Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κι εγώ με το adblock plus, έχω βρει την υγειά μου... σε pc, κινητό και τάμπλετ. Αν τύχει και μπω απο άλλη συσκευή που δεν τα έχει εγκατεστημένα μπορεί να νομίσω οτι μπαίνω σε άλλα sites... από τις... διαφημίσεις.

• Like 3
Δημοσ.

OK! Όμως να ρωτήσω κάτι; Εσύ διαβάζεις τα άρθρα του insomnia, βλέπεις βίντεο στο YouTube κλπ...

Ο ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας/βίντεο στο YouTube δεν πρέπει να κερδίσει κάτι για την εργασία του/περιεχόμενο που προσφέρει;

Πχ από τα βίντεό μου στο YouTube χάνω γύρω στο 40% των χρημάτων που μου αναλογούν επειδή κάποιοι έχουν adblock!

Μωρέ μη σου πω οτί με κλιπάκια άλλον και την κομπίνα των compilation δεν θα έπρεπε να παίρνεις φράγκο κοπανιστό. Πάρε ένα  v-tec+ skyline και επαγγελματικό εξοπλισμό ήχου τράβα ποιοτικό βίντεο και μετά τα ξαναλέμε. Εσύ κερδοσκοπείς με την δουλειά των άλλων.

Κάπως έτσι κάνoυν οι ειδήσεις στο insomnia, που στην ουσία είναι τεμπέλικες μεταφράσεις-παραποιήσεις άλλων ειδήσεων. Δεν ζω σε καμια ουτοποία για να ζητάω να βγάζει ειδήσεις το ίδιο το insomnia αλλά εάν τουλάχιστον συνδίαζαν λεγόμενα από πολλές έγκυρες πηγές για κάθε είδηση θα ήταν πολύ προτιμότερο από "ξερή μετάφρα"...

• Like 5
Δημοσ.

OK! Όμως να ρωτήσω κάτι; Εσύ διαβάζεις τα άρθρα του insomnia, βλέπεις βίντεο στο YouTube κλπ...

Ο ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας/βίντεο στο YouTube δεν πρέπει να κερδίσει κάτι για την εργασία του/περιεχόμενο που προσφέρει;

Πχ από τα βίντεό μου στο YouTube χάνω γύρω στο 40% των χρημάτων που μου αναλογούν επειδή κάποιοι έχουν adblock!

Σιγα μην μας σπασουν τα νευρα για να βγάλετε εσεις καποια ευρω παραπανω. Φιλανθρωπικό ίδρυμα είναι το ίντερνετ?

Ψάξε για άλλο επάγγελμα για να έχεις εισόδημα. το yt είναι χόμπυ.  

• Like 2
Δημοσ.

Και κατι αλλο...1000 φορες το insomnia να εβαζε 5 ευρω το χρονο και υπηρχαν  10.000 ενεργοι και σωστοι χρηστες παρα τωρα που εχει μαζευτει καθε λογης καρυδι αλλος να πουλαει φουμαρα αλλος να διαφημισει την σελιδα του αλλος αλλος κτλ κτλ... Οσο για τις ειδησεις θα επρεπ να υπηρχε προσωπικη γνωμη κατεμε κατα τα αλλα απλα μεταφρασεις copy paste και πολυ κακες

Δημοσ.

Και εκτος των παραπάνω που λένε τα παιδιά, υπάρχουν και οι διακριτικές διαφημίσεις που το adblock plus τις αφήνει να περάσουν κανονικότατα. όποιο site θέλει να εμφανίζονται οι διαφημισεις του, ας βάλει τέτοιες.. δεν θα σέρνεται το laptop μου για τις αηδιες που θελει το κάθε site να μας πλασάρει.

Δημοσ.

Και εκτος των παραπάνω που λένε τα παιδιά, υπάρχουν και οι διακριτικές διαφημίσεις που το adblock plus τις αφήνει να περάσουν κανονικότατα. όποιο site θέλει να εμφανίζονται οι διαφημισεις του, ας βάλει τέτοιες.. δεν θα σέρνεται το laptop μου για τις αηδιες που θελει το κάθε site να μας πλασάρει.

'Οπως είχε αφήσει σε εμένα τις "διακριτικές" διαφημίσεις του novasports; χαχα :P

Δημοσ.

Σιγα μην μας σπασουν τα νευρα για να βγάλετε εσεις καποια ευρω παραπανω. Φιλανθρωπικό ίδρυμα είναι το ίντερνετ?

Ψάξε για άλλο επάγγελμα για να έχεις εισόδημα. το yt είναι χόμπυ. 

Φυσικα και ΠΑΝΤΟΥ adblock ...σε οσα pc φτιαχνω οτι και οπου παντα adblock ...η μεγαλυτερη αηδια του κοσμου οι διαφημισεις στο net. Αηδια σκετη χωρις την θεληση μας. Τελευταια εχω βρεθει και σε μικροσυνεδρια-ενημερωσεις απο ομαδες πανεπιστημιων και τει και το ποσο εχουν εξαπλωθει τα λογισμικα που αναλαμβανουν την εξαφανιση αυτης της χαζομαρας δεν λεγεται. Το καλο ειναι οτι αρχισα να το βλεπω και σε netcafe που επισκεπτομαι για βλαβες.

Την ώρα που οδηγάει κάποιος στο κέντρο της Αθήνας (και σε άλλες πόλεις ) πόσες διαφημίσεις βλέπει?

Δεν μπορείς να κάνεις κάτι όμως εκεί γιατί θες δε θες θα την δεις και θα σου τρολάρει την αισθητική του χώρου.

Έτσι είναι και το Net καθώς serfareis θες δεν θες κάποιος κάπου σε κάποιο Site θα σου διαφημίσει κάτι. Και αυτό το κάτι το οποίο θα σου διαφημίσει ναι θα έχει σχέση με τις δικές σου προτιμήσεις.

Και ξέρεις γιατί; Γιατί πολύ απλά εσύ επέτρεψες να αποθηκεύονται οι προσωπικές πληροφορίες σου και να χρησιμοποιούνται για να σου εμφανίζονται σχετικές διαφημίσεις.

Ας πάμε όμως σε μια εκδοχή ενός Net χωρίς ads.. 

Για ποιο λόγο κάποιος να σηκώσει ένα blog.

Για ποιο λόγο κάποιος να σηκώσει ένα Site ενημέρωσης και να επενδύσει σε αυτό.

Για ποιο λόγο κάποιος να γίνει "vlogger" και να σπαταλάει ατέλειωτες ώρες στην κατασκευή των Video.

Τελικά γιατί οι προγραμματιστές να φτιάχνουν mobile εφαρμογές και να σας τις διανέμουν δωρεάν. 

Λίγοι είναι αυτοί που θα κάναν κάτι μόνο και μόνο για την δόξα.

Αν δεν υπάρχει οικονομικό όφελος για κάποιον για ποιον λόγο να κάνει κάτι από τα παραπάνω.

Θα θέλατε ένα Ίντερνετ στο οποίο θα έπρεπε να πληρώνετε για την εμφάνιση "πρωτογενούς" περιεχομένου σε μορφή συνδρομητικών υπηρεσιών;

Έτσι οι διαφημίσεις για μένα τουλάχιστον είναι το έναυσμα ( το σπρώξιμο ) για να ξεκινήσει κανείς κάτι δημιουργικό, κάτι παραγωγικό και να ανταμειφθεί για την δουλειά του. Θα ανταμειφθεί όμως μόνο αν η δουλειά που θα κάνει θα είναι κάτι αρκετά καλό.

Πραγματικά μια νοοτροπία του τύπου βάζω adblock για να μην οικονομάνε τα τάδε Site ή οι εφαρμογές, μόνο ντροπιαστική μπορώ να την χαρακτηρίσω. Μπράβο

Panagiwti32 Φιλανθρωπικό ίδρυμα δεν είναι το Internet. Αλλά: Πόσες ταινίες έχεις κατεβάσει από το Internet.. Πόσες φοορές έχεις ψάξει για υπότιτλους και σπάζεσαι όταν δεν τους βρίσκεις? Φιλανθρωπικό Ίδρυμα είναι το Internet?

Άντε δεν βλέπεις ταινίες.

Πόσα προγραμματα χρησιμοποιείς στο PC σου? Πόσα από αυτά είναι σπασμένα; Φιλανθρωπικό Ίδρυμα είναι το Internet?

fsbmaniac Αστο φίλε γιατί αν δεν υπήρχαν τα ads εσύ θα πουλούσες μπανάνες και μήλα στην Λαϊκή της γειτονιάς. Πόσοι θα πλήρωναν για αυθεντικό λογισμικό και λειτουργικό;. Και πόσα

Ιντερνετ Cafe θα έβαζαν αυθεντικά Games. Αφού εσύ θεωρείς το μέγα βλακώδες πράγμα τα Ads στο Net έτσι σου λέω και εγώ ότι τα περισσότερα Site που παρέχουν παράνομο λογισμικό από τις διαφημίσεις και τα Donates κρατιούνται ζωντανά.. Να σε ρωτήσω κιόλας έχεις κάνει ποτέ κάποιο Donate? Να σου πω την αλήθεια δεν έχω κάνει ποτέ Donate.. Αλλά που και που πατάω πάνω σε διαφημήσεις ίσα ίσα για να υποστιρίξω το περιεχόμενο ή την δωρεάν υπηρεσία που μου παρέχει κάποιος τρίτος.

*Σκέψου βέβαια και την εκδοχή κάποια στιγμή στο μέλλον κάποιο/α Site να μην εμφανίζει το περιεχόμενό του λόγω των adblock. 

Και εκτος των παραπάνω που λένε τα παιδιά, υπάρχουν και οι διακριτικές διαφημίσεις που το adblock plus τις αφήνει να περάσουν κανονικότατα. όποιο site θέλει να εμφανίζονται οι διαφημισεις του, ας βάλει τέτοιες.. δεν θα σέρνεται το laptop μου για τις αηδιες που θελει το κάθε site να μας πλασάρει.

Δεν κατάλαβα κάτι; στην λέξη πλασάρει .

Όταν βλέπεις τηλεόραση δεν παίζουν διαφημίσεις?

Ποια η διαφορά; Όταν παίξει διαφήμιση αλλάζω κανάλι.

Αν δεν θέλω διαφήμιση τότε αγοράζω ένα πακέτο συνδρομιτικής τηλεόρασης.

Δεν είσαι εσύ αυτός ο οποίος θα πεις τι θα σου παρουσιάσει στο Site του ο τάδε. Αλλά είσαι υπεύθυνος για να ασκήσεις κριτική για το περιεχόμενό του. Στην τελική είτε βάλεις είτε δεν βάλεις adblock τα data των διαφημίσεων έρχονται στον υπολογιστή σου και το adblock παρανόμως-νόμιμα (νόμιμα γιατί η διαδικασία γίνετε στον Client δηλαδή στα data τα οποία έχουν ήδη κατέβει στον υπολογιστή σου) επεμβαίνει και τα αποκρύπτει με κάποιες μεθόδους οι οποίες ίσως να κάνουν πιο αργή και την εμφάνιση της σελίδας.

Όσο για τα Site νομίζω πως τα περισσότερα έχουν όρους χρήσης και κάνουν κατανοητό ο,τι Τo περιεχόμενο και οι υπηρεσίες του τάδε Site αποτελούν ιδιοκτησία της τάδε εταιρίας...

Δημοσ.

Τι % πιστεύεις, από τα site/blogs/etc που βλέπεις, ότι βγάζουν τουλάχιστον το κόστος του domain name τους με τις διαφημίσεις;..

Δημοσ.

Τι % πιστεύεις, από τα site/blogs/etc που βλέπεις, ότι βγάζουν τουλάχιστον το κόστος του domain name τους με τις διαφημίσεις;..

Μα αυτό είπα παραπάνω ότι αν κάνεις καλή δουλειά θα έχεις κόσμο.. Ο κόσμος θα σου φέρει ads και τα ads θα σου φέρουν λεφτά. Τα περισσότερα Blogs βγάζουν αυτά που τα κρατάνε online και ελπίζουν σε κάτι παραπάνω μέσω των ads. Υπάρχουν και άλλα τα οποία βγάζουν πολλά παραπάνω. Δεν λέω ότι τα Ads είναι η μόνη πηγή αλλά νομίζω ότι αν όχι η σημαντικότερη πηγή τότε μία από τις σημαντικότερες.

Συγκεκριμένα τώρα γνωρίζω κόσμο ο οποίος έχει ένα εισόδημα της τάξης των 400€/μήνα μόον από τα Adsense. Αν αυτό δεν ερχόταν τότε σίγουρα θα έκλειναν το Site τους αφού σε αυτό/α έχουν ρίξει άπειρες εργατοώρες.

Δημοσ.

Μα αυτό είπα παραπάνω ότι αν κάνεις καλή δουλειά θα έχεις κόσμο.. Ο κόσμος θα σου φέρει ads και τα ads θα σου φέρουν λεφτά. Τα περισσότερα Blogs βγάζουν αυτά που τα κρατάνε online και ελπίζουν σε κάτι παραπάνω μέσω των ads. Υπάρχουν και άλλα τα οποία βγάζουν πολλά παραπάνω. Δεν λέω ότι τα Ads είναι η μόνη πηγή αλλά νομίζω ότι αν όχι η σημαντικότερη πηγή τότε μία από τις σημαντικότερες.

Συγκεκριμένα τώρα γνωρίζω κόσμο ο οποίος έχει ένα εισόδημα της τάξης των 400€/μήνα μόον από τα Adsense. Αν αυτό δεν ερχόταν τότε σίγουρα θα έκλειναν το Site τους αφού σε αυτό/α έχουν ρίξει άπειρες εργατοώρες.

Το θέμα είναι ότι από εκεί που ήταν σε normal επίπεδα παλιά τώρα έχει γίνει γελοίο το θέμα και πιο πολλά ads βλέπεις παρά διαφημίσεις.

Εγώ προσωπικά πχ μπλοκάρω ότι έχει σχέση με τον Γοογλη. Από Adsense μέχρι Analytics.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...