GiorgosT Δημοσ. 24 Απριλίου 2014 Δημοσ. 24 Απριλίου 2014 το υφος ειναι γιατι δεν εδωσες επιχειρηματα.λες ενα Intel φιλε μου και ολα τα αλλα εννοουντε.τιποτα αλλο δεν υπαρχει. και μετα μπαινουμε στον φαυλο κυκλο να προσπαθουμε να επιχειρηματολογησουμε οι υπολοιποι γιατι μπορει οχι ιντελ. Τα αυθαίρετα συμπεράσματα δεν δικαιολογούν "υφάκι" φίλε μου. Εδώ μέσα υποτίθεται ότι, καλοπροαίρετα, βοηθάμε ο ένας τον άλλον και λύνουμε τυχόν απορίες. Επιθέσεις αυτού του τύπου δε νομίζω να βοηθούν ιδιαίτερα. Ακόμα και μαλακία να πει κάποιος αυτός ο τρόπος δεν κάνει καλό. Πες αυτό που θες να πεις. Το ξαναλέω, δεν έχω καμία διάθεση να τσακωθώ με κανέναν για ψύλλου πήδημα και ο,τι λέω εννοείται ότι είναι στα πλαίσια μιας φιλικής κουβέντας και θέλω να πιστεύω το ίδιο ισχύει και από μέρους σου. 1
Millennium Δημοσ. 25 Απριλίου 2014 Δημοσ. 25 Απριλίου 2014 Και για να τελειώνουμε, ο FX-8350 είναι πάνω κάτω στα ίδια λεφτά με τον i5, στις multi-threaded εφαρμογές είναι περίπου στα ίδια επίπεδα με τον i5 αλλά στις single threaded εφαρμογές τρώει σκόνη και απαιτεί 2-3 φορές περισσότερη ενέργεια, εξ ου και η προτίμηση-πρότασή μου. 20€ περίπου διαφορά έχουνε με τον κλειδωμένο.Σε MT δε συγκρίνεται ο 8350 με i5 στη συντριπτική πλειοψηφία των MT εφαρμογών.Το θέμα με την ποσότητα της ενέργειας το παίρνω ως αστείο.
GiorgosT Δημοσ. 25 Απριλίου 2014 Δημοσ. 25 Απριλίου 2014 20€ περίπου διαφορά έχουνε με τον κλειδωμένο.Σε MT δε συγκρίνεται ο 8350 με i5 στη συντριπτική πλειοψηφία των MT εφαρμογών.Το θέμα με την ποσότητα της ενέργειας το παίρνω ως αστείο. Όταν μιλάμε για ~200€ αστείο είναι τα 20€. Σε MT είναι σχεδόν στα ίδια. Σε κάποιες ΜΤ είναι λίγο ταχύτερος. Σε ST τρώει χώμα. Γενικά ένας μέσος χρήστης δεν θα καταλάβει μεγάλες διαφορές εκτός από πολύ συγκεκριμένες εργασίες ανάμεσα στους δύο. Εκεί νομίζω, διαλέγει ο καθένας όποιον προτιμάει. Το θέμα με την κατανάλωση μόνο αστείο δεν είναι... Εκτός αν έχεις κονέ με καμιά ΔΕΗ, τότε πάω πάσο
Millennium Δημοσ. 25 Απριλίου 2014 Δημοσ. 25 Απριλίου 2014 Στην εποχή μας και τα 10-20€ δεν είναι αστεία για αρκετούς για να μη πω πολλούς (και μιλάμε για σύγκριση κλειδωμένου με ξεκλείδωτο επεξεργαστή παρεμπιπτόντως).Πώς είναι σχεδόν ίδια σε ΜΤ όταν ο 8350 έχει παρόμοιες επιδόσεις με i7 αυτό δεν το καταλαβαίνω..Αν είναι έτσι ας καταργήσει τους i7 η intel και σε βαριές εφαρμογές να χρησιμοποιούμε όλοι 4670. Το θέμα με τη κατανάλωση έχει συζητηθεί και στο forum και άλλες φορές και για τη πλειοψηφία των desktop δεν υπάρχει θέμα.Ορθότερο είναι να αναζητήσει άκρη κανείς σε αυτά σε καμμιά άλλη συσκευή του σπιτιού/χώρου του και για αυτό και το παίρνω ως αστείο και μου φαίνεται και υποκριτικό υπό μια άποψη.Επίσης το x2-3 φορές παραπάνω απαίτηση ενέργειας από που προκύπτει.
GiorgosT Δημοσ. 25 Απριλίου 2014 Δημοσ. 25 Απριλίου 2014 Στην εποχή μας και τα 10-20€ δεν είναι αστεία για αρκετούς για να μη πω πολλούς (και μιλάμε για σύγκριση κλειδωμένου με ξεκλείδωτο επεξεργαστή παρεμπιπτόντως).Πώς είναι σχεδόν ίδια σε ΜΤ όταν ο 8350 έχει παρόμοιες επιδόσεις με i7 αυτό δεν το καταλαβαίνω..Αν είναι έτσι ας καταργήσει τους i7 η intel και σε βαριές εφαρμογές να χρησιμοποιούμε όλοι 4670. Το θέμα με τη κατανάλωση έχει συζητηθεί και στο forum και άλλες φορές και για τη πλειοψηφία των desktop δεν υπάρχει θέμα.Ορθότερο είναι να αναζητήσει άκρη κανείς σε αυτά σε καμμιά άλλη συσκευή του σπιτιού/χώρου του και για αυτό και το παίρνω ως αστείο και μου φαίνεται και υποκριτικό υπό μια άποψη.Επίσης το x2-3 φορές παραπάνω απαίτηση ενέργειας από που προκύπτει. Χεχε! Είμαι ψεύτης και υποκριτής, το βρήκες... Γενικά, ναι φίλε μου, τα 10 και 20€ δεν είναι αμελητέα, σε καμία περίπτωση. Όταν όμως σκας για CPU & MoBo 300+ δε νομίζω ότι είναι το πρόβλημα στα 10-20€... Ο φίλος είπε ότι δεν τον ενδιαφέρει το OC ως εκ τούτου το κλειδωμένος/ξεκλείδωτος δεν το έλαβα καν υπόψιν. Τώρα, όχι ότι φτάνει ο 8350 τον 4770... Μη λέμε ότι θέλουμε. Μπορεί σε μερικές μετρήσεις να πλησιάζουν, αλλά γενικά ο 4770 ξεφεύγει σε επιδόσεις και όπως είναι λογικό και σε τιμή. Για gaming σαφώς και ο 8350 είναι καλύτερη επιλογή ως επιδόσεις/κόστος από τον 4770. Το 2-3 φορές προκύπτει από τα χαρακτηριστικά και τις μετρήσεις. Μια διαίρεση είναι. Να ξεκαθαρίσω, οι fanboyσμοί μου είναι ξένοι, δεν έχω μετοχές στην Intel . Απλά προσωπική προτίμηση είναι. Και πάντα ανάλογα με τη χρήση για την οποία προορίζεται το pc. Και οι δύο έχουν υπέρ και κατά. Διαλέγεις και παίρνεις. Εγώ πρότεινα στον φίλο και τον 6300 που για παιχνίδια είναι τρελό vfm (και είναι και AMD έτσι; ). Και αν ήθελα και εγώ pc για παιχνίδια πιθανόν να τον αγόραζα και να έριχνα τα 100€ που θα γλίτωνα σε μια καλύτερη gpu. Δεν έχω τέτοια θέματα. Πάντα φιλικά
Millennium Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Ο φίλος λέει θα κάνει oc στο μακρινό μέλλον..Επίσης έχει 7790 κάρτα και ένας 4670 ή 8350 θα ήταν overkill τουλάχιστον για ένα διάστημα.Ναι και οι 2 έχουν υπέρ και κατά αλλά μη λέμε και πράγματα που δεν ισχύουν.Σε βαριά επεξεργασία πχ rendering,transcoding,κάποια προγράμματα μουσικής παραγωγής ο 8350 είναι στα ίδια επίπεδα με i7 και συγκεκριμένα λίγο πιο αργός από 4770 http://www.guru3d.com/articles_pages/core_i7_4770k_review,16.html Το 2-3 φορές παραπάνω ενέργεια δεν προκύπτει από πουθενά.
GiorgosT Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Ο φίλος λέει θα κάνει oc στο μακρινό μέλλον..Επίσης έχει 7790 κάρτα και ένας 4670 ή 8350 θα ήταν overkill τουλάχιστον για ένα διάστημα.Ναι και οι 2 έχουν υπέρ και κατά αλλά μη λέμε και πράγματα που δεν ισχύουν.Σε βαριά επεξεργασία πχ rendering,transcoding,κάποια προγράμματα μουσικής παραγωγής ο 8350 είναι στα ίδια επίπεδα με i7 και συγκεκριμένα λίγο πιο αργός από 4770 http://www.guru3d.com/articles_pages/core_i7_4770k_review,16.html Το 2-3 φορές παραπάνω ενέργεια δεν προκύπτει από πουθενά. Μα αυτό λέω σε κάποια ναι, είναι στα ίδια επίπεδα αλλά σε άλλα είναι πολύ πίσω. Και ξανα λέω ότι εγώ του πρότεινα σαν οικονομική λύση τον 6300, που θα τον καλύψει μια χαρά για παιχνίδια.
kazak-hool Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 Τι μητρική θα μου προτείνατε για gaming pc στα 100 ευρώ max. για socket LGA 1150 ? Εγώ είμαι ανάμεσα σε αυτές : http://www.e-shop.gr/product?id=PER.526956 http://www.e-shop.gr/product?id=PER.526948 http://www.e-shop.gr/product?id=PER.523121 Ποια πιστεύεται πως είναι καλύτερη ? ή αν έχετε να προτείνεται κάποια καλύτερη σε αυτά τα λεφτά. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. αυτες δηλ ταιριαζουν (δενουν γαντι) με εναν ι7 4470?????
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα