Προς το περιεχόμενο

Corsair TX 750 - Dead

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λίγο πριν την Ανάσταση, μεγάλο Σάββατο, πήγα να βάλω μπρος τον υπολογιστή λίγο πριν ετοιμαστώ για την εκκλησία. Τελικά δεν πήγα στην εκκλησία και δεν έκανα Ανάσταση μιας και δεν μπορούσα να ηρεμίσω μέχρι να δω τι παίζει.

Άνοιξε με τους ανεμιστήρες, την αντλία και όλους τους ανεμιστήρες να γυρνάνε, αλλά δεν έκανε post και φυσικά στην οθόνη δεν έγραφε τίποτα. Μάλιστα έλεγε "Check Signal Cable". Ούτε dummy signal δηλαδή.

Το Doctor Debug της μητρικής δεν έγραφε τίποτα. Τα Power και Reset Buttons πάνω στη μητρική δεν άναβαν, αλλά ούτε αντιδρούσαν πατώντας ας πούμε είτε το reset για επανεκκίνηση, ή το Power μερικά δευτερόλεπτα για να κλείσει. Τα ίδια κουμπιά πάνω στο κουτί, επίσης δεν αντιδρούσαν. Ταυτόχρονα ο παρακάτω θόρυβος ακουγόταν από το τροφοδοτικό. Αυτό με έκανε να δοκιμάσω με άλλο καλώδιο αφού πρώτα δοκίμασα να σπρώξω το ίδιο καλύτερα μήπως και δεν έκανε καλή επαφή, μιας και ο ήχος μοιάζει με arc.

Δοκίμασα να βάλω μία κάρτα γραφικών τη φορά, δοκίμασα με άλλη κάρτα γραφικών τα ίδια. Δοκίμασα με ένα stick μνήμης RAM το οποίο ήταν σφραγισμένο, πάλι τίποτα.

Τέλος δοκίμασα ένα τροφοδοτικό Heroichi 300W και το PC πάλι δεν μπούταρε. Έβγαλα από τη μητρική ότι καλώδιο usb και ότι άλλο υπήρχε και μπούταρε. Με τις ίδιες συνθήκες το Corsair δεν μπούταρε όμως. Με το Hec μπήκα κανονικά Windows μάλιστα και με το Profile στο BIOS που είμαι Overclocking. Βόγκαγε βέβαια το τροφοδοτικό, αλλά για άλλη μια φορά αποδείχτηκε σκυλί το 10ετίας σχεδόν Hec. Μπήκα Windows πάνω από 7 φορές από Cold Boot.

Δυστυχώς το Power και Reset button της μητρικής δεν άναβε και αν θυμάμαι καλά πρέπει να είναι συνεχώς αναμένα. Δεν είμαι όμως σίγουρος. Το Dr Debug όμως δούλευε και μάλιστα έγραφε "AA" το οποίο σημαίνει ότι όλα δουλεύουν σωστά.

Δεν έβρισκα την απόδειξη αγοράς και άρχισα να τρελαίνομαι, αλλά ευτυχώς το Πλαίσιο από το οποίο είχε γίνει η αγορά κρατάει ιστορικό με τις αγορές, οπότε μέσα στην εβδομάδα θα πάω για RMA και ίσως να είμαι τυχερός και να μπορέσω να πάρω το καλύτερο και πιο νέο Corsair RM 750, το οποίο κοστίζει όσο είχα αγοράσει το  ΤΧ 750.

Ελπίζω να μην έχει πάρει μαζί του τη μητρική και όλα να δουλέψουν σωστά. Διαφορετικά θα πρέπει να περιμένω RMA από MG Manager, από το οποίο είναι αγορασμένη η μητρική.

Σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα δεύτερη φορά βλάβη. Όσες δεν είχα όλα αυτά τα χρόνια, έγιναν μαζεμένες.

Εδώ είναι η βλάβη που με ταλαιπώρησε πολύ, αλλά τελικά μου βγήκε σε καλό. Τελικά έφταιγε ένα στικάκι από τις RAM.

http://www.insomnia.gr/topic/494428-amd-8150-asus-crosshair-v-formula-dead/

Να σημειώσω ότι όσο έχω την Asrock είμαι με UPS της APC. Πριν από αυτό είχα για λίγο καιρό ένα Mustek το οποίο τυλίχτηκε στις φλόγες όταν έπεσε το ρεύμα και από τότε το τροφοδοτικό άρχισε να κάνει λίγο coil wine, μέχρι που παρέδωσε πνεύμα. Δεν ξέρω αν συνέβη κάτι με το UPS τότε, αλλά είναι πιθανό.

• Like 1
Δημοσ.

μαλλον  ναι μονο το τροφοδοτικο εχει θεμα και θα ειναι τυχερος αν ειναι ετσι !

εγω πολυ παλια σε βλαβη τροφοδοτικου  πηρε μαζι μητρικη κ επεξεργαστη  !

Δημοσ.

Λογικά το τροφοδοτικό οπως και εσυ δεν έκανε ποτε ανάσταση αφου έβαλες το αλλο επάνω και τουλάχιστον έκανε post και τα σχετικά , motherboard δεν νομιζω να ειναι παντως

Δημοσ.

Με το άλλο μπήκα κανονικά Windows. Κανονικά όμως.
Το μόνο που φοβάμαι και λέω για τη μητρική είναι ότι δεν ανάβουν τα Power και Reset Buttons τα οποία βρίσκονται πάνω στη μητρική. Δεν θυμάμαι αν άναβαν συνέχεια όμως.

Δημοσ.

Όπως φαίνονται τα πράγματα, τέλος καλό, όλα καλά.

Καταρχάς να πως ότι το Πλαίσιο με εξυπηρέτησα άμεσα. Πήγα το παλιό τροφοδοτικό χωρίς κουτί και απόδειξη και είπα στον τεχνικό να ψάξει να τη βρει με το όνομα μου. Είχα βρει την αγορά πριν πάω στο κατάστημα στο λογαριασμό μου ευτυχώς.

Τη βρήκε, επί τόπου το έβαλε πάνω σε PC, είδε ότι κάνει θόρυβο και δεν δείχνει κάτι η οθόνη και μου έκανε πιστωτικό αφού του είπα να πάρω κάποιο άλλο.

Έτσι πήγε στα ράφια, πήρε το Corsair RM 750 το οποίο είναι Full Modular και μου το έδωσε πληρώνοντας μία διαφορά περίπου 10€. Δεν μου έδωσε κουτί και του είπα να κρατήσει και το καλώδιο τροφοδοσίας. Έτσι πήρα μόνο το τροφοδοτικό και τα καλώδια του.

Έχω εκφράσει αρκετές φορές τη δυσαρέσκεια μου για το Πλαίσιο και για τις συνθήκες που εργάζονται οι υπάλληλοι και τη ψεύτικη ευγένεια, αλλά για να είμαι ακριβοδίκαιος, πρέπει να πω πως η εξυπηρέτηση ήταν άριστη σε αυτό το κομμάτι.

Σήμερα λοιπόν έγινε η εγκατάσταση και όλα δουλεύουν ρολόι.

75453db6-1e9d-4d81-80c7-a6621901ef16_zps

• Like 1
Δημοσ.

Μπραβο στο πλαισιο που μια φορα εδειξε επαγγελματισμο,μακαρι να το συνεχισουν..

Παλι καλα που τελειωσε μονο εκει η αγωνια σου.

Χωρις κουτι πηγε να στο δωσει απο μονος του η εσυ το ειπες δεν καταλαβα(το λεω γιατι θα μπορουσε να ηταν ηδη ξεσφραγιστο)

• Like 1
Δημοσ.

Το χαλασμένο τροφοδοτικό (Corsair TX 750) το πήγα χωρίς κουτί, σκέτο, χύμα.

Ο υπάλληλος πήγε στο ράφι με την αναβάθμιση και πήρε ένα σφραγισμένο Corsair RM 750 και μου είπε ότι θα πρέπει να κρατήσει το κουτί για να μπορεί να μεταφέρει το χαλασμένο. Εκεί του είπα να κρατήσει και το καλώδιο τροφοδοσίας, αφού θεώρησα δίκαιο πως από τη στιγμή που δεν του πήγα το παλιό καλώδιο δεν μπορώ να έχω δώρο και νέο καλώδιο.

Τώρα που είπα καλώδιο να πω πως η Corsair δυστυχώς δεν δίνει το καλώδιο για τη σύνδεση του τροφοδοτικού με USB ώστε να δουλεύει το monitoring του τροφοδοτικού με το Corsair Link. Απαράδεκτες πρακτικές από εταιρίες τέτοιου βεληνεκούς. Θα πρέπει αν θέλω να συνδέσω το τροφοδοτικό με USB να αγοράσω περίπου στα 10$ το καλώδιο. Δεν είναι θέμα το κόστος, είναι η φασαρία. Έχεις που έχεις το Feature, γιατί δεν βάζεις μέσα το καλώδιο και να αυξήσεις το κόστος αν δεν θες να το χρεωθείς εσύ. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά.

Το PC είναι πολύ πιο αθόρυβο μιας και ο ανεμιστήρας δεν λειτουργεί συνεχώς παρά μόνο όταν χρειαστεί.

• Like 1
Δημοσ.

Ίσως είναι αργά να το πω αυτό και δεν έχει και πολύ νόημα μιας που εξυπηρετήθηκες από το πλαίσιο . Απλά επειδή έχω και εγώ τροφοδοτικό corsair αν θυμάμαι καλά υπάρχει ένα χαρτί μέσα που λέει με μεγάλα γράμματα να μην απευθυνθείς στο μαγαζί σε περίπτωση βλάβης αλλά κατευθείαν στην corsair. Μάλιστα εγώ τις τελευταίες μέρες είχα θέμα με το fan controller του corsair 600T που έχω ,τους έστειλα στο support με συννημένο την απόδειξη αγοράς από το msystems και σήμερα ήρθε πακέτο καινούργιο fan controller (σε 2 μέρες ) απίθανο δηλαδή..

Πραγματικά έχω ενθουσιαστεί πολύ με την corsair ,άμα έχεις πρόβλημα στο μέλλον να απευθυνθείς κατευθείαν σε αυτούς..

Δημοσ.

Το ξέρω αυτό, αλλά δεν ήθελα TX, οπότε χρειαζόμουν πιστωτικό. Δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να μπλέκω με ταχυδρομεία, κλπ.

Με δικά σου έξοδα αποστολής τον έστειλες;

Δημοσ.

Heat καλορίζικο. Εμείς τα είπαμε και χτες για το psu, αν δεν έχεις πρόβλημα με τους Ltec από την δευτερεύουσα, καλά θα είσαι για πολύ καιρό. (ευτυχώς το χαμηλό ripple θα αντισταθμίσει τις επιπτώσεις της ελαφρώς αυξημένης θερμοκρασίας στους πυκνωτές).

Υ.Γ. Μου κάνει εντύπωση που εκθειάζεται για τον "επαγγελματισμό του" το κάθε μαγαζί που έκανε απλά αυτό που το υποχρεώνει ο νόμος. Καταπληκτικό.
Δεν θα επεκταθώ καν στο ζήτημα του "επαγγελματισμου" του Πλαίσιου γιατί θα φάω ban και δεν λέει, είμαι και.. newbie. :P

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...