Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φαίνεται πως οι ερευνητές έχουν μία πολύ καλή ιδέα για το πως θα μπορούσαμε να αποφύγουμε στο μέλλον τις καταστροφικές συνέπειες και τα ανεπούλωτα τραύματα ενός ατυχήματος σαν αυτό της Φουκουσίμα το 2011: Με το να κατασκευάσουμε “πλωτά” πυρηνικά εργοστάσια.Θα κατασκευάσουμε πλωτά πυρηνικά εργοστάσια σε απόσταση 8 έως και 11 χιλιομέτρων από την ακτή. “Αυτό προσφέρει κάποια πολύ σημαντικά πλεονεκτήματα” λέει ο Jacopo Buongiorno, καθηγητής πυρηνικής φυσικής και μηχανικής στο MIT, ο οποίος ηγήθηκε της σχετικής έρευνας. Ο καθηγητής λέει ότι αυτή η απόσταση μέσα στον ωκεανό απομακρύνει τον κίνδυνο να προκληθεί καταστροφή από κάποιο τσουνάμι, του οποίου τα κύματα δεν θα είναι τόσο μεγάλα σε τόσο βαθιά νερά, ενώ στην περίπτωση σεισμού, ο ωκεανός θα μπορούσε να αποσβέσει τα σεισμικά κύματα.

 

Ένα τέτοιο ωστόσο σχέδιο προσφέρει ένα ακόμη πολύ σημαντικό πλεονέκτημα, και αυτό είναι η αποφυγή του ενδεχόμενου κατάρρευσης του πυρήνα, χρησιμοποιώντας το νερό του ωκεανού ως ψυκτικό μέσο. “Ο ίδιος ο ωκεανός θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί έως μία άπειρη ψύκτρα” λέει ο Buongiorno. “Η θερμοκρασία αποσύνθεσης, που παράγεται από το πυρηνικό καύσιμο ακόμα και αν ο αντιδραστήρας πάψει να λειτουργεί, μπορεί να απομακρυνθεί επ’ αόριστον” συμπλήρωσε.

 

Σύμφωνα με τα σχέδια της ομάδας που ηγείται ο καθηγητής, τα πυρηνικά εργοστάσια θα μπορούσαν να πλέουν πάνω σε πλατφόρμες παρόμοιες με αυτές που χρησιμοποιούνται κατά την υπεράκτια εξόρρυξη πετρελαίου και θα είναι έτσι σχεδιασμένα ώστε να ψύχονται αυτόματα με το νερό του ωκεανού αν στα συστήματα του αντιδραστήρα για κάποιο λόγο σημειωθεί βλάβη (ο αντιδραστήρας θα βρίσκεται βαθιά κάτω από το νερό).

 

Τα παραπάνω πλεονεκτήματα που προβάλει ο καθηγητής, θεωρητικά θα επιτρέψουν στα πυρηνικά εργοστάσια του μέλλοντος να αποφύγουν αυτό που συνέβη στην Φουκουσίμα, στην Ιαπωνία, όταν στάθηκε αδύνατο να ψύξουν τους αντιδραστήρες μετα το χτύπημα του σεισμού και του τσουνάμι.

 

Δημοσιευμένη Εικόνα

Βεβαίως, οι ερευνητές δεν μας λένε πως αυτό θα μπορούσε να επηρρεάσει τη θαλάσσια ζωή ενώ θα πρέπει να υπάρξει και πρόβλεψη για την ασφαλή μεταφορά των πυρηνικών αποβλήτων, ώστε να αποφευχθεί κάποιο ατύχημα (που θα μπορούσε για παράδειγμα να οδηγήσει στην εμφάνιση του... Γκοτζίλα).

 

 

Link.png Site: TheVerge

Δημοσ.

μαλιστα...εγω θα σταθω στην τελευταια φραση.Ατυχηματα εγιναν,γινοται και θα γινουν δυστηχως.Δεν θα μεινει ψαρι για ψαρι...

  • Like 7
Δημοσ.

Γελοιότητες. Γιατί; 

 

1. ΑΝ γίνει κάποιο ατύχημα (και ουδείς μπορεί να αποκλίσει μια τέτοια πιθανότητα) τότε καταστρέφεται -με απρόβλεπτο τρόπο- το τοπικό οικοσύστημα, με μη υπολογήσιμες συνέπειες.

 

2. Το θέμα των αποβλήτων που τέθηκε ήδη.

 

3. Επίδραση το οικοσύστημα ακόμη και αν δεν γίνει κάποιο ατύχημα. Με ύφος λένε, ότι θα έχουν μια "άπειρη δεξαμενή απαγωγής θερμότητας" αλλά δεν εξηγούν ότι η συσσωρευμένη θερμότητα θα επηρεάζει αρνητικά το οικοσύστημα.

 

4. Η μεταφορά ενέργειας θα είναι ένα πρόβλημα. Οι όποιες (πιθανές) αστοχίες στην όλη διαδικασία θα έχουν απρόβλεπτες συνέπειες. 

  • Like 1
Δημοσ.

Ποιος νοιαζεται για τα αποβλητα η δουλεια να γινει. Μου θυμιζει κατι νοικοκυρες που κρυβουν τα σκουπιδια κατω απο το χαλι.

  • Like 1
Δημοσ.

Για να απαντήσει κανείς σε αυτή την ερώτηση, πρώτα πρέπει να βρει τι πήγε στραβά.

 

Χωρίς ελέγχους, με γεννήτριες που δούλευαν από το 1975 ασυντηρητες (καλά διαβάσατε) και παρά τις οποίες προειδοποιήσεις σκαβουμε τον ΤΑΦΟ ΜΑΣ.

 

Η απάντηση βρίσκεται αλλου, όχι πάντως στο να προκαλούμε τα ατυχήματα μακριά από κατοικημένες περιοχές.

 

 

Ούτως η άλλως, ο πλανήτης ειναι πολύ μικρός για να έχουμε ¨ατυχηματα¨ με τη ραδιενέργεια.

  • Like 1
Δημοσ.

Κάτι άλλο θα ρίξουμε στη θάλασσα;;

Τα <μεγαλόπνοα> σχέδια με αφήνουν αδιάφορο έως αρνητικό και η ασφάλεια τους είναι τόση μεγάλη όσο και στη Φουκοσιμα.Οι ίδιοι βέβαια δεν θα είναι δίπλα αλλά σε κάποιο ερευνητικό κέντρο χιλιόμετρα μακρυά από τον αντιδραστήρα.

Δημοσ.

...αυτόν τον καθηγητή δεν έπρεπε να τον λένε Buongiorno (Καλημέρα) αλλά Buonanotte (Καληνύχτα)...

 

Καληνύχτα σας...

  • Like 2
Δημοσ.

Ακόμα δεν έχουν σταματήσει τη διαρροή της Φουκουσίμα, κινδυνεύει να μολυνθεί ολόκληρος ο πλανήτης (αν δε σταματήσει), και σχεδιάζουν νέους αντιδραστήρες στο νερό. Μιλάμε για Ψ περιπτώσεις.

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...