Προς το περιεχόμενο

Tablet ή laptop;;;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σαν λύση ανάγκης, μπορείς να συντάξεις ένα CV. Ναι προφανώς σε 10" δεν θα δουλέψεις άνετα, αλλά γι'αυτό τα περισσότερα έχουν έξοδο mDP / mHDMI για να συνδέσεις οθόνη. Βάζεις κι ένα kb+mouse μέσω hub και ξαφνικά δεν έχει καμία διαφορά από desktop.

Εγώ τουλ. που πήρα το SP για αντικαταστάτη laptop έχω βολευτεί απίστευτα, το μόνο μου παράπονο είναι ότι ακόμα περιμένω να κυκλοφορήσει το Power Cover στην Ευρώπη. :P

• Απαντ. 71
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
plpapadopoulos, on 24 Apr 2014 - 7:23 PM, said:plpapadopoulos, on 24 Apr 2014 - 7:23 PM, said:plpapadopoulos, on 24 Apr 2014 - 7:23 PM, said:

Ενα εχω να σου πω. Οσα δε φτανει η αλεπου, τα κανει κρεμασταρια.

Λυπαμαι αν σε στεναχωρεσα. Επι της ουσιας για 9 στις 10 σοβαρες ασχολιες το Τ100 σου τρωει δυστυχως απειρη σκονη απο ενα X230T. Οποτε κρατα το να βλεπεις τςινιες που θες και να κατεβαζεις torrents, αντε και για facebook κι ασε οσους θελουν να κανουν σοβαρη δουλεια με ταμπλετα και με wacom digitizer, να εχουν αντιθετη γνωμη.

Παρεπιπτοντως σε full χρηση βγαζω ανετα 6αωρο και 12αωρο με 2 μπαταριες, εχοντας τη δυνατοτητα να δουλευω και με VM, κατι που μαλλον σου ειναι αγνωστο, αλλα δε σε κατηγορω ουτε σε αδικω. Απλα δεξου πως το T100 για τον περισσοτερο κοσμο δε μπορει να αποτελεσει desktop or laptop replacement.Εκτος αν μιλαμε για ασχετους η αργοσχολους που το θελουν μονο για φουμπου και ταινιες ξαπλα. Γιατι ακομα κι ενα CV να θες να συνταξεις ακομα και με λαπτοπ των 300 ευρω θα κανεις πιο ανετα τη δουλεια σου σε σχεση με το Τ100.

Ρε φιλε αν θες να μιλησουμε σοβαρα για windows tablet υπαρχει σιγκεκριμενο θεμα αν θες!

Και επειδη ασχολουμε με τα windows tablets πο το 2008 ειναι ενας πολυ σοβαρος λογος που δε θα ΠΕΤΟΥΣΑ τα λεφτα μου για το x230T!

ΥΒΡΙΔΙΚΟ ΧΩΡΙΣ αποσπομενο πληκτρολογιο ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ για TABLET χρηση!!!

Ουτε το βαρος ουτε το παχος ουτε ο σχεδιασμος σε αφηνει να το δουλεψεις σαν tablet!Εναι ταλαιπορεια!!!

Οσο για την "αλεπου" θα σου εξηγησω κατι!Δεν εχω προβλημα να δωσω και 1500ευρω για ενα μαματο υβριδικο φτανει να ειναι οπως το θελω και να αξιζει τα λεφτα του!

Οσο για τα απαιτητικα προγραμματα υπαρχει το qosmio x505 που χαρισα στη κοπελλα μου εδω και 2 χρονια που δινει σφαλιαρες οσο αγορα cpu/gpu!Αλλα προφανως για να μην το χρησιμοποιησω εδω και 1+ χρονο προφανως δε χριαζομασται ΟΛΟΙ τεραστια επεξεργαστικη ισχυη!!!

Γι'αυτο η χρηση που το κανεις εσυ δεν ειναι ιδια για ολους και δεν προτινουμε σε ολους τα ιδια πραγματα!

Τωρα παραμενει να μας πεις την ΠΟΠΙΟΤΙΚΗ προταση σου στα 450 ευρο!!!

Υ.Γ.Για το αργοσχολος,θα σου αναφερω οτι ειμαι γιατρος και σε προκαλω να μου πεις ΕΝΑ προγραμμα απαιτητικο που χρειαζεται ο προσωπικος μου φορητος να σηκωσει???

ΕΝΑ!!!!! :devil:

Y.Γ.2 Θελεις να σου πω ποση αυτονομια εχει με το keyboard το dell venue 11 pro(i5)?14-16ωρες χωρις να ΚΟΥΒΑΛΑ ΕΞΤΡΑ ΜΠΑΤΑΡΙΑ!!!Αυτο ειναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΒΑΡΒΑΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ 2 σε 1 και το x230T ΠΟΥ μονο για λαπτοπ στην ουσια κανει,γιατι για tablet ΔΕΝ....!!!!

Επεξ/σία από ektor7
Δημοσ.

Για τι 90% τον χρηστών είναι υπεραρκετό. Τώρα αν εσύ ζωγραφίζεις σε painter και Ps λογικό είναι να μη σου κάνει. Άλλωστε το αρχικό ποστ ταινίες να κατεβάζει και κανένα τορρεντ θέλει.

• Like 1
Δημοσ.

Η πιο φτηνή λύση που θα πρότεινα για τον φίλο που άνοιξε το θέμα:

http://www.e-shop.gr/offer.phtml?id=140423rd633klqeh87t4570lkx&o=106142

• Επεξεργαστής: Intel Pentium Dual Core 2020M (2.40 GHz) με 2 MB L3 cache.
  • Οθόνη: Αντιθαμβωτική 15.6'' LED-backlit, με ανάλυση 1366 x 768.
  • Μνήμη: 2048 MB DDR3 στα 1600 MHz, με δυνατότητα επέκτασης έως 8 GB.
  • Σκληρός Δίσκος: 500 GB SATA, στις 5400 rpm.
  • Οπτικός Δίσκος: DVD+/-RW.
  • Floppy Disk: Δεν περιλαμβάνεται.
  • Κάρτα γραφικών: Intel HD shared μνήμης.
  • Ενσύρματη επικοινωνία: Ενσωματωμένος ελεγκτής Ethernet (10/100/1000).
  • Ασύρματη επικοινωνία: 802.11b/g/n, Bluetooth 4.0.
  • Διασυνδέσεις: 3 θύρες USB 2.0, 1 x VGA, 1 x HDMI, RJ-45, είσοδος μικροφώνου, έξοδος ακουστικών, υποδοχή τροφοδοσίας.
  • Ήχος: Ενσωματωμένο μικρόφωνο, ενσωματωμένα ηχεία.
  • Πρόσθετα χαρακτηριστικά: Αναγνώστης SD καρτών, ενσωματωμένη κάμερα.
  • Πληκτρολόγιο: Πλήρους μεγέθους, Αγγλικό.
  • Μπαταρία: 6 κελιών λιθίου ιόντων.
  • Διαστάσεις: 376 x 247 x 35.8 mm.
  • Βάρος: 2.45 kg.
  • Λογισμικό: Linux.
  • Εγγύηση: 2 χρόνια άμεσης αντικατάστασης με καινούριο ίδιων ή καλύτερων χαρακτηριστικών!

Για τα 287 ευρώ που ζητάει δε το λες άσχημο, είναι όμως HP φτηνής σειράς (με ο,τι αυτό συνεπάγεται) και σίγουρα πιο φτηνό (και προφανέστατα πιό ισχυρό) από ένα Τ100 ακομα και μετάχειρο.

Με 287 ευρώ ο φίλος που άνοιξε το συγκεκριμένο τόπικ, μπορεί να κάνει μια χαρά τη δουλειά του και με το παραπάνω και αν επίσης το έχει και σε μια βάση των 10-15 ευρώ, μπορεί να εξασφαλίσει ακόμα περισσότερη μακροζωία.

Αν ήταν να το παρω για εμένα, συγγενικό, ή για φιλικό πρόσωπο δε θα το έπαιρνα (για διάφορους προσωπικούς λόγους).

Αν είχα υποχρεωτικά να επιλέξω ανάμεσα σε αυτό και στο Τ100 για multi-use χρήση, ναι θα προτιμούσα αυτό.

Κάπου προαναφέρθηκε γύρω στα 450 ευρώ έχουν όλα πάνω κάτω την ίδια ποιότητα κατασκευής.

Κι αυτό με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Οι εταιρίες ζουν για να πλουτίζουν, όχι για να μας κάνουν χατηράκια, δυστυχώς.

Η ποιότητα κατασκευής έχει πέσει παντού και παγκοσμίως, ανεξαρτήτου μάρκας, πλατφόρμας, τιμής και σειράς.

Κατά συνέπεια καλό είναι να ζυγίζουμε τις ανάγκες μας (τωρινές και μελλοντικές) ώστε να δαπανούμε το δυνατότερο λιγότερα χρήματα έναντι του καταναλωτισμού και του marketing.

Δημοσ.

προσωπικα το asus t100 επειδη και μονο εχει keyboard δεν σημαινει οτι μπορω να το δω και σαν netbook...οποτε το συγκρινο αυστηρα σαν ταμπλετ και μονο με το ipad

φιλικα στους κατοχους των asus :P

Δημοσ.

Οποτε χτυπας λαπτοπ με icore και εισαι "ολα σε ενα" αφου δεν εχεις υπολογιστη για να κανεις και αλλες δουλειες.σε συμφερει κατα την γνωμη μου γιατι δινεις αρκετα χρηματα.μην φοβασαι δεν τσακωνωμαστε απλα φουντωνει η συζητηση.χαχαχαχα σιγα μην τσακωθω για τετοια πραγματα. :P (πηγαινε ο αλλος να μου συγκρινει τις απειρες δυνατοτητες ενος λαπτοπ με ενα ταμπλετ η ενα ψευτο-υβριδικο που για τις δυνατοτητες και τα χαρακτηριστικα  του το πουλανε πανακριβα!! θα τρελαθουμε εδω μεσα).....τι να πεις...

Μόνο σε αυτό το κομμάτι μια σημείωση. Το συγκεκριμένο μηχανάκι (t100) είναι πολύ φτηνό για αυτά που προσφέρει!

μεταξυ του apple ipad mini (32gb) και του asus t100 τι εχετε να πειτε??????

Δεν υπάρχει σύγκριση, είναι παιχνίδι vs πραγματικό μηχάνημα. t100 με κλειστά μάτια από μένα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν υπάρχει σύγκριση, είναι παιχνίδι vs πραγματικό μηχάνημα. t100 με κλειστά μάτια από μένα

Με βρίσκεις σύμφωνο. Μεταξύ ipad mini και T100, σαφώς κι ένα Τ100 είναι κατά πολύ σοβαρότερη λύση.

Επεξ/σία από plpapadopoulos
  • Like 1
Δημοσ.

Μπορουσε να ηταν και φθηνοτερο..παντως αναμεσα σε ipad mini και t100 εννοειται t100.

Εννοείται μακάρι να ήταν φτηνότερο αλλά ήδη η τιμή του και το vfm είναι πολύ καλά!

• Like 1
Δημοσ.

γινεται να δουλεψει στο asus t100 καποιο mouse??το ρωταω μιας και εχει διαφορετικο λειτουργικο σε σχεση με τα αλλα tablets της αγορας (windows 8.1).η μπαταρια ποσο κραταει περιπου???και ποση ειναι η διαρκεια φορτισης..

Δημοσ.

γινεται να δουλεψει στο asus t100 καποιο mouse??το ρωταω μιας και εχει διαφορετικο λειτουργικο σε σχεση με τα αλλα tablets της αγορας (windows 8.1).η μπαταρια ποσο κραταει περιπου???και ποση ειναι η διαρκεια φορτισης..

όλα τα ποντίκια της αγοράς δουλεύουν! Η μπαταρία κρατάει 6-10 ώρες ανάλογα τη χρήση. Θέλει αρκετές ώρες για να φορτίσει πλήρως, δε το έχω μετρήσει αλλά πιστεύω 4-5 ώρες τις θέλει

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
plpapadopoulos, on 26 Apr 2014 - 2:02 PM, said:plpapadopoulos, on 26 Apr 2014 - 2:02 PM, said:plpapadopoulos, on 26 Apr 2014 - 2:02 PM, said:plpapadopoulos, on 26 Apr 2014 - 2:02 PM, said:plpapadopoulos, on 26 Apr 2014 - 2:02 PM, said:

Η πιο φτηνή λύση που θα πρότεινα για τον φίλο που άνοιξε το θέμα:

http://www.e-shop.gr/offer.phtml?id=140423rd633klqeh87t4570lkx&o=106142

Για τα 287 ευρώ που ζητάει δε το λες άσχημο, είναι όμως HP φτηνής σειράς (με ο,τι αυτό συνεπάγεται) και σίγουρα πιο φτηνό (και προφανέστατα πιό ισχυρό) από ένα Τ100 ακομα και μετάχειρο.

Με 287 ευρώ ο φίλος που άνοιξε το συγκεκριμένο τόπικ, μπορεί να κάνει μια χαρά τη δουλειά του και με το παραπάνω και αν επίσης το έχει και σε μια βάση των 10-15 ευρώ, μπορεί να εξασφαλίσει ακόμα περισσότερη μακροζωία.

Αν ήταν να το παρω για εμένα, συγγενικό, ή για φιλικό πρόσωπο δε θα το έπαιρνα (για διάφορους προσωπικούς λόγους).

Αν είχα υποχρεωτικά να επιλέξω ανάμεσα σε αυτό και στο Τ100 για multi-use χρήση, ναι θα προτιμούσα αυτό.

Κάπου προαναφέρθηκε γύρω στα 450 ευρώ έχουν όλα πάνω κάτω την ίδια ποιότητα κατασκευής.

Κι αυτό με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Οι εταιρίες ζουν για να πλουτίζουν, όχι για να μας κάνουν χατηράκια, δυστυχώς.

Η ποιότητα κατασκευής έχει πέσει παντού και παγκοσμίως, ανεξαρτήτου μάρκας, πλατφόρμας, τιμής και σειράς.

Κατά συνέπεια καλό είναι να ζυγίζουμε τις ανάγκες μας (τωρινές και μελλοντικές) ώστε να δαπανούμε το δυνατότερο λιγότερα χρήματα έναντι του καταναλωτισμού και του marketing.

Τι ξερεις για τον συγκεκριμενο επεξεργαστη= Intel Pentium Dual Core 2020M???

Ξερει για παραδειγμα οτι ειναι λιγο πιο δυνατος απο τον atom Z3770 και 8φορες πιο ΕΝΕΡΓΟΒΟΡΟΣ?

Τι ξερεις για τον HDD στης 5200στροφες?

Ξερεις για παραδειγμα οτι ειναι 2x πιο αργος απο την emmc του asus t100 και καταπινει την μπαταρια,σε αντιθεση με τις nand/emmc/ssd που καταναλωνουν πολυ λιγη μπαταρια?

Τι ξερεις για την οθονη?

Ξερεις για παραδειγμα οτι ΔΕΝ ειναι IPS αλλα μια αθλια TN με Χαλια χρωματα και γωνιες θεασης ΑΣΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ?

Ποιο αθλια επιλογη πεθενεις!!!

Ξερεις ΠΟΣΑ πραγματα ΘΥΣΙΑΖΕΙΣ για να εχεις λιγο καλυτερες επιδοσεις απο το asus t100,που στην ουσια δεν πας και πουθενα παραπανω???

Αν ηθελες να προτινεις κατι σωστο για την περιπτωση και που να ΕΧΕΙ νοημα,πας ΕΔΩ!

Ξεκινα να ενημερωνεσαι αν θες πραγματικα να βοηθησεις!

Και καλο να ξεκινησεις απο ΕΔΩ!

Εχει 4χρονια που γραφω στο θεμα με τα laptops και κυριως ασχολουμε και ενημερώνομαι για τα gaming laptops και το site που σου εδωσα πιο πανω(και πολλα αλλα) το εχω "ξεκοκκαλησει" για να μπορω να γραφω και να βοηθαω ΣΩΣΤΑ τους αλλου!!!

Καλο ειναι να το κανεις και ΣΥ!!!!

Αν θες να προτινεις καποιο λαπτοπ ΔΙΑΛΕΞΕ ΑΥΣΤΗΡΑ i3 και i5,ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ!!!!!!!!!!!!

Επεξ/σία από ektor7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έγραψα ένα μακροσκελές πόστ αλλά θεωρώ πιο ώριμο να το κάνω EDIT και να μην σου αντιπαρατεθώ (παρότι μπορώ), αλλά αντιθέτως να προσπαθήσω να προσφέρω μόνο βοηθώντας και συνεισφέροντας όσο μπορώ.

Ενδεικτικές i3 και i5 λύσεις πρότεινα στην πρώτη απάντησή μου ήδη.

Όλως τυχαίως και μετά από 3 σελίδες με πόστς, αναμασάς και προτείνεις το ίδιο λάπτοπ που πρότεινα στην αρχικη μου απάντηση, αλλά στο μετέπειτα. Δε πειράζει.

Η λύση με τον 2020M δώθηκε ως η φτηνότερη επιλογή για να κάνει το παιδί τη δουλειά του.

Καλή συνέχεια. :)

Επεξ/σία από plpapadopoulos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...