nikS Δημοσ. 21 Απριλίου 2014 Δημοσ. 21 Απριλίου 2014 Γεια σας και Χρόνια Πολλά Έχω συνδεμένα στον router 4 μηχανήματα (pc/laptop). Ο router έχει dynamic ip. Αυτό που θέλω είναι να μην αλλάζει ποτέ τα ip's στα μηχανήματα (δλδ. το pc μου να έχει πάντα 192.168.2.2, το linux 192.168.2.3 κ.ο.κ). Όπως είναι τώρα, τα αλλάζει από καιρό σε καιρό, Είδα στον ιστό ότι γίνεται αλλά δεν έδιναν οδηγίες της προκοπής. Τι ρυθμίσεις πρέπει να κάνω στον router? (Εννοείται ότι θα εξακολουθώ να παίζω με dns) Αναλυτικά παρακαλώ γιατί είμαι άσχετος από δίκτυα (δε μου άρεσαν καθόλου). Ο router είναι το Alcatel Lucent CellPipe 7130 της Hol Ευχαριστώ
NikosKallithea Δημοσ. 21 Απριλίου 2014 Δημοσ. 21 Απριλίου 2014 Συνήθως δινουμε ενα εύρος στον dscp του ρουτερ απο 192.168.2.2 εως και πχ 192.168.2.50 απο εκει και πανω τα αφήνουμε για τα static ips, για να πάρει όμως το μηχάνημα μια static ip πρέπει να την ορίσεις εσυ σε καθε μηχάνημα χώρια γράφοντας την ιπ που θέλεις πχ 192.168.2.51 για το λινουξ κλπ
macabre_sunsets Δημοσ. 21 Απριλίου 2014 Δημοσ. 21 Απριλίου 2014 Εδώ μπορείς να δεις το manual του modem. Στις σελίδες 6.3 - 6.7 θα βρεις αυτό που ζητάς.
nikS Δημοσ. 21 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2014 Συνήθως δινουμε ενα εύρος στον dscp του ρουτερ απο 192.168.2.2 εως και πχ 192.168.2.50 απο εκει και πανω τα αφήνουμε για τα static ips, για να πάρει όμως το μηχάνημα μια static ip πρέπει να την ορίσεις εσυ σε καθε μηχάνημα χώρια γράφοντας την ιπ που θέλεις πχ 192.168.2.51 για το λινουξ κλπ Πολύ γενικά αυτά που γράφεις... Εδώ μπορείς να δεις το manual του modem. Στις σελίδες 6.3 - 6.7 θα βρεις αυτό που ζητάς. Το έχω το manual. Στο σημείο αυτό αναφέρει για wireless. Εμένα με ενδιαφέρει μέσω lan όμως.
Ntinaras Δημοσ. 21 Απριλίου 2014 Δημοσ. 21 Απριλίου 2014 ελεος ρε παιδια!ψαχνετε αλλου γι αλλου!! απλα βαλε καρφωτες Ip στα pc δε πειραζεις τιποτα στο ρουτερ....
macabre_sunsets Δημοσ. 21 Απριλίου 2014 Δημοσ. 21 Απριλίου 2014 Το ότι μπορείς να βάλεις Static/«Καρφωτή» IP σε έναν υπολογιστή, δεν σημαίνει πως είναι και η πιο σωστή λύση.
jim_p Δημοσ. 21 Απριλίου 2014 Δημοσ. 21 Απριλίου 2014 Αυτο που θες να κανεις λεγεται dhcp reservation, εφοσον δεν θες να μπλεξεις με σταθερες ip και αλλα τινα. Δουλευει καπως ετσι: στο pc με την ταδε mac address, εφοσον ειναι ενεργο στο δικτυο, δωσε τη ταδε ip. Θα ψαξω αργοτερα για το πως γινεται στο ρουτερ σου και αν ειναι θα ξαναποσταρω... 1
nikS Δημοσ. 21 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2014 Αυτο που θες να κανεις λεγεται dhcp reservation, εφοσον δεν θες να μπλεξεις με σταθερες ip και αλλα τινα. Δουλευει καπως ετσι: στο pc με την ταδε mac address, εφοσον ειναι ενεργο στο δικτυο, δωσε τη ταδε ip. Θα ψαξω αργοτερα για το πως γινεται στο ρουτερ σου και αν ειναι θα ξαναποσταρω... Ναι, αυτό θέλω
jkoukos Δημοσ. 21 Απριλίου 2014 Δημοσ. 21 Απριλίου 2014 Το έχω το manual. Στο σημείο αυτό αναφέρει για wireless. Εμένα με ενδιαφέρει μέσω lan όμως. To διαβάζουμε το εγχειρίδιο καμιά φορά. Η επιλογή βρίσκεται στο μενού LAN > DHCP Settings. Εκεί πατώντας το κουμπί επιλογής "MAC-Base Assignment" ανοίγει τις επιλογές της εικόνας 6-6 και του πίνακα 6-4, στη σελίδα 6-7 (ή 65) του εγχειριδίου που έδωσε παραπάνω ο @macabre_sunsets. Οι επιλογές αναφέρονται σε όποια συσκευή (ασύρματη ή ενσύρματη) θέλεις να παίρνει αυτόματα πάντα την ίδια διεύθυνση, σαν να την είχες ορίσει εσύ στην κάρτα δικτύου της συσκευής. Ουσιαστικά ορίζεις ότι κάποιος υπολογιστής (π.χ ο Linux που λες) θα παίρνει πάντα την διεύθυνση που θέλεις. Απλά λοιπόν ρυθμίζεις την διεύθυνση MAC του συγκεκριμένου υπολογιστή και την αντίστοιχη ΙΡ που θέλεις να παίρνει. 2
nikS Δημοσ. 21 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2014 (επεξεργασμένο) Μισό γιατί έχει γίνει μπέρδεμα με τα manuals... Αυτό είναι το manual που έχω http://www.scribd.com/doc/73881646/Cell-Pipe-7130 Αλλά και πάλι υπάρχει πρόβλημα. Θεωρητικά στο 5.38 fig 5.27 αναφέρει πώς γίνεται αλλά εμένα το διαχειριστικό πρόγραμμα του router δε μου εμφανίζει όλες αυτές τις επιλογές Επεξ/σία 21 Απριλίου 2014 από nikS
jim_p Δημοσ. 21 Απριλίου 2014 Δημοσ. 21 Απριλίου 2014 Αυτο που θες να κανεις ειναι στη σελιδα 64-65 (figure 6-6 και table 6-3/6-4) του manual. Αν δεν εχεις το ιδιο interface τοτε το firmware του ρουτερ σου ειναι σιγουρα πειραγμενο απο τον isp. Βαζω και το λινκ για οποιον θελει να το διαβασει στον pdf reader του http://rncc.north.cat.net.th/training/CELLPipe7130.pdf Πρεπει να διαβαζω πιο προσεκτικα, τα ιδια πραγματα εχουν ειπωθει και παραπανω. Συγγνωμη
jkoukos Δημοσ. 21 Απριλίου 2014 Δημοσ. 21 Απριλίου 2014 @nikS, καταρχήν το εγχειρίδιο που δείχνεις είναι ακριβώς το ίδιο που αναφέρουμε. Σε αυτό λοιπόν δεν υπάρχει σελίδα 5-38, ούτε εικόνα 5.27. Τελευταία σελίδα του κεφαλαίου 5 είναι η 17 και εικόνα η 11. Μήπως τα μπέρδεψες με κάποιο άλλο; Αν τελικά δεν υπάρχουν τέτοιες επιλογές, το πιθανότερο είναι να έχει "κουτσουρευτεί" το firmware από τον πάροχο. Στην περίπτωση αυτή δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο, από το να ορίσεις σταθερές διευθύνσεις στις κάρτες δικτύου των συσκευών που σ' ενδιαφέρει.
nikS Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Λοιπόν, για να μην πολυλογώ, μάλλον συμβαίνει αυτό που ο jkouros αναφέρει. Το manual έχει αυτήν την εικόνα η οποία δείχνει καθαρά ότι μπορείς να προσθέσεις mac-addresses. Αντίθετα στο setup του router όταν μπαίνω στη συγκεκριμένη επιλογή, βλέπω αυτό. Οπότε θα δοκιμάσω να καρφώσω την ip's.
apostol1s Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 στα pc βαλε καρφωτες τις ip και dns οτι θελεις. δεν προκειται ουτε να αλλαξουνε ουτε να ασχοληθεις με το ρουτερ
nikS Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Στο pc το έβαλα και δουλεύει. Στο linux να δω πώς θα το κάνω. Το άλλαξα σε static και το δίκτυο γιοκ! Κάτι δεν έκανα σωστά μάλλον...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα