Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, ειμαι στο χωριο αυτες τις μερες και περνω ιντερνετ απο εναν ξαδερφο που μενει απεναντι, αλλα το προβλημα ειναι οτι κανει πολλές αποσυνδέσεις....Το ξερει και ο ιδιος, εχει μιλησει με τον οτε, του εχουν αλλαξει 2-3 ρουτερ, φιλτρακια, διαφορετικες καλωδιωσεις αλλα το προβλημα παραμενει...uplink το ρουτερ δεν μενει πανω απο 45 λεπτα.....Αυτη τη στιγμη εχει πανω το ΖΤΕ H108NS

εδω ειναι τα στατιτστικα της γραμμης:

95IpfFn.png

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, ειμαι στο χωριο αυτες τις μερες και περνω ιντερνετ απο εναν ξαδερφο που μενει απεναντι, αλλα το προβλημα ειναι οτι κανει πολλές αποσυνδέσεις....Το ξερει και ο ιδιος, εχει μιλησει με τον οτε, του εχουν αλλαξει 2-3 ρουτερ, φιλτρακια, διαφορετικες καλωδιωσεις αλλα το προβλημα παραμενει...uplink το ρουτερ δεν μενει πανω απο 45 λεπτα.....Αυτη τη στιγμη εχει πανω το ΖΤΕ H108NS

εδω ειναι τα στατιτστικα της γραμμης:

95IpfFn.png

τετοια γραμμη δεν δικαιολογει με την καμια να εχει αποσυνδεσεις εκτος αν το zte ειναι για πεταμα ή αν κανει αποσυνδεσεις το wifi και οχι το internet.

Δημοσ.

οχι κανει αποσυνδεσεις η γραμμη....δηλαδη, αν μπεις στο ρουτερ, παρολου που το ρουτερ δεν βγαινει απο την πριζα θα παρατηρησεις οτι το χρονομετρο του uptime μηδενιζετε αρκετες φορες μεσα στην μερα....

e86iARM.png

Δημοσ.

Καταρχήν όπως έγραψε και ο @poulinos, με τα στοιχεία που δίνεις η γραμμή είναι για καλύτερο συγχρονισμό.

Αυτό είναι δευτερεύον καθώς υποψιάζομαι προβληματική καλωδίωση και ιδιαίτερα σε κάποια ένωση, οπότε στιγμιαία χάνεται η επαφή.

Θέλει έλεγχο της γραμμής από τεχνικό του ΟΤΕ και όχι απλά αλλαγή συσκευών μέσω τηλεφώνου.

Δημοσ.

Καταρχήν όπως έγραψε και ο @poulinos, με τα στοιχεία που δίνεις η γραμμή είναι για καλύτερο συγχρονισμό.

Αυτό είναι δευτερεύον καθώς υποψιάζομαι προβληματική καλωδίωση και ιδιαίτερα σε κάποια ένωση, οπότε στιγμιαία χάνεται η επαφή.

Θέλει έλεγχο της γραμμής από τεχνικό του ΟΤΕ και όχι απλά αλλαγή συσκευών μέσω τηλεφώνου.

η γραμμη δεν συχρονιζει καλυτερα, γιατι αυτο ειναι το μεγιστο....4αρι στον οτε πληρωνει...ο τεχνικος εχει ερθει 2 φορες και εχει κανει τα παραπανω....αλλαξε ρουτερ, αλλαξε τα φλιτρακια και συνδεσε κατευθειαν το ρουτερ με τον κατανεμιτη....αφου εκανε τα παραπανω ειχε φτιαξει για λιγο καιρο, αλλα τωρα το κανει παλι....

Δημοσ.

ΟΚ, το θέμα του συγχρονισμού λύθηκε, αφού πληρώνει για 4, έχει αυτόν τον συγχρονισμό.

Το παράξενο είναι το upload που νομίζω ότι ο ΟΤΕ δίνει 2048/256, 4096/512 και 24/1.

Το θέμα των αποσυνδέσεων είναι θέμα καλωδίωσης, αφού γράφεις ότι έχει αλλάξει συσκευή.

Το πιθανότερο στην εσωτερική εγκατάσταση, καθώς στον κατανεμητή είχε στρώσει.

Να φανταστώ ότι δεν το έχει εκεί τώρα συνδεδεμένο ή έχει τραβήξει νέο καλώδιο.

Δημοσ.

ΟΚ, το θέμα του συγχρονισμού λύθηκε, αφού πληρώνει για 4, έχει αυτόν τον συγχρονισμό.

Το παράξενο είναι το upload που νομίζω ότι ο ΟΤΕ δίνει 2048/256, 4096/512 και 24/1.

Το θέμα των αποσυνδέσεων είναι θέμα καλωδίωσης, αφού γράφεις ότι έχει αλλάξει συσκευή.

μαλλον τo uplοad ειναι 4/1mbit αλλα πραγματι το margin δεν δικαιολογειται που εχει.αν δεν πιανουν τα χερια του για κατω ας δοκιμασει εστω χωρις φιλτρα κτλ.εκτος αν καταλαθος εχει βαλει isdn splitter αντι για pots.γενικοτερα θελει δοκιμς.

επισης μηπως εχει συναγερμο χωρις φιλτρο?επισης μηπως οι αποσυνδεσεις γινονται οταν σηκωνεις κανα τηλεφωνο?

Δημοσ.

ΟΤΕ δίνει (2048/512), 4096/1024 και 24/1024.

Δημοσ.

ναι, τωρα ειναι συνδεδεμένο με την κανονική καλωδίωδση του σπιτιού

μαλλον τo uplοad ειναι 4/1mbit αλλα πραγματι το margin δεν δικαιολογειται που εχει.αν δεν πιανουν τα χερια του για κατω ας δοκιμασει εστω χωρις φιλτρα κτλ.εκτος αν καταλαθος εχει βαλει isdn splitter αντι για pots.γενικοτερα θελει δοκιμς.

επισης μηπως εχει συναγερμο χωρις φιλτρο?επισης μηπως οι αποσυνδεσεις γινονται οταν σηκωνεις κανα τηλεφωνο?

οχι δεν υπαρχει συναγερμος στο σπιτι, τις αλλαγες στα φιλτρακια και στο ρουτερ τα εκανε ο τεχνικος που ειχε ερθει. Οταν ειχε ερθει, δεν το ειχε συνδεσει στον κατανεμιτη, λαθος δικο μου, ειχε τραβηξει προχειρο καλωδιο απο το μεταλικο box που ειναι πανω στον στυλο του οτε και βρισκεται εξω απο το σπιτι του....προκειτε για σπιτι στο χωριο, αρα δεν υπαρχει κατανεμιτης...

Δημοσ.

... και αν είναι εναέριο το καλώδιο, όπως συμβαίνει στο χωριό μου, δύσκολα τα βλέπω.

Γράφεις ότι είχε συνδέσει από το box του στύλου στο σπίτι.

Που; Σε ποιο σημείο το τερμάτιζε;

Σε πρίζα του σπιτιού ή κατευθείαν στο modem/router;

Ή μήπως (όπως στη δικιά μου περίπτωση) στον "κατανεμητή" (χωνευτό ή επίτοιχο) της μονοκατοικίας έξω από αυτόν;

Δημοσ.

τελος παντων, ευχαριστω για τις απαντησεις σας....εφυγα βιαστικα και δεν μπορεσα να συνεχισω την ερευνα....η συνεχεια τον αυγουστο :D

Δημοσ.

ε ναι μεχρι τοτε ετοιμασε εργαλεια κτλ για να αρχισεις να κανεις δοκιμες να δεις παλι ποσο παιζεις εξω ποσο φτανει μεσα και τι φταιει.γιατι πολλες φορες  ο οτε μετραει εξω με το argus το analyzer που συγχρονιζει πολυ καλα και εσυ μετα μεσα εισαι με το ρουτερ και συγχρονιζει λιγοτερο χωρις να φταιει ομως η καλωδιωση.απλα διαφορετικο chipset

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...