harris78 Δημοσ. 21 Απριλίου 2014 Δημοσ. 21 Απριλίου 2014 Αν και το έγραψα το ξαναγράφω λόγω των ημερών να βοηθήσω.... Αφού ξαναδιαβάσεις ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΆ την παραπάνω απάντησή μου, να σου δώσω εναλλακτική. Σε ένα switch βάζεις και μια κανονική έξοδο (ιντερνετ) του ρούτερ και του ote tv (stb) και προφανώς συνδέεις πάνω και το ένα powerline. Στο άλλο powerline θα έχεις τώρα και τα 2 δίκτυα (tv+internet). ΑΠΑΡΑΊΤΗΤΗ προϋπόθεση η απενεργοποίηση του dhcp από το ρουτερ γιατί θα κάνει confict με το dhcp του οτε tv από το οποίο παίρνει αυτόματα ip ο αποκωδικοποιητής... ΆΡΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ από την άλλη, κάθε μηχάνημα θα πρέπει να έχει και manual ip και πύλη την ip του ρουτερ σου γιατί αλλιώς θα παίρνει αυτόματα ΛΑΘΟΣ ip & gateway από το dhcp του TV!!!.... Αν φυσικά το powerline έχει ενσωματωμένο switch (δηλαδή 2 ethernet και πάνω) δεν χρειάζεται το switch. Τέλος αυτό θέλει ποιοτικά powelines (εμένα δουλεύει με devolo), αλλά πχ με τα corinex του οτε και με linksys δεν δούλευε... Δεν χρειάζεται VLANS ή κάποια ρύθμιση στα powerlines...
poulinos Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Αν και το έγραψα το ξαναγράφω λόγω των ημερών να βοηθήσω.... Αφού ξαναδιαβάσεις ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΆ την παραπάνω απάντησή μου, να σου δώσω εναλλακτική. Σε ένα switch βάζεις και μια κανονική έξοδο (ιντερνετ) του ρούτερ και του ote tv (stb) και προφανώς συνδέεις πάνω και το ένα powerline. Στο άλλο powerline θα έχεις τώρα και τα 2 δίκτυα (tv+internet). ΑΠΑΡΑΊΤΗΤΗ προϋπόθεση η απενεργοποίηση του dhcp από το ρουτερ γιατί θα κάνει confict με το dhcp του οτε tv από το οποίο παίρνει αυτόματα ip ο αποκωδικοποιητής... ΆΡΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ από την άλλη, κάθε μηχάνημα θα πρέπει να έχει και manual ip και πύλη την ip του ρουτερ σου γιατί αλλιώς θα παίρνει αυτόματα ΛΑΘΟΣ ip & gateway από το dhcp του TV!!!.... Αν φυσικά το powerline έχει ενσωματωμένο switch (δηλαδή 2 ethernet και πάνω) δεν χρειάζεται το switch. Τέλος αυτό θέλει ποιοτικά powelines (εμένα δουλεύει με devolo), αλλά πχ με τα corinex του οτε και με linksys δεν δούλευε... Δεν χρειάζεται VLANS ή κάποια ρύθμιση στα powerlines... αν κανεις vlans γλυτωνεις τις καρφωτες ip κτλ.γιατι τωρα ετσι ναι μεν θα παιξει αλλα ακομα και με κινητο να μπει καποιος θα πρεπει να δινει καρφωτες Ip..καπου κερδιζει καπου χανει.
winarg Δημοσ. 24 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 2014 Τελικά θα το καταργήσω γιατί χρειάζεται τουλάχιστον 8Mbps για να δουλεύουν όλα οκ (αυτό μου είπαν από ΟΤΕ)
berdoni Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2015 Εγώ έχω ρίξει την κανονική έξοδο του ιντερνετ από το ρούτερ μαζί με την έξοδο του ote tv (STB) στο powerline (devolo έχει 3 eth). Στο αντίστοιχο powerline στο σαλόνι έχω και ιντερνετ και tv!!! Με τα poweline πχ του ote δεν δούλευε το παραπάνω. Σε κάθε περίπτωση όμως πρέπει να απενεργοποιήσεις το dhcp και σε κάθε μηχάνημα να έχεις καρφωτή ip. Γιατί μπερδεύεται με το dhcp του stb. Θέλω να κάνω το εξής: Να περάσω IPTV (ΟΤΕ ευρυζωνικό) και Internet από το 1ο powerline (ρούτερ ΟΤΕ) και στον απέναντι τοίχο το 2ο powerline να βγαίνει σε ένα switch ώστε να συνδέσω των αποκωδικοποιητή ΟΤΕ (STB) καθώς και να δώσω ιντερνετ στο BD player, TV και άλλα. Βλέπω ότι το Devolo dLan 500 Duo εχουν 2 RJ45 και είναι τα πιο απλά. Δεν χρειάζομαι παραπάνω πόρτες RJ45 γιατί έχω το switch. Θα είναι εντάξει με αυτά τα powerlines;
zillakarpen Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2015 Καλησπέρα και από μενα, harris78 επειδή βλεπω ότι το κατέχεις αρκετά με το OTETV θέλω να σου κάνω και γω μια ερώτηση σχετικά. Έχω VDSL 50ara και στην κατοχη μου 3 αποκωδικοποιητές. Θα σου αναφέρω την συνδεσμολογία οσο αναλυτικα μπορώ αλλά για την ιστορια και μονο όταν είχα 24αρα δεν ειχα πρόβλημα. Στο Speedport έχω ρυθμίσει και την LAN3 να είναι STB μαζι με την 4 που είναι από προεπιλογή. Στην 1 έχω συνδέσει ενα Switch ώστε να δίνω ιντερνετ σε 2 powerlines που είναι διάσπαρτα στο σπίτι. Στην 4 συνδέω τον έναν αποκωδικοποιητη και στην 3 ένα άλλο powerline το οποιο εχω ζευγαρι με ένα ακόμη σε άλλο δωμάτιο και το οποίο χρησιμοποιώ με τον δεύτερο αποκωδικοποιητή. Η σειρά αυτή είναι δοκιμασμένη και δούλευε με ελάχιστα θεματάκια ακόμα και όταν πρόσθεσα έναν τρίτο αποκωδικοποιητή μεσω και τριτου powerline. Όλα αυτά απο τη στιγμη που εβαλα VDSL άρχισαν να δυσλειτουργούν. Καλά όταν είναι και οι 3 αποκωδικοποιητές είναι αρκετά τα προβλήματα , και αδύνατη σχεδόν η προβολή οτιδήποτε. Μαυρίζει η οθόνη ,κολλάει , δεν αλλάζουν κανάλια. Με τους 2 αποκωδικοποιητές τα προβλήματα ¨σχεδόν¨ εξαλείφονται. Powerlines έχω τα Devolo 200 . Να είναι θέμα από το ρουτεράκι τώρα που κάνει νερά ή καποια ρυθμιση?
harris78 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Τα 200ρια powerlines είναι λίγο "ξεπερασμένα"... Αλλά αφού σου δούλευε με το παλιό ρουτερ τότε κάτι πρέπει να παίζει με το καινούργιο. Ίσως κάποια από τις ρυθμίσεις του qos.
zillakarpen Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Καταργώ δλδ το DHCP και από κει και πέρα τι κάνω ακριβώς ; Τις ip για κάθε μηχάνημα πως τις περνάω. Με συγχωρείς τώρα απλά δεν εχω και πολυ εμπειρία με θέματα τέτοια .Επίσης είναι πιο εύκολο μήπως αν δηλώσω τις MAC ADRESS από τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες ή είναι εντελώς διαφορετικό? Με συγχωρείς τώρα για τη ζαλάδα αλλά ειλικρινά θα σουήμουν ευγνώμων στην όλη διαδικασία...
harris78 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 Ανάλογα με το λειτουργικό σου δεξί κλικ στο εικονίδιο του δικτύου, ..., αλλαγή ρυθμίσεων προσαρμογέα και πας εκεί που λέει ρυθμίσεις tcp-ip. Βάζεις ip πχ 192.168.1.5 subnet 255.255.255.0 και gateway την ip του ρουτερ 192.168.1.1. Googlare το και θα τα βρεις.... Mac adress δεν έχει σχέση με αυτά εδώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα