Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα! Θα ήθελα αν σας είναι εύκολο να μου προτείνετε μια μητρική για i5-4570. 
Δε προορίζεται για overclock.

Budget γύρω στο 100άρικο, μάξιμουμ 120 (80-120). Είμαι ανάμεσα σ'αυτές εκτός και αν έχετε να προτείνετε κάτι καλύτερο εσείς!
Θα ήθελα αν είναι δυνατόν σ'αυτό το budget,να μπορώ από τη μητρική να ρυθμίσω το curve για τα fan speed ανάλογα με τη θερμοκρασία όπως εγώ θέλω. 
Γενικά, βλέποντας τις διαφορές σε platforms δεν έχω πρόβλημα να πάω σε Β85 ή Η87

Θα προτιμούσα να μείνω μακριά από μπλε PCB, καλύτερα σε σκούρο καφέ ή μαύρο λόγω windowed case.

Asrock Fatal1ty H87 Performance
Asus H87-Pro (C2)
MSI H87-G43 Gaming
Gigabyte GA-B85-HD3
MSI-B85-G43 Gaming
Asrock Fatal1ty B85 Killer
Γενικά θέμα με μάρκες δεν έχω.

Θέμα με μαγαζιά δεν έχω αρκεί να στέλνουν Αθήνα, και να δέχονται αντικαταβολή.

Επίσης διαθέτω RAM G.skill F3-10666-CL9D-8GBRL 2x4GB, δε πρόκειται να κάνω dual gpu configuration ή κάτι τέτοιο. Διαθέτω σύστημα 5.1 και όχι ξεχωριστή κάρτα ήχου. Στο σύστημα θα μπει μόνον ένας HDD και ένας SSD.
Το σύστημα προόριζεται για απλή χρήση μέχρι gaming.
Αυτό το Killer e2200 NPU ισχύει ή είναι μπαρούφες marketing;

Τέλος, έχω το GX550W τροφοδοτικό. Στο site της CM λέει ότι είναι haswell ready μόνο σε κάποια region, πως θα μπορέσω να μάθω αν είναι το δικό μου;   :unsure: Να στείλω mail στο support της με το Part Number ή κάτι τέτοιο; 
PS. Επειδή το ποστ είναι κάτι τι μπερδεμένο πιστεύω, έβαλα σε bold τα σημεία που πιστεύω χρειάζεστε για να με βοηθήσετε  :-D 
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Δημοσ.

Καταρχήν να ζητήσω συγνώμη που είχα βάλει σε λάθος section το ποστ και ευχαριστώ τον SPANK για τη μεταφορά του, απλά επειδή είχα και μια ερώτηση για το τροφοδοτικό, επέλεξα να το βάλω στο HW Γενικά.

Φίλε rowain, να γίνω πιο συγκεκριμένος. Για παράδειγμα η Asrock σου δίνει τη δυνατότητα από το BIOS της να επιλέξεις για κάθε fan header 5 θερμοκρασίες - 5 ταχύτητες, κάτι τετοιο εννοώ. Με ενδιαφέρει κυρίως για το CPU φανάκι καθώς μέχρι τώρα μου έκανε κάτι τρελά η GA-970A-UD3. Hardware fan control για τα υπόλοιπα θα έχει το Define R4 που σκοπεύω να πάρω.

Γενικά την Asrock και την MSI δε τη προτείνεις, ακόμη και αν είναι για low χρήση, δίχως OC και τα λοιπά;
Ευχαριστώ! 

Δημοσ.

Κοιτα αυτο που λες ειναι περιττο θεωρω..εφοσον θα μπει fan controler δεν χρειαζεται να ανυσηχεις για το πως ρυθμιζεται η ταχυτητα αυτοματα απο τη μητρικη, κτλ..τωρα για το cpu fan header, σιγουρα εχουν ρυθμισεις οι μητρικες για να ελεχουν αυτοματα την ταχυτητα αναλογως θερμοκρασιας..στην ud3 που λες οτι ειχες προβλημα, ενεργοποιησες το cpu smart fan? Εβαλες το cpu fan σε PWM τυπο? Asrock και msi δεν θα σου προτεινω παρολο που εχουν βγαλει γενικα καποια καλα μοντελα. ...οι καλυτερες κατασκευαστριες ειναι η asus και η gigabyte.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια χαρά είναι κι οι Asrock mate. Η Fatal1ty H87 ας πούμε που αναφέρεις στο 1ο post είναι καλή μητρική. MSI παλιά ίσως να έπαιρνα, τώρα όχι. Από 'κει και πέρα, Gigabyte και Asus είναι σταθερά οι πρώτες επιλογές λόγω αξιοπιστίας χρόνων. Εγώ όπως βλέπεις και στην υπογραφή, προτίμησα την Asus H87-Pro (C2) με τον 4570, αν κι ήθελα πολύ Gigabyte (απλά μου την έσπασε λίγο γιατί δεν ανέφερε πουθενά στα μοντέλα της αν είναι με το C2 stepping ή όχι).

Anyway, πολύ καλή μητρική η Asus, με καλές εντυπώσεις από τα πολλά review που υπάρχουν στο net και φουλ ευχαριστημένος μέχρι στιγμής. Με την ίδια άνεση, εννοείται, μπορείς να επιλέξεις και την Gigabyte GA-H87-HD3 που σου προτάθηκε από τον φίλο.

Οι RAM ποιοτικά καλές είναι, απλά δε θα τρέξουν στο μέγιστο δυνατό της μητρικής (1600Mhz), αλλά στα 1333Mhz, αφού μέχρι εκεί μπορούν. Ντακς δεν είναι και κάτι τραγικό βέβαια ε...

Για το PSU και το Haswell compatibility, μίλα με την εταιρία, όπως λες κι εσύ.

Το Killer e2200 NPU σε ποια μητρική το είδες; Προσωπικά πάντως, δε γνωρίζω αν δίνει κάτι παραπάνω, δεν έτυχε να το συναντήσω κάπου κι ούτε το έχω ψάξει.

Επεξ/σία από GiOrGoSk21
Δημοσ.

Μάλλον για την GB θα πάω μιας και βρήκα και ένα παλικάρι να την πουλάει εδώ στο φόρουμ και σε καλή τιμή.
Μια ερώτηση μιας και φαίνεται να το 'χεις ψάξει Γιώργο, με το C2 stepping γίνετε επιδιόρθωση των USB3.0 να μην δουλεύουν έπειτα από το deep sleep (ή S3 ή όπως το λένε) mode του haswell? Πιστεύω ότι μπορεί να ζήσω με αυτό το πρόβλημα, μιας και δε πολυχρησιμοποιώ συσκευές usb3.0, αρκεί να μη μου κάνει κουλά και στις usb2.0  B)

Τώρα είδα το edit σου.

Με τις ραμ δεν είχα κάποιο πρόβλημα, απλά θα της αναβαθμίσω σιγά-σιγά, ικανοποιητικές.

Όσο για το PSU, θα τους στείλω ένα μήνυμα αλλά και αν δεν απαντήσουν, ή θα απενεργοποιήσω το deep sleep του Haswell (αν γίνετε αυτό..), ή θα βάλω κανά δυο φανακια με molex ώστε να τραβάνε έστω λίγο ρεύμα να το κρατάνε ζωντανό ... όλα αυτά μέχρι να πάω σε ένα πιο ποιοτικό κλάσης Seasonic κλπ.

Το Killer e2200 είναι στις asrock αν δεν κάνω λάθος, και "υπόσχεται" καλύτερα pings σε games, δε τα πολυπιστεύω, όμως παρόλ'αυτά ήθελα να ρωτήσω μήπως κάποιος έχει προσωπική εμπειρία μαζί του.

@rowain
Δεν είχα τρομερό πρόβλημα, απλά πιστεύω ότι από Idle σε browsing ανέβαζε αρκετά στροφές χωρίς να ανεβαίνει η θερμοκρασία τρελά. Δε ξέρω, ίσως να φταίει και ότι το 92μμ φανακι της tx3 evo παράεκανε θόρυβο και τσάμπα κατηγορώ το BIOS. Το είχα δοκιμάσει και σε Auto και σε PWM.

Δημοσ.

Μια ερώτηση μιας και φαίνεται να το 'χεις ψάξει Γιώργο, με το C2 stepping γίνετε επιδιόρθωση των USB3.0 να μην δουλεύουν έπειτα από το deep sleep (ή S3 ή όπως το λένε) mode του haswell? Πιστεύω ότι μπορεί να ζήσω με αυτό το πρόβλημα, μιας και δε πολυχρησιμοποιώ συσκευές usb3.0, αρκεί να μη μου κάνει κουλά και στις usb2.0  B)

Yep. Αν δεν είναι με το διορθωμένο C2 stepping τότε:

Όταν μπαίνεις σε S3 sleep mode και επανέρχεται-ξυπνάει, δεν αναγνωρίζει τις συνδεμένες μέσω USB 3.0 συσκευές. Εδώ βέβαια, όσο το είχα ψάξει, δεν ήταν ξεκάθαρο αν αφορά μόνο τις USB 3.0 συσκευές συνδεμένες σε USB 3.0 θύρα της μητρικής, ή παίρνει η μπάλα και τις USB 2.0 συσκευές πάνω σε USB 3.0 θύρα. Σε κάθε περίπτωση όμως, με αποσύνδεση και ξανά σύνδεση της συσκευής την βλέπει πάλι κανονικά. Ή και με restart εννοείται.

Από 'κει και πέρα, αν δε χρησιμοποιείς το sleep mode, προφανώς δε σε αγγίζει καν το θέμα. Κατά τα λοιπά, η λειτουργία των USB ports δε θα σου δημιουργήσει κανένα θέμα.

Δημοσ.

Με 92mm fan ολα ειναι πιθανα...για να δεις αν το τροφοδοτικο σου ειναι haswell κοιτα εδω: http://www.realhardtechx.com/index_archivos/Page364.htm

Μπορει να ειναι καποια καλα μοντελα asrock αλλα να τεινεις προς asus και gigabyte..( η h87 gigabyte δεν εχει προβληματα απο οσο ξερω.)

Δημοσ.

Μάλλον στην Gigabyte GA-H87-HD3 θα πάω, διότι και οι δύο προηγούμενες μητρικές της GB με έβγαλαν ασπροπρόσωπο από μεριά ανθεκτικότητας, ειδικά αν συμφωνήσω με το παιδί που την πουλάει εδώ στο insomnia αλλιώς ίσως δώσω μια ευκαιρία και στην ASUS.

Φίλε rowain, το link που έβαλες πιστεύω ότι δεν μπορεί να κρίνει αν είναι haswell ready, καθώς είναι reviews-based, και δε νομίζω να έχει γίνει review του GX550W μετά την έκδοση των Haswell, διόρθωσε με αν κάνω λάθος. Δε με πολυενδιαφέρει όμως από τη στιγμή που γίνετε να κάνω disable τα state αυτά που  θα μου δημιουργούν πρόβλημα.

Φίλε Γιώργο, έτσι όπως το κόβω λογικά οι USB3.0 θύρες θα κλείνουν, δεν νομίζω να παίζει ρόλο η συσκευή που έχει πάνω, αλλά και πάλι δυο USB2.0 μου είναι αρκετές για ποντίκι-ακουστικά, αλλά από'τι το κόβω το PSU δεν είναι Haswell-ready οπότε ίσως να μην με νοιάξει καθόλου.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας, με βοηθήσατε πάρα πολύ και στις δυο απορίες μου.
Καλό υπόλοιπο εορτών και Χριστός Ανέστη!

Δημοσ.

Το site που σου παρέθεσα είναι από τα καλύτερα..εκτός από review site λειτουργεί και σαν βάση δεδομένων, με πληροφορίες για ότι τροφοδοτικό κυκλοφορεί και ανανεώνεται συνεχώς με ότι αλλαγές γίνονται. Αυτό μπορείς να το καταλάβεις αν πχ κοιτάξεις στα corsair τροφοδοτικά, που λέει ότι τα TX είναι discontinued πράγμα που ισχύει..τώρα για το GX ίσως έχεις δίκιο, γιατί δεν παίζει να έγιναν review μετά την έκδοση των haswell, όμως μπορείς να παρατηρήσεις ότι υπάρχουν τροφοδοτικά στα οποια δεν έχουν γίνει review και στα οποία γράφει ότι είναι haswell ready..οπότε λογικά είναι οκ, αλλά επειδή με έκανες να το ξανασκεφτώ βρήκα και ένα άλλο site που λέει το αντίθετο (ειλικρινά δεν ξέρω τι γίνεται):http://techreport.com/review/24897/the-big-haswell-psu-compatibility-list

Δημοσ.

Στο site της CM λέει ότι το GX550W είναι Haswell-Ready αλλά έχει υποσημείωση "model only available in selected regions". 
Αλλά τι να κάνουμε, αφού μπορεί από τη μια να μην είναι καν C2 το MOBO και να έχω θέματα με τις θύρες, από την άλλη το PSU non-haswell ready, κάνω disable τα state και ησυχάζω.
Εγώ νόμιζα ότι αν δεν είναι Haswell-Ready δεν θα τροφοδοτεί καλά το σύστημα γενικά, ευτυχώς όμως ήμουν λάθος και μπορώ να ζήσω με λίγο παραπάνω κατανάλωση στο Idle mode.

Δημοσ.

Για να μην ανοίγω νέο θέμα, τα πράγματα έχουν ως εξής:
Έπεσα στο φαύλο κύκλο του "Έλα ρε μ****α 10 ευρώ παραπάνω είναι".. και θα ήθελα να μου προτείνετε μια MOBO για i5-4670K. :D
Z87, C2 stepping, 7.1, και αν είναι δυνατόν, σκούρο PCB. Με τα όλα της να τελειώνουμε :)
Max 150 Ευρώ.
Θα μπουν οι μνήμες, η GPU και ο SSD που αναφέρονται στο αρχικό ποστ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...