Προς το περιεχόμενο

Tablet android or windows?

wind25

Προτεινόμενες αναρτήσεις

έχει και 3G το  asus? υπάρχει αισθητή διαφορά μεταξύ απλού ιντερνετ και 3G?

έχω ψηθεί και εγώ αν και συμφέρει απέξω να το αγοράσω απλά μετά παίζει να του περάσω γλώσσα ελληνικά?

Από όπου και να το πάρεις μπορείς να περάσεις τα ελληνικά. Από κάποιες χώρες όμως έχει διαφορετική διάταξη το πληκτρολόγιο και όχι qwerty. 3g δεν έχει δυστυχώς, εγώ όταν χρειάζομαι 3g δίνω από το κινητό μου και αν έχω καλό σήμα εκεί που είμαι έχει αξιοπρεπέστατη ταχύτητα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Από όπου και να το πάρεις μπορείς να περάσεις τα ελληνικά. Από κάποιες χώρες όμως έχει διαφορετική διάταξη το πληκτρολόγιο και όχι qwerty. 3g δεν έχει δυστυχώς, εγώ όταν χρειάζομαι 3g δίνω από το κινητό μου και αν έχω καλό σήμα εκεί που είμαι έχει αξιοπρεπέστατη ταχύτητα.

οκ θα το κοιτάξω για κανά e-bay λογικά!!! γιατί εδώ Ελλάδα έχει με τα 32gb όσο έχει έξω τα 64gb!

το 3G είναι ένα θέμα μπορώ να πω τώρα που έχει αρχίσει και εξελίσσεται η τεχνολογία....

δεν ξέρω βέβαια τη διαφορά από απλή σύνδεση ίντερνετ με σύνδεση 3G.

οκ θα το κοιτάξω για κανά e-bay λογικά!!! γιατί εδώ Ελλάδα έχει με τα 32gb όσο έχει έξω τα 64gb!

το 3G είναι ένα θέμα μπορώ να πω τώρα που έχει αρχίσει και εξελίσσεται η τεχνολογία....

δεν ξέρω βέβαια τη διαφορά από απλή σύνδεση ίντερνετ με σύνδεση 3G.

Ποια διαφορά εννοείς δεν κατάλαβα. κοίτα και σε διάφορα ευρωπαϊκά amazon, το είχαν σε καλές τιμές κατά καιρούς. Ebay αμερικάνικο μη κοιτάς κατά η γνώμη μου, αν πληρώσεις τελωνείο θα σου βγει όσο εδώ και περισσότερο. Ελλάδα και Ευρώπη κοίτα μόνο

Ποια διαφορά εννοείς δεν κατάλαβα. κοίτα και σε διάφορα ευρωπαϊκά amazon, το είχαν σε καλές τιμές κατά καιρούς. Ebay αμερικάνικο μη κοιτάς κατά η γνώμη μου, αν πληρώσεις τελωνείο θα σου βγει όσο εδώ και περισσότερο. Ελλάδα και Ευρώπη κοίτα μόνο

e-bay αγγλία έλεγα...

εννοούσα διαφορά μεταξύ 3G δικτύου και απλού δικτύου ιντερντετ αν υπάρχει μεγάλη διαφορά στην ταχύτητα..

Παίζουν πολλά ρόλο αλλά γενικά κάνεις δουλειά και με το 3g, έχει ικανοποιητική ταχύτητα αν έχεις καλό 3g σήμα. Σίγουρα είναι πιο αργό από dsl και πιο ακριβό (ειδικά αν κατεβάζεις πολύ δεν συμφέρει με τίποτα, μόνο για σερφάρισμα κάνει), οπότε καλό είναι να χρησιμοποιείται μόνο σαν εναλλακτική αν δεν υπάρχει "κανονικό" ιντερνετ. Τι τιμές παίζουν στο ebay?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
kostasfalcon, on 27 Apr 2014 - 8:32 PM, said:kostasfalcon, on 27 Apr 2014 - 8:32 PM, said:kostasfalcon, on 27 Apr 2014 - 8:32 PM, said:

για ριξε μια ματια...

https://www.google.gr/#q=windows%20rt%20emulator%20x86

Ηταν μια καλη αρχη, αλλα δυστυχως αυτος που το ξεκινησε το παρατησε,γιατι κρασαρε το tablet και βρηκε παρα πολλα προβληματα λογο οτι ειναι υπερβολικα κλειστο λογισμικο!

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2095934

Ελπιζω καποιος ή καποιοι να το συνεχισουν και η ms να σοβαρευτει και να ευκολινει λιγο τα πραγματα για την RT!

Δεν υπαρχει κανενας λογος να μην αφηνει το developing και τι μεταφορα καποιων desktop apps και σ'αυτη!

Επεξ/σία από ektor7

Παίζουν πολλά ρόλο αλλά γενικά κάνεις δουλειά και με το 3g, έχει ικανοποιητική ταχύτητα αν έχεις καλό 3g σήμα. Σίγουρα είναι πιο αργό από dsl και πιο ακριβό (ειδικά αν κατεβάζεις πολύ δεν συμφέρει με τίποτα, μόνο για σερφάρισμα κάνει), οπότε καλό είναι να χρησιμοποιείται μόνο σαν εναλλακτική αν δεν υπάρχει "κανονικό" ιντερνετ. Τι τιμές παίζουν στο ebay?

από 300-350 βρίσκεις εύκολα και εννοώ το 64gb!! γιατί σε αυτή την τιμή στην χώρα μας έχω το 32gb

το 3G με κολλάει λίγο γιατί η τεχνολογία προχωράει δυστυχώς. Η αλήθεια είναι ότι δεν θα κατεβάζω και τίποτα τραγικό...κυρίως πλοήγηση η αλήθεια είναι.

Είχα δει και ένα άλλο μοντέλο της asus Που είχε 3G αλλά είναι win RT :-(

Αν σε καλύπτει στα υπόλοιπα μη κολλάς στο 3g. Αν το χρειαστείς λύσεις υπάρχουν και μέσω κινητού και με 3g modem. Καλό θα ήταν να το είχε αλλά ήδη έχει πολλά για την τιμή του! Μπορείς να δώσεις κανένα link από το ebay? Μια ματιά που έριξα δεν βρήκα κάτι

Γεια σου wind25

Επειδη και εγω ξεκινησα για πρωτη αγορα tablet πριν κανα μηνα (εγω μαλιστα κοιταζα με προτεραιοτητα την casual χρηση) και σε μενα εκανε κλικ κατευθειαν το 2520 και λογω σχεδιασμου και ως nokiaκιας απο εποχες 6110, τελικα μετα απο πολυ ψαξιμο και σκεψη κατεληξα στο surface pro το οποιο και σου προτεινω με κλειστα ματια ποσο μαλλον απο την στιγμη που ζητας tablet για επαγγελματικη χρηση.

Στην αρχη με μια γρηγορη ματια επεσα κατευθειαν στο 2520 χωρις να με ενοιαζαν τα RT μια που το ηθελα κυριως για απλη χρηση αλλα λιγο πριν την αγορα ειπα να κανω μια ερευνα και στις υπολοιπες επιλογες στο αντιστοιχο price range. Στα 300-400 ευρω, εχοντας μπει στο τρυπακι να δω το περισσοτερο που μπορω να παρω απο ενα tablet κατεληξα στο dell venue 11 pro 5130, το οποιο δειχνει ως την καλυτερη επιλογη μεσα απο πολλα reviews.

Δυστυχως ομως οταν μπηκα στην διαδικασια αγορας παρολο που στην αμερικη η τιμη ειναι 500$ - 360 ευρω, απο οπου και να το παραγγειλω μεχρι να φτασει εδω ή απο καταστημα εντος ελλαδας η τιμη εκτοξευεται στα ~600 και δεν ειμαι πεπεισμενος οτι αξιζει αυτα τα χρηματα.

Εχοντας πλεον διαγραψει ως επιλογη τα RT και χωρις να με πειθει το t100 απο ποιοτητα, σχεδιασμο, επιδοσεις (διαρκεια στον χρονο) ειπα να ψαξω τουλαχιστον κατι αντιστοιχο στα ~600 ευρω εκτος απο venue 11 pro, οπου και βρηκα το surface pro στα 650.

Για μενα ειναι η καλυτερη value for money λυση σε αυτα που προσφερει και δινοντας 250 ευρω επιπλεον απο τις επιλογες των ~400 ευρω παιρνεις ενα tablet με μεγαλη διαφορα στην ποιοτητα και ~4 φορες πιο δυνατο σε επιδοσεις, τα οποια σου προσφερουν ηρεμια, αποδοτικοτητα και διαρκεια στον χρονο.

Για να στο αναλυσω πιο συγκεκριμενα φοραει i5 3ης γενιας ο οποιος ειναι x3 ταχυτερος και κανονικο ssd 128 ο οποιος ειναι x5 γρηγοροτερος απο ολα τα μοντελα τα οποια ψαχνεις για να κανεις την δουλεια σου (επαγγελματικη χρηση). Οποτε σκεψου την επομενη φορα που θα σερνεται το tablet σου οταν εχεις ανοιξει 2 προγραμματα (απαιτητικα οπως λες) και δεν θα μπορεις να δουλεξεις ή την στιγμη που θα θελεις να αντιγραψεις κατι και θα θελει 10 λεπτα (αν εχει χωρο στα 64gb) ενω με τον ssd 2. Σκεψου γενικοτερα τον χρονο που θα χασεις και τα νευρα που θα σιχτιριζεις οταν το tablet δεν θα ανταπεξερχεται στις απαιτησεις σου λογο μετριοτητας χωρις να μιλησουμε για τις πιθανοτητες να βγει κατι ελλατωματικο. Για μενα αυτα αξιζουν τα 250 ευρω παραπανω αν ειναι να επενδυσεις ~400 για να κανεις την δουλεια σου. Σιγουρα μακροπροθεσμα (+1 χρονο χρησης απο τωρα).

Το surface pro εχει και αλλα αρκετα πλεονεκτηματα αλλα καλυτερα να τα ψαξεις μονος σου, το μεγαλυτερο (μοναδικο?) μειωνεκτημα που εχω παρατηρησει ειναι η μπαταρια οπου πρεπει να το φορτισεις μετα απο 4+ ωρες.

Ελπιζω να βοηθησα στην τελικη αποφαση.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σου wind25

Επειδη και εγω ξεκινησα για πρωτη αγορα tablet πριν κανα μηνα (εγω μαλιστα κοιταζα με προτεραιοτητα την casual χρηση) και σε μενα εκανε κλικ κατευθειαν το 2520 και λογω σχεδιασμου και ως nokiaκιας απο εποχες 6110, τελικα μετα απο πολυ ψαξιμο και σκεψη κατεληξα στο surface pro το οποιο και σου προτεινω με κλειστα ματια ποσο μαλλον απο την στιγμη που ζητας tablet για επαγγελματικη χρηση.

Στην αρχη με μια γρηγορη ματια επεσα κατευθειαν στο 2520 χωρις να με ενοιαζαν τα RT μια που το ηθελα κυριως για απλη χρηση αλλα λιγο πριν την αγορα ειπα να κανω μια ερευνα και στις υπολοιπες επιλογες στο αντιστοιχο price range. Στα 300-400 ευρω, εχοντας μπει στο τρυπακι να δω το περισσοτερο που μπορω να παρω απο ενα tablet κατεληξα στο dell venue 11 pro 5130, το οποιο δειχνει ως την καλυτερη επιλογη μεσα απο πολλα reviews.

Δυστυχως ομως οταν μπηκα στην διαδικασια αγορας παρολο που στην αμερικη η τιμη ειναι 500$ - 360 ευρω, απο οπου και να το παραγγειλω μεχρι να φτασει εδω ή απο καταστημα εντος ελλαδας η τιμη εκτοξευεται στα ~600 και δεν ειμαι πεπεισμενος οτι αξιζει αυτα τα χρηματα.

Εχοντας πλεον διαγραψει ως επιλογη τα RT και χωρις να με πειθει το t100 απο ποιοτητα, σχεδιασμο, επιδοσεις (διαρκεια στον χρονο) ειπα να ψαξω τουλαχιστον κατι αντιστοιχο στα ~600 ευρω εκτος απο venue 11 pro, οπου και βρηκα το surface pro στα 650.

Για μενα ειναι η καλυτερη value for money λυση σε αυτα που προσφερει και δινοντας 250 ευρω επιπλεον απο τις επιλογες των ~400 ευρω παιρνεις ενα tablet με μεγαλη διαφορα στην ποιοτητα και ~4 φορες πιο δυνατο σε επιδοσεις, τα οποια σου προσφερουν ηρεμια, αποδοτικοτητα και διαρκεια στον χρονο.

Για να στο αναλυσω πιο συγκεκριμενα φοραει i5 3ης γενιας ο οποιος ειναι x3 ταχυτερος και κανονικο ssd 128 ο οποιος ειναι x5 γρηγοροτερος απο ολα τα μοντελα τα οποια ψαχνεις για να κανεις την δουλεια σου (επαγγελματικη χρηση). Οποτε σκεψου την επομενη φορα που θα σερνεται το tablet σου οταν εχεις ανοιξει 2 προγραμματα (απαιτητικα οπως λες) και δεν θα μπορεις να δουλεξεις ή την στιγμη που θα θελεις να αντιγραψεις κατι και θα θελει 10 λεπτα (αν εχει χωρο στα 64gb) ενω με τον ssd 2. Σκεψου γενικοτερα τον χρονο που θα χασεις και τα νευρα που θα σιχτιριζεις οταν το tablet δεν θα ανταπεξερχεται στις απαιτησεις σου λογο μετριοτητας χωρις να μιλησουμε για τις πιθανοτητες να βγει κατι ελλατωματικο. Για μενα αυτα αξιζουν τα 250 ευρω παραπανω αν ειναι να επενδυσεις ~400 για να κανεις την δουλεια σου. Σιγουρα μακροπροθεσμα (+1 χρονο χρησης απο τωρα).

Το surface pro εχει και αλλα αρκετα πλεονεκτηματα αλλα καλυτερα να τα ψαξεις μονος σου, το μεγαλυτερο (μοναδικο?) μειωνεκτημα που εχω παρατηρησει ειναι η μπαταρια οπου πρεπει να το φορτισεις μετα απο 4+ ωρες.

Ελπιζω να βοηθησα στην τελικη αποφαση.

Αρχικά  θέλω να σε ευχαριστήσω για την ολοκληρωμένη και αιτιολογημένη αποψή σου!!!

Το Νοκια μου άρεσε και μου αρέσει και αν δεν υπήρχε πρόβλημα με εγκατάσταση αρχείων .exe που λένε τα παιδιά δεν θα με ενοχλούσε. αλλά είναι πρόβλημα να μη μπορώ να εγκαταστήσω προγράμματα.

Για το tablet Που λες ειλικρινά πριν δω το μήνυμα σου είχα ρίξει μια ματιά σε αυτό ακριβώς και είδα ότι είναι σχεδόν όσο δυνατό είναι το laptop μου. Το μειονέκτημα της μπαταρίας είναι πολύ θέμα καθώς φαντάσου 4 ώρες κρατάει το λαπτοπ μου. Φαντάσου το ταμπλετ που θα το χρησιμοποιώ αρκετά μέσα στη μέρα. Φοβάμαι πως δεν θα αντέξει. Επίσης, ένα άλλο μειονέκτημά του είναι το βάρος του που φτάνει στο 1 κιλό όταν τα υπόλοιπα φτάνουν στα 500 gr το πολύ!!!!

Το Asus το είδα σήμερα. δεν μπορώ να πω πως είναι άσχημο για τα χρήματα που προσφέρει πάντως. Γενικά η asus είναι αξιόπιστη και πιστεύω πως θα αντέχει σε βάθος χρόνου.

Ο μεγάλος μου πόθος παραμένει το Νόκια!! δεν μπορώ να πω πως υπάρχει κάτι καλύτερο. Αυτό με το win RT μου τη δίνει απίστευτα!!!!!! Ειλικρινά αν μπορώ να τα βγάλω και να περάσω τα κανονικά θα ήταν ευλογία!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Σε ευχαριστώ πάντως για την πληρέστατη άποψη σου!!!!!!

Επεξ/σία από wind25
  • Like 1

Να κάνω μια σημείωση στην πρόταση του Κράλλ. Το surface pro με το ζόρι βγάζει 4 ώρες μπαταρίας. Το τ100 βγάζει 11 με 12. 

Ή άποψη μου είναι πως αν πραγματικά ψάχνεις το form factor του tablet, δηλαδή 500 γραμμάρια και κάτω και τουλάχιστον 10 ώρες αυτονομία η επιλογή είναι μόνο Baytrail.

Τα haswell tablets υπολείπονται σε όλους τους τομείς πλήν της απόδοσης του επεξεργαστή, που στις περισσότερες χρήσεις, ίσως να είναι και περιττή. 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@kraLL....

Από τα 350 του t100 μεχρι τα 650 η διαφορα τιμης είναι χαοτικη.....

Φυσικα οποιος διαθετει το χρημα και μπορει να το διαθεσει σαφως και είναι μια καλη επιλογή το surface pro.

Οποιος όμως δεν το εχει,  παει στο t100 το οποιο παιρνει αριστα 10 στα λεφτα που ζηταει.

Επεξ/σία από kostasfalcon
  • Like 1

Να κάνω μια σημείωση στην πρόταση του Κράλλ. Το surface pro με το ζόρι βγάζει 4 ώρες μπαταρίας. Το τ100 βγάζει 11 με 12. 

Ή άποψη μου είναι πως αν πραγματικά ψάχνεις το form factor του tablet, δηλαδή 500 γραμμάρια και κάτω και τουλάχιστον 10 ώρες αυτονομία η επιλογή είναι μόνο Baytrail.

Τα haswell tablets υπολείπονται σε όλους τους τομείς πλήν της απόδοσης του επεξεργαστή, που στις περισσότερες χρήσεις, ίσως να είναι και περιττή. 

Το βάρος μετά την αυτονομία της μπαταρίας είναι πολύ σημαντικό.. μέχρι 500-600 gr ειναι ανεκτό! Η μπαταρία όμως είναι σημαντικότατη.

Όπως ανέφερα και παραπάνω πήγα και το είδα το asus και δείχνει αρκετά καλό για αυτά που προσφέρει!!και με τη συγκεκεριμένη μπαταρία είναι ότι πρέπει για καθημερινή συχνή χρήση.!

Baytrail????? Haswell???

** Μακάρι να υπήρχε λύση με το 2520 της Νοκια!!!

Baytrail = Ιντελ επεξεργαστές σχεδιασμένοι για ελάχιστη κατανάλωση και μέγιστη φοριτότητα.

Haswell = Η τελευταία γενιά επαιξεργαστών i core της ίντελ, του βρήσκεις σε ultrabooks/laptops και desktop υπολογιστές.

Το 2520 απλά ξέχασε το, σαν να μην υπάρχει. Αν θες τάμπλετ, πας σε Baytrail. Αν θες laptop replacement σε form factor tablet, πας σε συσκευή με icore επεξεργαστή, αλλα οι παραχωρήσεις που θα κάνείς είναι πολλές.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...