skiabox Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 Εδώ και λίγο καιρό έχω παρατηρήσει ότι ο φορτιστής μου , μου φέρνει ρεύμα στο περίβλημα του macbook pro(mid 2010). Μιας και δοκίμασα και τον φορτιστή της αδερφής μου που έχει και αυτή macbook pro κατέληξα στο συμπέρασμα ότι είναι αποκλειστικά πρόβλημα του φορτιστή. Πάω για αλλαγή φορτιστή λοιπόν ή να ελπίζω ότι είναι θέμα του αντάπτορα από το αγγλικό βύσμα σε ελληνική πρίζα (είναι αγορασμένος ο mac από ebay.co.uk); Ευχαριστώ. 1
ramarg Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 Εδώ και λίγο καιρό έχω παρατηρήσει ότι ο φορτιστής μου , μου φέρνει ρεύμα στο περίβλημα του macbook pro(mid 2010). Μιας και δοκίμασα και τον φορτιστή της αδερφής μου που έχει και αυτή macbook pro κατέληξα στο συμπέρασμα ότι είναι αποκλειστικά πρόβλημα του φορτιστή. Πάω για αλλαγή φορτιστή λοιπόν ή να ελπίζω ότι είναι θέμα του αντάπτορα από το αγγλικό βύσμα σε ελληνική πρίζα (είναι αγορασμένος ο mac από ebay.co.uk); Ευχαριστώ. Δεν νομιζω να υπαρχει θεμα ασυμβατοτητας με αγγλια.Τοσο εκει οσο και εδω η ταση ειναι ιδια.Επισης δεν μπορει ενας ανταπτορας να προκαλει διαρροη.Η δουλεια του ανταπτορα ειναι να αλλαζει το σχημα του plug. Προφανως υπαρχει φθορα καπου στο καλωδιο του φορτιστη και απο εκει εχεις διαροη ρευματος στο μαγνητικο βυσμα του magsafe(το οποιο ειναι μεταλλικο-και εφοσον ακουμπα πανω στο ηλεκτρικα αγωγιμο σασι) προκαλει αυτη την διαρροη ρευματος ας πουμε. Συμβουλη μου/Μη ρισκαρεις με τους φορτιστες.Εαν δοκιμασες με αλλον οπως ειπες και δεν υπηρχε διαρροη,πηγαινεις για αλλαγη φορτιστη με αυθεντικό.Οι τιμές είναι μια χαρά για αυθεντικους. Και μην αγοράσεις φορτιστή από ebay.Λυπησου τον μακ σου. 2
georgeadams Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 Το φις (έτσι δε λέγεται; ) του τροφοδοτικού είναι σούκο ή διπολικό; Δηλαδή, έχει γείωση ή όχι; Θυμάμαι στο παλιό μου MacBook (του 2008) το τροφοδοτικό είχε δύο επιλογές για τύνδεση στην πρίζα: ένα ανταπτοράκι που κούμπωνε κατευθείαν στο τροφοδοτικό και έβγαζε διπολικό φις και ένα καλώδιο που κατέληγε σε σούκο. Όταν το συνέδεα με το διπολικό φις, επειδή δεν είχε γείωση, άκουγα ένα ελαφρύ "ζζζζ" στα ακουστικά. Όταν το συνέδεα με το σούκο, το "ζζζ" εξαφανιζόταν. 1
basilis5 Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 κι εγω με mbp απο ηπα, εχω το ιδιο θεμα με την γειωση
skiabox Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 Εντάξει χτύπησα έναν καινούριο φορτιστή στα 75 ευρώ και όλα καλά τώρα. 1
ramarg Δημοσ. 24 Απριλίου 2014 Δημοσ. 24 Απριλίου 2014 Εντάξει χτύπησα έναν καινούριο φορτιστή στα 75 ευρώ και όλα καλά τώρα. Τελος καλό.Με τους καινουριους εισαι καλλυμενος.Θα εχω να λεω για το εξαιρετικά μικρό κόστος των γνησιων φορτιστων στην apple.Υπό άλλες συνθήκες θα έδινες 150-300 ευρώ για γνησιο φορτιστή άλλης μάρκας 2
Timonkaipumpa Δημοσ. 24 Απριλίου 2014 Δημοσ. 24 Απριλίου 2014 κι εγω με mbp απο ηπα, εχω το ιδιο θεμα με την γειωση Same here. το οποίο ρεύμα κάνει interference με το track pad. Αλλά γειώνεται εύκολα εάν ακουμπήσει κανείς έστω και λίγο το case.
Deltami Δημοσ. 24 Απριλίου 2014 Δημοσ. 24 Απριλίου 2014 έχω ένα imac 2012 μοντέλο αυθεντικό όλο. Επίσης παλιότερα είχα ένα macbook pro. Και στα δύο παρατηρούσα οτι μετά απο αρκετές ώρες λειτουργίας δημιουργούταν ένα φορτίο στο μεταλικό περίβλημα το οποίο ανταλλαμβανόμουν οταν το ακουμπούσα. Η διαφορά είναι όμως πως στο παλιό μου το σπίτι (οικοδομή 20ετίας) ίσως να μην υπάρχει καλή γείωση στα ηλεκτρικά κυκλώματα και ετσι να δημιουργείται αυτό το πρόβλημα. Ενώ στο καινούριο δεν έχω παρατηρήσει κάτι 1
Doinel Δημοσ. 11 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2014 Παρατήρησα το ίδιο με το macbook air (αγορασμένο από Αγγλία). Ο μετατροπέας (διπολικό βύσμα; -δεν ξέρω πώς λέγεται) δεν είναι της apple. Να πάω να αγοράσω καινούργιο φορτιστή από ελληνικό κατάστημα ή δεν υπάρχει πρόβλημα; (Δεν υπάρχει διαρροή από κάποιο τμήμα του καλωδίου. Άλλωστε, ο μακ είναι μόλις ενός μήνα.)
suicico Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Εγώ έχω παρατηρήσει και γνωρίζω το εξης : Όταν συνδέουμε τον υπολογιστή με το duckhead (το μικρο βύσμα δηλαδή) στην ουσία δεν έχουμε γείωση μιας και αυτό το φις δεν έχει. Όταν συνδέουμε το σουκου έχει γείωση, και πάλι όμως μπορεί να παρουσιαστεί το ίδιο φαινόμενο εάν η εγκατάσταση δεν έχει γείωση.
skiabox Δημοσ. 14 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2014 Ισως δεν είναι τυχαίο παιδιά ότι στο magsafe 2 αλλάξανε εντελός την άκρη που κολάει πάνω στον mac. Πιθανότατα το παλιό σχήμα του βύσματος στο magsafe 1 μπορεί να ήταν πιο καλαίσθητο αλλά να χαλούσε έυκολα δημιουργώντας διαροές ρεύματος στο case όπως και στη δικιά μου περίπτωση.
suicico Δημοσ. 14 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2014 το magsafe 2 στην ουσία έχει και αυτό T σχήμα, σαν το αρχικό magsafe.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα