XPHSTOS_ Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 Καλησπέρα,Κατά διαστήματα με πιάνει η "τρέλα" να μεταβώ σε linux, συνήθως όταν προσπαθώ, είτε κάνω dual boot είτε καθαρή εγκατάσταση της διανομής...Αυτή την φορά είπα να δοκιμάσω και το VirtualBox...Έχω κατεβάσει λοιπόν την νέα έκδοση Mint (με Cinnamon) την 16.Κάνω εγκατάσταση την διανομή και μετά από 1ο restart βλέπω ότι δεν μου αναγνωρίζει την κάρτα μου nVidia 560 GTi. (και εννοείται πριν το install δεν την αναγνώριζε)Πάω στο site της nVidia και κατεβάζω τους drivers... Τρέχω sudo sh ... .run - ξεζιπάρει και τρώω άκυρο ότι δεν έχω κάρτα nVidia εγκατεστημένη.Δίνω lspci | grep VGA και μου βγάζει αυτή μόνο: VGA compatible controller InnoTek Systemberatung GmbH VirtualBox Graphics AdapterΚαι επειδή είμαι άσχετος, googlάρω αλλά δεν πολυ-βγάζω άκρη...Καταλαβαίνω ότι η κάρτα αυτή είναι από το VirtualBox, η δική μου που βόσκει?!Αν μπορεί κάποιος να μου ρίξει λίγο φως στην υπόθεση... θα του είμαι υπόχρεος Ευχαριστώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tr3quart1sta Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 για δες την πρωτη απαντηση Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 με λιγα λογια το virtualbox δημιουργει καποιες "virtual" συσκευες και χρησιμοποιει μεχρι ενος σημειου τις δυνατοτητες των "φυσικων" συσκευων. Αν ηταν δυνατο να λειτουργησει ΠΛΗΡΩΣ η καρτα γραφικων στο virtualbox πιστευεις οτι θα υπηρχε σημερα πισι με windows ? θα χαμε ολοι λινουξακι και ενα virtualbox με τα windows για τα παιχνιδια μας ή εστω τα προγραμματα που δεν παιζουν στο λινουξ. Ως εκ τουτου η "virtual" καρτα γραφικων του virtualbox εχει καποιες περιορισμενες 3d δυνατοτητες και για να λειτουργησει σωστα οπως και οι αλλες virtual συσκευες του πρεπει να περαστουν τα virtual tools. Συνηθως βγαζει ενα μηνυμα που λεει οτι δεν ειναι εγκατεστημενα τα tools και πρεπει να περαστουν και μπλα μπλα μπλα... Πολλες διανομες περιλαμβανουν τα tools αυτα και μπορεις να τα περασεις απο το ιδιο το λινουξακι αλλιως κλικαρεις στο "μηνυμα" και δημιουργει ενα "virtual cdrom" με τα tools και τα εγκαθιστας... αυτα εν ολιγοις Προσωπικα οποτε δοκιμαζω μια διανομη σε virtualbox/vmware δεν ασχολουμαι με τα tools. Συνηθως οι περισσοτερες διανομες εχουν καποιους drivers για τις virtual συσκευες και παιζουν λιγο πολυ ολα κατευθειαν...απλα για εξτρα δυνατοτητες και προφανως πιο σωστη χρηση των virtual συσκευων καλο ειναι να περαστουν και τα tools. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
XPHSTOS_ Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 Ααα... μάλιστα... κατάλαβα...Λέω και εγώ...Ευχαριστώ πολύ και τους 2 σας! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα