aposporis Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Καλησπέρα. Ο κολλητός μου άνοιξε μαγαζί με γεωπονικά στη μέση του πουθενά και ευτυχώς πάει καλά! Αγοράσαμε ένα domain και στήνουμε τη σελίδα. Έχω δουλέψει λίγα πράματα σε html και μπορώ να του φτιάξω ένα καλό στατικό site. Αλλά θα ήθελα να μπορεί να προσθέτει προϊόντα και πληροφορίες χωρίς να μου στέλνει κάθε φορά τις φωτογραφίες, τα κείμενα και να γράφω κώδικα κτλ κτλ, αφού του φτιάξω τη βασική δομή. Κάτι λίγο αυτοματοποιημένο υπάρχει;
arc Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Ναι κάποιο πακέτο cms (π.χ. joomla) το οποίο απαιτεί πέρα από html/css απαιτεί php και mysql Εναλλακτικά κάποιος σου φτιάχνει κάτι custom αλλά σε κάθε περιπτωση χρειάζεσαι κάποια δυναμική γλώσσα
Zein Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Wordpress! Μπες εδω: themeforest.net και βρες ενα καλο theme αμα δε θες να μπλεξεις με κωδικα. Αν πατας live preview αμα δεις κατι που σου αρεσει στην κατηγορια wordpress θα βλεπεις πως θα ειναι περιπου η σελιδα σου. Για την περιπτωση σου θα ειναι οτι πρεπει και το WP ειναι πανευκολο στην χρηση χωρις να χρειαστει καν να σκεφτεσαι κωδικες, responsive , φορμες κτλ κτλ. Κατα 99% ολα τα προηγουμενα ειναι μεσα στο πακετο, εσυ απλα οριζεις πως και που θα μπουνε.
aposporis Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Ευχαριστώ, θα τους ρίξω μια ματιά. Προς το παρόν άνοιξα λογαριασμό στο 2freehosting.com και κάνω δοκιμές ώστε να δω τι παιζει. πάντως νόμιζα ότι το wordpress είναι για blog.
XPHSTOS_ Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Εγώ θα έλεγα ότι καιρός είναι μεταβείς σε κάτι καλύτερο...OpenCart MagentoPrestaShop ή Κάποιο μη e-commerce CMS όπως (Joomla - Drupal - Wordpress) με κάποιο eshop plugin... Αν οι παραγγελίες γίνονται μέσω email και δεν κόβονται παραστατικά online, ίσως θα ήταν καλύτερα να προτιμήσεις απλό CMS για πιο εύκολα...Αλλιώς δοκίμασε κάποιο από τα 3 πρώτα είναι καθαρά για e-commerce. 1
Zein Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 πάντως νόμιζα ότι το wordpress είναι για blog. To Wordpress ξεκινησε για blog, αλλα πλεον εγινε τοσο δημοφιλες και διαδεδομενο που μπορεις να κανεις φουλ ιστοσελιδες ,eshops, portfolios και οτι μα οτι θες με αυτο χωρις να παρει καν ο αλλος χαμπαρι (<--ο μεσος χρηστης εννοω) πως χρησιμοποιεις wp. Για παραδειγμα, αυτο το theme, εδω ειναι στην html εκδοχη του: http://themeforest.net/item/porto-responsive-html5-template/full_screen_preview/4106987 και εδω ειναι στην Wordpress εκδοχη του: http://spyropress.com/demo/?product=porto Δεν εχουν στην ουσια καμια διαφορα σχεδιαστικα, απλα με το wp δε θα χρειαστεις ουτε μιση γραμμη κωδικα
te0ne Δημοσ. 17 Απριλίου 2014 Δημοσ. 17 Απριλίου 2014 φιλε σου προτεινω DRUPAL το θεωρο μακραν το καλητερο cms με απειρεσ δυνατοτητεσ!!
mtsouk Δημοσ. 17 Απριλίου 2014 Δημοσ. 17 Απριλίου 2014 Αν έχεις χρόνο και διάθεση να γράψεις κώδικα PHP, τότε το Drupal είναι η καλύτερη επιλογή. Από την άλλη, αν δεν έχεις διάθεση να γράψεις κώδικα, τότε διάλεξε την ευκολότερη επιλογή που είναι η απλή HTML.
geomagas Δημοσ. 17 Απριλίου 2014 Δημοσ. 17 Απριλίου 2014 Αν έχεις χρόνο και διάθεση να γράψεις κώδικα PHP, τότε το Drupal είναι η καλύτερη επιλογή. Από την άλλη, αν δεν έχεις διάθεση να γράψεις κώδικα, τότε διάλεξε την ευκολότερη επιλογή που είναι η απλή HTML. Έχω γράψει και drupal modules και wordpress plugins. Η απλότητα και ευθύτητα του wordpress api δεν έχει καμία μα καμία σχέση με το λαβύρινθο του drupal. Αλλά πάλι, είναι και τι ταιριάζει στον καθένα...
aposporis Δημοσ. 17 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2014 Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας!!! :-D Όσο αφορά το κατάστημα του κολλητού μου όπως είπα έχει γεωπονικά προϊόντα, κατά κύριο λόγω λιπάσματα, στη μέση του πουθενά. Οι πελάτες του είναι όλοι αγρότες από τα γύρω χωριά οπότε προς το παρόν δε θα γίνονται αγορές μέσω ίντερνετ. (χχμμ.. εκτός και αν προωθήσω το ασύρματο δίκτυο για αγροτικές περιοχές και τα αδιάβροχα τάμπλετ και χεστώ στο τάληρο :devil: ) Προσωπικά μου αρέσει να "παίζω" με νέες τεχνολογίες. Δεδομένου ότι έχω μείνει στην HTML και το notepad όλα τα άλλα είναι νέα για εμένα. Σκεφτόμουν κάτι σε e-commerce/eshop αλλά με απενεργοποιημένη την αγορά, για την παρουσίαση των προϊόντων (μια ιδέα). Από την άλλη όπως είπα θέλω να του φτιάξω κάτι καλό και εύκολα διαχειρίσιμο μετά ώστε να μην με πρήζει κάθε τρεις και λίγο. Είπαμε κολλητός αλλά δε θα τον παντρευτώ κιόλας :lol: Να του έφτιαχνα κάτι σε HTML αλλά μετά χρειάζεται ένα εργαλείο,σαν το word, να ανοίγει νέο "έγγραφο" με βάση το default template, να φτιάχνει ότι θέλει, οπτικά όχι με κώδικα, και να το σώζει. Το να κάνει upload με το filezilla είναι απλό, ξέρει 5 πράματα από υπολογιστές. Ξέρετε κανένα τέτοιο πρόγραμμα;
parsifal Δημοσ. 17 Απριλίου 2014 Δημοσ. 17 Απριλίου 2014 Να του έφτιαχνα κάτι σε HTML αλλά μετά χρειάζεται ένα εργαλείο,σαν το word, να ανοίγει νέο "έγγραφο" με βάση το default template, να φτιάχνει ότι θέλει, οπτικά όχι με κώδικα, και να το σώζει. Το να κάνει upload με το filezilla είναι απλό, ξέρει 5 πράματα από υπολογιστές. Ξέρετε κανένα τέτοιο πρόγραμμα; Αυτά είναι ημίμετρα και όχι κατ' ανάγκη πιο εύκολα στην χρήση. Χρειάζεσαι CMS ή eCommerce πλατφόρμα, όπως είπαν και τα παληκάρια πιο πάνω. Αν σε προβληματίζει η πολυπλοκότητα των CMS: Ένα πολύ εύκολο, ελαφρύ και ευχάριστο CMS με το οποίο δούλεψα πρόσφατα είναι το GetSimpleCMS. Με τη βοήθειά του, έστησα αυτό το απλό website σε χρόνο dt. Ρίξε του μια ματιά μήπως και σου κάνει!
aposporis Δημοσ. 17 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2014 Σας ευχαριστώ πολύ όλους!!! Θα τα κοιτάξω σιγά σιγά και ελπίζω να βγάλω άκρη!
kinhthra Δημοσ. 18 Απριλίου 2014 Δημοσ. 18 Απριλίου 2014 Ευχαριστώ, θα τους ρίξω μια ματιά. Προς το παρόν άνοιξα λογαριασμό στο 2freehosting.com και κάνω δοκιμές ώστε να δω τι παιζει. πάντως νόμιζα ότι το wordpress είναι για blog. Και ποιος σου είπε ότι το wordpress είναι για blog? Το wordpress εγώ θα έλεγα οτι είναι ο καλύτερος
aposporis Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 22 Απριλίου 2014 Εδώ και μερικές μέρες "παίζω" με το GetSimpleCMS. Απλό και εύκολο. Προσωπικά έμπλεξα γιατί πήρα ένα έτοιμο theme για Html και προσπάθησα να το προσαρμόσω. Εν μέρει έκανα τη δουλειά μου. Μου άρεσε σε σχέση με το wordpress που δεν θέλει sql πχ. Μελλοντικά θα ασχοληθώ και με το wordpress αλλά για απλά project το GetSimpleCMS είναι μια χαρά. Σε ευχαριστώ parsifal !!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα