ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 21 Απριλίου 2014 Δημοσ. 21 Απριλίου 2014 Για να εξηγήσω στην Τροχαία ένα πρόβλημα με κατάληψη θέσης στάθμευσης φωτογράφησα τα οχήματα με τρόπο που να φαίνονται οι αριθμοί κυκλοφορίας τους. Ο κάτοχος με απείλησε με μήνυση. Ξέρει κανείς αν κάτι τέτοιο στέκει νομικά;
Γιάννης Platano Δημοσ. 21 Απριλίου 2014 Δημοσ. 21 Απριλίου 2014 Νομιζω σε δημοσιο φωρο μπορεις να φωτογραφίζεις ότι θελεις 1
viper2005 Δημοσ. 21 Απριλίου 2014 Δημοσ. 21 Απριλίου 2014 Για να εξηγήσω στην Τροχαία ένα πρόβλημα με κατάληψη θέσης στάθμευσης φωτογράφησα τα οχήματα με τρόπο που να φαίνονται οι αριθμοί κυκλοφορίας τους. Ο κάτοχος με απείλησε με μήνυση. Ξέρει κανείς αν κάτι τέτοιο στέκει νομικά; η θεση σταθμεσης ηταν δικια σου; αν ναι, γιατι δεν φωναζες τους αστυνομικους ή την τροχαια; 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 21 Απριλίου 2014 Δημοσ. 21 Απριλίου 2014 η θεση σταθμεσης ηταν δικια σου; αν ναι, γιατι δεν φωναζες τους αστυνομικους ή την τροχαια; Ιδιοκτητη θεση σταυθμευσης στο δρομο αν ξερω καλα μονο για αναπηρικα υπαρχει
ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 21 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2014 Έχω σήμα μόνιμου κάτοικου και το μόνο που αυτό το σήμα σημαίνει είναι ότι μπορώ να ψάχνω για ώρες μια θέση ελεγχόμενης στάθμευσης και αν και όταν και όποτε τη βρω, απλά δεν πληρώνω για να παρκάρω. Ο κύριος δεν δικαιούται παρόμοιο σήμα για κανένα από τα δίτροχά του, τα παρκάρει για μήνες και κρατάει μια θέση που θα μπορούσε να παρκάρει ένα αυτοκίνητο, τα παρκάρει με τρόπο που ακόμα και στη διπλανή θέση να βρεις να παρκάρεις δυσκολεύεσαι να βγεις και απειλεί κι από πάνω. Κάπου έχει και η υπομονή τα όριά της.
SOCRATIS1000 Δημοσ. 21 Απριλίου 2014 Δημοσ. 21 Απριλίου 2014 Την επομενη που θα το κανει ,αστον να φυγει και καλεσε την τροχαια και πες τους το[δειξτο κιολας].Ουτε φωτογραφιες ουτε τιποτα,.Και αποτι ξερω ,το να φωτογραφιζεις πινακιδες ειναι παρανομο.
Tenshi Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Δέν έχω δεί δίτροχο με σήμα μόνιμου κατοίκου και αμφιβάλλω αν μπορούν να βγάλουν γενικότερα. Σε περιοχές με ελεγχόμενη στάθμευση συνήθως υπάρχουν δρόμοι με πράσινη διαγράμμιση και πινακίδα MOTO για τα δίτροχα. Δέν πειράζει,πές του να καλέσει την αστυνομία,να γλυτώσεις και την χρέωση της κλήσης.Διέγραψε τις φωτογραφίες μόλις εμφανιστεί το περιπολικό. 1
haris_216 Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Από παλιά με διασκέδαζε (και εννίοτε με τσάντιζε) η δικομανία των αμερικάνων όπως παρουσιαζόταν σε ειδήσεις αλλά και ταινίες όπου για το παραμικρό ήθελαν να κάνουν μήνυση σε κάποιον. Μάλλον τελικά ήρθε κι εδώ. Δεν τολμάς να τραβήξεις μια φωτογραφία ένα ηλιοβασίλεμα και πρέπει να δώσεις εξηγήσεις στους καθήμενους στην καφετέρια γιατί πια όλοι έχουν την καραμέλα των προσωπικών δεδομένων (χωρίς πολλοί να ξέρουν τι ακριβώς σημαίνει). Και ο μόνος λόγος για τον οποίο μπορεί κανείς να φωτογραφίζει χωρίς πρόβλημα στην ακρόπολη (και σε λοιπούς αρχαιολογικούς χώρους) είναι γιατί εκεί οι έλληνες σπανίζουν. 2
paylidis Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 ο "κυριος" εχει την τακτική του φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης, δυστυχώς στο μπο****λο που ζούμε εχουν ακόμα αέρα κάτι τετοιοι... Στη γειτονιά μου (ακριβώς εξώ από όρια του δαχτυλίου-ελεγχόμενης σταθμευσης) υπάρχουν 3 τζιπ που παρέδωσαν τα αφεντικά τους πινακίδες και τα παρατησαν στο δρόμο και ένα σαραβαλο που κάποιος το εφερε απο γερμανία και το εχει αφησει εκει >10 χρόνια με ξενες ληγμένες πινακίδες-χωρις τελη κλπ. Πηρα 3 φορές το δήμο και το μονο που εκαναν (την 3η) ήταν να μου πουν να κανω καταγγελία στη ΔΟΥ (και το τελωνείο αντίστοιχα) και θα τους συλλάβουν(!) για ψευδη υπευθυνη δήλωση - μιας και απαγορεύεται να ειναι σε δημόσιο χώρο αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες-τέλη... Κατα τα αλλα εγω ψάχνω 40-45 λεπτά για θέση, αν πάρω το λοστό που βγαζει τις ζαντες και τα περάσω μια βολτα, θα φταίω...;
kalogeros Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Έχω σήμα μόνιμου κάτοικου και το μόνο που αυτό το σήμα σημαίνει είναι ότι μπορώ να ψάχνω για ώρες μια θέση ελεγχόμενης στάθμευσης και αν και όταν και όποτε τη βρω, απλά δεν πληρώνω για να παρκάρω. Ο κύριος δεν δικαιούται παρόμοιο σήμα για κανένα από τα δίτροχά του, τα παρκάρει για μήνες και κρατάει μια θέση που θα μπορούσε να παρκάρει ένα αυτοκίνητο, τα παρκάρει με τρόπο που ακόμα και στη διπλανή θέση να βρεις να παρκάρεις δυσκολεύεσαι να βγεις και απειλεί κι από πάνω. Κάπου έχει και η υπομονή τα όριά της. Αν τα δίτροχα τα παρκάρει κάθετα στο πεζοδρόμιο, μπορείς να φωνάξεις την τροχαία να του κόψει κλήση. Σύμφωνα με τον ΚΟΚ όλα τα οχήματα, ακόμα και τα δίτροχα, πρέπει να σταθμεύουν με τις ρόδες παράλληλα στο πεζοδρόμιο. Φώναξε την τροχαία 1-2 φορές για να του κοπεί ο βήχας του τρόμπα. Τώρα, για τη μήνυση που λες δεν ξέρω κατά πόσο ευσταθεί. Η πινακίδα κυκλοφορίας δεν είναι προσωπικό δεδομένο, αλλά δημόσιο έγγραφο. Το θέμα, βέβαια, είναι πολύ λεπτό και καλύτερα να απαντήσει κάποιος νομικός.
Joshua21 Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Έχω σήμα μόνιμου κάτοικου και το μόνο που αυτό το σήμα σημαίνει είναι ότι μπορώ να ψάχνω για ώρες μια θέση ελεγχόμενης στάθμευσης και αν και όταν και όποτε τη βρω, απλά δεν πληρώνω για να παρκάρω. Ο κύριος δεν δικαιούται παρόμοιο σήμα για κανένα από τα δίτροχά του, τα παρκάρει για μήνες και κρατάει μια θέση που θα μπορούσε να παρκάρει ένα αυτοκίνητο, τα παρκάρει με τρόπο που ακόμα και στη διπλανή θέση να βρεις να παρκάρεις δυσκολεύεσαι να βγεις και απειλεί κι από πάνω. Κάπου έχει και η υπομονή τα όριά της. Αυτή ακριβώς ήξερα και εγώ ότι είναι η χρησιμότητα του σήματος μόνιμου κάτοικου, δηλαδή το ότι δεν πληρώνεις ΕΦΟΣΟΝ ΒΡΕΙΣ να παρκάρεις. Σε καμία περίπτωση δεν σου εξασφαλίζει θέση πάρκιν για το αυτοκίνητο σου. Όσο για τα δίτροχα, από όσο ξέρω δεν προβλέπεται να πάρουν σήμα μόνιμου κάτοικου, ούτε πληρώνουν για στάθμευση. Και φυσικά ούτε μπορείς να κάνεις κάτι όταν ένα δίτροχο κρατάει μια θέση που θα μπορούσε να παρκάρει αυτοκίνητο, όπως δεν μπορείς να κάνεις τίποτα όταν ένα αυτοκίνητο παρκάρει έτσι ώστε κρατάει θέσεις για 2 αυτοκίνητα. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι αυτό που είπαν παραπάνω, δηλαδή το να φωνάξεις την τροχαία να δώσει κλήση αν το δίτροχο δεν έχει παρκάρει με τους τροχούς παράλληλα στο πεζοδρόμιο. Πηρα 3 φορές το δήμο και το μονο που εκαναν (την 3η) ήταν να μου πουν να κανω καταγγελία στη ΔΟΥ (και το τελωνείο αντίστοιχα) και θα τους συλλάβουν(!) για ψευδη υπευθυνη δήλωση - μιας και απαγορεύεται να ειναι σε δημόσιο χώρο αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες-τέλη... Και γιατί δεν κάνεις καταγγελία στη ΔΟΥ και στο τελωνείο όπως σου είπαν? Κατα τα αλλα εγω ψάχνω 40-45 λεπτά για θέση, αν πάρω το λοστό που βγαζει τις ζαντες και τα περάσω μια βολτα, θα φταίω...; Δεν πολυκατάλαβα τι ακριβώς είναι αυτός ο λοστός, ούτε το τι μπορείς να κάνεις με αυτόν. Φαντάζομαι όμως ότι μιλάς για φθορά ξένης περιουσίας, οπότε θα φταις.
paylidis Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Και γιατί δεν κάνεις καταγγελία στη ΔΟΥ και στο τελωνείο όπως σου είπαν? Δεν πολυκατάλαβα τι ακριβώς είναι αυτός ο λοστός, ούτε το τι μπορείς να κάνεις με αυτόν. Φαντάζομαι όμως ότι μιλάς για φθορά ξένης περιουσίας, οπότε θα φταις. Για να κανω καταγγελία στη ΔΟΥ και το τελωνείο θα πρέπει να λείψω τουλαχιστον 1 ημέρα απο τη δουλειά μου και να κάνω εγγραφη και επώνυμη καταγγελία, γιατι; Επειδη δε δουλευουν οι ελεγκτικές υπηρεσίες; Ή επειδη αυτοί ειναι απατεώνες ελληνάρες; Βλακας ειμαι εγω που πληρώνω αυτη τη θέση απο τα τέλη και τα ασφάλιστρα μου; http://www.impexhellas.eu/catalog/photos/0678013.jpg Για φθορά ξένης περιουσίας που βρίσκεται ΠΑΡΑΝΟΜΑ σε δημόσιο χώρο ποιος ειναι μάγκας να κάνει μυνηση; Και πάλι, εγω θα τους πληρώσω το ενα τζάμι (σίγουρα θα ειναι λιγότερα χρήματα απο τις βενζίνες που καιω με το να κάνω κυκλους επι 30+ λεπτά ημερησίως) αρκεί αυτοί να πάρουν τα τζιπ τους και να μπουνε και 2 μηνες έως 5 έτη μέσα (ψευδης υπευθυνη δήλωση: http://nomikisimvouli.blogspot.gr/2013/07/blog-post_24.html).
haris_216 Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Για να κανω καταγγελία στη ΔΟΥ και το τελωνείο θα πρέπει να λείψω τουλαχιστον 1 ημέρα απο τη δουλειά μου και να κάνω εγγραφη και επώνυμη καταγγελία, γιατι; Επειδη δε δουλευουν οι ελεγκτικές υπηρεσίες; Ή επειδη αυτοί ειναι απατεώνες ελληνάρες; Βλακας ειμαι εγω που πληρώνω αυτη τη θέση απο τα τέλη και τα ασφάλιστρα μου; http://www.impexhellas.eu/catalog/photos/0678013.jpg Για φθορά ξένης περιουσίας που βρίσκεται ΠΑΡΑΝΟΜΑ σε δημόσιο χώρο ποιος ειναι μάγκας να κάνει μυνηση; Και πάλι, εγω θα τους πληρώσω το ενα τζάμι (σίγουρα θα ειναι λιγότερα χρήματα απο τις βενζίνες που καιω με το να κάνω κυκλους επι 30+ λεπτά ημερησίως) αρκεί αυτοί να πάρουν τα τζιπ τους και να μπουνε και 2 μηνες έως 5 έτη μέσα (ψευδης υπευθυνη δήλωση: http://nomikisimvouli.blogspot.gr/2013/07/blog-post_24.html). Αν και φεύγουμε λίγο off topic να σου πω ότι πολλοί (δυστυχώς) είναι θρασύτατοι. Θυμάμαι περίπτωση που πριν μερικά χρόνια έγινε αρκετός θόρυβος όταν ένας πεζός πέρασε πάνω από αυτοκίνητο (καπώ της μηχανής) το οποίο του έκλεινε το δρόμο πάνω στο πεζοδρόμιο και στο δικαστήριο που έγινε πέρα από τον οδηγό που (λογικά) τιμωρήθηκε, τιμωρήθηκε (νομίζω πρόστιμο) και ο πεζός για "φθορά ξένης ιδιοκτησίας".
Joshua21 Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Για να κανω καταγγελία στη ΔΟΥ και το τελωνείο θα πρέπει να λείψω τουλαχιστον 1 ημέρα απο τη δουλειά μου και να κάνω εγγραφη και επώνυμη καταγγελία, γιατι; Επειδη δε δουλευουν οι ελεγκτικές υπηρεσίες; Ή επειδη αυτοί ειναι απατεώνες ελληνάρες; Βλακας ειμαι εγω που πληρώνω αυτη τη θέση απο τα τέλη και τα ασφάλιστρα μου; Η απάντηση στο γιατί είναι για να λύσεις το πρόβλημα σου. Αν είναι τόσο μεγάλο όπως το λες, δλδ το να κάνεις 40-45 λεπτά γὐρες κἀθε φορά που θες να παρκάρεις, τότε σίγουρα αξίζει τον κόπο και με το παραπάνω. Προσωπικά όμως πιστεύω ότι και να εξαφανιστούν τα 3 συγκεκριμένα αυτοκίνητα καμία διαφορά δεν θα έχει, και πάλι θα γυρνας 40-45 λεπτά για να βρεις θέση. Αλλιώς θα το είχες κάνει ήδη. http://www.impexhellas.eu/catalog/photos/0678013.jpg Μπουλονόκλειδο λέγεται αυτό. Για φθορά ξένης περιουσίας που βρίσκεται ΠΑΡΑΝΟΜΑ σε δημόσιο χώρο ποιος ειναι μάγκας να κάνει μυνηση; Και πάλι, εγω θα τους πληρώσω το ενα τζάμι (σίγουρα θα ειναι λιγότερα χρήματα απο τις βενζίνες που καιω με το να κάνω κυκλους επι 30+ λεπτά ημερησίως) αρκεί αυτοί να πάρουν τα τζιπ τους και να μπουνε και 2 μηνες έως 5 έτη μέσα (ψευδης υπευθυνη δήλωση: http://nomikisimvouli.blogspot.gr/2013/07/blog-post_24.html). Τώρα με μπερδεύεις λίγο. Η αξία τριών σπασμένων τζαμιών λες πως είναι μικρότερη από τις βενζίνες του ψαξίματος(άσε που δεν είναι σίγουρο πως θα κάνει τους ιδιοκτήτες να τα απομακρύνουν), αλλά για να λύσεις το πρόβλημα νόμιμα με κόστος 1-2 χαμένα μεροκάματα δεν το συζητάς καν? Επίσης να έχεις υπόψιν ότι η αυτοδικία μπορεί να έχει και συνέπειες. Πχ αν σε δει κάποιος από αυτούς μπορεί να σου ανοίξει επί τόπου το δικό σου κεφάλι, ή να σου κάνει καλοκαιρινό το δικό σου αυτοκίνητο. Και κάτι ακόμα. Η φθορά ξένης περιουσίας από δόλο επισύρει ποινή φυλάκισης μέχρι δύο ετών σύμφωνα με το blog που έκανες παράθεση: http://nomikisimvouli.blogspot.gr/2012/01/blog-post_7274.html
paylidis Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 εκτός απο τον εξυπνο τι αλλο κάνεις στην καθημερινότητα σου; Πιστευεις οτι τόσο εύκολα φεύγει κάποιος 1-2 μέρες απο μία σοβαρη εργασία; Τελος παντων, το μονο σίγουρο ειναι οτι πρέπει η αστυνομία να τα αναλάβει όλα σε κάθε περίπτωση και οχι να φτάσουμε σε ακραίες καταστάσεις (που προφανώς και δεν επρόκειτο και ήταν καθαρά σαρκασμός-δούλεψε τον λίγο)... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα