jaguara5 Δημοσ. 17 Απριλίου 2014 Δημοσ. 17 Απριλίου 2014 Καλησπέρα, πριν από 4 μήνες μου κάηκε μια (Saphyre αν θυμάμαι καλά) 560ti. Επειδή ήταν εντός εγγύησης το κατάστημα μου την αντικατέστησε με μία 560 ti 3D Club , η οποία επίσης παρέδωσε πνεύμα σήμερα. Το σύστημά μου είναι Η67ΜΑ ΜSI (MB), I5 2500 , Corsair CX 600 (PSU), 4 mb XS3 DD3 Corsair μνήμη, Windows 7.. Δεν έχω κάνω ποτέ oveclocking και η χρήση του υπολογιστή κανονική (δουλειά και δύο προσομοιωτές αεροπλάνων FSX και ΒΜS).. Είναι φυσιολογικό αυτό ή μπορεί να φταίει κάτι άλλο (ελαττωματική MB , PSU κ.λ.π.); Προχθές μάλιστα, άνοιξα το κουτί και καθάρισα τις σκόνες που είχαν μαζευτεί στο τροφοδοτικό, τον επεξεργαστή και τη κάρτα. Τις τελευταίες ημέρες είχα τα πρώτα σημάδια ότι κάτι δεν πάει καλά, μπλε οθόνες, περίεργα τετραγωνάκια στα γραφικά, κολλήματα υπολογιστή και εμφανιζόταν συχνά η ένδειξη «το πρόγραμμα οδήγησης σταμάτησε να αποκρίνεται και ανακτήθηκε με επιτυχία» (ή κάπως έτσι).Επίσης είχα ανανεώσει τους drivers με το GeForce Experience. Να σημειώσω, και κάτι άλλο, το οποίο δεν γνωρίζω αν σχετίζεται με το ανωτέρω πρόβλημα. Αμέσως πριν καεί η πρώτη κάρτα αγόρασα ένα δεύτερο ζεύγος μνήμης 4 mb, το οποίο προσπάθησα ο άσχετος να βάλω μόνος μου, και κατά λάθος το ένα τσιπάκι δεν το τοποθέτησα σωστά (δεν είχε κάτσει μέσα στην εγκοπή αλλά παραδίπλα), με συνέπεια τότε ο υπολογιστής να μην ανοίγει, ακόμα και μετά από την αφαίρεση της μνήμης. Το πήγα στο ΠΛΑΙΣΙΟ όπου εγκαταστήσανε τη μνήμη και ενώ τις πρώτες ημέρες λειτουργούσε σωστά , μετά κολλούσε ο υπολογιστής με συνέπεια να αναγκαστώ να την αφαιρέσω ώσπου αργότερα κάηκε και η πρώτη κάρτα. Προχθές , και ενώ είχαν ήδη εμφανιστεί τα προβλήματα στην κάρτα, από περιέργεια προσπάθησα να ξαναβάλω τις μνήμες, με αποτέλεσμα να μην ξεκινάει ο υπολογιστής. Τις αφαίρεσα οριστικά, αλλά σήμερα κάηκε και η δεύτερη κάρτα. Και μία τελευταία ερώτηση. Έχω αποθηκεύσει σε ένα φορητό σκληρό το είδωλο των Windows. Aν αλλάξω υπολογιστή μπορώ να το εγκαταστήσω εκεί ή λειτουργεί μόνο στον υπολογιστή που έχω τώρα; Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων. Μάκης
aneurysm Δημοσ. 18 Απριλίου 2014 Δημοσ. 18 Απριλίου 2014 sapphire και 560ti λίγο δύσκολο.. Μηπως το τροφοδοτικό ειναι απο το stock house και ειναι βιασμένο?
jaguara5 Δημοσ. 18 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2014 sapphire και 560ti λίγο δύσκολο.. Μηπως το τροφοδοτικό ειναι απο το stock house και ειναι βιασμένο? Όχι, δεν ήταν από το stock House, κανονική σύνθεση από το ΠΛΑΙΣΙΟ.
SPANK Δημοσ. 18 Απριλίου 2014 Δημοσ. 18 Απριλίου 2014 Κοιτα να σου καούν 2 κάρτες σε διάστημα 4 μηνών και + αυτο που ειπες με την ram δεν μου φαίνεται τυχαίο , πιθανολογώ αν το τροφοδοτικό δεν εχει πρόβλημα η motherboard να δημιουργεί το πρόβλημα ειναι βέβαια λιγο δύσκολο να την τσεκάρεις και απο την στιγμή που δεν παρουσιάζει καποιο πρόβλημα αλλα μπορει να ειναι υπεύθυνη για τις κάρτες
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα