Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα παιδια θελω να σας ρωτησω αν καποιος απο σας ξερει γιατι του κουτι του υπολογιστη μου κανει βραχυκυκλωμα δηλαδη οταν ακουμπαω το ηλεκτρικο κατσαβιδι πανω στο κουτι σε οποιοδηποτε μεταλλικο σημειο το φωτακι αναβει

στην αρχη νομιζα οτι εφταιγε το τροφοδοτικο η μητρικη αλλα πριν απο 2 μερες πηρα καινουρια κομματια τροφοδοτικο μητρικη επεξεργαστη και ραμ  και αυτο συνεχιζει τα ιδια μπορει να φταιει το κουτι?

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Δοκιμασες να το συνδεσεις σε άλλη πριζα?Μπορει να φταιει η γειωση της συγκεκριμμενης πριζας.

Αποστατες είναι κατι υπερυψωμένες βιδες που βιδωνουν στο κουτι για να μην ακουμπάει η μητρικη στο μεταλλο του κουτιου και κανει βραχυκύκλωμα.

Δημοσ.

<p>Εχεις ρελέ διαρροής(προστασίας) στον Ηλεκτρικό πίνακα του σπιτιού σου?</p>

Ναι εχει

Sent from my iPhone using Insomnia

<p>αποστατες μεταξυ μητρικης και κουτιου εχεις βαλει;</p>

Εχω βαλει αποστατες Αλλά έξι όχι εννιά επειδή τόσα είχα από την παλιά μου μητρική ενώ η καινούργια θέλει εννιά

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Δοκιμασε να το συνδεσεις σε άλλη πριζα να δεις αν στο κανει και εκει.Αν το κανει τοτε συνδεσε το σε πριζα που να εχει διαφορετικη ασφαλεια στον πινακα σε σχεση με τις προηγούμενες που το ειχες συνδεμενο.

Εχεις παρατηρησει να πεφτει το ρελε διαφυγης τωρα τελευταια ή καμια ασφαλεια?

Επισης αν το εχεις συνδεμενο πανω σε πολυμπριζο αφαιρεσε το και συνδεσε το απευθειας με την πριζα.

Δημοσ.

Αφαίρεσε ότι είναι συνδεμένο και δοκίμασε το ηλεκτρικό κατσαβίδι απευθείας στην πρίζα του τοίχου, έλεγξε τις 2 τρύπες και το λαμάκι της γείωσης ανεξάρτητα. Εαν το λαμπάκι στο κατσαβίδι ανάβει μόνο στη μία τρύπα τότε είναι οκ η εγκατάστασή σου και επικεντρωνόμαστε στη μονάδα του pc, διαφορετικά αν ανάβει και στις 2 τρύπες ή στο λαμάκι της γείωσης τότε πρέπει να τσεκάρεις τα ηλεκτρολογικά.

• Like 1
Δημοσ.

καλησπερα παιδια θελω να σας ρωτησω αν καποιος απο σας ξερει γιατι του κουτι του υπολογιστη μου κανει βραχυκυκλωμα δηλαδη οταν ακουμπαω το ηλεκτρικο κατσαβιδι πανω στο κουτι σε οποιοδηποτε μεταλλικο σημειο το φωτακι αναβει

στην αρχη νομιζα οτι εφταιγε το τροφοδοτικο η μητρικη αλλα πριν απο 2 μερες πηρα καινουρια κομματια τροφοδοτικο μητρικη επεξεργαστη και ραμ  και αυτο συνεχιζει τα ιδια μπορει να φταιει το κουτι?

Μάλλον το κατσαβίδι που έχεις είναι για να βλέπει αν το καλώδιο που ελέγχεις έχει κόψιμο. Δεν είναι απλό δοκιμαστικό. Όπου και αν το ακουμπήσεις που είναι αγωγός θα ανάψει. Δοκίμασε στη μεταλλική επιφάνεια της κουζίνας σου ή σε ένα άλλο μεταλλικό σημείο. Μάλλον θα ανάψει. Είναι θέμα εργαλείου δηλαδή.

• Like 1
Δημοσ.

Μάλλον το κατσαβίδι που έχεις είναι για να βλέπει αν το καλώδιο που ελέγχεις έχει κόψιμο. Δεν είναι απλό δοκιμαστικό. Όπου και αν το ακουμπήσεις που είναι αγωγός θα ανάψει. Δοκίμασε στη μεταλλική επιφάνεια της κουζίνας σου ή σε ένα άλλο μεταλλικό σημείο. Μάλλον θα ανάψει. Είναι θέμα εργαλείου δηλαδή.

Κοίτα μήπως είναι κάνα επαγωγικό κατσαβίδι και ανάβει πάντα όταν κάνει σώμα.

Δοκίμασε το δλδ με τον εαυτό σου.

Αλλιώς ότι σου'παν, πρίζες, γειώσεις κλπ.

Δημοσ.

Την έχω πατήσει, άστα... Κόντευα να τρελαθώ και εγώ και ο ηλεκτρολόγος, τι να σου λέω. Ευτυχώς ήρθε ο πατέρας του και μας είπε ότι το κατσαβίδι δεν είναι δοκιμαστικό. :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...