Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αγόρασα ένα εξωτερικό σκληρό δίσκο 3TB seagate και μέσω του disk utility στο mac τον χώρισα σε 2 διαμερίσματα. Ένα σε μορφή Mac OS X (Journaled) για χρήση μέσω time machine, και το άλλο σε μορφή Windows NT Filesystem για γενική χρήση.  Το θέμα είναι τώρα ότι η ταχύτητα αντιγραφής είναι τρομερά αργή και έκανα τεστ και είδα ότι το read/write είναι σε ταχύτητα περίπου 40mb/s!! Ναι, το mac μου υποστηρίζει κανονικά USB 3.0 άρα λέτε να έχει σχέση το ότι χώρισα τον δίσκο σε διαμερίσματα (και μάλιστα αρκετές φορές) ή έχει κάποιο πρόβλημα και πρέπει να τον επιστρέψω??

• Like 1
Δημοσ.

Αγόρασα ένα εξωτερικό σκληρό δίσκο 3TB seagate και μέσω του disk utility στο mac τον χώρισα σε 2 διαμερίσματα. Ένα σε μορφή Mac OS X (Journaled) για χρήση μέσω time machine, και το άλλο σε μορφή Windows NT Filesystem για γενική χρήση.  Το θέμα είναι τώρα ότι η ταχύτητα αντιγραφής είναι τρομερά αργή και έκανα τεστ και είδα ότι το read/write είναι σε ταχύτητα περίπου 40mb/s!! Ναι, το mac μου υποστηρίζει κανονικά USB 3.0 άρα λέτε να έχει σχέση το ότι χώρισα τον δίσκο σε διαμερίσματα (και μάλιστα αρκετές φορές) ή έχει κάποιο πρόβλημα και πρέπει να τον επιστρέψω??

To οτι χωρισες τον δισκο σε 2 τομους ειναι αλλο θεμα.Ο δισκος υποστηριζει usb 3 ?

Εκτός των αλλων τι ταχυτητες αντιγραφης περιμενεις σε εναν κλασσικο σκληρο δισκο ? !!

40 ειναι μια χαρά για hdd σε usb.Συνηθισες στα 700αρια του μακ απλα ;)

Ενα κόλπο που μπορεις να κανεις ειναι εαν εχεις 100gb αρχεια (100 αρχεια του ενος 1gb) να μην τα περνας όλα μαζί,αλλά ένα ένα και θα τα περνάει σε δευτερόλεπτα.

• Like 1
Δημοσ.

Αγόρασα ένα εξωτερικό σκληρό δίσκο 3TB seagate και μέσω του disk utility στο mac τον χώρισα σε 2 διαμερίσματα. Ένα σε μορφή Mac OS X (Journaled) για χρήση μέσω time machine, και το άλλο σε μορφή Windows NT Filesystem για γενική χρήση. Το θέμα είναι τώρα ότι η ταχύτητα αντιγραφής είναι τρομερά αργή και έκανα τεστ και είδα ότι το read/write είναι σε ταχύτητα περίπου 40mb/s!! Ναι, το mac μου υποστηρίζει κανονικά USB 3.0 άρα λέτε να έχει σχέση το ότι χώρισα τον δίσκο σε διαμερίσματα (και μάλιστα αρκετές φορές) ή έχει κάποιο πρόβλημα και πρέπει να τον επιστρέψω??

To οτι χωρισες τον δισκο σε 2 τομους ειναι αλλο θεμα.Ο δισκος υποστηριζει usb 3 ?

Εκτός των αλλων τι ταχυτητες αντιγραφης περιμενεις σε εναν κλασσικο σκληρο δισκο ? !!

40 ειναι μια χαρά για hdd σε usb.Συνηθισες στα 700αρια του μακ απλα ;)

Ενα κόλπο που μπορεις να κανεις ειναι εαν εχεις 100gb αρχεια (100 αρχεια του ενος 1gb) να μην τα περνας όλα μαζί,αλλά ένα ένα και θα τα περνάει σε δευτερόλεπτα.

Ναι ο δίσκος είναι USB 3.0. Όμως έχω άλλον ένα δίσκο της ίδιας σειράς στον οποίο έκανα το τεστ και μπυ βγάζει ~120mb/s read/write για αυτο το λέω!! Άρα προφανός και ο καινούριος μπορεί να φτάσει τέτοια ταχύτητα άρα κάτι δεν παει καλα υποθέτω. Sent from my iPhone using Insomnia
  • Like 1
Δημοσ.

πρώτο χωρίζεις τι ταχύτητα είχε το είχες δοκιμάσει; 

δυστυχώς όχι.. αλλά είναι δυνατόν να έχει τόση διαφορά με τον άλλο δίσκο που όπως είπα είναι και της ίδιας σειράς? η μόνη τους διαφορά είναι ότι ο ένας είναι 2TB ενώ άλλος 3.

Δημοσ.

Ναι ο δίσκος είναι USB 3.0. Όμως έχω άλλον ένα δίσκο της ίδιας σειράς στον οποίο έκανα το τεστ και μπυ βγάζει ~120mb/s read/write για αυτο το λέω!! Άρα προφανός και ο καινούριος μπορεί να φτάσει τέτοια ταχύτητα άρα κάτι δεν παει καλα υποθέτω. Sent from my iPhone using Insomnia

Ε τότε ναι σίγουρα κατι δεν παει καλα,γιατι και σε μενα usb 3  1TB δισκος σε μακ σηκωνει τουλαχιστον 120μβ/δευτ.

Αποψη μου είναι ο,τι φταιει το μεγεθος του δισκουυ (3TB) είναι πολύ μεγάλος,και οχι οτι τον χωρισες σε τομους.

Συνηθως οι υπερβολικα μεγαλοι σε χωρητικοτητα δισκοι εχουν προβλημα με τις ταχυτητες,και γενικά έχουν θέματα ασυμβατότητας καμιά φορά με τα περισσότερα λειτουργικά.Εχω ακουσει περιπτωσεις που σε windows vista 3tb δισκο τον εβλεπε ως 2αρη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...