tazos87 Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Εχω φτιάξει αυτη τη κλάση public class Ena { public void displayMessage(String name) { System.out.println("Your name is: " + name); } } και θέλω να την εισάγω σε άλλη που χρησιμοποιεί τη μέθοδο main: import java.util.*; public class Duo { public static void main(String[] args) { Scanner key = new Scanner(System.in); Ena onoma = new Ena(); System.out.println("Enter your name: "); String yourName = key.nextLine(); onoma.displayMessage(yourName); } } Το λάθος που μου βγάζει είναι αυτό: Exception in thread "main" java.lang.Error: Unresolved compilation problems: Ena cannot be resolved to a type Ena cannot be resolved to a type at Duo.main(Duo.java:9) Γιατί??
Timonkaipumpa Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Ξαναδές... Πού έχεις την κλάση Ena; Στο ίδιο αρχείο; (δύσκολο, γιατί και οι δύο είναι public και εάν το κάνεις θα σου πετάξει ένα συγκεκριμένο error.. κάνε το και δες το). Σε άλλο αρχείο; (το σίγουρο). Εάν είναι σε άλλο αρχείο (που είναι), τι έκανες στην C/C++ για να έχεις functions και κλάσεις από άλλα "αρχεία"; Τι κάνει το import ;
tazos87 Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Βασικά είναι αποθηκευμένα στον ίδιο φάκελο. Τα είχα ανοιχτά στο ίδιο αρχείο,το "Ena" το έσβησα (αλλα υπάρχει ακόμα στον workspace). Είμαι νέος όπως ίσως κατάλαβες,οπότε σορρυ αν δεν καταλαβαίνω κάποια...C,C++ δεν ασχολούμαι! Το import για να βάλω τη Scanner
Timonkaipumpa Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Για αρχεία έκανα λόγο και όχι για φακέλους.
tazos87 Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Ειναι σε άλλο αρχείο,τι κάνω?(αν μπορείς επειδή είναι η πρώτη μου ασχολία με αυτό να μου πεις τη διαδικασία) Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!
Timonkaipumpa Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Εάν σου το πω θα χάσεις την μισή γνώση. Είναι κάτι πολύ απλό (βασικά πάρα πολύ απλό, μα πάρα πολύ) αλλά εφόσον είσαι στην αρχή είναι καλύτερα να το μάθεις "μόνος σου". Εάν σκοπός σου είναι να το μάθεις, τότε σκέψου. Εάν είναι απλά να γίνει η "άσκηση", τότε σε λάθος μέρος ήρθες. Σε κάθε περίπτωση, δες τι κάνει το import. Κάνε ένα google search για το import και μετά συνδύασε ό,τι γράφτηκε σε αυτό το thread.
tazos87 Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Αυτό έψαχνα! Δεν είναι άσκηση ακριβώς,απλά δοκιμές,ξέρεις. Βασικα παταγα import package.Ena και δεν δουλευε...Τελικα εκανα δεξι κλικ στο παραθυρο Package explorer στα αριστερα του Eclipse, μετα "Import" ---> General ---> Existing projects into Workspace.Μετα διάλεξα το σωστό directory(Ena), και μόλις ανοιξε, έσειρα το αρχείο στο πακετο που είναι και το Duo.Τα κατάφερα δλδ,αλλά μπερδεμένο... Να σημειωθεί οτι εβαλα και το ; στο τελος του import.Απλα μου φαινεται σαν να μην ειναι η "κανονικη διαδικασια" που μπορει να γινει
Timonkaipumpa Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Δεν είναι. Διάβασε λίγο για το file structure ενός Java sample program με δύο αρχεία και θα το βρεις και θα καταλάβεις και τι έκανες (όχι ακριβώς, αλλά στο περίπου) και πως μπορείς να το λύσεις κανονικά. Καλά πας πάντως.
tazos87 Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Καθε αρχη και δυσκολη που λενε! Θα επανελθω...
nilosgr Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Άμα δουλεύεις σε eclipse απλά πατά Source>Organize imports... Και είσαι κομπλέ
Timonkaipumpa Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Και εάν αλλάξει IDE τότε θα πρέπει να μάθει το νέο IDE... Μιας που αρχίζει από τα βασικά (τα πολύ βασικά) ο σκοπός είναι τα μάθει όντως και όχι απλά να πατάει κουμπάκια.. At least αυτό που εγώ θεωρώ "σκοπό". 1
tazos87 Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 Πάντως το άλλαξα και με το src --> Organize imports δεν εγινε κάτι...
nilosgr Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 Και εάν αλλάξει IDE τότε θα πρέπει να μάθει το νέο IDE... Μιας που αρχίζει από τα βασικά (τα πολύ βασικά) ο σκοπός είναι τα μάθει όντως και όχι απλά να πατάει κουμπάκια.. At least αυτό που εγώ θεωρώ "σκοπό". Εγκυκλοπαιδικά το λέω. Ίσως για κάποιον που θα βρεθεί εδώ μελλοντικά
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα