xakersas Δημοσ. 25 Απριλίου 2014 Δημοσ. 25 Απριλίου 2014 Τι έκανες τελικά αμα καταλήξεις να αγορασεις τον fx-6300 θέλω τον επεξεργαστή σου! δινω 40€ & μεταφορικά.
paylidis Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Μην πετάς τον επεξεργαστη σου για να πας σε amd, δεν αξίζει. Βρες μια μητρική με 20-30-35 ευρώ (οπως είπαν κοσμοντατα στοκ ή αγγελίες), δώσε και άλλο ένα 50αρι για ένα καλο τεοφοδοτικο κ είσαι άρχοντας...
Fubar.gr Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Καλησπέρα και καλή ανάσταση Πριν από 3μερες ο σταθερός μου υπολογιστής σταμάτησε να λειτουργεί ξαφνικα.. Και ενώ έλεγα ότι είναι κανα τροφοδοτικο και θα την βγαλω φτηνα.. Εχει καψει μητρικη.. Τί μητρική ήταν? Είχα το ίδιο πρόβλημα με μία Gigabyte GA-H55M-S2 με το ίδιο socket. Μου κάηκε μετά απο ένα τρίμηνο λειτουργίας. Όλες αυτές καίγανε ένα συγκεκριμένο mosfet που τροφοδοτούσε τον επεξεργαστή. Πολύ πιθανόν να μήν έφταιγε η μητρική, αλλά η ίδια η αρχιτεκτονική του socket και μάλλον γι αυτό η Intel το κατάργησε τόσο γρήγορα. Έκανα μια απόπειρα επισκευής αλλά είχε καεί εντελώς η μητρική κάτω απο το mosfet και απέτυχε: http://fubar.gr/%CE%B1%CF%80%CF%8C%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B1-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%85%CE%AE%CF%82-motherboard/
xakersas Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Τί μητρική ήταν? Είχα το ίδιο πρόβλημα με μία Gigabyte GA-H55M-S2 με το ίδιο socket. Μου κάηκε μετά απο ένα τρίμηνο λειτουργίας. Όλες αυτές καίγανε ένα συγκεκριμένο mosfet που τροφοδοτούσε τον επεξεργαστή. Πολύ πιθανόν να μήν έφταιγε η μητρική, αλλά η ίδια η αρχιτεκτονική του socket και μάλλον γι αυτό η Intel το κατάργησε τόσο γρήγορα. Έκανα μια απόπειρα επισκευής αλλά είχε καεί εντελώς η μητρική κάτω απο το mosfet και απέτυχε: http://fubar.gr/%CE%B1%CF%80%CF%8C%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B1-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%85%CE%AE%CF%82-motherboard/ Και εγω αυτην την μητρικη εχω και δεν μου εχει παρουσιασει κανενα προβλημα
DJJordan Δημοσ. 27 Απριλίου 2014 Δημοσ. 27 Απριλίου 2014 Γεια σας, εδω και καιρό είμαι σε αναζήτηση άλλης μητρικής, έχω την ASUS M2N32, ανάβουν όλα αλλά δεν κάνει ποστ, σήμερα είδα ότι έχει κάψει αντιστάσεις πάνω στον sli controller (NF570 SLI-N-A2), αν τις αλλάξω θα δουλέψει; (έχω ξαναδουλέψει κολιτίρι σε μητρική)
Thanos1972 Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 βγαλε μια φωτο να δουμε τι εννοεις.φροντισε να ειναι καλη η φωτο.
DJJordan Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 Δημοσ. 28 Απριλίου 2014 Τελικά πήρα 2 αντιστάσεις από μία καμμένη RAM και τις άλλαξα, δοκίμασα την μητρική με μια ram και cpu (γραφικών δεν είχα δεύτερη να δοκιμάσω, και φοβήθηκα να βάλω την καλή), απλώς ήθελα να δω αν θα κάνει κάποιο beep ωρίστε η εικόνα, είναι το καλύτερο που μπορούσα να κάνω:
Thanos1972 Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 ε δεν αλλαζεις με οποια αντισταση βρεις πρωτα ρε συ. δεν νομιζω να εκανε μπιπ ε?
DJJordan Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 μπα τίποτα, πάντως οι αρχικές αντιστάσεις είχαν λιώσει και δεν έδειχναν στο πολύμετρο, και το ίδιο το κύκλωμα χωρίς αντίσταση, έδειχνε κάποια αντίσταση, οπότε δεν έβγαλα άκρη
Fubar.gr Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 Αυτά είναι πυκνωτές, όχι αντιστάσεις. Για να έχουν καεί το πιό πιθανό είναι οτι το voltage regulator που τροφοδοτεί το ολοκληρωμένο έχει πρόβλημα. Οπότε ακόμα και να αλλάξεις τους πυκνωτές δέν θα λειτουργήσει. Οι μητρικές συνήθως δέν έχουν τα κλασικά γραμμικά voltage regulator, αλλά ένα πηνίο, ένα PWM controller και ένα mosfet, ουσιαστικά είναι ένα μικροσκοπικό παλμοτροφοδοτικό. Αυτά χρειάζονται γιατι τοπικά η μητρική χρειάζεται ακόμα χαμηλότερα βολτάζ απο τα 3,3 που δίνει το τροφοδοτικό Εδώ δείχνει αναλυτικά πώς γίνεται η τοπική τροφοδοσία: http://www.hardwaresecrets.com/article/Everything-You-Need-to-Know-About-The-Motherboard-Voltage-Regulator-Circuit/616/1
DJJordan Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 Μάλιστα, κατάλαβα, Οπότε μάλλον απο κει δεν λειτουργεί ολη η μητρική
tomdevil7 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2014 Επεστρεψα ! βρηκα καινουργια μητρικη και θα παω αυριο να την δοκιμασω κτλπ.. Μπορειτε να μου πειτε τι να προσεξω ωστε να καταλαβω αμα ειναι μεταχειρισμενη ή οντως καινουργια?
dimitrisOP Δημοσ. 14 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2014 κοιτα τα σλοτ και γενικα γενικα σε τη κατασταση ειναι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα