Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια εχω ενα προβλημα στο προγραμμα Wolfram Mathematica 9...θελω να κανω την γραφικη παρασταση της συναρτησης F(x)=(2-x^2)/x^4 με A=[-5,0)U(0,5]

αλλα δεν γινεται δεν ξερω γιατι :/

θα ηθελα βοηθεια ευχαριστω πολυ :)

Δημοσ.

δεν ζητας αυτο βεβαια, αλλα δεν αν κατι τετοιο κανει

f1[x_] := (2 - x^2)/x^4 ;
f2[x_] := (2 - x^2)/x^4 ;

plot1 = Plot[f1[i], {i, -5, 0}, PlotRange -> {{-20, 20}, {-20, 20}}];
plot2 = Plot[f2[j], {j, 0, 5}, PlotRange -> {{-20, 20}, {-20, 20}}];

Show[plot1, plot2, PlotRange -> {{-20, 20}, {-20, 20}}]

γενικα παιζεις με το PlotRange . 
Ακριβως αυτο που θες να κανεις δεν ξερω σορυ. ΑΝ το βρεις ποσταρε το, γιατι κι εγω εχω σπασει τα @@ μου να το βρω..
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

PlotRange->Automatic δοκίμασε (αφού έχεις ορίσει με {x,-5,5} το δικό σου, σαν option δηλαδή.

Ή Exclusions->x==0

θα το δοκιμάσω σε λίγο κι εγώ. Αλλά τι πρόβλημα σου έβγαζε; Είναι δηλαδή το πρόβλημα στο σημείο 0 ή κάτι άλλο;

Edit2:
Εμένα και μόνο με τις εντολές:
F[x_]:=(2-x^2)/x^4
Plot[F[x],{x,-5,5}]

μου το δημιουργεί κανονικά, ίδιο με αυτό:
http://www.wolframalpha.com/input/?i=Plot[%282-x^2%29%2Fx^4%2C{x%2C-5%2C5}]

Επεξ/σία από flik
Δημοσ.

Μάλλον όπως το έκανες εσύ, να σπάσεις το plot σε 2 και να τα κάνεις show σε {x,-5,5}

Απλά δεν φαίνεται να είναι αυτό το πρόβλημα του φίλου, γιατί το mathematica το φτιάχνει βάζοντας και το σημείο x=0 μέσα, ακόμα και που το όριο δεν είναι πεπερασμένο εκεί. Δε χρειάζεται καν exclude δηλαδή.

Δημοσ.

σωστα, και στο μηδεν δεν οριζεται καν η f οποτε δεν θα την σχεδιαζε ακομα κι αν ηθελε.

απλα κι εγω μεσα απο την απορια του φιλου συνειδητοποιησα πως δεν εχω ξανασυναντησει τετοια γραφικη παρασταση, και οσο κι αν το εψαξα δεν βρισκω τπτ.

και επισης πως οριζεις (αν οριζεις) γραφικες παραστασεις με ανοιχτα και κλειστα διαστηματα.

Δημοσ.

Και σε εμένα δεν έχει τύχει να χρησιμοποιήσω δυο διαστήματα, γιατί δεν χρειάζονται. Γίνεται μόνο του και σε mathematica και σε matlab απο ότι είδα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...