Προς το περιεχόμενο

πρόβλημα με ήχο στο crunchbang

ZAFIRIOSNT

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλημέρα σε όλους.

πριν λίγο καιρό αποφάσισα να ασχοληθώ με το linux και ποιο συγκεκριμένα με το crunchbang και λίγο το debian. τα έτρεχα απο vitrualbox απροβλημάτιστα και σήμερα σε έναν άλλο δίσκο είπα να πειραματιστώ. το πρόβλημα μου έχει ως εξής.

χωρίς τα αγγλικά μου να με βοηθούν και πολύ άρχισα να το ψάχνω και κάπου πήρε το μάτι μου οτι η κάρτα ήχου ( Realtek® ALC887 audio codec ) της μητρικής μου ( ga 970a-ds3p ) έχει αναφερθεί απο καμπόσους οτι δεν δουλεύει γενικά στο wheezy 7 και πολύ προτείνουν upgrade σε jessie (  unstable ).

και ερωτώ.. είναι εύκολη διαδικασία? καλύτερα να δοκιμάσω κάποιο driver?

γενικά παιδιά είμαι σκράπας οπότε όσο ποιο απλά αν γίνετε  :-)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δοκίμασε τα live cd τους και δες απο εκεί αν δουλεύει η κάρτα ήχου, Αν δουλέψει σε live cd θα δουλέψει 100% και σε κανονική εγκατάσταση.

όχι... δεν μου δείχνει καν εικονίδιο δίπλα απο το ρολόι, και στο volume control μου εμφανίζει μόνο το hdmi της κάρτας γραφικών.. με το lspci -v οι συσκευές που μου δείχνει είναι η κάρτα γραφικών και το azalia..

Δοκίμασε όπως είσαι στο Wheezy μια παράμετρο στο alsa-base.conf. Πρέπει να κάνεις επανεκκίνηση να δεις αν δουλεύει (πλέον) η κάρτα σου.

Τρέχεις την εντολή

echo "options snd-hda-intel model=auto" | sudo tee -a /etc/modprobe.d/alsa-base.conf
Αν δεν δουλέψει, μπορείς να δοκιμάσεις έναν νεότερο πυρήνα (νεότερη έκδοση alsa). Δεν είναι ανάγκη να αναβαθμίσεις όλο το σύστημα σε unstable. Το unstable είναι λίγο περίεργο. Ίσως να έχει προβλήματα.

Μπορείς μέσω apt-pinning να εγκαταστήσεις έναν νεότερο πυρήνα (μόνο πυρήνα τίποτε άλλο). Δοκίμασε όμως το παραπάνω πρώτα και μετά βλέπουμε για το apt-pinning.

• Like 1

Η καρτα ηχου σου, φαινεται στο aplay -l, πχ

$ aplay -l
**** List of PLAYBACK Hardware Devices ****
card 0: Intel [HDA Intel], device 0: ALC889A Analog [ALC889A Analog]
  Subdevices: 1/1
  Subdevice #0: subdevice #0
card 0: Intel [HDA Intel], device 1: ALC889A Digital [ALC889A Digital]
  Subdevices: 1/1
  Subdevice #0: subdevice #0
Εγω εχω αυτη και εδω και 6+ χρονια παιζει κανονικοτατα

$ cat /proc/asound/card0/codec#2 | grep Codec
Codec: Realtek ALC889A
  • Like 1

Δοκίμασε όπως είσαι στο Wheezy μια παράμετρο στο alsa-base.conf. Πρέπει να κάνεις επανεκκίνηση να δεις αν δουλεύει (πλέον) η κάρτα σου.

Τρέχεις την εντολή

echo "options snd-hda-intel model=auto" | sudo tee -a /etc/modprobe.d/alsa-base.conf

ε είσαι dragonborn ρε φίλε  :-)  δούλεψε με την μία. σας ευχαριστώ πολύ όλους και να είστε σίγουροι οτι θα σας ξαναενοχλήσω  :P  

είναι μία διανομή που θέλω αρκετά να πειραματιστώ και αν δεν σας κάνει κόπο θα ήθελα να μου πείτε πάνω κάτω τι μπορεί να φταίει πάνω στο πρόβλημά μου ( κάτι σαν conflict των συσκευών αναπαραγωγής ήχου φαντάζομαι ) ή κάνω λάθος? και με αυτήν την εντολή τι ακριβώς έκανα?   

Τι συνέβαινε δεν μπορώ να σου πω τώρα. Θα έπρεπε να τρέξεις ένα script όταν είχες το πρόβλημα, το οποίο βγάζει αρκετές πληροφορίες για την κάρτα ήχου. Είναι αυτό εδώ, να το έχεις υπόψιν σου άλλη φορά.

Αυτό που έκανε η εντολή είναι να «πει στον οδηγό της alsa» να χρησιμοποιήσει την κάρτα ήχου όπως την αναγνωρίζει το BIOS, χωρίς να περάσει(parse) οτιδήποτε άλλο. Συμβαίνει κάποιες φορές ο οδηγός της alsa να μην αναγνωρίζει σωστά το μοντέλο της κάρτας ήχου. Το model=auto είναι το πιο σωστό option γι' αυτή τη δουλειά, όλα τα υπόλοιπα που ίσως πετύχεις στο Internet (model=generic..κλπ) μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...