flogerakos Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Γεια σας παιδιά και Χριστός Ανέστη! Είμαι παντελώς άσχετος με το render άλλα έχω μια πολύ μικρή ιδέα. Έχει χαλάσει ο υπολογιστής του ξαδέρφου μου και μου εχει αναθέσει να τελειώσω ενα render που επείγει και το χρειάζεται άμεσα. Ο υπολογιστής μου είναι i5 750, 8 giga ram corsair dominator 1600 MSI GTX 660 Ti Power Edition OC 2G και σκληρός crusial m4 64 giga κτλ. Τον εχω συνέχεια να κανει render η cpu στα 100% και οι 4 πυρήνες στα 3,2 κ κάνει μια εικόνα render μεγέθους περίπου 4 mb πανω απο μιση ωρα. Ειναι φυσιολογικό αυτο? Το θεωρώ απίστευτα αργο για τέτοιο μηχάνημα...Δεν το λες και αργο σε ολες τις αλλες εφαρμογες απλα πεταει. Ξερει κανενας να με βοηθησει σε αυτον τον τομεα???
TheELF Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Εξαρτάται και από το πόσο περίπλοκες είναι οι σκηνές όχι μόνο από τον Η/Υ. Ρώτα τον αδερφό σου τη cpu είχε και πόση ώρα του έπαιρνε αυτουνού μια εικόνα.
micos000 Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 Μισή ώρα το καρέ δεν είναι υπερβολικό για 3d rendering. Το μέγεθος του τελικού αρχείου στα 4mb δεν σημαίνει τίποτα απολύτως για την διαδικασία του rendering. Αν έχει antialising, anisotropic, motion blur, reflections, refractions, volumetric lights και πολλαπλά περάσματα και εφαρμόζει και post effects τότε είναι πολύ λίγη η μισή ώρα. Τις καλές εποχές που ασχολούμουν με το 3d rendering είχα φτάσει τις 2 ώρες το καρέ για μια σχετικά πολύπλοκη σκηνή σε ανάλυση 768χ576 (για τηλεόραση). Ρώτα όμως τον φίλο σου πως μπορείς να ενεργοποιήσεις το rendering μέσα από την κάρτα γραφικών στο max γιατί έχω την εντύπωση ότι υποστηρίζει κάτι τέτοιο. Ίσως να αναφέρεται σαν hardware acceleration ή κάπως έτσι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα