Προς το περιεχόμενο

[INFO] Ubuntu 14.04 LTS Απόψεις, ερωτήσεις.

chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Κάνε όμως και τις ρυθμίσεις που σου έστειλα για το vlc γιατί αλλιώς θα στρεσάρει χωρίς λόγο τον επεξεργαστή. Δεν υπάρχει λόγος να δουλεύει ο επεξεργαστής σου όταν έχεις καλή κάρτα γραφικών!

γράφω στο τερματικό "sudo apt-get install -y vainfo, vdpau-va-driver, vlc" και μου λέει αδυναμία εντοπισμού των πακέτων.. κάνω κάτι λάθος? ( είμαι τέρμα αρχάριος )

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 109
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

γράφω στο τερματικό "sudo apt-get install -y vainfo, vdpau-va-driver, vlc" και μου λέει αδυναμία εντοπισμού των πακέτων.. κάνω κάτι λάθος? ( είμαι τέρμα αρχάριος )

Βάζεις και τα κόμματα? Δεν χρειάζονται..

sudo apt-get install -y vainfo vdpau-va-driver vlc

Edit: Με πρόλαβε ο απο πάνω... :)

• Like 1

τα έκανα σαλάτα με τις ρυθμίσεις και ξανάκανα εγκατάσταση του vlc και τώρα είναι όλα οκ η χρήση της cpu μου είναι κάτω απο 25% οταν βλέπω video απο το vlc και καλά δεν είναι για σχετικά αδύναμο cpu?

Συγνώμη αλλά δεν είχα δει τις ρυθμίσεις που σου είχα προτείνει...Επειδή έχεις ati, τα πράγματα είναι κάπως περίεργα...Χωρίς να είμαι σίγουρος, δεν ισχύουν ακριβώς τα ίδια όπως στις nvidia. Δώσε μου λίγο χρόνο να το δω γιατί είμαι σε μηχάνημα με win τώρα...

• Like 1

Συγνώμη αλλά δεν είχα δει τις ρυθμίσεις που σου είχα προτείνει...Επειδή έχεις ati, τα πράγματα είναι κάπως περίεργα...Χωρίς να είμαι σίγουρος, δεν ισχύουν ακριβώς τα ίδια όπως στις nvidia. Δώσε μου λίγο χρόνο να το δω γιατί είμαι σε μηχάνημα με win τώρα...

η μόνη εντολή με nvidia που μου έβγαζε ήταν η nvidia-detector (το 8400 μπερδεύει)  

Από μια γρήγορη ματιά βλέπω ότι η κάρτα σου θέλει δουλίτσα ακόμα με τους ανοικτούς (ενώ οι κλειστοί πετάνε... :P). Δοκίμασε να περάσεις τους κλειστούς πηγαίνοντας System settings -> Software Sources -> Additional drivers και επιλέγοντας fglrx updates ή fglrx current(?).

Μετά την εγκατάσταση αν έχεις tearing δώσε στην κονσόλα

sudo amdconfig --sync-video=on

και κάνε επανεκίννηση

Δεν σου λέω να δοκιμάσεις manual αυτούς που δίνει η amd γιατί λες ότι είσαι αρχάριος...

ΑΝ είσαι ευχαριστημένος με την κατάσταση ως έχει τότε μην αλλάξεις τίποτα.

Για να χρησιμοποιείς την κάρτα στο video δες αυτό εκεί που λέει Hardware Video Acceleration Using the xvba-va driver. Είναι για 13.10 αλλά λογικά ισχύει και για 14.04. Όπως θα προσέξεις λέει EXPERIMENTAL!!!

@zafiriosnt

Έχεις ati/amd κάρτα γραφικών και όχι nvidia, γι' αυτό σου είπα ΟΧΙ το πρώτο κομμάτι!!!! το vdpau και vainfo είναι για κάρτες nvidia... σε μπέρδεψα :-(

Πάμε πάλι από την αρχή! Από τις οδηγίες που σου έστειλα θα κάνεις μόνο τις ρυθμίσεις για το vlc. Κάπου είχα δει έναν οδηγό για ati/amd γιατί είχε είχε πέσει μια τέτοια κάρτα στα χέρια μου πριν "πέσει" με φόρα σε τοίχο. Να το ψάξω λίγο...

Κ.

Πάμε πάλι από την αρχή! Από τις οδηγίες που σου έστειλα θα κάνεις μόνο τις ρυθμίσεις για το vlc. Κάπου είχα δει έναν οδηγό για ati/amd γιατί είχε είχε πέσει μια τέτοια κάρτα στα χέρια μου πριν "πέσει" με φόρα σε τοίχο. Να το ψάξω λίγο...

Κ.

το δοκίμασα και τα πράματα χειροτέρεψαν και έκανα επανεγκατάσταση το vlc. παραδόξως η χρήση της cpu δεν πάει πάνω απο 25%  στα video και λέω να το αφήσω ως έχει

τα έκανα σαλάτα με τις ρυθμίσεις και ξανάκανα εγκατάσταση του vlc και τώρα είναι όλα οκ η χρήση της cpu μου είναι κάτω απο 25% οταν βλέπω video απο το vlc και καλά δεν είναι για σχετικά αδύναμο cpu?

δεν ξέρω, το vlc δεν υποστηρίζει την gpu να ξελασπώσει thn cpu????

@ZAFIRIOSNT τον 5150 δεν έχεις ?? άμα τον τρέξεις στα 2,00   κάνει boot το ubuntu ,σε μένα δεν κάνει !! αλλά κάνει στα windows 

• 3 εβδομάδες αργότερα...

πηγα να κανω update, αλλα που βγαλε το παρακατω

W: Αποτυχία ανάκτησης του http://ppa.launchpad.net/colingille/freshlight/ubuntu/dists/trusty/main/binary-amd64/Packages  404  Not Found

Το απενεργοποιησα απο τον synaptic, για να ολοκληρωθει το απντειτ.

ειναι σημαντικο αυτο το αποθετηριο;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...