Προς το περιεχόμενο

macbook pro retina 15 late 2013 baseline , slow gui

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα .
Ειμαι κατοχος mbpr 15 late 2013 , baseline model ,(8ram , i7 quad 2.0 , 256gb ssd , iris pro ) .
κανω χρηση του μηχανηματος σχεδον 10 μερες που το εχω στην μεγιστη scaled αναλυση (more space , looks like 1920 x 1200) . 
εχω εγκατεστημενα  τα εξης :

• coconut
  • codeblocks
  • microsoft office
  • window magnet
  • spotify
  • windows rdp
  • chrome
  • viber for mac
  • keka
  • free memory
  • Xcode
  • Xmbc
  • vlc
  • dropbox

Αυτα ειναι τα extra που εχω βαλει εγω . 

Το προβλημα που αντιμετοπιζω ειναι πως εχω εχω αργή αποκριση στο μηχανημα μου !
Δλδ , καποιο lag στο user interface κατα την αλλαγη ,για παραδειγμα , απο την μια σελιδα του mission control στην αλλη . Καπου στη μεση του scrollαριστματος το γραφικο περιβαλλον σταματαει , και επειτα ξαναξεκιναει την κυλιση . 
Επισης το scrollαρισμα σε σελιδες , δεν ειναι εντελως smooth .Χρησιμνοποιω μονο τον safari , για να εχω smooth scrolling .

Δεν ειναι δυνατον να παιρνεις ενα μηχανημα που μπορει να υποστηριξει τετοια πραγματακια , ακομα και με την iris pro , σε αυτα τα χρηματα , και να σου κανει τετοια πραγματα .

Δημοσ.

καλησπερα .Ειμαι κατοχος mbpr 15 late 2013 , baseline model ,(8ram , i7 quad 2.0 , 256gb ssd , iris pro ) .κανω χρηση του μηχανηματος σχεδον 10 μερες που το εχω στην μεγιστη scaled αναλυση (more space , looks like 1920 x 1200) . εχω εγκατεστημενα  τα εξης :

• coconut
  • codeblocks
  • microsoft office
  • window magnet
  • spotify
  • windows rdp
  • chrome
  • viber for mac
  • keka
  • free memory
  • Xcode
  • Xmbc
  • vlc
  • dropbox

Το προβλημα που αντιμετοπιζω ειναι πως εχω εχω αργή αποκριση στο μηχανημα μου !Δλδ , καποιο lag στο user interface κατα την αλλαγη ,για παραδειγμα , απο την μια σελιδα του mission control στην αλλη . Καπου στη μεση του scrollαριστματος το γραφικο περιβαλλον σταματαει , και επειτα ξαναξεκιναει την κυλιση . Επισης το scrollαρισμα σε σελιδες , δεν ειναι εντελως smooth .Χρησιμνοποιω μονο τον safari , για να εχω smooth scrolling .

Δεν ειναι δυνατον να παιρνεις ενα μηχανημα που μπορει να υποστηριξει τετοια πραγματακια , ακομα και με την iris pro , σε αυτα τα χρηματα , και να σου κανει τετοια πραγματα 

πριν τα περάσεις όλα αυτά είχες αυτό το πρόβλημα ?

Δημοσ.

@ozeot :

to Etrecheck δεν εδωσε κατι περιεργο :

Hardware Information:

MacBook Pro - model: MacBookPro11,2

1 2 GHz Intel Core i7 CPU: 4 cores

8 GB RAM

Video Information:

Intel Iris Pro - VRAM: 1024 MB

System Software:

OS X 10.9.2 (13C64) - Uptime: 0 days 0:24:31

Disk Information:

APPLE SSD SM0256F disk0 : (251 GB)

EFI (disk0s1) <not mounted>: 209.7 MB 

Macintosh HD (disk0s2) / [startup]: 250.14 GB (190.36 GB free)

Recovery HD (disk0s3) <not mounted>: 650 MB 

USB Information:

Apple Internal Memory Card Reader 

Apple Inc. BRCM20702 Hub 

Apple Inc. Bluetooth USB Host Controller 

Apple Inc. Apple Internal Keyboard / Trackpad 

Logitech USB Receiver 

FireWire Information:

Thunderbolt Information:

Apple Inc. thunderbolt_bus

Kernel Extensions:

com.Logitech.Control Center.HID Driver (3.9.1 - SDK 10.8)

com.Logitech.Unifying.HID Driver (1.3.1 - SDK 10.6)

Startup Items:

TuxeraNTFSUnmountHelper: Path: /Library/StartupItems/TuxeraNTFSUnmountHelper

Launch Daemons:

[system] com.adobe.fpsaud.plist 3rd-Party support link

[system] com.microsoft.office.licensing.helper.plist 3rd-Party support link

Launch Agents:

[system] com.Logitech.Control Center.Daemon.plist 3rd-Party support link

User Launch Agents:

[not loaded] com.google.keystone.agent.plist 3rd-Party support link

[not loaded] com.leadertech.PowerRegister.LGT2.c59807af95d106639fca8f10676ced62.plist 3rd-Party support link

[not loaded] com.spotify.webhelper.plist 3rd-Party support link

User Login Items:

smcFanControl

iTunesHelper

Dropbox

Window Magnet

Internet Plug-ins:

SharePointBrowserPlugin: Version: 14.0.0 3rd-Party support link

FlashPlayer-10.6: Version: 13.0.0.201 - SDK 10.6 3rd-Party support link

Flash Player: Version: 13.0.0.201 - SDK 10.6 3rd-Party support link

QuickTime Plugin: Version: 7.7.3

VLC Plugin: Version: 1.0.5 3rd-Party support link

Default Browser: Version: 537 - SDK 10.9

Safari Extensions:

AdBlock: Version: 2.6.18

Audio Plug-ins:

BluetoothAudioPlugIn: Version: 1.0 - SDK 10.9

AirPlay: Version: 2.0 - SDK 10.9

AppleAVBAudio: Version: 203.2 - SDK 10.9

iSightAudio: Version: 7.7.3 - SDK 10.9

iTunes Plug-ins:

Quartz Composer Visualizer: Version: 1.4 - SDK 10.9

3rd Party Preference Panes:

Flash Player  3rd-Party support link

Logitech Control Center  3rd-Party support link

Tuxera NTFS  3rd-Party support link

Old Applications:

None

Time Machine:

Time Machine not configured!

Top Processes by CPU:

3% WindowServer

2% Spotify

2% EtreCheck

1% coreaudiod

1% hidd

Top Processes by Memory:

319 MB Safari

180 MB com.apple.WebKit.WebContent

147 MB WindowServer

139 MB Dock

98 MB Spotify

Virtual Memory Information:

3.40 GB Free RAM

3.36 GB Active RAM

362 MB Inactive RAM

906 MB Wired RAM

442 MB Page-ins

0 B Page-outs

@ramarg :

Δεν τα εβαλα ολα τα προγραμματα με την μια ,προφανως ,  σιγα σιγα περαστικαν αναλογα το τι χρειαζομουνα . Δεν ξερω αν καποιο απο τα προγραμματα αυτα κανει καποιο θεμα .Προφανως το να βγαλω απο το συστημα μου καποια απο αυτες τις εφαρμογες δεν ειναι και λυση βεβαια αφου τις χρειαζομαι , και ειναι τερμα αξιοπιστες (πλην του window magnet ).

• Like 1
Δημοσ.

Όντως, το EtreCheck report φαίνεται μια χαρά.

Για τρέξε στο Terminal την εντολή diskutil verifyvolume /, μήπως κι

ο δίσκος έχει κάποιο θέμα ;.

Δημοσ.

Δυστυχώς τα Macbook Retina παραμένουν μέχρι και σήμερα, λιγότερο smooth από τα λοιπά Macbook με τις συμβατικές ΤΝ οθόνες & standard αναλύσεις και οι λόγοι έχουν εξηγηθεί πολλές φορές μέσα στο forum.

Γενικότερα ισχύει ότι όσο μεγαλύτερες αναλύσεις χρησιμοποιείς, τόσο το lag μεγαλώνει και στα macbook Retina ένα παραπάνω.  (λόγω downscaling)

Δοκίμασε να "κατεβάσεις" την ανάλυση στο "best for retina" και θα δεις ένα αποτέλεσμα  πολύ πιο smooth, τόσο στο UI, όσο και στο scrolling του safari. (ακόμη και εκεί όμως παραμένει λιγότερο smooth, ίσως ακόμη και από ένα Macbook Pro του 2011)

Υ.Γ: Όλα τα παραπάνω εφόσον μιλάμε για ένα φυσιολογικό laggarisma που αφορά κάποια milliseconds και  χαμηλότερα fps στο scrolling του Safari. 

• Like 1
Δημοσ.

@ramarg :

Δεν τα εβαλα ολα τα προγραμματα με την μια ,προφανως ,  σιγα σιγα περαστικαν αναλογα το τι χρειαζομουνα . Δεν ξερω αν καποιο απο τα προγραμματα αυτα κανει καποιο θεμα .Προφανως το να βγαλω απο το συστημα μου καποια απο αυτες τις εφαρμογες δεν ειναι και λυση βεβαια αφου τις χρειαζομαι , και ειναι τερμα αξιοπιστες (πλην του window magnet ).

Γενικά λεω,πριν τα περάσεις όλα αυτά είχες κάποιο θέμα ? Eαν δεν ειχες,και εφοσον το report δειχνει οκ δεν υπαρχει θεμα hardware.Προφανως περασες κατι-καποια προγραμματα που ριχνουν τις επιδοσεις σου σε μεγαλο βαθμο για να γινεται αισθητο στη χρηση.Δοκίμασε να βάλεις και την ανάλυση στο best for retina να ελαφρύνεις λίγο την gpu να δούμε εαν είναι εκεί το θέμα.

Δυστυχώς τα Macbook Retina παραμένουν μέχρι και σήμερα, λιγότερο smooth από τα λοιπά Macbook με τις συμβατικές ΤΝ οθόνες & standard αναλύσεις και οι λόγοι έχουν εξηγηθεί πολλές φορές μέσα στο forum.

Γενικότερα ισχύει ότι όσο μεγαλύτερες αναλύσεις χρησιμοποιείς, τόσο το lag μεγαλώνει και στα macbook Retina ένα παραπάνω.  (λόγω downscaling)

Δοκίμασε να "κατεβάσεις" την ανάλυση στο "best for retina" και θα δεις ένα αποτέλεσμα  πολύ πιο smooth, τόσο στο UI, όσο και στο scrolling του safari. (ακόμη και εκεί όμως παραμένει λιγότερο smooth, ίσως ακόμη και από ένα Macbook Pro του 2011)

Υ.Γ: Όλα τα παραπάνω εφόσον μιλάμε για ένα φυσιολογικό laggarisma που αφορά κάποια milliseconds και  χαμηλότερα fps στο scrolling του Safari. 

Nαι ενταξει τοσο smooth ισως δεν ειναι οσο τα pro του 2010 αλλά το θέμα έχει περιοριστεί σοβαρά στα μοντελα late 2013 τα μοντελα.Η HD5200 είναι πολύ δυνατή. Προφανώς έχει περάσει μία σειρά από προγράμματα που δημιουργούν αυτό το θέμα.

Δημοσ.

Nαι ενταξει τοσο smooth ισως δεν ειναι οσο τα pro του 2010 αλλά το θέμα έχει περιοριστεί σοβαρά στα μοντελα late 2013 τα μοντελα.Η HD5200 είναι πολύ δυνατή. Προφανώς έχει περάσει μία σειρά από προγράμματα που δημιουργούν αυτό το θέμα.

Σωστό αυτό...υπάρχει πολύ σημαντική βελτίωση. Προσωπικά όταν δουλεύω σε best for retina δεν έχω κάποιο παράπονο από την απόκριση του συστήματος....με καλύπτει! Σε κάποια "βαριά" sites, νιώθω ορισμένες φορές ότι υπάρχει ένα μικρό θεματάκι.

Για όσους θέλουν ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα στο surfarisma με safari  (αλλά και μερικά κρασαρίσματα :) ) μπορούν να δοκιμάσουν το τελευταίο webkit από εδώ:

http://www.webkit.org

• Like 1
Δημοσ.

@ozeot :

to Etrecheck δεν εδωσε κατι περιεργο :

Hardware Information:

MacBook Pro - model: MacBookPro11,2

1 2 GHz Intel Core i7 CPU: 4 cores

8 GB RAM

Video Information:

Intel Iris Pro - VRAM: 1024 MB

System Software:

OS X 10.9.2 (13C64) - Uptime: 0 days 0:24:31

Disk Information:

APPLE SSD SM0256F disk0 : (251 GB)

EFI (disk0s1) <not mounted>: 209.7 MB 

Macintosh HD (disk0s2) / [startup]: 250.14 GB (190.36 GB free)

Recovery HD (disk0s3) <not mounted>: 650 MB 

USB Information:

Apple Internal Memory Card Reader 

Apple Inc. BRCM20702 Hub 

Apple Inc. Bluetooth USB Host Controller 

Apple Inc. Apple Internal Keyboard / Trackpad 

Logitech USB Receiver 

FireWire Information:

Thunderbolt Information:

Apple Inc. thunderbolt_bus

Kernel Extensions:

com.Logitech.Control Center.HID Driver (3.9.1 - SDK 10.8)

com.Logitech.Unifying.HID Driver (1.3.1 - SDK 10.6)

Startup Items:

TuxeraNTFSUnmountHelper: Path: /Library/StartupItems/TuxeraNTFSUnmountHelper

Launch Daemons:

[system] com.adobe.fpsaud.plist 3rd-Party support link

[system] com.microsoft.office.licensing.helper.plist 3rd-Party support link

Launch Agents:

[system] com.Logitech.Control Center.Daemon.plist 3rd-Party support link

User Launch Agents:

[not loaded] com.google.keystone.agent.plist 3rd-Party support link

[not loaded] com.leadertech.PowerRegister.LGT2.c59807af95d106639fca8f10676ced62.plist 3rd-Party support link

[not loaded] com.spotify.webhelper.plist 3rd-Party support link

User Login Items:

smcFanControl

iTunesHelper

Dropbox

Window Magnet

Internet Plug-ins:

SharePointBrowserPlugin: Version: 14.0.0 3rd-Party support link

FlashPlayer-10.6: Version: 13.0.0.201 - SDK 10.6 3rd-Party support link

Flash Player: Version: 13.0.0.201 - SDK 10.6 3rd-Party support link

QuickTime Plugin: Version: 7.7.3

VLC Plugin: Version: 1.0.5 3rd-Party support link

Default Browser: Version: 537 - SDK 10.9

Safari Extensions:

AdBlock: Version: 2.6.18

Audio Plug-ins:

BluetoothAudioPlugIn: Version: 1.0 - SDK 10.9

AirPlay: Version: 2.0 - SDK 10.9

AppleAVBAudio: Version: 203.2 - SDK 10.9

iSightAudio: Version: 7.7.3 - SDK 10.9

iTunes Plug-ins:

Quartz Composer Visualizer: Version: 1.4 - SDK 10.9

3rd Party Preference Panes:

Flash Player  3rd-Party support link

Logitech Control Center  3rd-Party support link

Tuxera NTFS  3rd-Party support link

Old Applications:

None

Time Machine:

Time Machine not configured!

Top Processes by CPU:

3% WindowServer

2% Spotify

2% EtreCheck

1% coreaudiod

1% hidd

Top Processes by Memory:

319 MB Safari

180 MB com.apple.WebKit.WebContent

147 MB WindowServer

139 MB Dock

98 MB Spotify

Virtual Memory Information:

3.40 GB Free RAM

3.36 GB Active RAM

362 MB Inactive RAM

906 MB Wired RAM

442 MB Page-ins

0 B Page-outs

@ramarg :

Πολύ φοβάμαι ότι το πρόβλημα το δημιουργεί το tuxera ntfs. Μου είχε δημιουργήσει δυνατά κόλληματα παλαιότερα και με το που το κατάργησα και έβαλα το paragon βρήκα την υγεία μου.
Δημοσ.

Βασικά θα μπορούσες να φτιάξεις έναν δεύτερο user account χωρίς τίποτα απο πρόσθετα και προγράμματα και να δεις εκεί πως δουλεύει. Σίγουρα είναι θέμα software γιατι εγώ που έχω παλαιότερο retina απο το δικό σου, τέτοια κόλληματα δεν αντιμετωπίζω αλλά και δεν έχω τα προγράμματα που έχεις εσύ ,σαν το tuxera,smc fan control,logitech,spotify.

• Like 1
Δημοσ.

Παιδια ευχαριστω για τις απαντησεις .θα πειραματιστώ λιγο με τις λυσεις που προτείνετε και θα επανέλθω με τις εντυπώσεις μου .

Sent from my iPhone using Insomnia

• Like 1
Δημοσ.

Πολύ φοβάμαι ότι το πρόβλημα το δημιουργεί το tuxera ntfs. Μου είχε δημιουργήσει δυνατά κόλληματα παλαιότερα και με το που το κατάργησα και έβαλα το paragon βρήκα την υγεία μου.

Οχι ρε συ,το tuxera το χρησιμοποιο απροβληματιστα μήνες.Δεν πρέπει να είναι αυτό. Και το smc fan control δεν δημιουργει θεματα. Στα υπολοιπα πρέπει να εστιάσει την προσοχη του.

Παιδια ευχαριστω για τις απαντησεις .θα πειραματιστώ λιγο με τις λυσεις που προτείνετε και θα επανέλθω με τις εντυπώσεις μου .

Κοιτα επειδη τα lags σιγουρα τα παρατηρεις οταν πας να κανεις scroll στον safari,να κανεις οπωσδηποτε διαγραφη ιστορικου. Προκειμενου να υπαρχει smooth εμπειρια ο safari κανει preload καθε της σελιδας,και όταν συσσωρευτεί όγκος δεδομένων χρειαζεται clean history. Θα παρατηρησεις ο,τι με την εκκαθαριση αυτοματως αδειαζει και χωρος στη μνημη ραμ,πανω απο 2 GB.

Eπίσης scroll κανεις με ποντικι τριτου κατασκευαστη ? Δοκίμασες με το trackpad ?  Ακομα και αν το αγορασες προσφατα,λογω κοστους τα 15αρια φευγουν πιο δυσκολα,αρα ισως ειναι απο τις πρωτες παρτιδες που ειχαν lags και κολληματα-προβληματα αποκρισης keyboard+trackpad με αποτελεσμα να δημιουργουνται αυτά τα lags που περιγραφεις.

Kαλού κακού δοκίμασε να περασεις τα efi update που είχαν βγει.Eαν τα είχε περασμένα οκ,αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

Δημοσ.

καλησπερα .
εβγαλα καποια συνοδευτικα που εχει μαζι το office και αφησα μονο τις 3 εφαρμογες (word ,excel , powerpoint) που με ενδιαφερουν . 
φαινεται να πηγαινει καλα προς το παρον . :-)
επιφυλλασομαι . 
το  tuxera σκοπευω να το κρατησω λιγο ακομα και μετα θα δοκιμασω και την αλλη λυση του paragon . 

ειχα κανει smc reset , δεν ειχε λυσει το προβλημα μου μπορω να πω . 

Σχετικα με το ποντικι . να χρησιμοποιω ενα logitech , αλλα οχι πολυ . με βολευει αρκετα το  trackpad τελικα . μονο drivers εχω περασμενους ...

επισης σχετικα με το clear history στο safari ,το ειχα δοκιμασει κ αυτο . 
ειδα μια μικρη διαφορα . αλλα νομιζω εχουν ακομα δρομο για βελτιωσεις εκει . Το μηχανημα ειναι κατασκευασμενο πριν εναμιση μηνα or something .το ειδα σε καποιο προγραμμα , αλλα εχει πανω και ολα τα updates .φροντισα γ αυτο . 

θα δοκιμασω επισης χρηση στη full native αναλυση του μηχανηματος με προγραμμα που επιτρεπει την χρηση αυτης της αναλυσης , αν και δεν πιστευω πως θα δω διαφορα . Θα το δοκιμασω μονο και μονο για να δω αν το downscalling προκαλει το θεμα . 

Οταν ειμαι στο gmai και κανω vertical kai horizontal scrolling μεσα σε καποιο email , εκει γινεται χαμος ... !!!
δεν θα πιστεχετε τα ματακια σας ....

Δεν μπορει το παλιο μου μηχανημα (5ετιας full hd , i5 ) να το κανει καλα και το  mac να μην το κανει εν ετη 2014 . 

• Like 1
Δημοσ.

καλησπερα .

εβγαλα καποια συνοδευτικα που εχει μαζι το office και αφησα μονο τις 3 εφαρμογες (word ,excel , powerpoint) που με ενδιαφερουν . 

φαινεται να πηγαινει καλα προς το παρον . :-)

επιφυλλασομαι . 

το  tuxera σκοπευω να το κρατησω λιγο ακομα και μετα θα δοκιμασω και την αλλη λυση του paragon . 

ειχα κανει smc reset , δεν ειχε λυσει το προβλημα μου μπορω να πω . 

Σχετικα με το ποντικι . να χρησιμοποιω ενα logitech , αλλα οχι πολυ . με βολευει αρκετα το  trackpad τελικα . μονο drivers εχω περασμενους ...

επισης σχετικα με το clear history στο safari ,το ειχα δοκιμασει κ αυτο . 

ειδα μια μικρη διαφορα . αλλα νομιζω εχουν ακομα δρομο για βελτιωσεις εκει . Το μηχανημα ειναι κατασκευασμενο πριν εναμιση μηνα or something .το ειδα σε καποιο προγραμμα , αλλα εχει πανω και ολα τα updates .φροντισα γ αυτο . 

θα δοκιμασω επισης χρηση στη full native αναλυση του μηχανηματος με προγραμμα που επιτρεπει την χρηση αυτης της αναλυσης , αν και δεν πιστευω πως θα δω διαφορα . Θα το δοκιμασω μονο και μονο για να δω αν το downscalling προκαλει το θεμα . 

Οταν ειμαι στο gmai και κανω vertical kai horizontal scrolling μεσα σε καποιο email , εκει γινεται χαμος ... !!!

δεν θα πιστεχετε τα ματακια σας ....

Δεν μπορει το παλιο μου μηχανημα (5ετιας full hd , i5 ) να το κανει καλα και το  mac να μην το κανει εν ετη 2014 .

Απο θερμοκρασίες είσαι οκ? δες τές την ώρα που κολλάει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...