madblue Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 καλησπέρα σε ολους επελεξα να κανω εδω αυτο το topic αν ειμαι εκτος τοπου και χρονου παρακαλω τους διαχειριστες να του αλλαξουν κατηγορια... εχω μια απορια σκετικα με το εκπαιδευτικο συστημα.εγω απο μικρός εχω επιλεξει τι θα ακολουθησω..προγραμματισμο...μαλιστα ειναι διχασμενος αν θα επικεντρωθω προγραμματισμο game develepoment η προγραμματισμο λειτουργικων συστηματων.μ αρεσουν και τα δυο! ειμαι πρωτη λυκειου ΕΠΑΛ....του χρονου ξεκινανε οι ειδικοτητες κτλπ και εγω πρεπει να επιλεξω καθε σωφρων ανθρωπος θα επελεγε προγραμματισμο αλλα εγω ελεγα αν γινεται μιας και που μου αρεσει ο προγραμματισμος λειτουργικων συστηματων πραγμα που απαιτει γνωσεις hardware να παω ηλεκρονικος στο λυκειο και να περασω τει ή αει ως προγραμματιστης ετσι να εχω και γνωσεις hardware και γνωσεις software καθε λογης καθηγητης που εχω ρωτησει μου τα μασαει χωρις να μου εμπνεει εμπιστοσυνη....τελικα γινεται η αναγκαστικα οτι πας ειδικοτητα περνας και στα πανεπιστημια? ευχαριστω εκ των προτέρων
geomagas Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 καθε σωφρων ανθρωπος θα επελεγε προγραμματισμο αλλα εγω ελεγα αν γινεται μιας και που μου αρεσει ο προγραμματισμος λειτουργικων συστηματων πραγμα που απαιτει γνωσεις hardware να παω ηλεκρονικος στο λυκειο και να περασω τει ή αει ως προγραμματιστης ετσι να εχω και γνωσεις hardware και γνωσεις software Αν και είναι μεγάλο κεφάλαιο, στην ανάπτυξη Λ/Σ το HAL είναι το μόνο που ασχολείται με H/W και είναι ένα ελάχιστο ποσοστό της όλης διαδικασίας, ακόμα κι αν φτάσεις το λειτουργικό σου σε πολύ χαμηλό επίπεδο. Για να φτιάξεις ένα Λ/Σ θα πρέπει πρώτα απ' όλα να είσαι καλός προγραμματιστής. Αλλά από τους πολύ καλούς όμως. Το H/W θα το μάθεις από τα specs όταν έρθει η ώρα. Άσε που, και στον προγραμματισμό, θα αγγίξεις και H/W ως ένα βαθμό. Οπότε, be σώφρων. Επικεντρώσου στον προγραμματισμό.
madblue Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 ααααα αρα δηλαδη επικεντρωνωμαι προγραμματισμο και θα μαθω και το h/w με τον καιρο ως κομματι της υλης.. πολυ ωραια ευχαριστω
geomagas Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 Επειδή μου θύμισες τα νιάτα μου, αυτό θα σε βοηθήσει περισσότερο από οτιδήποτε θα μάθεις για ανάπτυξη Λ/Σ στα Ελληνικά σχολεία. Ή μάλλον θα σου δημιουργήσει τις απορίες που θα σου λύσει το πανεπιστήμιο/ΤΕΙ. (Αν ζούν ακόμα...) Ο Combuster είναι λίγο απότομος και ο Brendan λίγο elite... αλλά θα μάθεις πολλά από αυτούς.
Moderators Kercyn Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 Moderators Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 Δεν υπάρχει ΤΕΙ/ΑΕΙ προγραμματισμού. Επίσης, ό,τι και να μάθεις στην ειδικότητά σου θα είναι ελάχιστο μπροστά σε αυτά που θα μάθεις στη σχολή που θα περάσεις. Επίσης, ίσως εκπλαγείς με το πόσο "όχι σαν να παίζεις" είναι το να φτιάχνεις ένα παιχνίδι. Δε λέω ότι δεν είναι διασκεδαστικό, γιατί κι εγώ μ' αυτό θέλω ν' ασχοληθώ, αλλά δεν έχει καμία σχέση με το να παίζεις το ίδιο το παιχνίδι. Το ίδιο κι ένα λειτουργικό σύστημα. Αν και δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με αυτό, ίσως να μην είναι αυτό που περιμένεις. Στα λέω αυτά για να μην είσαι απόλυτος στο "θα κάνω αυτό ή αυτό". Κατά τη γνώμη μου πήγαινε προγραμματισμό και διάλεξε μια σχολή πληροφορικής. Εκεί θα δεις περισσότερα πράγματα που θα σε βοηθήσουν να αποφασίσεις με τι θες ν' ασχοληθείς (και μπορεί να μην είναι τίποτα από τα 2 που είπες). 2
madblue Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 Kercyn οντως αυτο αλλα σκευτομαι......δεν θα ειναι μαγικο να βλεπουν οι γυρω σου γραφικα και εσυ να βλεπεις και να φανταζεσαι εντολες?ειναι περα για περα συναρπαστικο και γοητευτικο φυσικα και το να οδηγεις το h/w απο πολυ χαμηλο επιπεδο γραφοντας μινιμαλιστικα kernels ειναι επισης συναρπαστικο.....γενικοτερα το low-level programming με ενθουσιαζει ,,,, αλλα και αυτο που λες αληθευει.......οποτε διαβαζοντας και κανοντας geomagas πολυ ωραιο το site θελω απειρο διαβασμα φυσικα αλλα ενταξει διαβασμα να ναι και δεν φοβαμαι
Moderators Kercyn Δημοσ. 24 Απριλίου 2014 Moderators Δημοσ. 24 Απριλίου 2014 Άμα σου αρέσει το low level, δες το Arduino. Είναι μια πλακέτα που έχει τα απολύτως βασικά (σκέψου το σαν ένα μίνι-υπολογιστή, μόνο που πρέπει να το προγραμματίσεις εσύ). Μπορείς να του κολλήσεις διάφορες "επεκτάσεις" (τα λεγόμενα shields) για να του δώσεις επιπλέον λειτουργίες. Υπάρχουν μερικά μαγαζιά στην Αθήνα (εγώ το πήρα από Αγ. Παρασκευή, νομίζω έχει κι ένα μαγαζί στο κέντρο).
madblue Δημοσ. 24 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 2014 ωπα ΩΠΑ ενδιαφερον πολυ ενδιαφερον! αυτο και αν ειναι ....ειναι οτι πρεπει για αρχη ειναι πολυ ωραιο....προγραμματιζεις low με [απο οτι καταλαβα]λιγες γνωσεις περι h/wχιλια ευχαριστω .... θα το παραγκειλω μεθαυριο ...... και διαβαζοντας και κανοντας μαθαινεις να φανταστω πιο πολλα για h/w... εχει και breadboards ....τρομερο! :blink:
Moderators Kercyn Δημοσ. 24 Απριλίου 2014 Moderators Δημοσ. 24 Απριλίου 2014 Για τον προγραμματισμό του χρησιμοποιεί μια γλώσσα που μοιάζει πολύ με τη C (και η C θα σου χρειαστεί άμα ασχοληθείς με low level). Ο επεξεργαστής που χρησιμοποιεί (τουλάχιστον το UNO που έχω εγώ) είναι ο ATMega328, ο οποίος είναι πολύ απλός. Άμα ψάξεις για arduino projects στο YouTube θα βρεις απίστευτα πράγματα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα