.::NikoS::. Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Καλησπέρα, αν και δε πιστεύω πως θα έχει κάποιος την λύση κι επειδή δε μπορώ να περιμένω μέχρι αύριο που θα πάρω την samsung τηλέφωνο να βρίσω, ας πω τον προβληματισμό μου γιατί έχω τσαντιστεί ολίγον με τους ηλίθιους που έχουμε μπλέξει. Έχω δύο "προβλήματα" με την τηλεόραση καταρχήν. 1) Οι τρύπες της για την βάση δεν είναι στο κέντρο της, οπότε οποιαδήποτε βάση είναι και για μεγαλύτερα VESA από τα 200, πιθανόν να εξέχει από το πάνω μέρος της οθόνης. Στην δική μου περίπτωση δεν εξέχει οριακά, αλλά δεν είναι ομοιόμορφα μοιρασμένη η απόσταση του τσουτσουνιού της βάσης από το κατω και το πάνω μέρος της TV. 2) και πιο σημαντικό! Οι τρύπες της τηλεορασης είναι μέσα σε μία τεράστια λακούβα. Μαζί με την τηλεόραση σου δινουν κάτι πλαστικά που μπαίνουν μέσα στην λακούβα και εξέχουν και λίγο περισσότερο από το πίσω πλαστικό της τηλεόρασης ώστε να ακουμπάει μόνο σε αυτά η βάση. 3) δεν αναφέρει ΠΟΥΘΕΝΑ πόσο μήκος πρέπει να έχει η βίδα. Μόνο για το πάχος υπάρχει αναφορά για Μ8. Στο manual έχει μία φωτογραφία που δείχνει τα πλαστικά που μπαίνουν στις λακούβες (κι αυτά στο σχεδιο τους δεν μοιάζουν καν με την πραγματικότητα) και απλά "φαίνεται" πως θέλει 8,6mm επιπλέον βίδα από το πίσω μέρος του πλαστικού έως την TV. Προβλήμα με την βάση (Meliconi DR400) Διαθέτει 3 ειδών βιδών. M6x16, M8x16. M8x20. Πετάμε τις Μ6 μιας και η τηλεόραση είναι Μ8. Και πάμε! Δοκιμαστικά βάζουμε τους αποστάτες στην τηλεόραση (για να καλύψουμε την μαλακισμένη λακούβα της samsung) και από πάνω την βάση. Καμία βίδα δε φτάνει να πιάσει την τηλεόραση! Με αυτό τον τρόπο θέλει τουλάχιστον 26-27mm μήκος βίδας. Ο άλλος τρόπος είναι να μην μπουν οι κωλοαποστάτες της τηλεόρασης. Συμπέρασματα: 1) Ποιος φταίει για αυτό; Μ' αρέσει που χρησιμοποιούν όλοι πρότυπο VESA! Τα μυαλά τους και μια λύρα, καλύτερα να μου έλεγε η samsung κύριε δεν ακολουθώ κανένα πρότυπο, άρα θες συμβατή βάση. Ορίστε λοιπόν μία συμβατή βάση από την samsung! 2) Γιατί κυρία samsung έχεις ολόκληρη λακούβα και στο κέντρο έχει βάλει την υποδοχή για την βίδα; Μα πουθενά δε το έχω δει αυτό. Όσες τηλεοράσεις εχω δει ειναι flat πίσω η επιφάνεια και η τρύπα έρχεται flat με το πίσω πλαστικό. Για πιο λόγο να βάλω εγώ αποστάτες και να μην είχε φτιαγμένη την επιφάνεια της σωστά για να μην τους χρειάζεται; 3) Τι πρέπει να κάνω εγώ τελικά; Να πάω να πάρω βίδες Μ8χ26; Κι άντε να βρεις και το σωστό βήμα στο σπείρωμα. Ή να μη βάλω τους "αποστάτες" που μου παρέχει η τηλεόραση; Ευχαριστώ που ακούσατε τον πόνο μου
graphist83 Δημοσ. 17 Απριλίου 2014 Δημοσ. 17 Απριλίου 2014 Ποιον πόνο φίλε μου? Τα πράγματα ειναι άπλα. Δεν καταλαβαίνω γιατι σάστισες? Καταρχάς οι λακκούβες ειναι για να μπουν οι ειδικοί αποστάτες που παρέχονται. Αυτό δίνει την δυνατότητα η βάση να απέχει ελάχιστα χιλιοστά απο το σασί της tv. Ετσι αποφεύγουμε να το γρατζουνίσουμε, αλλά και πολλά αλλα θέματα ασφάλειας. (ειδικά εαν το σασί ειναι μεταλλικό.) Το VESA αναφέρει την απόσταση των 4 τρυπών (καναβου) που απαιτεί η εκάστοτε tv να εχει η παρεχόμενη βάση. Η διάμετρος και το μήκος των βιδών είναι άλλο θέμα. Το 80% των παρεχόμενων βάσεων τοίχου δεν δίνουν επαρκή μεγέθη βιδών. Αρα λογικό η melikoni να μην εχει απαραίτητα τόσο μακρυά βίδα. Το θετικό είναι οτι η M8 βιδα (η αλλιώς τύπου factory Μ8) είναι κλασσική βίδα που βρίσκεις σε ολα τα σεβαστά χρωματοπωλεία. Τα σπειρώματα είναι στάνταρ. Απλά θες λίγο πιο μακρυά βίδα. Αν βρεις μακρύτερη απο το κανονικό, μπορείς να βαλεις παξιμάδι ως αποστάτη απο την πάνω μεριά. Αν κατέχεις εργαλεία μπορείς να την κόψεις με τροχό, εφόσον εχεις μετρήσει με το κάτω μέρος ενός παχιμετρου το βάθος. Εαν εσυ τώρα επέλεξες βάση μεγαλύτερου VESA λογικό να εξέχει, η ακόμα να σου καλύπτει τίποτε εισόδους - εξόδους της TV. Και πάλι όμως με ενα τροχό λύνεται εύκολα. Γενικά έχοντας βάλει εκατοντάδες tv σχεδόν πάντα χρειάστηκε κάποια πατέντα, κάποιος αποστάτης κτλ. Με την λογική όμως ολα λύνονται. Το να βάλεις μια tv στον τοιχο δεν ειναι και πυρηνική φυσική, αλλα προϋποθέτει να εχεις κάποιες γνώσεις τεχνικές και σωστά εργαλεία.. 4
.::NikoS::. Δημοσ. 17 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2014 Σε ευχαριστώ για την απάντηση και πραγματικά μου δίνει θάρρος να κάνω τις πατέντες που ήδη είχα στο μυαλό μου γιατί κατέχω και εργαλεία και γνώσεις για αυτό το θέμα. Κώλωνα όμως διότι μιλάμε για μία συσκευή που γενικότερα δεν την εμπιστεύομαι και πολύ στον τοίχο και θέλω να ακολουθήσω αυτά που λέει ο κατασκευαστής. Πράγμα που φαίνεται αδύνατο στην συγκεκριμένη περίπτωση. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν να πάρω βίδα περίπου στα 27mm μήκος αλλά επειδή σαν νούμερο μου φαίνεται απίθανο να υπάρχει, μάλλον θα πάω σε 26 ή 28 (αν υπάρχει κι αυτό) και αν χρειαζόταν να έβαζα ροδέλα (αντί για το παξιμάδι που λες εσύ). Θέλω να προσπαθήσω να εξαντλήσω ολο το μήκος που μπορεί να μπει στην τηλεόραση. Το να κόψω την βίδα θέλω να το αποφύγω γιατί πιθανόν να χαλάσει το σπείρωμα στην άκρη και να δυσκολεύει στο βίδωμα ή ακόμα και να μου χαλάσει το σπείρωμα στην τηλεόραση. Καλά κι αυτό λύνεται αν έχω ήδη βάλει παξιμάδι πάνω στην βίδα και μετά το κόψιμο της το ξεβιδώσω για να το χτενίσει το σπείρωμα όπως πρέπει Γενικώς λοιπόν ιδέες είχα κι εγώ, αλλά όταν μιλάμε για αιωρούμενη τηλεόραση, δεν έχω τα κότσια να κάνω πατέντες. Η βάση λέει VESA έως 400. Έχει τρύπες και για μικρότερα, αλλά το ότι η τηλεόραση δεν έχει τις τρύπες στο κέντρο του σασί της δημιουργεί το πρόβλημα που παραλίγο να εξέχει! Το πολύ πολύ την βάζω σε κάποιες τρύπες της βάσης λίγο πιο κάτω, δε νομίζω να δημιουργήσει θέμα. Απλά δε θα ισαπέχει το πάνω μέρος με το κάτω σε σχέση με τις τρύπες. Ο αποστάτης που λέμε πρώτη φορά τον είδα. Οποια τηλεόραση έχω προσέξει από πισω ειναι φλατ, ενώ αυτή η samsung έχει λακούβα για να κουμπώσει ο αποστάτης. Δηλαδή τι θα πάθει αν γρατζουνιστεί το πλαστικό από πισω;
graphist83 Δημοσ. 17 Απριλίου 2014 Δημοσ. 17 Απριλίου 2014 Εαν η βίδα μπει τουλάχιστο 1cm+ στο σπείρωμα της tv δεν εχεις πρόβλημα. Πολυ σημαντικό να την σφίξεις καλα. Εαν θες υψίστη ασφάλεια κάλο ειναι να βάλεις αντι για ροδέλα, γροβερ. Θα ασφαλίσει την βιδα και θα την αποτρέψει απο το να χαλαρώσει. Το συνηθίζουμε σε κινούμενες κατασκευές, βραχίονες κτλ. σε σταθερές βάσεις ειναι άχρηστο. Εαν η βιδα κοπεί προσεχτικά με τροχό και οπως πολυ σωστά σκέφτηκες, την βιδώσεις πρώτα σε παξιμάδι, δεν θα εχεις θεμα με το σπείρωμα της tv. Βιδες Μ8 υπάρχουν σε 20, 25, 30mm. Μέχρι και τα 70mm ανεβαίνουν ανα 5mm μετα ανα 10mm. Θα βρεις πανεύκολα. Πχ δες εδω δεξιά την μια από τις 3 ταμπακιερες που εχω στην συλλογή μου για τις εγκαταστάσεις των tv. Πίστεψε εχω χρησιμοποιήσει ολα τα ηδη βιδών που εχω σε διάφορες εφαρμογές, πάνω απο μια φορά. Αρα μην σαστίζεις που δεν εχεις τις σωστές βίδες με την πρώτη. Σε γενικές γραμμές ο τρόπος που σκέφτεσαι είναι σωστός και δεν εμπεριέχει ιδιαίτερες πατέντες. (Που να δεις πατέντες με sony τηλεοράσεις.. Πιο κρίσιμο και δύσκολο σημείο ειναι να βάλεις σωστά τα ουπα (στηρίγματα τοίχου) πάρα το βίδωμα της βάσης στην tv. Ο τοίχος θέλει σωστό και ευγενικό τρύπημα ώστε να πιάσουν καλά οι βίδες. Τελος οι αποστάτες ειναι έξυπνη και σωστή λύση, καθώς ούτε θέλουμε να γραντζουνίζεται η συσκευή ουτε, να ακουμπά στο σασι. Ειδικά αμα βιδωθεί βραχίωνας και τραβάμε την tv μέσα έξω, η βάση τείνει να στρεβλώνει το σασί. Κάτι το οποίο αμα εφάπτεται η βάση επάνω σε αυτο ειναι επικίνδυνο για τα εντός της tv... Ναι μεν θελει μακρύτερη βίδα, αλλα μόνο αυτό.
.::NikoS::. Δημοσ. 17 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2014 Πολύ φοβάμαι πως το σπείρωμα στην τηλεόραση δεν είναι καν 1cm, ή είναι maximum 1cm... Θα το επιβεβαιώσω αύριο βέβαια. Και στο μάνουαλ δείχνει ενα σχεδιάκι που μάλλον είναι ο αποστάτης με την βίδα και όπως ανέφερα πριν δείχνει την βίδα να εξέχει 8,6mm. Στην φωτό που έβαλα στο πρώτο ποστ έχω βάλει την 20mm βίδα και εξέχει από τον αποστάτη λίγο περισσότερο από 1mm. Μέχρι τα 8,6 έχουμε ακόμα 7,6. Βίδα 27 δεν υπάρχει, αλλά η 25αρα θα ειναι πολύ μικρή. Η 30άρα ίσως μας κάνει με ροδέλα ή όντως και γκρόβερ καλύτερα γιατί αλλιώς βλέπω να ξετρυπάω κάνα πάνελ Εσένα σου φαίνονται απλά, γιατί τα έχεις κάνει πολλές φορές αλλά εγώ πρώτη φορά με τέτοια τηλεόραση αγχώνομαι. Η μοναδική που έχω βάλει και δε με απασχόλησε καν ήταν μία 20" με σταθερή κρεμαστή βάση την οποία είχε και στην συσκευασία της οπότε όλα ήταν πολύ απλά! Τέλος πάντων οι αποστάτες θα μπουν, αρκεί να πάρω κατάλληλες βίδες. Ξέρω που θα βρω βίδες δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Σε ευχαριστώ πολύ!
.::NikoS::. Δημοσ. 18 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2014 Έτοιμη η τηλεόραση. Κρέμεται πλέον περίφανη στον τοίχο Πήρα βίδες 30mm και έβαλα ροδέλα και γκροβερ. Μόνο με την ροδέλα ή μόνο με το γκρόβερ τερμάτιζε στην τηλεόραση η βίδα, ενώ έτσι ήταν οριακά κομπλέ!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα