Προς το περιεχόμενο

SEAT IBIZA Λιπανση

Thessalonikios200

Προτεινόμενες αναρτήσεις

εννοειται οτι θα βαλω επωνυμο απλα ελεγα μηπως προτεινες ακριβως καποιο, εγω λεω για 5w30 για castrol .

11 ευρω το βρηκα το λιτρο απο μαγαζι ( γνωστος) οποτε 44+5Ε+3,5 το φιλτρο = 50 ευρω και κατι.

το 5ε η εργασια και το 3.5 το φιλτρο?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το 5ε η εργασια και το 3.5 το φιλτρο?

5Ευρω λεω να μου αλλαξει τα λαδια ( αν τα παρει,ειναι φιλος)+ το φιλτρο το πηρα ηδη 3,5 ευρω.

ξερω μεσω ιντερνετ τα ειχα δει και εγω..βασικα δεν ηταν αυτα,ηταν αλλος τυπος.

Μη βάλετε μάρκα, αρκεί να έχει την προδιαγραφή που θέλει το μάνιουαλ (πχ VW 507.00) Επίσης βάλτε αυθεντικό φίλτρο λαδιού (πολύ βασικό αυτό, τα περισσότερα επώνυμα ΔΕΝ είναι τόσο καλά σαν αντοχή όσο το στοκ). Για το πότε να το πάτε σέρβις και να αλλάξετε λάδια χρησιμοποιήστε το service computer. Τα περισσότερα στο έχουν στο χιλιομετρητή.

Μη βάλετε μάρκα, αρκεί να έχει την προδιαγραφή που θέλει το μάνιουαλ (πχ VW 507.00) Επίσης βάλτε αυθεντικό φίλτρο λαδιού (πολύ βασικό αυτό, τα περισσότερα επώνυμα ΔΕΝ είναι τόσο καλά σαν αντοχή όσο το στοκ). Για το πότε να το πάτε σέρβις και να αλλάξετε λάδια χρησιμοποιήστε το service computer. Τα περισσότερα στο έχουν στο χιλιομετρητή.

Γιατι να μην βαλουμε μαρκα ; Επισης εγω και στις 2 αλλαγες που εκανα λαδιων εβαλα φιλτρο FIAM και ολα καλα.

• Like 1

Γιατι να μην βαλουμε μαρκα ; Επισης εγω και στις 2 αλλαγες που εκανα λαδιων εβαλα φιλτρο FIAM και ολα καλα.

Όντως,τι σημαίνει "αυθεντικό" φίλτρο λαδιού;Καμία εταιρεία δέν φτιάχνει τα φίλτρα της.Απλά απευθύνονται σε τρίτους,παίρνουν προσφορές και επιλέγουν.Επίσης δέν σημαίνει απαραίτητα οτι η Ford/Bmw/Seat/whatever θα βάζει εσαεί το ίδιο φίλτρο λαδιού (σάν εργοστασιακό).Μπορεί κάλλιστα να αλλάξει προμηθευτή/κατασκευαστή,βάζοντας φίλτρα με τις ίδιες προδιαγραφές,ακριβώς όπως προτείνεις να πράξουμε με τα λάδια.    

• Like 1

Αγοράζοντας μάρκα λάδι ξοδεύεις περισσότερα, ενώ οποιοδήποτε λάδι καλύπτει την προδιαγραφή κάνει τη δουλειά του.

Αν πάτε βάσει service computer θα δείτε πως θα σας πει να αλλάξετε λάδι μετά από 2 χρόνια ή 30.000χλμ. (ενδεικτικά τα νούμερα).

Τα νορμάλ φίλτρα λαδιού ΔΕΝ αντέχουν τόσο διάστημα και μπορεί να καταρρεύσουν ακόμη και να μπλοκάρουν το σύστημα λίπανσης.

Δυστυχώς στα φίλτρα λαδιού δεν υπάρχουν προδιαγραφές όπως με τα λάδια. Μόνο κάποια πολύ ακριβά "επώνυμα" (πχ. τα πιο ακριβά Mobil 1 και K&N φίλτρα) ίσως είναι ισάξια/καλύτερα του στοκ αλλά και πάλι δεν μπορείς να είσαι σίγουρος.

Ένα FRAM των 3,5 ευρώ θα φοβόμουν να το κρατήσω τόσο πολύ. Αντίθετα βάζοντας φτηνά λάδια και φίλτρα και αλλάζοντάς τα συχνά τελικά ξοδεύεις περισσότερα από το να βάλεις στοκ ανταλλακτικά και να ακολουθήσεις το service computer.

Αγοράζοντας μάρκα λάδι ξοδεύεις περισσότερα, ενώ οποιοδήποτε λάδι καλύπτει την προδιαγραφή κάνει τη δουλειά του.

Αν πάτε βάσει service computer θα δείτε πως θα σας πει να αλλάξετε λάδι μετά από 2 χρόνια ή 30.000χλμ. (ενδεικτικά τα νούμερα).

Τα νορμάλ φίλτρα λαδιού ΔΕΝ αντέχουν τόσο διάστημα και μπορεί να καταρρεύσουν ακόμη και να μπλοκάρουν το σύστημα λίπανσης.

Δυστυχώς στα φίλτρα λαδιού δεν υπάρχουν προδιαγραφές όπως με τα λάδια. Μόνο κάποια πολύ ακριβά "επώνυμα" (πχ. τα πιο ακριβά Mobil 1 και K&N φίλτρα) ίσως είναι ισάξια/καλύτερα του στοκ αλλά και πάλι δεν μπορείς να είσαι σίγουρος.

Ένα FRAM των 3,5 ευρώ θα φοβόμουν να το κρατήσω τόσο πολύ. Αντίθετα βάζοντας φτηνά λάδια και φίλτρα και αλλάζοντάς τα συχνά τελικά ξοδεύεις περισσότερα από το να βάλεις στοκ ανταλλακτικά και να ακολουθήσεις το service computer.

Συμφωνω Εν μερη ομως διοτι εγω αλλαζω λαδια και φιλτρο ανα 7.000. Επισης το φιλτρο κανει 12 ευρω απλα ΕΓΩ δουλευω σε ανταλλακτικα και το πηρα χονδρικη ! :)

δοκιμασε να βαλεις eneos . εγω τα βαζω σε αμαξι του 1998 και τετοια ησυχια στο μοτερ δεν ειχα ποτε . απλα ειναι λιγο πιο ακριβα . ομως ειναι πολυ καλα λαδια .

δοκιμασε να βαλεις eneos . εγω τα βαζω σε αμαξι του 1998 και τετοια ησυχια στο μοτερ δεν ειχα ποτε . απλα ειναι λιγο πιο ακριβα . ομως ειναι πολυ καλα λαδια .

Σε τι αυτοκινητο τα βαζεις ομως ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελικα εβαλα αυτα http://www.argep.hu/product_1812195.html

τι αποψη εχετε για τα συγκεκριμενα ;

εδω η τιμη στο ιντερνετ https://www.valvolineoilshop.com/Car-products-details/5115/15902/DURABLEND-MXL-5W40-1L.html

Εγω πηρα τα 4 λιτρα 30 ευρω. ( Εννοειται απο γνωστο )

και σχετικο βιντεο για την αποδοση τους

Επεξ/σία από Thessalonikios200

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...