alldaynews Δημοσ. 17 Απριλίου 2014 Δημοσ. 17 Απριλίου 2014 Έχω ένα θέμα με κάποιον ιό που μου κάνει συντομεύσεις όλα τα αρχεία που υπάρχουν σε εξωτερική μονάδα (usb, δίσκους κ.λ.π.). Παράλληλα καταστρέφει πολλά αρχεία. Γνωρίζετε κάτι σχετικό?Η εξάπλωσή του από Η/Υ σε Η/Υ είναι απίστευτη. S O S
hawkpilot Δημοσ. 17 Απριλίου 2014 Δημοσ. 17 Απριλίου 2014 Καλησπέρα, είχα δει έναν παρόμοιο πολύ καιρό πριν, Εξαπλωνόταν μέσω flash drives, έκανε κρυφά όλα τα νόμιμα αρχεία, τους άλλαζε κατάλογο και τα "αντικαθιστούσε" με μολισμένα shortcuts. Αν τα συμπτώματα ταιριάζουν στην περίπτωσή σου, κάνε τα τετριμμένα: boot σε safe mode, έλεγχος με antimalware & antivirus και καθαρισμος flash drives. Αν γνωρίζεις να πειράζεις το μητρώο & τα startup folders, μπορείς να τσεκάρεις και να διαγράψεις ύποπτες εγγραφές.
alldaynews Δημοσ. 17 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2014 Καλησπέρα, είχα δει έναν παρόμοιο πολύ καιρό πριν, Εξαπλωνόταν μέσω flash drives, έκανε κρυφά όλα τα νόμιμα αρχεία, τους άλλαζε κατάλογο και τα "αντικαθιστούσε" με μολισμένα shortcuts. Αν τα συμπτώματα ταιριάζουν στην περίπτωσή σου, κάνε τα τετριμμένα: boot σε safe mode, έλεγχος με antimalware & antivirus και καθαρισμος flash drives. Αν γνωρίζεις να πειράζεις το μητρώο & τα startup folders, μπορείς να τσεκάρεις και να διαγράψεις ύποπτες εγγραφές. Ναι αυτά είναι τα συμτώματα.Οκ γνωρίζω να πειράζω μητρώο οπότε και θα το κάνω ευχαριστώ hawkpilot!!!
arc Δημοσ. 17 Απριλίου 2014 Δημοσ. 17 Απριλίου 2014 1.Κλείνεις τον υπολογιστή 2.Πας σε αλλο υπολογιστή 3.Κατεβάζεις το avira rescue CD ( http://www.avira.com/en/download/product/avira-rescue-system )και το καις σε δισκάκι 4.Πας στον υπολογιστή σου και τον συνδεεις στο internet με καλώδιο (χωρίς να τον ανάψεις) 5.Κάνεις boot με το δισκάκι 6.Του λες να κάνει Update μεσω internet και μετά το βάζεις να κάνει deep scan. 7.Οτι βρει σκίσε το και κάνεις το ίδιο για όλα τα στικάκια και εξωτερικους δίσκους. 8.Οταν τελειώσεις κλείνεις τον υπολογιστή 9.Μπαινεις στα windows, κατεβάζεις, εγκαθιστάς το (free) malwarebytes και του κάνεις Update 10.βγαζεις το καλωδιο δικτύου και κανεις επανεκκινηση σε safe mode 11.Βαζεις το malwarebytes να κάνει deep scan και να σκίσει οτι βρει 12.Κάνεις επανεκ/ση και εισαι ετοιμος. Τωρα κάνε οτι θες και επισης προσέχεις που βάζεις τα στικάκια σιυ 3
alldaynews Δημοσ. 17 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2014 1.Κλείνεις τον υπολογιστή 2.Πας σε αλλο υπολογιστή 3.Κατεβάζεις το avira rescue CD ( http://www.avira.com/en/download/product/avira-rescue-system )και το καις σε δισκάκι 4.Πας στον υπολογιστή σου και τον συνδεεις στο internet με καλώδιο (χωρίς να τον ανάψεις) 5.Κάνεις boot με το δισκάκι 6.Του λες να κάνει Update μεσω internet και μετά το βάζεις να κάνει deep scan. 7.Οτι βρει σκίσε το και κάνεις το ίδιο για όλα τα στικάκια και εξωτερικους δίσκους. 8.Οταν τελειώσεις κλείνεις τον υπολογιστή 9.Μπαινεις στα windows, κατεβάζεις, εγκαθιστάς το (free) malwarebytes και του κάνεις Update 10.βγαζεις το καλωδιο δικτύου και κανεις επανεκκινηση σε safe mode 11.Βαζεις το malwarebytes να κάνει deep scan και να σκίσει οτι βρει 12.Κάνεις επανεκ/ση και εισαι ετοιμος. Τωρα κάνε οτι θες και επισης προσέχεις που βάζεις τα στικάκια σιυ Μου φέρανε στο μαγαζί μου(βιβλιοπωλείο)μολυσμένο στικάκι γαμώτο
trujillo2008 Δημοσ. 17 Απριλίου 2014 Δημοσ. 17 Απριλίου 2014 πολυ διαδεδομενοι τελικα αυτοι οι stickο-ιοι ! http://answers.microsoft.com/en-us/protect/forum/protect_other-protect_scanning/how-to-remove-shortcut-virus-from-usb-and-from/f8da6df0-079a-477c-a61f-f83411bd0d92?page=1
salida Δημοσ. 18 Απριλίου 2014 Δημοσ. 18 Απριλίου 2014 Μου φέρανε στο μαγαζί μου(βιβλιοπωλείο)μολυσμένο στικάκι γαμώτο Χωρίς antivirus δε κάνουμε τίποτα...υπάρχουν αρκετά καλά και "σχετικά ελαφρυά" εδώ περισσότερες πληροφορίες και Δωρεάν έτσι .
alldaynews Δημοσ. 18 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2014 Χωρίς antivirus δε κάνουμε τίποτα...υπάρχουν αρκετά καλά και "σχετικά ελαφρυά" εδώ περισσότερες πληροφορίες και Δωρεάν έτσι . το θέμα είναι πως έχω antivirus κατεβασα το avira αλλα δεν λέει πουθενά για update μονο ενα wizard πατωντας την πρωτη επιλογη οταν ξεκιναει
flik Δημοσ. 18 Απριλίου 2014 Δημοσ. 18 Απριλίου 2014 Το avira είναι μια χαρά λύση. Κάνε εγκατάσταση, στην αρχή θα κάνει μόνο του update κατά την εγκατάσταση δηλαδή, και μετά κάνει αυτόματα μόνο του.
trujillo2008 Δημοσ. 18 Απριλίου 2014 Δημοσ. 18 Απριλίου 2014 δοκιμασε και το panda cloud . ιδιαιτερα ελαφρυ και πολυ καλο σε detection
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα