big7 Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Καλησπέρα! Εδώ και αρκετό καιρό αντιμετωπίζω πρόβλημα με τον υπολογιστή. Ενώ κάθομαι και σερφάρω στο διαδίκτυο η κάτι άλλο(όχι κάτι βαρύ όμως) ακούω ένα κλικ και κάτι παίρνει περισσότερες στροφές και παγώνουν τα πάντα. Μετά προσπαθώ να τον ανοίξω και δε βγάζει τίποτα, ούτε το σήμα της μητρικής, ή το βγάζει αλλά δεν κάνει μπιπ και μόνο μετά από πολλές επανακινησεις και αρκετή ώρα ανοίγει. Επίσης κάποιες φορές πετάει bsod. Έχετε καμιά ιδέα τι μπορεί να είναι ή πως θα το μάθω?
SPANK Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Κατέβασε το hdsentinel και δες τι υγεία λεει ο δίσκος στην πρώτη καρτέλα
billias91 Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Εγώ θα πρότεινα να κοιτάξεις με το speedfan τις θερμοκρασίες του υπολογιστή σου.. Αν ανεβάζει θερμοκρασία μπορεί να κάνει επανεκκινήσεις και να πρέπει να περιμένεις λίγο για να ξανανοίξει.. Επίσης αν έχεις εγκαταστήσει κάτι πρόσφατα στο κουτί (π.χ. καμιά κάρτα γραφικών, κανένα cpu fan) κοίτα μήπως γίνεται κανένα βραχυκύκλωμα.. Τέλος αν σου ξαναβγάλει bsod δες τον κωδικό που γράφει δίπλα στο STOP και ψάξ΄ τον στο internet να δεις τι λέει..
SIFIS189 Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 καλησπερα παιδες ειμαι νεος στο forum.. εχω ενα θεμα με τον ssd μου οταν κανω επανακκινηση μου βγαζει ενα μηνυμα BOOTMGR NOT FOUND PRESS CTRL ALT DELITE TO DO REBOOT και για να κανω boot πρεπει να τον κλεισω τον υπολογιστη και μετα να κανω boot τον δισκο απο τα bios Ευχαριστω περιμενω απαντηση
big7 Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Προσπαθώ και δεν ανοίγει με τίποτα, μόλις τα κατάφερω θα κάνω τα παραπάνω τεστ. Τώρα μου έβγαλε και disk boot failure. Κατάφερα να μπω στο menu της μητρικής (Asus p5vd2-vm) και λέει cpu temperature 37, m/b temperature 34. Δε πιστεύω ότι οφείλεται σε software πάντως γιατί μόλις εμφανίστηκε έκανα φορματ και πάλι τα ίδια έκανε. Εκτός αν φταίνε γενικά τα Windows 7 γιατί θυμάμαι μου έβγαζε κάποια προβλήματα συμβατότητας με τον ελεγκτή αποθήκευσης
billias91 Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Με 37 βαθμούς cpu δεν έχει πρόβλημα θερμοκρασίας πάντως.. Για να βγάλει disk boot failure μάλλον έχει πρόβλημα ο σκληρός.. Δοκίμασε να τον βάλεις σε κάποιο άλλο μηχάνημα να δεις την κατάστασή του..
big7 Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Λίγο δύσκολο αυτό γιατί δεν έχω άλλον υπολογιστή. Οι θύρες master slave και ide χρησιμοποιουνται ακόμα? Υπάρχει πιθανότητα να οφείλεται στο τροφοδοτικό? Η στη μνήμη ραμ?(τωρα θυμήθηκα ότι πέρυσι πρόσθεσα ένα γιγα ραμ και μετά από λίγο καιρό άρχισε το πρόβλημα, μπορεί να είναι και τυχαίο όμως) Έβγαλα την καινούργια ram και φορτωσα τα defaults στο bios και άνοιξε, θα δείξει τις επόμενες μέρες αν ήταν συμπτωματικο ή όχι. Με 1gb ram πάντως δεν πάει πουθενά. .. Παίζει ρόλο που ήταν διαφορετικές μάρκες και ταχύτητες? Άκυρο, πάλι τα ίδια κάνει, θα κοιτάξω το δίσκο με την πρώτη ευκαιρία
big7 Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 Σήμερα το πρωί λοιπόν αποφάσισε να ανοίξει για λίγο, η εξερεύνηση των Windows όμως σταμάτησε να λειτουργεί και κόλλησε. Είμαι λοιπόν σε αναζήτηση δίσκου. Έχετε να μου προτείνετε κάποιον? Το budget είναι πολύ περιορισμένο, 45 ευρώ το πολύ. Εγώ βρήκα αυτόν στο eshop <a data-ipb='nomediaparse' href='http://www.e-shop.gr/product?id=PER.333616'>http://www.e-shop.gr/product?id=PER.333616</a>,πωςσας φαίνεται? <br> Επίσης αυτή την στιγμή ο δίσκος είναι συνδεδεμένος με ide , τον καινούριο όμως θα τον συνδέσω με sata 2. Μποω να συνδεσω και δίσκο sata 3 έτσι ή μόνο sata 2 ?<br> Επίσης αν πάρω κάποιον από αυτούς που λένε για λαπτοπ θα έχω πρόβλημα? Εδώ είναι το μήνυμα που μου έβγαλε πριν λίγο<br>
cabdik Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 1 κριμα ειναι να πας σε 500αρη --> http://www.e-shop.gr/product?id=PER.303039 2 σε SATA συνδεση δεν εχεις θεμα συμβατοτητας 1- 2- 3. απλως η ταχυτητα αλλαζει, καθως θα τρεξει συμφωνα με το πιο αργο προτυπο..! 3 ΟΧΙ HDD δισκους λαπτοπ σε desktop..!! κριμα ειναι...!!!
big7 Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 Έχω και έναν εξωτερικό 500gb οπότε δεν έχω θέμα χώρου αλλά ίσως προτιμησω αυτόν και λόγω μάρκας. Γιατί λες ότι είναι κρίμα να βάλω κάποιον που είναι για λαπτοπ?
cabdik Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 γιατι οι δισκοι των λαπτοπ ειναι κυριως 5400 στροφων. δλδ πιο αργοι..!!! γι αυτο δεν αξιζει..!! μακαρι να γινοταν το αντιστροφο..!! δλδ να βαζαμε τους desktop δισκους στα λαπτοπ..! θα επαιρναν μεγαλη ανασα..!! αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα....!!
big7 Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 Οκ ευχαριστώ! Κατέληξα σε αυτόν που μου προτείνεις γιατί και μεγάλο cache έχει και μπόλικο χώρο και καλές κριτικές εν αντιθέσει με τον Toshiba και την πράσινη σειρά της western digital. Θα τον αγοράσω όμως μόλις σιγουρευτώ ότι η μόνη βλάβη είναι αυτή, θα προσπαθήσω δηλαδή να βρω δίσκο από κάποιον φίλο και να σιγουρευτώ ότι λειτουργεί ο υπολογιστής. Υπάρχει περίπτωση να μην αναγνωρίζει η μητρική μου το δίσκο επειδή είναι πολύ μεγάλος σε χωρητικότητα και η μητρική (Asus p5vd2 - vm ) αρκετά παλιά?
big7 Δημοσ. 24 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 2014 Δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται. .. Μόλις κατάφερα να τον ανοίξω και για τον δίσκο που έχω τα Windows το hdd Sentinel μου λέει 70% performance και 100% health ενώ για τον άλλο 70% performance και health. Το μόνο που προτείνει είναι σε περίπτωση που κρασαρει να χρησιμοποιησω different short data cable (avoid round cables, use 80 wire standard cables instead). Τι εννοεί?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα