ipal Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Οτιδήποτε άλλο αποτελεί παραπληροφόρηση και δεν υφίσταται όχι έγκυρη άδεια για επαγγελματική χρήση και κατοχή. Και για να μη παρεξηγηθώ με το παραπληροφόρηση εννοώ όλους εκείνους τους υπαλλήλους στα κατασήματα αλυσίδες που προσπαθούν να πείσουν τον πελάτη ότι τον καλύτπει νόμιμα η consumer άδεια σε όλα. Και ισχύει παγκοσμίως αυτό το παπατζιλίκι (έχω στείλει αρκετές φορές πίσω σε γνωστές αλυσίδες της Αγγλίας, πελάτη που του πλασάρανε λάπτοπ ή desktop με home άδεια για να το εχει για χρήση σε επαγγελματικό περιβάλλον και φυσικά δεν υπήρχε περίπτωση να μπεί στο domain ή να δουλέψει μέσω του VPN σωστά κι όπως θα ήθελε).</p> Δε νομιζω μωρε. Τωρα μιλαμε για ελλαδα οπου domain=στικακια απ το Pentium PC με ΧΡ στο λαπτοπ (απο προσφορα του Praktiker). btw ασχετο αλλα στα 8.1 δεν ειναι καλυτερα τα πραγματα για VPN client? @zio10 Οχι. Ας παρει το παιδι οτι βρει.
plpapadopoulos Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Αν έχεις ένα συνοικιακό μαγαζάκι ή ένα γραφείο με ένα pc με γνήσια windows 7 home premium ας πούμε είσαι παράνομος? Αν διάβασες το παραπάνω πόστ μου, θεωρώ ότι θα λάβεις όλες τις απαντήσεις που ζητάς. Αν δε καλύφθηκες, ίσως ένα τηλεφώνημα στη Microsoft το πρωί, να σου δώσει περισσότερο φως.
zio10 Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Αν διάβασες το παραπάνω πόστ μου, θεωρώ ότι θα λάβεις όλες τις απαντήσεις που ζητάς. Αν δε καλύφθηκες, ίσως ένα τηλεφώνημα στη Microsoft το πρωί, να σου δώσει περισσότερο φως. Στην πράξη είσαι νόμιμος, δεν ξέρω καμια περίπτωση που μικρή επιχείρηση να έφαγε πρόστιμο επειδή είχε home premium αντί για professional
plpapadopoulos Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Δε νομιζω μωρε. Τωρα μιλαμε για ελλαδα οπου domain=στικακια απ το Pentium PC με ΧΡ στο λαπτοπ (απο προσφορα του Praktiker). btw ασχετο αλλα στα 8.1 δεν ειναι καλυτερα τα πραγματα για VPN client? @zio Οχι. Ας παρει το παιδι οτι βρει. Και πάλι αν δεν γίνει join το μηχάνημα στο domain, ούτε access σωστό θα μπορεί να έχει στα shared drives, ούτε θα μπορούν να εφαρμοστούν policies που ισχύουν για τα διάφορα Organisational Units για παραδειγμα. Τέλος πάντως το πήγα μακρυά εγώ. Στην πράξη είσαι νόμιμος, δεν ξέρω καμια περίπτωση που μικρή επιχείρηση να έφαγε πρόστιμο επειδή είχε home premium αντί για professional Στο δια ταύτα, από σπασμένα Windows, εννοείται ότι καλύτερα ο έλεγχος να βρεί Home Licensed Windows. Παρόλα αυτά για επαγγελματική χρήση το πρέπον είναι και η κατοχή της αντίστοιχης άδειας. Θα έλεγα ότι ταιριάζει περισσότερο η έκφραση ότι στην πράξη δεν είσαι παράνομος (γιατί αγόρασες νόμιμο λογισμικό για παράδειγμα). Από εκεί και πέρα έγκειται στο πόσο θέλει ο καθένας να σε τραβήξει παραπέρα. Ξέρεις πως είναι η κατάσταση στην Ελλάδα, οπότε εγώ δε θα το ρισκάριζα επουδενί για 50 ευρώ διαφορά μεταξύ των 2 εκδόσεων. 1
zio10 Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 3 σελίδες για ένα μηχάνημα που δεν έχει πάρει κανείς! 2
ipal Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Και ουτε θα παρει κανεις! οσοι μπηκαν λογω τιμης τελικα θα παρουν τις προτασεις με κομματια απ το e-shop και οσοι θα το ηθελαν για μαγαζι θα τρομαξουν οτι θα τους πιασει η εφορια λογω home. 2
giorginho Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Να πω την αληθεια περιμενα οτι το θεμα θα "κουλαρει" και δε θα "παρει φωτια" αλλά με εκπληξατε... Λοιπον δεν ειναι μονο το τι μπορεις να αγορασεις με 250€ αλλά και το ποσα αξιζει πραγματικα το πυργακι του θεματος. Με -προφανως- ΟΕΜ αδεια παραθυριων, σκληρο του 30ευρου, ραμ του 15ευρου, κουτι/τροφοδοτικο επισης του 30ευρου, ποντικο/πληκτρολογιο του 10ευρου και επεξεργαστη που ενας των 26 ευρω τον ξεφτιλιζει καθως και την βεβαιοτητα οτι η μητρικη του ειναι η πιο φτηνιαρικη που υπαρχει, σορι αλλα 250 ευρω ειναι Υ_Π_Ε_Ρ_Β_Ο_Λ_Ι_Κ_Α πολλα για να πεις εστω οτι πιανουν τοπο τα λεφτα σου, ποσο μαλλον για να το θεωρουμε και... προσφορα!!!
keysmith Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Για επαγγελματική χρήση η αντίστοιχη άδεια χρήσης είναι η Business, Ultimate κι Enterprise σε Vista, Professional, Ultimate κι Enteprise στα 7 και Professional κι Enterprise στα 8 και τα 8.1. Οτιδήποτε άλλο αποτελεί παραπληροφόρηση και δεν υφίσταται όχι έγκυρη άδεια για επαγγελματική χρήση και κατοχή. Και για να μη παρεξηγηθώ με το παραπληροφόρηση εννοώ όλους εκείνους τους υπαλλήλους στα κατασήματα αλυσίδες που προσπαθούν να πείσουν τον πελάτη ότι τον καλύτπει νόμιμα η consumer άδεια σε όλα. Και ισχύει παγκοσμίως αυτό το παπατζιλίκι (έχω στείλει αρκετές φορές πίσω σε γνωστές αλυσίδες της Αγγλίας, πελάτη που του πλασάρανε λάπτοπ ή desktop με home άδεια για να το εχει για χρήση σε επαγγελματικό περιβάλλον και φυσικά δεν υπήρχε περίπτωση να μπεί στο domain ή να δουλέψει μέσω του VPN σωστά κι όπως θα ήθελε). Σωστά αλλά επαγγελματική χρήση δεν είναι πάντα σύνδεση σε domain. Στην Ελλάδα 9 στις 10 small home office εταιρίες δεν έχουν domain. stant alone μηχανάκια έχουν που απλά θέλουν να είναι νόμιμα. Και είναι νόμιμα με ότι windows oem και να έρθουν για την εφορία. δεν γνωρίζω κάτι άλλο;Πως ορίζεται το είσαι παράνομος με 8.1 σκέτα? Μπορείς να το εξηγήσεις? Όσες εταιρίες έχουν domain ξέρουν τι λαπτοπ/desktop αγοράζουνε και τι λειτουργικά. Υ.Γ. Με το vpn δεν το κατάλα. IPSEC VPN υπάρχουν πολλες λύσεις (openvpn client) που μια χαρά μπαίνει παντού (συνδέεται μέσω fw) εκτός αν εννοείς κάτι άλλο.
dimitris__ Δημοσ. 27 Απριλίου 2014 Δημοσ. 27 Απριλίου 2014 Για επαγγελματική χρήση η αντίστοιχη άδεια χρήσης είναι η Business, Ultimate κι Enterprise σε Vista, Professional, Ultimate κι Enteprise στα 7 και Professional κι Enterprise στα 8 και τα 8.1. Οτιδήποτε άλλο αποτελεί παραπληροφόρηση και δεν υφίσταται όχι έγκυρη άδεια για επαγγελματική χρήση και κατοχή. Και για να μη παρεξηγηθώ με το παραπληροφόρηση εννοώ όλους εκείνους τους υπαλλήλους στα κατασήματα αλυσίδες που προσπαθούν να πείσουν τον πελάτη ότι τον καλύτπει νόμιμα η consumer άδεια σε όλα. Και ισχύει παγκοσμίως αυτό το παπατζιλίκι (έχω στείλει αρκετές φορές πίσω σε γνωστές αλυσίδες της Αγγλίας, πελάτη που του πλασάρανε λάπτοπ ή desktop με home άδεια για να το εχει για χρήση σε επαγγελματικό περιβάλλον και φυσικά δεν υπήρχε περίπτωση να μπεί στο domain ή να δουλέψει μέσω του VPN σωστά κι όπως θα ήθελε). Άλλο το τι δυνατότητες δίνει η Pro έκδοση για τον επαγγελματία (Domain join κλπ) και άλλο αν μπορείς να χρησιμοποιήσεις non-pro σε επαγγελματικό περιβάλλον. Ένας π.χ. επαγγελματίας φωτογράφος εκδηλώσεων που περνάει απλά τις φωτογραφίες του από τη μηχανή στο PC του δεν χρειάζεται domain join, remote desktop κλπ. Αυτό για τους πελάτες που λες ισχύει, αλλά όσον αφορά στις δυνατότητες και όχι στη νομική κατοχύρωση. Είναι σαν να λες ότι απαγορεύεται κάποιος να αγοράσει με τιμολόγιο για το μαγαζί του ένα από τα καινούρια tablet με Windows 8 ή RT. Αυτά στα λέω μετα λόγου γνώσεως, έχω περάσει ελέγχους και έχω βοηθήσει τεχνικά και πελάτες να περάσουν (BSA, ISO/IEC 27001:2005 κ.α)
plpapadopoulos Δημοσ. 27 Απριλίου 2014 Δημοσ. 27 Απριλίου 2014 Αυτά στα λέω μετα λόγου γνώσεως, έχω περάσει ελέγχους και έχω βοηθήσει τεχνικά και πελάτες να περάσουν (BSA, ISO/IEC 27001:2005 κ.α) Δημήτρη σε ευχαριστώ, καλό θα ήταν να έχω και μια πλήρη επίγνωση στην πράξη του τί ισχύει πλέον για Ελλάδα γιατί με αυτά που ακούω και βλέπω γενικά για ελέγχους, θα ήθελα και μια γνώμη από κάποιον που τα έχει δει στην πράξη με τα τρέχοντα δεδομένα. Όσο για τα capabilities συμφωνώ επίσης, για SOHO use τα Professional δε χρειάζονται. Παλιά οι άδειες είχαν διπλή τιμή, πλέον όμως η διαφορά αν δεν απατώμαι είναι γύρω στο 50άρικο. Στα 8 η άδεια/έκδοση δεν αναφέρεται ώς Home αλλά ως standard, οπότε και στον πιο περίεργο να έπεφτες και πάλι με τα νόμιμα παραστατικά δε θα μπορούσε να πεί κάτι Στα 7 (και παλιότερα) αναφερόταν ώς Home ή Home Premium, κάνοντας τα πράγματα πιο ασαφή. Στο Office 2013 για παράδειγμα, εκτός από την έκδοση Pro, υπάρχει και η Home & Business που είναι κοινή για τέτοιες περιπτώσεις (οπότε για όποια εταιρία ή ιδιώτη δε δουλεύει Access και Lync για παράδειγμα, είναι η ίδια έκδοση/άδεια). Ενδιαφέρουσα κι άκρως χρήσιμη η τοποθέτησή σου για να ρίξει παραπάνω φώς και σε ευχαριστώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα