Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω το εξής πρόβλημα, ξαφνικα δεν μπορω να παρω το 100% απο τις ραμ μου...δεν ειναι ουτε το max memmory απο το msconfig, ουτε τα 32bita, το ειχα ξαναπαθει οταν αλλαξα μητρικη κ επεξεργαστη κ το εφτιαξα πειραζοντας το bios( δεν θυμαμαι ακριβως τι) προσπαθησα κ παλι αλλα χωρις αποτελεσμα..amd 8320, xms3 2000mhz 2x4 gb ram, 990xa ud3 mobo

Δημοσ.

Note: Only one DIMM per channel is supported for DDR3-1866MHz and higher speed as using an AM3+ CPU.

Αυτό στο PDF με τις υποστηριζόμενες μνήμες. Δοκίμασε να βάλεις 1600Mhz και δες αν θα παίξουν.

Δημοσ.

Αυτό εννοώ, να ρίξεις από το BIOS το RAM Frequency, από 2000Mhz -> 1600 και δες αν στις αποδεχτεί τότε.
Δεν έχω πάθει κάτι παρόμοιο, απλά ο κατασκευαστής λέει ότι αν πρόκειται για 1866+ RAM στο ίδιο Channel, τότε θα υποστηρίζεται μόνον η μια, πράγμα που παθαίνεις εσύ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή δεν έχω δουλέψει UEFI ακόμη, απλά προσπαθώ να σε βοηθήσω μέσω του Manual, checkare αν μπορείς να το αλλάξεις μέσα από M.I.T/Advanced CPU Core Features.
Εκεί κοίτα για XMP (δοκίμασε τα profiles που έχει), δοκίμασε να κάνεις χειροκίνητη αλλαγή sto System Memory Multiplier.

Στο M.I.T/Advanced Memory Features δες τα timings αν είναι όπως ακολουθεί στο λινκ.

http://www.corsair.com/en-us/cmx8gx3m2a2000c9

Αν δε σου δουλέψουν αυτά, δοκίμασε και τα SPD Voltage, Timings, Speed που έχει στο Tech Specs tab.αν δεν κάνω λάθος τα SPD είναι αυτά που η MOBO πρέπει να διαβάσει από μόνη της όταν πρωτοβάζεις τις RAM μέσα.

Επίσης δε ξέρω αν έχει σημασία, αλλά η GB προτείνει στο manual αν πρόκειται για Dual Channel με 2 Sticks, να χρησιμοποιήσεις (από αριστερά -όπου αριστερά εννοώ το CPU socket- προς δεξιά το 2ο και το 4ο slot). 

Επεξ/σία από selianx
Δημοσ.

Το έφτιαξα καπως, ουτε κ εγω δεν ξερω πως..πειραζα το bios  με τις ωρες κ εφτιαξε...Την επομενη μερα παλι τα ιδια ομως..τι μπορει να φταει;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...