Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σαν σήμερα πριν από 25 χρόνια, στις 21 Απριλίου του 1989, ήταν η ημέρα κατά την οποία ξεκίνησε στην Ιαπωνία η κυκλοφορία του πρώτου Game Boy της Nintendo που στην πορεία αποδείχθηκε μια από τις πιο επιτυχημένες (αν όχι η πιο επιτυχημένη) φορητές κονσόλες όλων των εποχών.Λίγο αργότερα, θα κυκλοφορήσει σε Αμερική και Ευρώπη (τον Ιούλιο και το Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς αντίστοιχα), και θα συνεχίσει να παράγεται από την εταιρεία έως και το 2003. Σε όλα αυτά τα χρόνια που παρέμεινε στην αγορά, το Game Boy κυκλοφόρησε σε 6 διαφορετικές εκδόσεις, ενώ 9 χρόνια μετά την πρώτη του κυκλοφορία απέκτησε χρώμα, με το Game Boy Color.

Σε ό,τι αφορά την πρώτη έκδοση σίγουρα έχει ενδιαφέρον να ανατρέξουμε και στα τεχνικά της χαρακτηριστικά καθώς ήταν εξοπλισμένη με οθόνη 2.6 ιντσών ανάλυσης 160*144 pixels, διέθετε 8 ΚΒ RAM και η αυτονομία της μπορούσε να φτάσει έως και τις 15 ώρες χάρη στην τροφοδοσία από 4 μπαταρίες ΑΑ.

Κατά τη διάρκεια όλης αυτής της πορείας, οι πωλήσεις των διαφόρων εκδόσεων του Game Boy ξεπέρασαν συνολικά τα 200 εκατομμύρια παγκοσμίως έχοντας την υποστήριξη πολλών εκατοντάδων τίτλων και φυσικά εκατοντάδων εκατομμυρίων μικρών και μεγάλων fans.

• Απαντ. 68
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

πω πω νοσταλγια ακομα θυμαμαι τα κλασσικα super mario zelda ,pokemon μετεπειτα κλπ :) τι θυμηθηκα και εγω ασπρομαυρα παιχνιδια και ενα σωρο μπαταριες καθε βδομαδα

• Like 16
Δημοσ.

Για την εποχή του TOP χαλάλι τα λεφτά του! Mario Land, Warrio Land πάνω από 10 φορές τα είχα τερματίσει ... 

Ένα δάκρυ έσταξε από τα μάτια μου...

• Like 21
Δημοσ.

ααχ,δημοτικο πηγαινα..το choplifter ηταν το πρωτο μου παιχνιδι...

Pokemon Blue & Super Mario Land 2: 6 Golden Coins τα δικά μου :)

• Like 3
Δημοσ.

τοσο απλα γραφικα και τοσο μικρα σε χωρητικοτητα παιχνιδια αλλα τοσο καλοδουλεμενα.

απορω γιατι στα κινητα μας σημερα δε μπορουν να βγαινουν τετοια καλα παιχνιδια και εχει ολο σκουπιδια

• Like 12
Δημοσ.

Χωρίς να θέλω να απαξιώσω την είδηση, ως τότε κάτοχο Game Gear, με αφήνει παγερά αδιάφορο. Τι να πούνε και κάτοχοι Atari Lynx, μιλάμε για επικές συσκευές.

• Like 1
Δημοσ.

τοσο απλα γραφικα και τοσο μικρα σε χωρητικοτητα παιχνιδια αλλα τοσο καλοδουλεμενα.

απορω γιατι στα κινητα μας σημερα δε μπορουν να βγαινουν τετοια καλα παιχνιδια και εχει ολο σκουπιδια

γιατι το κινητο δεν εχει κουμπια οποτε το gameplay παει περιπατο..

ενας σταυρος και δυο κουμπια ειναι αρκετα για να χαρισουν ωρες διασκεδασης αν ειναι σωστα σχεδιασμενο το παιχνιδι...

• Like 1
Δημοσ.

γιατι τώρα πια εχουμε οθονες αφης και οχι κουμπια..

βλέπε injustice: gods among us. πήρανε το game και του βαλανε controls απο fruit ninja. fighterακι με swipe. να ειμαι τωρα στο λεωφορείο και να κανω swipe σα καθηστριμενο πανω στο ταμπλετ.. ενα optimize για το archos gamepad δεν μπορουσαν να κανουν.. ασε που στο κινητό ειναι ακομα χειρότερο γιατι τα χερια σου πιανουν ολη την οθονη.

----

6η δημοτικου αγόρασα gba το 2004.

μαζι με the incredibles(ειχα δει και την ταινια) και underground 2.(motha fucking 3d game)

φυσικα ακομα τα games τα εχω, το gba όμως έμεινε χωρίς φως..

τωρα τα παιζει ο αδελφος μου στο nds.

• Like 1
Δημοσ.

Τα παλιά τα "ηλεκτρονικά" τα έφτιαχναν σκυλιά.

Αυτό το ξέρουμε όλοι και εχουμε παραδείγματα απο παλιές τηλεορασεις, ψυγεια, σκουπες κτλπ.

Τώρα για κινείται το χρήμα μεσω ανταλλακτικων/service τα φτιάχνουν με πιο downgrade υλικά.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...