Προς το περιεχόμενο

Πολλά προβλήματα Asus R9 280X DC2 TOP

KenJiNx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εγώ έχω την R9 280X Vapor-x oc και μπορώ να πω ότι παίζει να είμαι από τους τυχερούς..την έχω κανα 3μηνο χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα, την έχω κλοκάρει λιγάκι και -15% το power limit..Από θερμοκρασίες, σπανίως φτάνει τους 58-59-60 βαθμούς σε βαριά games (βέβαια μόλις αρχίσουν οι ζέστες του καλοκαιριού θα αλλάξουν λίγο τα πράγματα αλλά οκ) .Η saphhire γενικά θεωρείται από τις καλύτερους συνεργάτες της AMD και είναι πολύ αξιόπιστη..τα προβλήματα στις toxic όμως δεν μου αρέσουν καθόλου..προφανώς φταίει το ότι η κάρτα είναι ξεζουμισμένη ήδη από το εργοστάσιο..(περισσότερα MHz + voltage). Αν τις έχει ακόμη το visionstudio πάνε για την Vapor-x και fingers crossed να μη σου τύχει ξανά ελαττωματικό μοντέλο..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 364
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Έχω την ίδια και δεν ήμουν ποτέ πιο ευχαριστημένος...προφανώς θα έπεσες σε προβληματικό κομμάτι

Η θερμορκρασία είναι κούκλα σε midi atx κουτί με 4770Κ και στοκ ψήκτρα Ιντέλ...

Yπόψην πως πριν 2΄ έκλεισα το BF4 (όλα ultra), βέβαια το monitor το άνοιξα αργότερα

Untitled.jpg

Τι να πω ρε παιδιά.. πολύ γκαντέμης είμαι... όλη η αναβάθμιση βγήκε σκάρτη.. Και ο επεξεργαστής που πήρα μαζί με την κάρτα, υπερθερμαίνετε.. Τέλος πάντων

Κατάφερα και πέρασα το vBIOS update χειροκίνητα, όχι απ το GPU tweak και πέρασε κανονικά. 

Προς στιγμή νόμιζα πως έφτιαξαν τα artifacts, αλλά πάλι στο minecraft παρατήρησα διάφορα, όπως και στο assassin's creed... 

θα ξαναμιλήσω με το visionstudio για την αντικατάσταση..

Συνεχίζει όμως το πρόβλημα με το freezarisma.. Κάποια γνώμη από τι μπορεί να είναι ? 

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Καλό Σαββατοκύριακο! 

Την Δευτέρα θα στείλω την κάρτα στο VisionStudio για αντικατάσταση γιατί συνεχίζει να μου βγάζει artifacts σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια τα οποία έχω δοκιμάσει.

Ο προβληματισμός μου όμως είναι πως στα προγράμματα για stress (Furmark, OCCTP, msi kombustor) δε μου βγάζει errors, ούτε βλέπω κάτι "λάθος" στα σχήματα που εμφανίζει όσο κάνει το stress.. Μήπως κάνω κάτι λάθος σε κάποια επιλογή γιαυτό και δε φαίνονται τα προβλήματα?

Ποιός είναι ο σωστός τρόπος για να δοκιμάσω? πόσες ώρες θα πρέπει να το αφήσω να τρέχει το κάθε πρόγραμμα? Πως θα φαίνονται τα artifacts στο msi kombustor για παράδειγμα? 

Την δοκίμασες σε άλλο pc; Και εγώ ακριβώς το ίδιο πρόβλημα είχα με την GTX680 , μόνο στα παιχνίδια που χρησιμοποιούν και την μνήμη στο full έβγαζε artifacts ενημέρωσε τους σχετικά με αυτό . 

Ευχαριστώ για την απάντηση! 

Δυστυχώς δεν μπορώ να βρω άλλο pc για να την δοκιμάσω και αλλού.. Μου το κάνει σε όλα τα παιχνίδια, τώρα πχ παίζω tropico 4, που δε χρησιμοποιεί 3 gb μνήμης με τίποτα.. Και πάλι, κάποιες επιλογές-κουμπιά αναβοσβήνουν. Προφανώς δεν είναι feature του game :P

Να ξαναπω οτι ειπε και ο Millenium παραπανω..Κανε uninstall με DDU και δοκιμασε να βαλεις τους 14.4 οχι τους 14.4 beta. Αν και εγω εχω 2 Asus 280x TOP και καμια δεν εχει κανενα θεμα με κανεναν driver ουτε με θερμοκρασιες..Οσον αφορα το crossfire τωρα..αλλα λογια ν αγαπιομαστε..

Εγώ αυτό που κατάλαβα απ΄την δικιά μου εμπειρία είναι ότι την ζημία την κάνει μάλλον ένα κύκλωμα στην μνήμη της κάρτας και γι΄αυτό μάλλον δεν εμφανίζονται artifacts στα προγράμματα τύπου unigine heaven,furmark κτλ. τα οποία απ' ότι γνωρίζω δεν στρεσάρουν τις μνήμες .   

Να ξαναπω οτι ειπε και ο Millenium παραπανω..Κανε uninstall με DDU και δοκιμασε να βαλεις τους 14.4 οχι τους 14.4 beta. Αν και εγω εχω 2 Asus 280x TOP και καμια δεν εχει κανενα θεμα με κανεναν driver ουτε με θερμοκρασιες..Οσον αφορα το crossfire τωρα..αλλα λογια ν αγαπιομαστε..

Το έκανα ξέχασα να το πω, έχω τους 14.4 που βγήκαν 25 Απριλίου. 

Οι θερμοκρασίες μου είναι οκ, φτάνουν τους 75 με το msi kombustor σταθερά εκεί, btw δεν έχω crossfire :P

Εγώ αυτό που κατάλαβα απ΄την δικιά μου εμπειρία είναι ότι την ζημία την κάνει μάλλον ένα κύκλωμα στην μνήμη της κάρτας και γι΄αυτό μάλλον δεν εμφανίζονται artifacts στα προγράμματα τύπου unigine heaven,furmark κτλ. τα οποία απ' ότι γνωρίζω δεν στρεσάρουν τις μνήμες .   

Με πιο πρόγραμμα μου προτείνεις να τσεκάρω τελευταία φορά για να σιγουρέψω ότι δε μου γυρίσουν την κάρτα πίσω όταν την στείλω με την δικαιολογία ότι δε βγάζει artifacts στα tests?

Το έκανα ξέχασα να το πω, έχω τους 14.4 που βγήκαν 25 Απριλίου. 

Οι θερμοκρασίες μου είναι οκ, φτάνουν τους 75 με το msi kombustor σταθερά εκεί, btw δεν έχω crossfire :P

Ναι ασχετο το crossfire. Oταν τις δοκιμαζα ομως μια μια δεν ειχα κανενα θεμα. Ειναι ελλατωματικη η καρτα σου. Οσο για την θερμοκρασια καλο ειναι να κανεις ενα custom σχεδιο για τις στροφες των ανεμιστηρων με καποιο προγραμματακι :D

Με πιο πρόγραμμα μου προτείνεις να τσεκάρω τελευταία φορά για να σιγουρέψω ότι δε μου γυρίσουν την κάρτα πίσω όταν την στείλω με την δικαιολογία ότι δε βγάζει artifacts στα tests?

Πές τους ότι το κάνει στα παιχνίδια πχ Crysis 3 , BF4 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...