Προς το περιεχόμενο

Ποιον κατασκευαστή σκληρών δίσκων εμπιστεύεστε ;  

1.188 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Ποιον κατασκευαστή σκληρών δίσκων εμπιστεύεστε ;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 313
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 8/12/2022 στις 9:31 ΠΜ, b1LLy23 είπε

Για κύριο δίσκο για το pc της υπογραφής μου θα είναι εντάξει ένας samsung 970 evo 1tb?

Δέκα μέρες μετά...

Kύριο δίσκο εννοείς αυτόν που θα έχει το λειτουργικό ? Τον έχεις ήδη τον δίσκο ή σκέφτεσαι να τον πάρεις ?

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 18/12/2022 στις 5:28 ΜΜ, Eloy είπε

Δέκα μέρες μετά...

Kύριο δίσκο εννοείς αυτόν που θα έχει το λειτουργικό ? Τον έχεις ήδη τον δίσκο ή σκέφτεσαι να τον πάρεις ?

μη μου αγχώ!! Εγώ εδώ σου απάντησα μετά από ένα χρόνο... 🤣 Ναι θέλω να τρέχω το λειτουργικό και 2 βασικά games που παίζω... Σκέφτομαι να τον τσιμπήσω!!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, b1LLy23 είπε

μη μου αγχώ!! Εγώ εδώ σου απάντησα μετά από ένα χρόνο... 🤣 Ναι θέλω να τρέχω το λειτουργικό και 2 βασικά games που παίζω... Σκέφτομαι να τον τσιμπήσω!!!

H αρχική μου σκέψη ήταν οτι είναι περιττή τόσο μεγάλη χωρητικότητα για λειτουργικό + 2-3 games, αλλά βλέποντας τις τιμές βλέπω οτι ο 500gb είναι στα 2/3 της τιμής του 1tb, οπότε ναι ο 1tb είναι καλύτερη αγορά στο gb/ευρώ, δεδομένης και της διπλάσιας ταχύτητας write και της μικρότερης φθοράς = μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, καθώς και το όταν κάποτε ο 500gb θα θεωρείται μικρός κι ανεπαρκής, ο 1tb θα είναι ακόμα μάχιμος.

Επεξ/σία από Eloy
  • Like 3
  • 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

παιδια εχει αγορασει κανενας Seagate Barracuda 4TB HDD, 3.5-Inch, SATA3, 5400rpm, 256MB Cache, Recertified (ST4000DM004r)?εχουν εγγυηση?τον εχω βρει φθηνα και τον θελω μονο για αποθηκη..

Δημοσ.
5 ώρες πριν, panatha1369 είπε

παιδια εχει αγορασει κανενας Seagate Barracuda 4TB HDD, 3.5-Inch, SATA3, 5400rpm, 256MB Cache, Recertified (ST4000DM004r)?εχουν εγγυηση?τον εχω βρει φθηνα και τον θελω μονο για αποθηκη..

Η εγγύηση εξαρτάται από αυτόν που θα αγοράσεις. Πάντως από προσωπική εμπειρία δεν έμεινα πολύ ικανοποιημένος από την αντοχή του συγκεκριμένου. Μετά από 2 χρόνια πολλή σκληρής χρήσης σε raid τα έπαιξε. Όσοι Seagate γενικότερα βγήκαν πριν το 2018 είχαν θέματα. Μετά το 2018 όσες σειρές της Seagate  έχω δοκιμάσει βγήκαν σκυλιά.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, atheatos είπε

Η εγγύηση εξαρτάται από αυτόν που θα αγοράσεις. Πάντως από προσωπική εμπειρία δεν έμεινα πολύ ικανοποιημένος από την αντοχή του συγκεκριμένου. Μετά από 2 χρόνια πολλή σκληρής χρήσης σε raid τα έπαιξε. Όσοι Seagate γενικότερα βγήκαν πριν το 2018 είχαν θέματα. Μετά το 2018 όσες σειρές της Seagate  έχω δοκιμάσει βγήκαν σκυλιά.

Τον εχω βρει 51 ευρω..Γενικα και εγω σε seagate οτι εχω παρει μου εβγαζαν θεματα με υγεια.Αυτο με σταματαει..

Δημοσ.
1 ώρα πριν, panatha1369 είπε

Τον εχω βρει 51 ευρω..Γενικα και εγω σε seagate οτι εχω παρει μου εβγαζαν θεματα με υγεια.Αυτο με σταματαει..

Στους καινούργιους δεν ισχύει αυτό. Έχουν βελτιωθεί πάρα πολύ. Η τιμή είναι καλή και μπορείς να πάρεις 2 και να τους συγχρονιζεις ώστε αν γίνει κάτι στον ένα , να έχεις στον άλλο backup.

Δημοσ.
15 ώρες πριν, atheatos είπε

Στους καινούργιους δεν ισχύει αυτό. Έχουν βελτιωθεί πάρα πολύ. Η τιμή είναι καλή και μπορείς να πάρεις 2 και να τους συγχρονιζεις ώστε αν γίνει κάτι στον ένα , να έχεις στον άλλο backup.

το οτι ειναι Recertified σημαινει οτι ηταν προβληματικος και απλα τον επισκευασαν??

Δημοσ.
9 ώρες πριν, panatha1369 είπε

το οτι ειναι Recertified σημαινει οτι ηταν προβληματικος και απλα τον επισκευασαν??

Όχι . Απλώς τον έβγαλαν από κάποιον server που δούλευε, για να βάλουν μεγαλύτερους και το έλεγξαν για προβλήματα. Αφού δεν βρήκαν κανένα πρόβλημα τον έβαλαν προς πώληση.

Το μόνο που συμφέρει να επισκευαστεί είναι καμία πλακέτα στους σκληρούς. Οτιδήποτε άλλο δεν συμφέρει μιας και προϋποθέτει ειδικό εξοπλισμό.

Δημοσ.
Στις 23/6/2024 στις 8:11 ΜΜ, atheatos είπε

Όχι . Απλώς τον έβγαλαν από κάποιον server που δούλευε, για να βάλουν μεγαλύτερους και το έλεγξαν για προβλήματα. Αφού δεν βρήκαν κανένα πρόβλημα τον έβαλαν προς πώληση.

Το μόνο που συμφέρει να επισκευαστεί είναι καμία πλακέτα στους σκληρούς. Οτιδήποτε άλλο δεν συμφέρει μιας και προϋποθέτει ειδικό εξοπλισμό.

δινουν και ενα χρονο εγγυηση οταν καινουργιος ο συγκεκριμενος σαν new δινει 2 χρονια

• Like 1
  • 4 μήνες μετά...
Δημοσ.
Στις 23/6/2024 στις 8:41 ΜΜ, J0hn82 είπε

Ενδιαφέρον ότι οι καλύτεροι πιο αξιόπιστοι με 0(!) failures παρά την εντατική χρήση σε εκατοντάδες ή χιλιάδες μονάδες είναι Seagate.

Από την άλλη οι πλέον αναξιόπιστοι πάλι ειναι Seagate με κάποιο part number να ξεπερνάει το 12% Average Failure Rate που προφανώς υποδηλώνει προβληματική παρτίδα.

Του απόλυτου ύψους και του βάθους η Seagate.

• Like 1
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 26/9/2019 στις 8:20 ΜΜ, alexioannou είπε

Toshiba και ξέρο ψωμί!!!

Εσωτερικός 500gb και δύο εξωτερικοί 1+1 tb

Χρόνια χωρίς ΚΙΧ!!!!!

φιλε τους εμπιστευεσαι ακομα? σχεδον ολοι μου ειναι toshiba, αποθηκευμενοι στα κουτια τους χρονια σε αχρηστια στην ντουλαπα μου. χτες αντιμετωπισα θεμα με τον δευτερο 4tb που αγορασα πριν 6 μηνες. Με την πρωτη ευκαιρια θελω να τους ξεπακεταρω κ να τους ελεγξω ολους 😬

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...