Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προσφατα εβαλα τα win 7 τα 64μπιτα σε εναν απο τους 2 δισκους μου και περασα τους τελευταιους drivers της realtek για HD audio 

Παρεπιπτοντως να σας πω οτι στον αλλο δισκο που εχω XP 32μπιτα με SP3 νομιζω ο ηχος δεν εχει απολυτως κανενα προβλημα.Και εκει ειναι περασμενοι οι drivers της realtek απο το site της

Λοιπον με μεγαλη απογοητευση διαπιστωσα οτι ο ηχος στα win 7 ειναι προβληματικος.Κανει διακοπες,αλλα και εναν περιεγο ηχο σαν αυτο που κανει ενας χαλασμενος δισκος στο πικαπ.Ο ηχος παιζει κανονικα και μετα απο 5-6 δευτερολεπτα η κοβεται η εχει delays η κανει σαν χαλασμενος δισκος στο πικαπ (σαν πηδημα της βελονας)

Σημειωση:Το προβλημα ειναι στα Win 7 ειτε με ειτε χωρις το Service pack 1

Πρωτη κινηση που εκανα ηταν να δω αν φταινε οι drivers.Ετσι λοιπον τους εβγαλα και αφησα τα win 7 να διαλεξουν τους default των windows.Παλι τα ιδια καμια διαφορα

Δευτερη κινηση να κοιταξω μηπως εχει το motherboard drivers για Realtek HD.Πηγα στo επισημο site της ASUS (το mobo ειναι P5SD2-VM) και στα win 7 x64 εχει μονο driver για το lan και τιποτε αλλο

Τριτη κινηση να "παιξω" με τις ρυθμισεις της καρτας ηχου.Πηγα στο control panel και στις properties της καρτας ηχου και απενεργοποιησα ολα τα extra features (δηλαδη τα εφε, το η εφαρμογη να παιρνει αποκλειστικα τη καρτα ηχου και ουτω καθεξης). Επισης δοκιμασα και την ελαχιστη ποιοτητα ηχου (16 bit 44 Khz) τα δοκιμασα λοιπον ολα αυτα και παλι τιποτα.

Τεταρτη κινηση ηταν να τσεκαρω τα ηχεια.Εβαλα λοιπον πισω κατι μαιμουδιαρικα και ετρεξα ενα παιχνιδι για λιγο αλλα και βιντεος απο το youtube. Παλι τα ιδια,δηλαδη διακοπες,latency και το "εφφε" του χαλασμενου πικαπ (αυτο που κανει σαν παπ παπ).

Οσον αφορα το bios.Η realtek σου δινει 2 επιλογες.Η να τη παιξεις σαν ALC 95 97 κατι τετοιο η να τη βαλεις σε HD audio. Για HD audio ειναι σεταρισμενο το chipset απο το bios.Επισης εχω βαλει και το jumber στη motherboard που τη βαζει στο HD mode και οχι στο ALC mode.Ξαναλεω οτι η realtek και το στικακι δουλευουν αψογα με τα win xp χωρις απολυτως κανενα προβλημα

Πεμπτη κινηση.Δοκιμασα ενα usb στικακι της konig που το χρησιμοποιω για να το βαζω στο front panel και να του περναω ακουστικα ψειρες οταν δε θελω να κανω θορυβο με τα ηχεια (ειδικα το βραδυ).Συνδεσα λοιπον το mini jack των ηχειων πισω στο στικακι,διαλεξα απο το control panel το usb audio και απενεργοποιησα τη realtek.Ε και παλι ακριβως τα ιδια.Ο ηχος χαλασμενος με το ιδιο προβλημα οπως πριν 

Πραγματικα ειναι μεγαλο το προβλημα.Δε μπορω να τρεχω τα win 7 και να εχω (μουγκο pc)

Να μη ξεχασω να πω καλο πασχα σε ολους τους συμφορουμιτες :)

Μπορει καποιος να με βοηθησει?

Υ.Γ. Tα chipset της motherboard ειναι SIS 672+SIS 968 και επισης η καρτα ηχουν ειναι η High Definition Audio, Realtek ALC662 6-channel CODEC

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστω για τις απαντησεις σε χρονο dt!!! :) Αυτο το forum "τα σπαει" στη κυριολεξια!

@Moderator

Δεν εχω δοκιμασει με ALC mode....Αν και δε θα το ηθελα με τιποτα μιας και νομιζω δεν μπορει να βγαλει 24μπιτο ηχο στα 96 KHz...Ουτε καν 24bit στα 48Khz. Θα το δοκιμασω το κακο με αυτο ειναι βεβαια οτι θα πρεπει σαν ALC mode να δουλεψει και στα Win XP... :(

@TheELF

Ο δισκος που εβαλα τα 7 ειναι ενας SATA.Πιο συγκεκριμενα ο Samsung HD080HJ. Δουλευει στις 7200rpm. 

Αν δε βρεθει καποια λυση απλα θα το κλεισω θα αλλαξω τα jumper και θα τη βαλω σε ALC

Επεξ/σία από lapik
Δημοσ.

Βασικά θα σου πρότεινα να το δοκιμάσεις και με ALC για να δείς αν τουλάχιστον θα παίζει ο ήχος σωστά.

Edit : Μην με λές moderator μπορεις να με λες δημήτρη  :P

Δημοσ.

Δυστυχως προεκυψε το αλλο προβλημα τωρα 

Δεν με αφηνει να βαλω τους AC'97 drivers γιατι λεει οτι οι driver's δεν ειναι digitally signed απο τη microsoft παρολο που τους κατεβασα απο το επισημο site της realtek! 

Δηλαδη η microsoft δεν θεωρει αξιοπιστη τη realtek?

Δοκιμασα να απενεργοποιησω την επιλογη απο safe mode,δηλαδη να μην ζηταει καποιος driver να ειναι verified. 

Δεν λειτουργει 

Παρολο που του δινω την επιλογη "install this driver anyway" και παλι δεν τον βαζει 

πωπω, τη πατησα ασχημα....τι θα κανω τωρα?Με μουγκο pc θα τη βγαλω? :(

Δημοσ.

Αν νομίζεις ότι είναι θέμα windows απλά ξαναπέρνα τα windows αφου σιγουρευτείς ότι δεν τα εχεις κάνει σαλάτα με τον driver.

Κανονικά είναι τόσο mainstream τα onboard της realtek που θα πρεπε να είναι 5 λεπτά υπόθεση να βρείς και να εγκαταστήσεις τους σωστούς οδηγούς, να μην σου πω ότι θα έπρεπε να παίζει και χωρίς driver με ότι κατεβάζουν τα windows απο το autoupdate τους.

Τα windows 7 μπορεί να βγάζουν ειδοποίηση αν πας να κάνεις εγκατάσταση unsigned οδηγών αλλά νομίζω ότι δεν σου απογορεύουν να τους περάσεις αν θες.

Το log κατεβατό που αράδιασες δεν λέει τπτ για το προβλημά σου και ούτε θα εχει κανείς την ευχάριστη διάθεση να το διαβάσει.

Στην τελική αν δεν παίζει με τπτ, πήγαινε πάρε καμιά entry level Asus xonar και δοκίμασέ την αντί της onboard.

Απο 20 ευρό ξεκινάνε.

Δημοσ.

Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις :) 

Τελικα μετα απο μεγαλη ταλαιπωρια 2-3 μερες περιπου,επεσα τυχαια πανω σε ενα forum που ασχολειται αποκλειστικα με windows 7

Απλα κατεβαζεις τους αρκετα παλιους drivers της realtek για HDA version R 2.22.Παρολο που ειναι γραμμενοι κανονικα για vista τρεχουν και στα 7

Οι drivers ειναι verified και βλεπω οτι ο ηχος τωρα δουλευει μια χαρα χωρις προβληματα.Απλα τους κατεβαζεις και τους τρεχεις,δε χρειαζεται απεγκατασταση των default των windows 7  

Για οποιον εχει το ιδιο προβλημα το link που μπορει να τους κατεβασει ειναι αυτο:

http://www.realtek.cz/realtek-download.php?realtek=ALC662&system=4

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

παιδια καλησπερα κ απο μενα.βρειτε μου μια λυση γιατι θα τρελαθω δεν ξερω τι να κανω με το λαπτοπ.καταρχην ειναι turbo-x windows 7 home premium i5 cpu 4 gb ram realtek Καρτα ηχου κ.τ.λ.το προβλημα μου ειναι οτι οταν παιζει ηχο απο τα ηχειακια του λαπτοπ ειτε απο youtube ειτε απο τον σκληρο μου mp3 κ.τ.λ μετα απο λιγο σταματαει να παιζει ηχο ενω κατω δεξια στο εικονιδιο του ηχου δειχνει οτι δινει κανονικα σημα.οταν βαζω 3,5 jack cable στην θυρα των ακουστικων παιζει μια χαρα χωρις διακοπες κ το ιδιο γινεται οταν συνδεω το λαπτοπ με tv με hdmi παιζει χωρις διακοπες.επισης μια παρατηρηση αν βαλω κ βγαλω το 3,5 στην εισοδο των ακουστικων την ωρα που παιζει κατι σε ηχο ενω εχει κανει παλι διακοπη κ δεν παιζει επανερχεται ο ηχος στα ηχεια του λαπτοπ.καμια λυση υπαρχει ρε παιδια ταχω κανει ολα ,φορματ,επανεγκατασταση των drivers τα παντα κ δεν επανερχεται..ευχαριστω πολυ εκ των προτερων!

Δημοσ.

ναι αλλα τι κανουμε φιλε μου πιστευεις οτι φτιαχνετε η θα παει αλλαγη ολη η motherboard κ θα μας κοψουν τον κ_ _ _ ο στο πλαισιο????

Δημοσ.

θα μας κοψουν τον κ_ _ _ ο

Αυτό!

Βασικά είναι συχνό φαινόμενο στους φορητούς από το βάλε βγάλε να φθείρεται το 3,5 βύσμα και να βγάζει διάφορα προβλήματα.

Αυτό που φαντάζομαι είναι ότι παίζει το βύσμα και μπερδεύονται τα windows νομίζοντας ότι μπαίνει το βύσμα.

Σε κάποιες συσκευές αυτό το βύσμα αλλάζεται εύκολα αλλά στο πλαισιο λογικά θα σου τον πιάσουν ακόμα και για ψιλό δουλειά.  

Δημοσ.

εγινε να σαι καλα φιλε μου κ γω αυτο πιστευω γινεται απο την αρχη δεν βρισκω αλλη λυση..ευχαριστω για το χρονο σας παιδες!!

Δημοσ.

Έλεγξε και το doc latency με το latency checker.Είναι μια από τις αιτίες για προβλήματα στον ηχο και οφείλεται στους drivers συχνοτερα

Dps latensy σορρυ η αυτόματη ορθογραφια

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...