Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα, θελω να λαβω σημα απο το public hotspot του χωριου μου το οποιο μοιραζετε μεσω μιας κεραιας. Η αποσταση μου ειναι 500μ με οπτικη επαφη. Τι εξοπλισμο θελω ωστε να λαβω σημα και να το δωσω ασυρματα?

Δημοσ.

Να το δώσεις ασύρματα που (σε τι χώρο);

Υπάρχει μπαλκόνι βεράντα, ώστε να καλύπτει ασύρματα το σπίτι ή θα μπει στη σκεπή;

Γιατί αποκλείεις την ενσύρματη λύση για το σπίτι;

Βασικά υπάρχουν διάφορες λύσεις, αλλά εξαρτάται πως θέλεις να το φτιάξεις και η μορφολογία της εγκατάστασης.

Η καλύτερη απ' όλες τις απόψεις είναι με κάποιο εξωτερικό Access Point (π.χ. NanoStation Loco Μ2) να συνδεθείς ασύρματα με το hotspot και να φέρεις ένα καλώδιο δικτύου μέσα στο σπίτι. Εκεί το συνδέεις σε ένα φθηνό ασύρματο router που θα μοιράζει ενσύρματα και ασύρματα την σύνδεση.

Στη θέση του ασύρματου router κάνει και οποιοδήποτε modem/router από αυτά που δίνουν οι πάροχοι και το έχεις εφεδρικό.

Δημοσ.

Εξαρτάται από την συσκευή και τον κατασκευαστή. Υπάρχουν οδηγοί για όλες σχεδόν τις συσκευές και βοήθεια στο φόρουμ.

Γενικά πάντως η ιδέα είναι, το εξωτερικό ΑΡ να δουλέψει ως client (δέκτης) και να συνδεθεί με καλώδιο utp με το εσωτερικό ασύρματο router.

Αυτό με τη σειρά του θα ρυθμιστεί σύμφωνα με τις δικές σου επιλογές, να εκπέμπει ασύρματα την σύνδεση και ταυτόχρονα ενσύρματα από τις θύρες LAN.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε αντίστοιχο project, αυτό που έκανα εγώ είναι η κατασκευή της φωτογραφίας:

post-294072-0-69796200-1398930839_thumb.jpg

post-294072-0-76373800-1398930865_thumb.jpg

post-294072-0-97073600-1398930910_thumb.jpg

Χρησιμοποίησα 2 TPLink APs, τα οποία τοποθέτησα σε ένα στεγανό κουτί, μια κατευθυνόμενη κεραία, και μια κάθετη.

Το ένα ΑΡ το χρησιμοποίησα σαν slave και συνέδεσα την κατευθυνόμενη κεραία που στοχεύει στην κεραία του free WiFi.

To δεύτερο ΑΡ το συνέδεσα στο πρώτο μέσω ethernet, και το χρησιμοποίησα σαν ΑΡ.

Σε αυτό, το δεύτερο, συνέδεσα την κάθετη κεραία.

Αν θέλεις καλύτερη απόδοση, την κάθετη κεραία μπορείς να την τοποθετήσεις στο εσωτερικό του σπιτιού σου.

post-294072-0-06872200-1398930733_thumb.jpg

Επεξ/σία από Euclides
  • Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Σε συνεχεια της προηγουμενης συζητησης, αγορασα το nanostation loco m2 και το ρυθμισα σαν station, ετσι εχω ιντερνετ στο pc. Θελω να βαλω ενα linksys wag 200g ωστε να δωσω και ασυρματα στις φορητες μου συσκευες. Θα βαλω το ethernet τοy nanostation πανω στο ρουτερ.Στη σελιδα του linksys πως θα πρεπει να το ρυθμισω? Αυτο με εχει μπερδεψει λιγο. Βαζω και ενα screen  αν μπορει καποιος να με βοηθησει.

http://prntscr.com/3k34sp

Δημοσ.

Του βάζεις διεύθυνση μία στο ίδιο εύρος που δίνει είτε το δημοτικό hotspot είτε το Nanostation (ανάλογα πως το έχεις ρυθμίσει).

Φρόντισε μόνο η διεύθυνση αυτή να μην χρησιμοποιείτε από άλλη συσκευή.

Κλείσε DHCP server, firewall και οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία.

Αν θέλεις να δώσεις και ασύρματα, πρέπει να κάνεις και τις επιθυμητές ρυθμίσεις (SSID, κανάλι, ασφάλεια κλπ).

Δημοσ.

Ναι, αλλά τώρα δεν θα δουλεύει ως router δίνοντας ο ίδιος σε άλλες συσκευές διευθύνσεις, αλλά θα παίζει ως απλό switch και ταυτόχρονα Access Point.

Με απλά λόγια, άλλος είναι τώρα ο άρχοντας του δικτύου (που δίνει διευθύνσεις και το ελέγχει) και θα πρέπει να υπακούσει σε αυτόν. Αν θέλεις να δουλέψει στο νέο δίκτυο, υποχρεωτικά θα πρέπει να γίνουν αυτά που έγραψα παραπάνω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...