Vasilis 07 Δημοσ. 17 Απριλίου 2014 Δημοσ. 17 Απριλίου 2014 Το πήρα απόφαση σήμερα και είπα να κάνω έναν έλεγχο με memtest86 την RAM του προηγούμενου συστήματος. Μέχρι τις 2 ώρες δεν είχε εμφανίση κάτι.Μετά έφυγα και όταν γύρισα σπίτι βρήκα την παρακάτω εικόνα.Να σημειώσω πως από ότι θυμάμαι με αυτό το σύστημα είχα μια μπλέ οθόνη κάθε 10-15 μέρες και όλο έλεγα να κάνω έλεγχω και όλο το ανέβαλα. Επειδή όμως μου ήρθε μετά η σκέψη, να ξανακάνω έλεχο και αυτή την φορά να βάλω την RAM στις κενές θέσεις ή το πρόβλημα υπάρχει και θα είναι τσάμπα κόπος ? Μια άλλη σκέψη είναι να τις βάλω στο καινούργιο. Το σύστημα i7 920 - ASUS P6T Deluxe V2 OCZ Gold 3*2GB 1600Mhz
Heatspreader Δημοσ. 17 Απριλίου 2014 Δημοσ. 17 Απριλίου 2014 Ποτέ δεν είναι τσάμπα κόπος να ελέγξεις καλύτερα. Δοκίμασε τόσο σε άλλα Slots, σε άλλο σύστημα ή ακόμα και με διαφορετικά Settings.
Vasilis 07 Δημοσ. 17 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2014 Μου ανοίγεις δουλειές τώρα. Δηλ είναι πιθανό να μην έχουν πρόβλημα ? Λέω να τις βάλω στο καινούργιο. Πειράζει αν βάλω και τις 3 και μείνει 1 Slot κενό ?
SPANK Δημοσ. 18 Απριλίου 2014 Δημοσ. 18 Απριλίου 2014 Κοιτα φυσιολογικά καποιο dimm εχει πρόβλημα και αυτο πρέπει να βρεις και να απομονώσεις αλλα επειδη ποτε δεν ξέρεις αφου τελειώσεις τα τέστ και βρεις ποια ειναι δοκίμασε και σε αλλο pc οπως ειπε ο φίλος γιατι ποτε δεν ξέρεις
Vasilis 07 Δημοσ. 18 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2014 Κοιτα φυσιολογικά καποιο dimm εχει πρόβλημα και αυτο πρέπει να βρεις και να απομονώσεις αλλα επειδη ποτε δεν ξέρεις αφου τελειώσεις τα τέστ και βρεις ποια ειναι δοκίμασε και σε αλλο pc οπως ειπε ο φίλος γιατι ποτε δεν ξέρεις Για ποιό λόγο να εντοπίσω το προβληματικό dimm ? Έτσι και αλλιώς όλο το κιτ δεν θα αντικατασταθεί ? Δηλ μου λες να κάνω έλεγχο το καθένα dimm ξεχωριστά ?
SPANK Δημοσ. 18 Απριλίου 2014 Δημοσ. 18 Απριλίου 2014 Όχι δεν χρειάζεται να αντικαταστήσεις ολο το kit αν 1 dimm ειναι μονο χαλασμένο , ναι για να το εντοπίσεις η θα δοκιμάζεις 1 σετάκι απο 2 dimm καθε φορά ή μια μια την ram για να βρεις ποιο δημιουργεί το πρόβλημα
Vasilis 07 Δημοσ. 18 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2014 Όχι δεν χρειάζεται να αντικαταστήσεις ολο το kit αν 1 dimm ειναι μονο χαλασμένο , ναι για να το εντοπίσεις η θα δοκιμάζεις 1 σετάκι απο 2 dimm καθε φορά ή μια μια την ram για να βρεις ποιο δημιουργεί το πρόβλημα Κάτσε βρε, θα πάω για RMA και θα τους πω να μου αντικαταστήσουν μόνο την μία ή να μου δώσουν πιστωτικό ? Και εγώ που θα βρώ την ίδια για να δουλεύει με τις άλλες 2 σε triple channel σωστά ?
SPANK Δημοσ. 18 Απριλίου 2014 Δημοσ. 18 Απριλίου 2014 Δεν ανέφερες αν εχουν εγγύηση οι μνήμες οποτε στην περίπτωση που εχουν τους πας ολο το σέτ μαζι και φυσιολογικά θα σου αλλάξουν ολο το σετ αφου το ελέγξουν πρώτα , αν δεν υπάρχουν οι ίδιες ακριβώς πιθανόν να σου δώσουν αλλες με τα ιδια χαρακτηριστικά και μπορει και διαφορετική μάρκα
Vasilis 07 Δημοσ. 18 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2014 "εγγύηση εφ'όρου ζωής Πλαίσιο" Λέω να τις δοκιμάσω στον καινούργιο. 1-1 ή όλες μαζί
SPANK Δημοσ. 18 Απριλίου 2014 Δημοσ. 18 Απριλίου 2014 Ανάλογα αν εχεις 2 σετ πρωτα το ενα σετάκι μετα το αλλο η αλλιως 1-1
Vasilis 07 Δημοσ. 18 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2014 1 κιτ είναι 3*2. ΥΓ: Ζαλισμένος είσαι ή ξενύχτης ?
cabdik Δημοσ. 18 Απριλίου 2014 Δημοσ. 18 Απριλίου 2014 αφου εχεις κανει τεστ και βγαζουν προβλημα, και εχεις εγγυηση, τραβα τες πλαισιο...!!!
Vasilis 07 Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 Λοιπόν, έβαλα χθες το 1 dimm στο σύστημα της υπογραφής και έκανα έλεγχο για 4 ώρες.Δεν εμφάνισε θέμα.Απομένουν άλλα 2 dimm. Βέββαια,λίγο καθυστερημένα διαπίστωσα ότι η συχνότητα δεν ήταν στα 1600MHz, αλλά στα 1000. Λέτε να μην ζοριζόταν το dimm και ακόμα και να είχε πρόβλημα δεν το εμφάνισε ? Νομίζω θα είναι χάσιμο χρόνου να κάνω το ίδιο και για τα άλλα 2 dimm (από 4 ώρες για το καθένα ξεχωριστά).Μήπως να τις βάλω στον παλιό τελικά στα άλλα slots και να κάνω ένα έλεγχο μια και καλή ?
benign Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 Επρεπε απο την αρχη που το πηρες πριν απο πολλα χρονια,που σου εκανε καθε 10-15 μερες μπλες οθονες, να ψαχτεις. Το συγκεκριμενο motherboard εχει ασυμβατοτητες με καποιες επωνυμες,καλες,μνημες. Εχεις κανει καποιο bios update? Επισης το 2009 κοστιζε περιπου 230-260 ευρω νομιζω,ηταν πανακριβο. Το πηρες απο καταστημα η απο αγγελια?Ρωταω γιατι πιθανον να ειχε καποιο προβληματακι εξαρχης.
Vasilis 07 Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 Επρεπε απο την αρχη που το πηρες πριν απο πολλα χρονια,που σου εκανε καθε 10-15 μερες μπλες οθονες, να ψαχτεις. Το συγκεκριμενο motherboard εχει ασυμβατοτητες με καποιες επωνυμες,καλες,μνημες. Εχεις κανει καποιο bios update? Επισης το 2009 κοστιζε περιπου 230-260 ευρω νομιζω,ηταν πανακριβο. Το πηρες απο καταστημα η απο αγγελια?Ρωταω γιατι πιθανον να ειχε καποιο προβληματακι εξαρχης. Bios έχει το τελευταίο.Η μητρική ήταν καινούργια (279Ε πήγε )
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα