Προς το περιεχόμενο

macbook pro retina 15 late 2013 baseline , slow gui

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα .εβγαλα καποια συνοδευτικα που εχει μαζι το office και αφησα μονο τις 3 εφαρμογες (word ,excel , powerpoint) που με ενδιαφερουν . 

φαινεται να πηγαινει καλα προς το παρον . :-)επιφυλλασομαι .  το  tuxera σκοπευω να το κρατησω λιγο ακομα και μετα θα δοκιμασω και την αλλη λυση του paragon .  ειχα κανει smc reset , δεν ειχε λυσει το προβλημα μου μπορω να πω . 

Σχετικα με το ποντικι . να χρησιμοποιω ενα logitech , αλλα οχι πολυ . με βολευει αρκετα το  trackpad τελικα . μονο drivers εχω περασμενους ...

επισης σχετικα με το clear history στο safari ,το ειχα δοκιμασει κ αυτο . 

ειδα μια μικρη διαφορα . αλλα νομιζω εχουν ακομα δρομο για βελτιωσεις εκει . Το μηχανημα ειναι κατασκευασμενο πριν εναμιση μηνα or something .το ειδα σε καποιο προγραμμα , αλλα εχει πανω και ολα τα updates .φροντισα γ αυτο . 

θα δοκιμασω επισης χρηση στη full native αναλυση του μηχανηματος με προγραμμα που επιτρεπει την χρηση αυτης της αναλυσης , αν και δεν πιστευω πως θα δω διαφορα . Θα το δοκιμασω μονο και μονο για να δω αν το downscalling προκαλει το θεμα . 

Οταν ειμαι στο gmai και κανω vertical kai horizontal scrolling μεσα σε καποιο email , εκει γινεται χαμος ... !!!

δεν θα πιστεχετε τα ματακια σας ....

Δεν μπορει το παλιο μου μηχανημα (5ετιας full hd , i5 ) να το κανει καλα και το  mac να μην το κανει εν ετη 2014 . 

Oταν λες gmail μπαινεις μεσω broswer ? Δεν θα ρωτήσω τον λόγο,αλλα πρόταση μου είναι να ξεκινήσεις να χρησιμοποιείς την εφαρμογη mail της apple.Eιναι αψογη για την καθημερινη διαχειρηση των mail σου.Εκτός των άλλων συνεργαζεται αψογα με το notification center.Δεν θα χρειαζεται να μπαινεις να τσεκαρεις.Θα σε ειδοποιεί αυτό με notification και small mail preview χωρις να διακοπτεις την εργασια σου.Εγω προσωπικά δεν βρισκω λογο να μπαινω καθε τρεις και λιγο και να πληκτρολογω τους κωδικους απο 5  διαφορετικους λογαριασμους email.

Απο εκεί και πέρα,το πως αντιδραει το gmail δεν ειναι θεμα της apple ούτε του macbook. Ειναι θεμα της google.Πρέπει να προγραμματίσει εκ νεου τις εφαρμογες της για να τρεχουν απροβληματιστα σε αναλυση retina. Αυτο που βλεπεις δεν ειναι τιποτα,μπροστα σε αυτο που συνέβαινε το 2012. Η οθόνες retina είχαν κάνει την επανάσταση στους φορητούς,και σχεδόν όλα έδειχναν πιξελιασμενα στην οθονη αυτη !. 

Σημερα,εχουν διορθωσει σε πολύ μεγάλο βαθμό αυτά τα προβληματα,αλλά η google συγκεκριμενα κωλυσιεργει στο να διορθωσει τα αφανή προβληματα του λογισμικου της για macos.Ο chrome για παράδειγμα,μπορει να ειναι optimized for retina display πλεον,αλλα την google δεν την ενδιαφερει να διορθωσει τα μη εμφανη προβληματα.Θα παρατηρεις φανταζομαι τις θερμοκρασιες που ανεβαζει οταν ανοιγεις τον chrome χωρις να παιζεις καποιο βιντεακι flash.Το ιδιο ισχυει και στην αυτονομια. Με chrome βγαζει δεν βγαζει 2 ωρες,με τον safari για πολυ πιο φορτωμενη εργασια 6ωρο άνετα. Το gmail δεν ειναι κριτηριο.Μην ξεχνας ο,τι είναι λογισμικο αντιπαλης εταιριας.

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

@atheatos 
κατεγραψα ενα βιντεο με το προβλημα στο scrolling στο safari . 
με το video recording και αναπαραγωντας το προβλημα , ειχα 60C. σε idle εχω 40C . ειναι cool .δεν εχω προβληματα θερμοκρασιας .

@ramarg 
ναι φιλε μου εχω παρατηρησει πολυ περιεργα πραγματα με τον chrome . εκανα migrate στον safari γ αυτο τον λογο !
Το οτι ειναι λογισμικο αντιπαλης εταιριας δεν πρεπει να ειναι κριτηριο γιατι με αυτη τη λογικη δεν θα επρεπε να δουλευε τιποτα στα windows κοντα 30 χρονια τωρα...
Ευχαριστω για την προταση για το gmail app . θα του ριξω μια ματια , αν και δεν μου αρεσει η χρηση προγραμματων για email . παντα προτιμουσα το web για καποιο λογο . 

To video που κατεγραψα μπορειτε να το δειτε εδω : 
https://www.youtube.com/watch?v=4Y_Ip50TXyc&feature=youtu.be

• Like 1
Δημοσ.

@atheatos 

κατεγραψα ενα βιντεο με το προβλημα στο scrolling στο safari . 

με το video recording και αναπαραγωντας το προβλημα , ειχα 60C. σε idle εχω 40C . ειναι cool .δεν εχω προβληματα θερμοκρασιας .

@ramarg 

ναι φιλε μου εχω παρατηρησει πολυ περιεργα πραγματα με τον chrome . εκανα migrate στον safari γ αυτο τον λογο !

Το οτι ειναι λογισμικο αντιπαλης εταιριας δεν πρεπει να ειναι κριτηριο γιατι με αυτη τη λογικη δεν θα επρεπε να δουλευε τιποτα στα windows κοντα 30 χρονια τωρα...

Ευχαριστω για την προταση για το gmail app . θα του ριξω μια ματια , αν και δεν μου αρεσει η χρηση προγραμματων για email . παντα προτιμουσα το web για καποιο λογο . 

To video που κατεγραψα μπορειτε να το δειτε εδω : 

https://www.youtube.com/watch?v=4Y_Ip50TXyc&feature=youtu.be

Oχι δεν αναφερόμουν για το gmail app αλλά στην εφαρμογή mail που σου δίνει η apple προεγκατεστημένη ! Δοκίμασε την.Θα ξεφορτωθείς το περιττό βάρος του log in.Θα την βρεις στο launchpad.Μην παιδεύεσαι με broswer εκδόσεις των mail. ;)

Ως προς τον chrome,όταν έκανα την μετάβαση,δυσκολεύτηκα αρκετά.Έστω και αναγκαστικά και δίχως να θέλω, αποφάσισα να βαδίσω με τον safari γιατί μόνο έτσι θα μπορούσα να εκμεταλλευτώ στο έπακρο τον mac ! .Μείνε σταθερός σε αυτή τη μετάβαση και ο safari θα στο ανταποδώσει (σε θερμοκρασίες,επιδόσεις,μπαταρία-αυτονομία κ.τ.λ κ.τ.λ). Το lag που δείχνεις στο βίντεο όντως δεν είναι ανεκτό.Σε ποιον broswer είσαι ?

P.S Στο βίντεο εσύ μιλάς ? Προς στιγμήν νόμισα το βρήκες.Εξαιρετική προφορά.

Δημοσ.

60 βαθμούς για απλό browsing είναι πολύ για μένα. Για κάτι αντίστοιχο δεν ξεπερνάω τους 50. Δεν ξέρω αν πρέπει να το πας στο service ή είναι κάποιο software problem. Σε καλύπτει η εγγύηση ακόμα,αν είναι hardware problem.

Δημοσ.

60 βαθμούς για απλό browsing είναι πολύ για μένα. Για κάτι αντίστοιχο δεν ξεπερνάω τους 50. Δεν ξέρω αν πρέπει να το πας στο service ή είναι κάποιο software problem. Σε καλύπτει η εγγύηση ακόμα,αν είναι hardware problem.

Εαν το βίντεο είναι γυρισμένο στον chrome και με ανοικτό το screen capture tool 60 είναι άκρως λογική θερμοκρασία.Ο chrome ανεβάζει 70αρια για πλάκα ! Εφόσον εχει idle 40 δεν εχει θεμα ψυξης.

Δημοσ.

η θερμοκρασια των 60 ειναι κατα τη διαρκεια της εγγραφης του βιντεο στο safari . δεν μου φαινεται πολυ για τετοια διαδικασια . δοκιμαστε το ... ειναι πολυ λογικη θερμοκρασια . 
δεν χρησιμοποιω chrome οπως σας ειπα . 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

η θερμοκρασια των 60 ειναι κατα τη διαρκεια της εγγραφης του βιντεο στο safari . δεν μου φαινεται πολυ για τετοια διαδικασια . δοκιμαστε το ... ειναι πολυ λογικη θερμοκρασια . 

Αποψη μου : Εφοσον εχεις 40 idle δεν χρειαζεται να ανησυχεις και για αυτο.(Oλοι 39-40 εχουν) Απο θερμοκρασίες είσαι οκ. Τα lags παντως δημιουργουνται από κατι που εχεις περασει σιγουρα,και απασχολει την gpu. Kατω στο dock τα εχεις όλα κλειστά και έχεις πάλι αυτά τα lags ? Στο activity monitor εχεις μπει ?

Την ωρα που εχεις αυτά τα lags πηγαινε launchpad,utilities,activity monitor,και στειλε μας screenshot απο καθε καρτελα (cpu,memory,hard disk) κ.τ.λ

Επεξ/σία από ramarg
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οταν επιλέγεις μεγαλύτερη ανάλυση oπως το 1920 x 1200/more space που ανέφερες δεν γίνεται μόνο downscaling από 2880 x 1800 (oπως στο best for retina) αλλά τρέχει σε 3840 x 2400 ωστε στη συνέχεια να κάνει πιο "καθαρό" downscale σε 1920 x 1200 οπότε και οι απαιτήσεις σε ισχύ ακόμη μεγαλύτερες.Οσο κι αν μπορεί να βελτιωθεί η κατάσταση μέσω software πιστεύω πως υπάρχει ανισορροπία μετάξυ gpu και οθόνης.Όντως οι πιο παλιοί macbook είναι καλύτεροι άπο άποψης επιδόσεων και ομάλοτητας οταν έχουμε να κάνουμε με εφαρμογή που παίζει ρόλο η ανάλυση.Πιθανότατα να χρειάστουν 1-2 μοντέλα ωστέ να μπορέσουν να "οδηγήσουν" απροβλημάτιστα τις αναλύσεις αυτές. 

Επεξ/σία από wakabanka
  • Like 1
Δημοσ.

Οταν επιλέγεις μεγαλύτερη ανάλυση oπως το 1920 x 1200/more space που ανέφερες δεν γίνεται μόνο downscaling από 2880 x 1800 (oπως στο best for retina) αλλά τρέχει σε 3840 x 2400 ωστε στη συνέχεια να κάνει πιο "καθαρό" downscale σε 1920 x 1200 οπότε και οι απαιτήσεις σε ισχύ ακόμη μεγαλύτερες.Οσο κι αν μπορεί να βελτιωθεί η κατάσταση μέσω software πιστεύω πως υπάρχει ανισορροπία μετάξυ gpu και οθόνης.Όντως οι πιο παλιοί macbook είναι καλύτεροι άπο άποψης επιδόσεων και ομάλοτητας οταν έχουμε να κάνουμε με εφαρμογή που παίζει ρόλο η ανάλυση.Πιθανότατα να χρειάστουν 1-2 μοντέλα ωστέ να μπορέσουν να "οδηγήσουν" απροβλήματιστα τις αναλύσεις αυτές. 

Σε αυτό έχεις απόλυτο δίκαιο.Αν και η 5200 ειναι πολυ ισχυρη,οι απαιτησεις αυξανονται σε μεγαλυτερες αναλυσεις.

Εαν το εχεις στο more space,βαλε το σε best for retina,και πες μας εαν επιμενουν τα lags.Ουτως ή αλλως έχεις το 15αρι μοντελο,και δεν τιθεται θεμα μικρης οθονης.Ειναι αρκετα μεγαλη για να δουλευεις ανετα,ακόμα και σε ανάλυση best for retina.Οταν βαζεις more space,κουραζεις και τα ματια σου εφόσον όλα γίνονται μικρότερα.

Δημοσ.

Σε αυτό έχεις απόλυτο δίκαιο.Αν και η 5200 ειναι πολυ ισχυρη,οι απαιτησεις αυξανονται σε μεγαλυτερες αναλυσεις.

Εαν το εχεις στο more space,βαλε το σε best for retina,και πες μας εαν επιμενουν τα lags.Ουτως ή αλλως έχεις το 15αρι μοντελο,και δεν τιθεται θεμα μικρης οθονης.Ειναι αρκετα μεγαλη για να δουλευεις ανετα,ακόμα και σε ανάλυση best for retina.Οταν βαζεις more space,κουραζεις και τα ματια σου εφόσον όλα γίνονται μικρότερα.

θα το βαλω για δοκιμη . 

για να το αφησω σε χαμηλη αναλυση ετσι ουτε λογος . Το αγορασα μονο και μονο για την αναλυση και την δυνατοτητα να δουλεψω σε αναλυση μεγαλυτερης της full hd . αλλιως θα συνεχιζα με windows etc. :-) 

στην τελικη βεβαια , αν ειναι να αγοραζεις κατι που δεν θα δουλευει σωστα στις ρυθισεις που υποστηριζει απο "μαμα" , ας μην πουλιεται καν , ειδικα σε στυλ , "it just works" , "like magic" etc . 

βλεπουμε βεβαια . προς το παρον το θεμα με το lag εχει λυθει μετα την απεγκατασταση των συνοδευτικων του office . 

ειμαι ευχαριστημενος .επιφυλασομαι ομως . 

• Like 1
Δημοσ.

θα το βαλω για δοκιμη . 

για να το αφησω σε χαμηλη αναλυση ετσι ουτε λογος . Το αγορασα μονο και μονο για την αναλυση και την δυνατοτητα να δουλεψω σε αναλυση μεγαλυτερης της full hd . αλλιως θα συνεχιζα με windows etc. :-) 

στην τελικη βεβαια , αν ειναι να αγοραζεις κατι που δεν θα δουλευει σωστα στις ρυθισεις που υποστηριζει απο "μαμα" , ας μην πουλιεται καν , ειδικα σε στυλ , "it just works" , "like magic" etc . 

βλεπουμε βεβαια . προς το παρον το θεμα με το lag εχει λυθει μετα την απεγκατασταση των συνοδευτικων του office . 

Ουτως η αλλως η αναλυση best for retina δεν ειναι χαμηλη.Ειναι η ιδανικη.Αυτο που καταφερνεις με το more space ειναι να κερδιζεις χωρο,ομως χανεις σε μεγεθος γιατι ολα γινονται μικροσκοπικά.

Θα το εχεις best for retina και more space θα βάλεις όταν πραγματικα χρειαζεσαι χώρο εργασίας.

Εγώ π.χ more space βάζω οταν θελω να κανω να κανενα render με premiere,photoshop κ έτσι.Στο απλό surfing το best for retina και στην 13αρα οθονη ειναι αψογο. Eχεις και το 15αρι.Τι άλλο να ζητήσει κανείς ? :D 

• Like 1
Δημοσ.

θα το βαλω για δοκιμη . 

Δεν σε εμποδίζει κανένας να βάλεις Windows ή ότι άλλο λειτουργικό θέλεις. Μάλιστα το συνιστώ σε περίπτωση που μπορεί να υπάρχει πρόβλημα με το hardware. Δεν ξέρω για μένα με early 2013 οι θερμοκρασίες μου φαίνονται υψηλές.
  • Like 1
Δημοσ.

2800χ1800 :-))))

χρειαζομαι τον χωρο :-))))

Χαχα και 17ιντσο ρετινα να κυκλοφορουσε αυτο θα επελεγες φανταζομαι ! Κοιτα εφοσον τα lags ψιλολυθηκαν,δοκιμασε να απεγκαταστησεις και αλλα.Σιγουρα η ριζα του προβληματος εντοπιζεται στον φακελο applications ;) Πάντα βεβαια κρατα μικρο καλαθι.

Δεν σε εμποδίζει κανένας να βάλεις Windows ή ότι άλλο λειτουργικό θέλεις. Μάλιστα το συνιστώ σε περίπτωση που μπορεί να υπάρχει πρόβλημα με το hardware. Δεν ξέρω για μένα με early 2013 οι θερμοκρασίες μου φαίνονται υψηλές.

Δεν γνωριζω ποιο προγραμμα χρησιμοποιει για screen video capture,όμως αυτα τα προγραμματα και ειδικα το screenflow που χρησιμοποιω εγω ανεβαζουν την θερμοκρασια σαν να εχεις τον chrome σε flash player HD1080p.Ποιο early 2013 εχεις ? Το 13αρι ή το 15άρι (intergrated ή dedicated gpu ? )

Δημοσ.

Χαχα και 17ιντσο ρετινα να κυκλοφορουσε αυτο θα επελεγες φανταζομαι ! Κοιτα εφοσον τα lags ψιλολυθηκαν,δοκιμασε να απεγκαταστησεις και αλλα.Σιγουρα η ριζα του προβληματος εντοπιζεται στον φακελο applications ;) Πάντα βεβαια κρατα μικρο καλαθι.

Δεν γνωριζω ποιο προγραμμα χρησιμοποιει για screen video capture,όμως αυτα τα προγραμματα και ειδικα το screenflow που χρησιμοποιω εγω ανεβαζουν την θερμοκρασια σαν να εχεις τον chrome σε flash player HD1080p.Ποιο early 2013 εχεις ? Το 13αρι ή το 15άρι (intergrated ή dedicated gpu ? )

Και με QuickTime κανείς screen capture. Anyway έχω early 2003 , 15", 2.7ghz,nvindia GT650 και τους 70 θα τους δώ μόνο σε πολλά ζόρια και εάν...Καμία σχέση με τα προηγούμενα MacBook pro απο άποψη θερμοκρασιών. Για να ξεπεράσει τους 70 πρέπει να είναι 30 ambient και να παίζεις Diablo στο full. Δηλαδή δεν υπάρχουν σε καμία περίπτωση οι 90 βαθμοί που μπορεί να φτάνανε παλαιότερα κάτι core2duo και ήταν normal.
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...