Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τί είπες τώρα και τι μου θύμισες...

Μήπως να αλλάξουμε τον τίτλο του thread και να τον κάνουμε "Παιχνίδια που παίζατε στον πρώτο σας υπολογιστή και σας κάναν να ξενυχτάτε";

Λιγο off topic ακομα

κι αυτο για τους φιλους του spectrum

http://torinak.com/qaop#!skooldaze

• Like 1
  • Απαντ. 176
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ο πρώτος υπολογιστής που θυμάμαι είναι ένας πύργος IBM με windows 98 (δεν έχω ιδέα για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του) με άσπρη οθόνη, πληκτρολόγιο και ποντίκι με μπίλια πού είχαμε μέχρι το 2003. Μετά ο πατέρας μου πήρε ένα laptop toshiba και νομίζω το 2007 ή 2008 μου πήραν τον πρώτο δικό μου υπολογιστή (σκυλί το τούβλο μου) ο οποίος άντεξε μέχρι το 2011. Είχε μια κάρτα γραφικών geforce 6200 albatron, νομίζω 512mb ram, και 80gb σκληρό.

• Like 2
Δημοσ.

1992 i386 dx40

Μία μικρή διόρθωση εδω, η intel με το 80386 τσιπάκι της έφτασε μέχρι τα 33Mhz. O am386 (της AMD) έφτασε τα 40.

Υ.Γ2 Για ποιο λογο υπηρχαν τα κουμπακια turbo?Αφου μονιμα ηταν πατημενα....

To κουμπάκι turbo, το είχαν γιατί κάποιες εφαρμογές που μάλλον είχαν γραφτεί σε 8088 στα 4,7Μhz και όταν έτρεχαν σε άλλους 8088/8086 χρονισμένους στα 10Mhz δεν δούλευαν σωστά (η εφαρμογή/παιχνίδι έτρεχε "σφαίρα" - σε φάση να μην παίζεται) οπότε έριχνες την ταχύτητα στα 4,7Mhz για να παίξει σωστά.

Ενώ τότε είχα αρκετές εφαρμογές που δεν έπαιζαν σωστά με το "turbo" mode, η μόνη που μπορώ να ανακαλέσω ήταν το frogger (που είχες ένα βατραχάκι που προσπαθούσε να περάσει τον δρόμο -ή το ποτάμι????- αποφεύγοντας τα αυτοκίνητα - ή κορμούς ξύλων / κροκόδειλους?????, δεν θυμάμαι και πολλά...)

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

amstrad6128

486dx2/66

amdk6-2/350

ωραιαες εποχες

Επεξ/σία από VasKag
  • Like 2
Δημοσ.

Μία μικρή διόρθωση εδω, η intel με το 80386 τσιπάκι της έφτασε μέχρι τα 33Mhz. O am386 (της AMD) έφτασε τα 40.

To κουμπάκι turbo, το είχαν γιατί κάποιες εφαρμογές που μάλλον είχαν γραφτεί σε 8088 στα 4,7Μhz και όταν έτρεχαν σε άλλους 8088/8086 χρονισμένους στα 10Mhz δεν δούλευαν σωστά (η εφαρμογή/παιχνίδι έτρεχε "σφαίρα" - σε φάση να μην παίζεται) οπότε έριχνες την ταχύτητα στα 4,7Mhz για να παίξει σωστά.

Ενώ τότε είχα αρκετές εφαρμογές που δεν έπαιζαν σωστά με το "turbo" mode, η μόνη που μπορώ να ανακαλέσω ήταν το frogger (που είχες ένα βατραχάκι που προσπαθούσε να περάσει τον δρόμο -ή το ποτάμι????- αποφεύγοντας τα αυτοκίνητα - ή κορμούς ξύλων / κροκόδειλους?????, δεν θυμάμαι και πολλά...)

Έχεις δίκιο amd ήταν ο επεξεργαστής

Δημοσ.

1998

celeron 333mhz

ram 128mb

hd 4.3gb quantum fireball (λειτουργει ακομα τον δοκιμασα προσφατα)

ξεχωριστη καρτα γραφικων ΑΤι και καρτα ηχου yamaha 

ηταν σχετικά παλαια τα χαρακτηριστικά του ακόμα και για την εποχη του επεσα θυμα της αγνοιας μου και του κλασσικου πωλητη που κοιταει να διωξει τη στοκαρια καθως 2 χρονια μετα με το ζορι ετρεχα το fifa 2000 σε μετρια αναλυση

• Like 3
Δημοσ.

1998

celeron 333mhz

ram 128mb

hd 4.3gb quantum fireball (λειτουργει ακομα τον δοκιμασα προσφατα)

ξεχωριστη καρτα γραφικων ΑΤι και καρτα ηχου yamaha 

ηταν σχετικά παλαια τα χαρακτηριστικά του ακόμα και για την εποχη του επεσα θυμα της αγνοιας μου και του κλασσικου πωλητη που κοιταει να διωξει τη στοκαρια καθως 2 χρονια μετα με το ζορι ετρεχα το fifa 2000 σε μετρια αναλυση

Ολοι μας τοτε παιξαμε τα κλασσικα παιχνιδια φιλε και fifa 95-01 και need for speed και grand theft auto 1 και το CM.

Αθανατες εποχες τοτε αντε αντε γνωριζαμε και κανενα γκομενακι μεσω του mIRC. Εγω προσωπικα τα θυμαμαι απο τον ξαδερφο μου που ηταν 17 χρονων τοτε και το 2001 πηγε στρατο αν θυμαμαι καλα.

• Like 2
  • 6 μήνες μετά...
Δημοσ.

Πρώτος και αγαπημένος ο ZX Spectrum... ακολούθησε Commodore 128, λίγο αργότερα Amiga 500 και από τότε έχει κυλήσει ΠΟΛΥ νερό στο αυλάκι!
:-)

• Like 3
Δημοσ.

Χρονολογία δεν θυμάμαι αλλα ο πρώτος  ήταν ο commodore 64 με το κασσετόφωνο.Νομίζω τον πήρα κανα χρόνο μετά από την κυκλοφορία του.Μετα 8086 με δισκέτες 5 1/4 κλπ

• Like 2
Δημοσ.

εγω μπροστα σας ειμαι bebe :P

intel celeron 1.8ghz μονοπυρινος

500mb ram

40gb ide σκληρο hitachi ακομα ζει :)

μια αρχαια matrox για καρτα γραφικων με κατι mb ram

και ψηλοπρολαβα τα windows 98,

βεβαια αυτος ηταν ο βασικος μου υπολογιστης μεχρι το 2011 και του χτυπουσα ενεσεις :P

πριν πεθανει ειχε 1gb ram

400αρι μεκαψες τροφοδοτικο

και win xp

• Like 2
Δημοσ.

O πρώτος υπολογιστής ήταν ένας Quest χαρακτηριστικά δεν θυμάμαι , Windows Xp και οθόνη είχα ακριβοπληρώσει την Samsung Master 710 την οποία την έχω ακόμη.χρονολογία 2002 .

Μέτα αγόρασα ενα Ηp Compaq nx 7400 αν θυμάμαι καλά πέριπου 1100 ευρώ μου είχε κοστίσει.

• Like 1
Δημοσ.

Λοιπον μαγκες 1996 quest-x pentium 1 166mhz , οπου τελικα οταν το ανοιξα αποδειχθηκε curix sta 110mhz πουσαρισμενος στα 133 , 16 mbram αν θυμαμαι καλα 800 mega h1,2 giga σκληρο,καρτα γραφικων s3 virgedx sta 4 mb jmed καρτα ηχου δικαναλη sound blaster compatible μητρικη dfi και cdroμ 4χ.

Οι νεωτεροι μην γελατε μια χαρα δουλειες εκανε!!!

Sent from my iPhone using Insomnia

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ είχα ένα Philips msx....

8245; Τέλειο μηχάνημα, πολλά παιχνίδια βαράγανε στα ίσια Atari ST, ακόμη και Amiga, αν και ήταν 8μπιτο!!

B)

• Like 2
Δημοσ.

HP Omnibook XE3 του πατερα μου(ακομα το δουλευω που και που :P) p3 850mhz, 128mb ram, 10gb hitachi hdd

Δικο μου- δικο μου, το 2006 ενα c2d 6320, x1650(στο pc της υπογραφης πλεον :P), 250gb seagate hdd, 2gb ram

Και τα 2 ειχαν μια χρηση στις αρχες... ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΒΕΒΑΙΑ

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...