Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εάν κάποιος gamer αναπολεί τις εποχές του 8bit gaming είναι σαν να λένε οι παππούδες τι ωραία που ήταν όταν είχαν λάμπες πετρέλαιου αντί για ηλεκτρικές. 

Δεν λέω, καλό το game boy (π.χ Zelda), η Amiga (π.χ. Lemmings, Jaguar XJ220), ο Amstrad 6128 (π.χ. Shadow of the Beast, Gryzor/Contra), το Spectrum C128 (π.χ. Green Beret, Dizzy) και όλα τα άλλα... αλλά αυτό που μας συγκινούσε τότε ήταν το πρωτόγνωρο της εμπειρίας και όχι η ποιότητά της. 

Υπάρχουν παιχνίδια κυρίως από 16 bit era που θα μπορούσαν εύκολα να βγουν και φέτος. 

• Like 1
Δημοσ.

To πρωτόγνωρο ομως δεν ηταν μόνο για τους gamers αλλα και για τις εταιρίες. Τοτε ή θα αγόραζες παιχνίδι μάπα ή θα αγόραζες παιχνιδάρα γιατι οι devs ηταν και αυτοι καυλ#@νοι. Τώρα ολα ειναι στο μέτριο συνήθως βαρετα και διχως καμια πρωτοπορια πέρα απο τα παραπάνω pixels.

Που χρειάζεται παραπάνω "κ@uλα", στο να βγάλεις ένα παιχνίδι βασισμένο σε μία απλή ιδέα και με απλά γραφικά (π.χ. Tetris) ή στο να σχεδιάσεις ένα παιχνίδι με σενάριο, συνέχειες και ιστορική βάση (π.χ. Assassins Creed) ; 

Φυσικά και προτιμάω Tetris, Dizzy και Dr. Livingstone I presume (στον Amstrad) αλλά δεν σημαίνει ότι τα τότε παιχνίδια ήταν καλύτερα και με καλύτερα teams από πίσω. Είναι αδικία για τους τωρινούς.

Σε περίπτωση που δεν ξέρεις το Dr. Livingstone...

Υπάρχουν παιχνίδια κυρίως από 16 bit era που θα μπορούσαν εύκολα να βγουν και φέτος. 

Όπως;

Δημοσ.

1. intendo NES

Nintendo GameBoy

Super Nintendo

Nintendo GameBoy Color

Nintendo Advance SP

Nintendo GameCube

Nintendo 64

Nintendo Wii

Nintendo dsi XL

Sega Master System 2

Sega Mega Drive

Sega Mega Drive 2

Sega GameGear

Sega CD

Sega Saturn

Sega Dreamcast

Microsoft Xbox

Microsoft Xbox 360 (Jtag)

Sony Playstation 1 (fat)

Sony Playstation 2

Sony Playstation 3

Sony PSP

NeoGeo Pocket

Atari Lynx

Amiga 500

Amiga 1200

Amstrad CPC 6128

Δημοσ.

οποιος θέλει για συλλεκτικούς λόγους έχω ένα σαν καινούργιο fat σε κίτρινο και ένα game gear καιρό ψάχνω να τα διώξω χαχα ωραίες εποχές αλλά θέλω να τα ξεφορτωθώ! :P

Δημοσ.

εχω ακομα ολα τα πραγματα καλοδια φακους για το βραδυ ολες οι κασετες δουλευουν και φυσικα ειμαι 24 και παιζω που και που :P color kai sp μου εχουν μινει.pokemon zelda mario street fiters kai αλλα πολλα :D αχ μου λειπει εκεινη η εποχη που ελεγα ψεματα οτι διαβαζα για το σχολειο και επαιζα με το game boy χαχαχχααχαχχααχ αχχχχχχ 

• Like 1
Δημοσ.

νοσταλγο... το πρωτο μου ειναι αυτο στη φοτογραφια.. το πρωτο πρωτο  μου το ειχε φερει η γιαγια μου απο την  γερμανια αμβουργο... πω πω............ τι θυμηθηκα τωρα........ :) 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...