Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω 2 δισκους οπου ο ενας εχει τα XP 32 bit και ο αλλος τα Win 7 64 bit (SATA και οι 2)

Το συγκεκριμενο DVD διαβαζει μια χαρα σχεδον ολα τα CDs DVDs στα win XP.Κανενα προβλημα

Ομως στα Win 7 δεν διαβαζει τιποτα

Δοκιμασα αλλαζοντας 2-3 φορες τις εκδοσεις του firmware αλλα τιποτα.Σταθηκα τυχερος γιατι κανει και downgrade χωρις να χαλαει το DVD writer.

Μου κανει εντυπωση το γεγονος πως κοιταζοντας στο control panel ο driver του DVD στα windows xp ειναι χρονολογιας του 2001 και των 7 ειναι του 2006.

Αφου ειναι μεταγενεστερος των 7 πως δεν διαβαζει τιποτα?

Μηπως φταιει οτι το DVD writer ειναι IDE/ATAPI και οχι SATA?Γενικως απο οσο ξερω τα win 7 δεν γινονται ευκολα install πανω σε σκληρο IDE και θελουν extra ide controller driver.

Εχω δει κατι ανταπτορες στο ιντερνετ που σου μπαινουν πισω στη θυρα του ide και σου βγαζουν μια SATA που μετα βαζεις ενα sata καλωδιο και το συνδεεις με το motherboard.Μηπως κανοντας το DVD "ψευδο" SATA το εβλεπαν τα 7?

Να σημειωσω εδω οτι τα 7 βλεπουν ξεκαθαρα το μοντελο του drive στο control panel.

Ομως δεν μου διαβαζει κανενα DVD ουτε CD...

Εχετε καμια ιδεα τι να φταιει?Δυστυχως λογω αφραγκιας δεν εχω εστω ενα 20ευρω να παρω ενα καινουριο player να ησυχασω...

Δημοσ.

Τελικα το εβαλα σε pio mode και δουλευει. Το θεμα βεβαια ειναι οτι το pio mode ειναι σχεδον πιο αργο στο ημισι απο το DMA.

Θα παρω ενα νεο drive sata εστω με ενα 20ευρω που πιστευω να βλεπει τα cd και τα dvd σε DMA mode.Ουτως η αλλως αυτο το drive ειναι παναρχαιο της εποχης του Κολοκοτρωνη.... lol

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...