mikelamar Δημοσ. 18 Απριλίου 2014 Δημοσ. 18 Απριλίου 2014 Οπότε πάω να κανω μια εξυπηρέτηση, γίνονται τα νεύρα μου κροσια. Μου δωσαν το παραπάνω λάπτοπ να του ρίξω μια ματιά και διαπίστωσα οτι το φορματ ηταν μονόδρομος. Ο τύπος που το εχει δε ξέρει απο υπολογιστές. Εχει περασμένα επάνω 4-5 antivirus 3 media players, 2 cd DVD burners 150 διαφημιστικά trial προγράμματα, τι να σας λέω. Οτι έβρισκε το περναγε. Είδα οτι υπάρχουν recovery disks της toshiba αλλα δε μπορώ να μπω στο recovery menu. Πήγα με F2 τίποτα, πήγα με F8, πάτησα επιδιόρθωση συστήματος και επαναφορά αλλα δεν είδα επιλογή να γίνει με recovery disks παρά μονο mirror image που δεν υπάρχει. Κοίταξα στη σελίδα του κατασκευάστη, έλεγε να το κλείσω με power off κρατημένο. Έπειτα να κρατήσω πατημένο το 0 και ανοίξω με power on μεχρι να ακουστούν τα μπιπ και να αφήσω ύστερα το 0. Τίποτα. Το κακό ειναι οτι δεν εχω χρόνο να ασχοληθώ. Διαφορετικά θα πέρναγα τα δικά μου. Αλλα είπα αφού εχει τα recovery disk ας το κανω ενα factory reset. Ειναι τραγικό αυτο που έπαθα με το ριμαδι. Μηπως εχει κάποιο προγραμμα που το κανει και δεν το είδα, επειδή εχει δεκάδες σαβουροπρογραμματα περασμενα; Sent from my iPhone using Insomnia
~mxls~ Δημοσ. 18 Απριλίου 2014 Δημοσ. 18 Απριλίου 2014 TOSHIBA Recovery Media Creator. Πρέπει να το έχει. Τι OS έχει;
mikelamar Δημοσ. 18 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2014 Windows 7 Sent from my iPhone using Insomnia
apostol1s Δημοσ. 18 Απριλίου 2014 Δημοσ. 18 Απριλίου 2014 στα προγραμματα κοιτα εαν εχει περασμενο κανενα της toshiba.αλλιος κανεις ενα γρηγορο φορματ με 2-3 βασικους driver και σου περνει τον ιδιο χρονο εαν βιαζεσε
SPANK Δημοσ. 18 Απριλίου 2014 Δημοσ. 18 Απριλίου 2014 Αν και το ανέφερες στην αρχή οτι δεν εχεις χρόνος , καλύτερα θα ηταν να πεις του φίλου σου να το κρατήσεις λιγο παραπάνω και μολις βρείς χρόνο του πετάς ενα format να καθαρίσουν ολα κατεβάζεις τα νόμιμα windows απο εδώ http://www.askvg.com/direct-download-links-download-official-original-and-untouched-windows-7-iso-32-bit-and-64-bit/και τα ενεργοποιείς με το νόμιμο κλειδί που εχει τώρα 1
arc Δημοσ. 18 Απριλίου 2014 Δημοσ. 18 Απριλίου 2014 Αν θυμάμαι καλά οι a300 έρχονταν με vista και οχι με 7. Γύρνα αναποδα τον υπολογιστή και δες το καρτελάκι. Αν ειναι vista και το μηχάνημα έχει 7 ξέχνα το «ευκολο» recovery από recvery partition. Εν ολίγοις αν δεν εχεις recovery disks/dvds θα ειναι πιο γρήγορο να περάσεις τα 7 από δισκάκι. Στο αρχικό μήνυμα έγραψες οτι υπάρχουν «recovery disks της toshiba». Εννοείς οτι έχουν φτιάξει τα DVD και στα έδωσαν ή απλώς βρήκες partition με recovery; Αν το πρώτο κάνεις boot από το πρώτο dvd της σειράς και ξεκινάς το recovery.
mikelamar Δημοσ. 18 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2014 Πράγματι με vista το αγόρασαν γιατι εχει κ το αυτοκόλλητο. Αλλα τα recovery disks ειναι windows 7 που σημαίνει οτι τα δίνανε ως αναβάθμιση, δηλαδή θα πρεπει να γίνει factory reset στα vista και να περαστουν απο πανω τα 7 ή κατι τέτοιο. Πάντως εξακολουθώ να μη μπορώ να χρησιμοποιήσω τα recovery disks των 7. Κατι που ίσως ακούγεται λογικό, αλλα δεν υπάρχει κάποιο άλλο image για recovery στα factory settings ή factory reset όπως θέλετε πέστε το. Υπάρχει μονο ενα recovery αρχείο 90gb ( που δεν κανει reset όλο το σύστημα), εχει δημιουργηθεί πριν 10 μερες και ειναι άχρηστο γιατι επαναφέρει το μηχάνημα στη φάση που έγραψα κ στην αρχή, με 4-5 antivirus κτλ κτλ. Sent from my iPhone using Insomnia 1
ramarg Δημοσ. 18 Απριλίου 2014 Δημοσ. 18 Απριλίου 2014 Πράγματι με vista το αγόρασαν γιατι εχει κ το αυτοκόλλητο. Αλλα τα recovery disks ειναι windows 7 που σημαίνει οτι τα δίνανε ως αναβάθμιση, δηλαδή θα πρεπει να γίνει factory reset στα vista και να περαστουν απο πανω τα 7 ή κατι τέτοιο. Πάντως εξακολουθώ να μη μπορώ να χρησιμοποιήσω τα recovery disks των 7. Κατι που ίσως ακούγεται λογικό, αλλα δεν υπάρχει κάποιο άλλο image για recovery στα factory settings ή factory reset όπως θέλετε πέστε το. Υπάρχει μονο ενα recovery αρχείο 90gb ( που δεν κανει reset όλο το σύστημα), εχει δημιουργηθεί πριν 10 μερες και ειναι άχρηστο γιατι επαναφέρει το μηχάνημα στη φάση που έγραψα κ στην αρχή, με 4-5 antivirus κτλ κτλ. Sent from my iPhone using Insomnia Φιλε επειδη εχω το ιδιο,καταρχας να ξερεις πως το recovery partition καταστρεφεται-κατακερματιζεται μετά από καιρό . Διαπιστωμένο. Πριν κανεις το απλό καθιερωμενο φορματ σε windows 7 πρεπει να κανεις upgrade sto ΒΙOS γιατί θα έχεις μεγαλο προβλημα εαν προσπαθησεις να βαλεις τα 7 ετσι.Δεν θα ξεμπερδευεις μετά. Εαν θελεις σου στελνω λινκ να κατεβασεις το update πρωτα.Εαν θυμαμαι καλά εχει phoenix bios. Εγώ πάλι αν και τα vista ειναι χαλια,δυστυχως σου προτεινω να κανεις μια εργοστασιακη επαναφορα γιατι θα εχει τα γνησια windows τουλαχιστον.Εφοσον δεν γνωριζει τιποτα θα ειναι πολυ χειροτερη η κατασταση εαν του περασεις σπασμενα win απο το θειο.
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Απριλίου 2014 Δημοσ. 18 Απριλίου 2014 Αν και το ανέφερες στην αρχή οτι δεν εχεις χρόνος , καλύτερα θα ηταν να πεις του φίλου σου να το κρατήσεις λιγο παραπάνω και μολις βρείς χρόνο του πετάς ενα format να καθαρίσουν ολα κατεβάζεις τα νόμιμα windows απο εδώ http://www.askvg.com/direct-download-links-download-official-original-and-untouched-windows-7-iso-32-bit-and-64-bit/και τα ενεργοποιείς με το νόμιμο κλειδί που εχει τώρα να ρωτήσω κάτι άσχετο με το θέμα εδώ! ψάχνω τα win7 prem 64 ελληνικά εδώ έχει μόνο άλλες γλώσσες κάπου να έχει ελληνικά win 7 η κάποιο τρόπος να αλλάζουν σε ελληνικά ???
arc Δημοσ. 18 Απριλίου 2014 Δημοσ. 18 Απριλίου 2014 @mikelamar (γενικά μιλώ) Τα 7 μπαίνουν σε a300 (και α300d) χωρίς να χρειάζεται κανενα update του bios. Αυτό με τα recovery πανω απο vista δεν στέκει γιατί θα σου έδιναν και ξεχωριστό serial για windows 7. Μήπως τα recovery που εχεις εχουν φτιαχτεί με αλλο πρόγραμμα; Π.χ. acronis ή clonezilla ή εστω από το backup των windows. Αλλο ενδεχόμενο ειναι να σου έδωσαν λάθος dvd (συχνό φαινόμενο για χρήστες που δεν ξέρουν). Αφου λοιπον εχεις εγκατεστημένα windows πάρε το serial (υπάρχουν εργαλειάκια) και κάνε καθαρή εγκατάσταση των 7. Ρώτησε τον κάτοχο αν εχει ΑΓΟΡΑΣΕΙ άδεια για 7. Αν σου πει οχι, τοτε κάποιος του περασε σπασμένα και μετά πήρε backup με κάποιο πρόγραμμα ή με το backup των 7 ή σου εδωσαν λάθος dvd.
mikelamar Δημοσ. 18 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2014 Φιλε επειδη εχω το ιδιο,καταρχας να ξερεις πως το recovery partition καταστρεφεται-κατακερματιζεται μετά από καιρό . Διαπιστωμένο. Πριν κανεις το απλό καθιερωμενο φορματ σε windows 7 πρεπει να κανεις upgrade sto ΒΙOS γιατί θα έχεις μεγαλο προβλημα εαν προσπαθησεις να βαλεις τα 7 ετσι.Δεν θα ξεμπερδευεις μετά. Εαν θελεις σου στελνω λινκ να κατεβασεις το update πρωτα.Εαν θυμαμαι καλά εχει phoenix bios. Εγώ πάλι αν και τα vista ειναι χαλια,δυστυχως σου προτεινω να κανεις μια εργοστασιακη επαναφορα γιατι θα εχει τα γνησια windows τουλαχιστον.Εφοσον δεν γνωριζει τιποτα θα ειναι πολυ χειροτερη η κατασταση εαν του περασεις σπασμενα win απο το θειο. Για πες μου πως θα κανω επαναφορα στις εργοστασιακες? 1
ramarg Δημοσ. 19 Απριλίου 2014 Δημοσ. 19 Απριλίου 2014 Για πες μου πως θα κανω επαναφορα στις εργοστασιακες? Δισκους επαναφορας δοκιμασες να κανεις απο το recovery media creator ? Θελει τα δικα του δισκακια επαναφορας.Κανενα αλλο.Μην δοκιμαζεις αδικα με δισκους επαναφορας αλλου υπολογιστη.
mikelamar Δημοσ. 19 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 19 Απριλίου 2014 Θεωρώ οτι αυτα που εχει ειναι δικά του. 3 dvd win 7 με το σήμα της Toshiba 1 cd με drivers και ενα για επιδιόρθωση προβληματων. Αυτα εχει μέσα. Media Creator δεν εχει περασμένο. Υπάρχει στη σελίδα της Toshiba? Sent from my iPhone using Insomnia 1
ramarg Δημοσ. 19 Απριλίου 2014 Δημοσ. 19 Απριλίου 2014 Θεωρώ οτι αυτα που εχει ειναι δικά του. 3 dvd win 7 με το σήμα της Toshiba 1 cd με drivers και ενα για επιδιόρθωση προβληματων. Αυτα εχει μέσα. Media Creator δεν εχει περασμένο. Υπάρχει στη σελίδα της Toshiba? Sent from my iPhone using Insomnia Mε windows 7 για a300d αποκλειεται.Δεν ειχαν βγει τα 7 απόσο θυμαμαι μαλιστα.Δεν ξερω εαν κυκλοφορησαν εκ νεου αυτες οι σειρες με 7 και βγηκαν τα αντιστοιχα recovery discs. Για να εχει απο κατω ταμπελακι με σεριαλ ναμπερ των βιστα αυτα τα δισκακια πρεπει να βρεις.Το recovery media creator το εχει στο σιτε της τοσίμπα. Μεσα στο λαπτοπ επρεπε να ειναι περασμενο εκτος κι αν ειχε αλλο λειτουργικο ο φιλος σου.Τα 7 του ειχε περασει ? Δεν ξερω ποτε ακριβως θα μπορεσω,αλλα εγω εχω κρατημενα recovery discs και αν θες ισως ανεβασω iso να τα καψεις.2 dvd ειναι κανονικά.3 λιγο υπερβολικο μου ακουγεται.Παλι καλά είχα κρατήσει γιατί σε περιπτώσεις που δεν κρατησεις ζητάνε υπερβολικά ποσά.Αν και τα προγραμματα που δινει η τοσιμπα δεν ειναι τιποτα το ιδιαιτερο.Απλα με τα δισκακια ειναι πιο αυτοματοποιημενη η διαδικασια.
mikelamar Δημοσ. 19 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 19 Απριλίου 2014 Αν σου ειναι ευκολο κανε ενα κοπο και ανεβασε τα, εγω θα γυρισω Τριτη ετσι κι αλλιως, μη σε αγχωνω. Ευχαριστω παντως. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα