ZAFIRIOSNT Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Share Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Κάνε όμως και τις ρυθμίσεις που σου έστειλα για το vlc γιατί αλλιώς θα στρεσάρει χωρίς λόγο τον επεξεργαστή. Δεν υπάρχει λόγος να δουλεύει ο επεξεργαστής σου όταν έχεις καλή κάρτα γραφικών! γράφω στο τερματικό "sudo apt-get install -y vainfo, vdpau-va-driver, vlc" και μου λέει αδυναμία εντοπισμού των πακέτων.. κάνω κάτι λάθος? ( είμαι τέρμα αρχάριος ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Share Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 βγαλε τα ',' 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chisao Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Share Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 γράφω στο τερματικό "sudo apt-get install -y vainfo, vdpau-va-driver, vlc" και μου λέει αδυναμία εντοπισμού των πακέτων.. κάνω κάτι λάθος? ( είμαι τέρμα αρχάριος ) Βάζεις και τα κόμματα? Δεν χρειάζονται.. sudo apt-get install -y vainfo vdpau-va-driver vlc Edit: Με πρόλαβε ο απο πάνω... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ZAFIRIOSNT Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Share Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 τα έκανα σαλάτα με τις ρυθμίσεις και ξανάκανα εγκατάσταση του vlc και τώρα είναι όλα οκ η χρήση της cpu μου είναι κάτω απο 25% οταν βλέπω video απο το vlc και καλά δεν είναι για σχετικά αδύναμο cpu? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chisao Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Share Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Συγνώμη αλλά δεν είχα δει τις ρυθμίσεις που σου είχα προτείνει...Επειδή έχεις ati, τα πράγματα είναι κάπως περίεργα...Χωρίς να είμαι σίγουρος, δεν ισχύουν ακριβώς τα ίδια όπως στις nvidia. Δώσε μου λίγο χρόνο να το δω γιατί είμαι σε μηχάνημα με win τώρα... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ZAFIRIOSNT Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Share Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Συγνώμη αλλά δεν είχα δει τις ρυθμίσεις που σου είχα προτείνει...Επειδή έχεις ati, τα πράγματα είναι κάπως περίεργα...Χωρίς να είμαι σίγουρος, δεν ισχύουν ακριβώς τα ίδια όπως στις nvidia. Δώσε μου λίγο χρόνο να το δω γιατί είμαι σε μηχάνημα με win τώρα... η μόνη εντολή με nvidia που μου έβγαζε ήταν η nvidia-detector (το 8400 μπερδεύει) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chisao Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Share Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Από μια γρήγορη ματιά βλέπω ότι η κάρτα σου θέλει δουλίτσα ακόμα με τους ανοικτούς (ενώ οι κλειστοί πετάνε... ). Δοκίμασε να περάσεις τους κλειστούς πηγαίνοντας System settings -> Software Sources -> Additional drivers και επιλέγοντας fglrx updates ή fglrx current(?). Μετά την εγκατάσταση αν έχεις tearing δώσε στην κονσόλα sudo amdconfig --sync-video=on και κάνε επανεκίννηση Δεν σου λέω να δοκιμάσεις manual αυτούς που δίνει η amd γιατί λες ότι είσαι αρχάριος... ΑΝ είσαι ευχαριστημένος με την κατάσταση ως έχει τότε μην αλλάξεις τίποτα. Για να χρησιμοποιείς την κάρτα στο video δες αυτό εκεί που λέει Hardware Video Acceleration Using the xvba-va driver. Είναι για 13.10 αλλά λογικά ισχύει και για 14.04. Όπως θα προσέξεις λέει EXPERIMENTAL!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
k_antoni Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Share Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 @zafiriosnt Έχεις ati/amd κάρτα γραφικών και όχι nvidia, γι' αυτό σου είπα ΟΧΙ το πρώτο κομμάτι!!!! το vdpau και vainfo είναι για κάρτες nvidia... σε μπέρδεψα Πάμε πάλι από την αρχή! Από τις οδηγίες που σου έστειλα θα κάνεις μόνο τις ρυθμίσεις για το vlc. Κάπου είχα δει έναν οδηγό για ati/amd γιατί είχε είχε πέσει μια τέτοια κάρτα στα χέρια μου πριν "πέσει" με φόρα σε τοίχο. Να το ψάξω λίγο... Κ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ZAFIRIOSNT Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Share Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Πάμε πάλι από την αρχή! Από τις οδηγίες που σου έστειλα θα κάνεις μόνο τις ρυθμίσεις για το vlc. Κάπου είχα δει έναν οδηγό για ati/amd γιατί είχε είχε πέσει μια τέτοια κάρτα στα χέρια μου πριν "πέσει" με φόρα σε τοίχο. Να το ψάξω λίγο... Κ. το δοκίμασα και τα πράματα χειροτέρεψαν και έκανα επανεγκατάσταση το vlc. παραδόξως η χρήση της cpu δεν πάει πάνω απο 25% στα video και λέω να το αφήσω ως έχει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vasi Δημοσ. 11 Μαΐου 2014 Share Δημοσ. 11 Μαΐου 2014 τα έκανα σαλάτα με τις ρυθμίσεις και ξανάκανα εγκατάσταση του vlc και τώρα είναι όλα οκ η χρήση της cpu μου είναι κάτω απο 25% οταν βλέπω video απο το vlc και καλά δεν είναι για σχετικά αδύναμο cpu? δεν ξέρω, το vlc δεν υποστηρίζει την gpu να ξελασπώσει thn cpu???? @ZAFIRIOSNT τον 5150 δεν έχεις ?? άμα τον τρέξεις στα 2,00 κάνει boot το ubuntu ,σε μένα δεν κάνει !! αλλά κάνει στα windows Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ZAFIRIOSNT Δημοσ. 11 Μαΐου 2014 Share Δημοσ. 11 Μαΐου 2014 φίλε αν και δεν το έχω δοκιμάσει, έχω την αίσθηση οτι αυτές οι apu δεν είναι και για πολλά πολλά απο oc Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vasi Δημοσ. 11 Μαΐου 2014 Share Δημοσ. 11 Μαΐου 2014 άμα κάνεις boot από live usb ubuntu σε βγάζει λαθος σε usb θυρίδες της μητρικής !! δες!! το !! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ZAFIRIOSNT Δημοσ. 11 Μαΐου 2014 Share Δημοσ. 11 Μαΐου 2014 αυτό που λες το είδα σε ενα άλλο pc με amd που είχα με 64bit διανομές.. βασικά τι μητρική έχεις? στα windows με oc το pc είναι stable ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vasi Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 έχω AMD Athlon 5150, ASUS AM1I-A Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jeep13 Δημοσ. 28 Μαΐου 2014 Share Δημοσ. 28 Μαΐου 2014 πηγα να κανω update, αλλα που βγαλε το παρακατω W: Αποτυχία ανάκτησης του http://ppa.launchpad.net/colingille/freshlight/ubuntu/dists/trusty/main/binary-amd64/Packages 404 Not Found Το απενεργοποιησα απο τον synaptic, για να ολοκληρωθει το απντειτ. ειναι σημαντικο αυτο το αποθετηριο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα