη στο χρονο.
dkaris Δημοσ. 24 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 2014 Χμμμ ενδιαφέρον και ευχαριστώ για την πληροφορία.... Να υποθέσω πως ασχολείσαι με επεξεργασία φωτογραφίας/βίντεο κλπ; Καταλαβαίνω την διαφορά που μου δείχνεις απλά δεν μπορώ να αποφασίσω αν είναι τελικά είναι τόσο ενοχλητική στην καθημερινότητα. Αλλαγή του post μιας και λόγω προβλήματος δεν διάβασα όλη την απάντηση σου. Οι παράγοντες που θέτεις είναι ενδιαφέροντες και θα τους μελετήσω. Θα επανέλθω αφού διαβάσω καλύτερα τι προτείνεις Ευχαριστώ
haHa Δημοσ. 24 Απριλίου 2014 Δημοσ. 24 Απριλίου 2014 (επεξεργασμένο) Χμμμ ενδιαφέρον και ευχαριστώ για την πληροφορία.... Να υποθέσω πως ασχολείσαι με επεξεργασία φωτογραφίας/βίντεο κλπ; Καταλαβαίνω την διαφορά που μου δείχνεις απλά δεν μπορώ να αποφασίσω αν είναι τελικά είναι τόσο ενοχλητική στην καθημερινότητα. Ακομα και να μην ειχαν διαφορα στην οθονη(που εχουν τεραστια), το retina macbook pro ειναι ουσιαστικα πιο γρηγορο(λογω πολυ γρηγοτερης καρτας γραφικων, ταχυτερου ssd κλπ), εχει καλυτερη αυτονομια, ειναι αισθητα ελαφρυτερο, λεπτοτερο, εχει πολυ καλυτερη αξια μεταπωλησης κλπ. Υ.Γ.: Στις φωτο, απλα δες την κεντρικη κατω φωτογραφια, που στο απλο macbook pro δεν μπορεις να ξεχωρισεις τα προσωπα και τα μαλλια των γυναικων ή που το δεντρο αντι για πρασινο φαινεται μαυρο. Πηγαινε δες τα απο κοντα σε ενα καταστημα και θα δεις τι τεραστια διαφορα στην οθονη εχουν. Αλλαγή του post μιας και λόγω προβλήματος δεν διάβασα όλη την απάντηση σου. Δεν υπηρχε προβλημα, απλα το εκανα edit και προσθετα σχολια σιγα-σιγα. Επεξ/σία 24 Απριλίου 2014 από haHa
dkaris Δημοσ. 24 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 2014 Το έψαξα λίγο γρήγορα μιας και ο χρόνος τρέχει και έχω το εξής σχόλιο Όλα όσα προτείνεις στέκουν και τεχνικά και απο πλευράς τίμων και συμφωνώ μαζί σου. Μου "κάθησε" λιγο στραβά όμως το γεγονός οτι στα νέα MBP Retina, δεν αναβαθμίζεις ουτε δίσκο ούτε μνήμη. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως αν χρειαστείς μεγαλύτερο δίσκο ή μνήμη τότε πας για νεο laptop. Η ανάγκη μπορεί να προκύψει είτε γιατι άλλαζουν οι ανάγκες χρήσης είτε γιατι το ίδιο το λειτουργικό θα απαιτήσει παραπάνω resources.... Εδώ λοιπόν έχω ένσταση. Δεν μπορώ να μπώ σε διαδικασία αλλαγής laptop επειδή δεν μπορώ να το αναβαθμίσω αν χρειαστεί Θα μου πεις βέβαια, με αυτά που θα κάνεις δεν θα χρειαστείς ποτέ αναβάθμιση. Οκ αλλά δεν ξέρω αν θα ήθελα να είμαι τόσο περιορισμένος σε περίπτωση τετοιας ανάγκης. Αντε και πες οτι με την μνήμη δεν τρέχει και κάτι, 8GB είναι αρκετά, αλλά με τον δίσκο; Δύσκολη απόφαση (όχι μόνο για mac αλλά και οποιοδήποτε laptop)
haHa Δημοσ. 24 Απριλίου 2014 Δημοσ. 24 Απριλίου 2014 Το έψαξα λίγο γρήγορα μιας και ο χρόνος τρέχει και έχω το εξής σχόλιο Όλα όσα προτείνεις στέκουν και τεχνικά και απο πλευράς τίμων και συμφωνώ μαζί σου. Μου "κάθησε" λιγο στραβά όμως το γεγονός οτι στα νέα MBP Retina, δεν αναβαθμίζεις ουτε δίσκο ούτε μνήμη. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως αν χρειαστείς μεγαλύτερο δίσκο ή μνήμη τότε πας για νεο laptop. Η ανάγκη μπορεί να προκύψει είτε γιατι άλλαζουν οι ανάγκες χρήσης είτε γιατι το ίδιο το λειτουργικό θα απαιτήσει παραπάνω resources.... Εδώ λοιπόν έχω ένσταση. Δεν μπορώ να μπώ σε διαδικασία αλλαγής laptop επειδή δεν μπορώ να το αναβαθμίσω αν χρειαστεί Θα μου πεις βέβαια, με αυτά που θα κάνεις δεν θα χρειαστείς ποτέ αναβάθμιση. Οκ αλλά δεν ξέρω αν θα ήθελα να είμαι τόσο περιορισμένος σε περίπτωση τετοιας ανάγκης. Αντε και πες οτι με την μνήμη δεν τρέχει και κάτι, 8GB είναι αρκετά, αλλά με τον δίσκο; Δύσκολη απόφαση (όχι μόνο για mac αλλά και οποιοδήποτε laptop) Αν θελεις μεγαλυτερο δισκο στο retina, τοτε παιρνεις εναν εξωτερικο. Ακομα και με τον εξωτερικο δισκο, το retina παραμενει πιο λεπτο,ελαφρυ και με μεγαλυτερη αυτονομια απο το απλο macbook pro που παει για καταργηση(δικαιως). Αν δεν θελεις εξωτερικο δισκο, υπαρχουν αλλες λυσεις για αναβαθμιση του εσωτερικου ssd: http://eshop.macsales.com/shop/SSD/OWC/Air-Retina/Apple-MacBook-Pro-Retina-2012-Drive-Internal-Flash Οποτε το θεμα της αναβαθμισης του δισκου δεν χρειαζεται να σε απασχολει. Τελος, το μοντελο που σου εδειξα στα 1540€ (οσο θα σου κοστιζε η κακη αγορα του απλου macbook pro με 750gb hdd+ 128gb ssd) εχει 512gb ssd, οποτε εισαι καλυμμενος για καιρο. 1
dkaris Δημοσ. 25 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2014 Καλημέρα, Ευαριστώ για τις πληροφορίες. Σιγουρα η πρόταση σου είναι συμφέρουσα. Το κόστος του δίσκου όμως είναι απαγορευτικό!!!! (τουλάχιστον για τωρα που είναι αρχή) Σε κάθε περίπτωση όμως με 512GB SSD δεν θα χρειαστεί κατι περισσότερο. Νομίζω οτι είδα αρκετές λεπτομέρεις γι ανα καταλάβω τι γίνεται.....απο οτι βλέπω θα ανακινωθούν μάλλον νέα μοντέλα τον επόμενο καιρό γεγονός που μάλλον θα μειώσει τις τιμές των υπαρχόντων.... Ευχαριστώ και πάλι για τις πληροφορίες! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα