Simos805 Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Παιδιά έχω το ps3 fat και κάτι έπαθε και δεν ανοίγει βγάζει yellow light of death. Δοκίμασα να αλλάξω την θερμοαπαγωγική πάστα αλλά το πρόβλημα συνεχίζει τι να κάνω? Sent from my iPhone using Insomnia
Spawn123 Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Υπάρχουν λύσεις στο ίντερνετ όπως αυτή (συνοδευόμενη και απο detailed video): http://community.us.playstation.com/t5/PlayStation-General/YLOD-REPAIR-GUIDE-NEW/td-p/4451455 Το πρόβλημα είναι πως και να το επαναφέρεις, θα διαρκέσει για ελάχιστο καιρό μέχρι να ξανασυμβεί, ειναι temporary η κατάσταση. Δοκιμασμένο από εμένα, κράτησε κοντά στον ένα μήνα. Σε άλλους κράτησε βδομάδα, ή στην καλύτερη κάποιους παραπάνω μήνες
Simos805 Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 <p>Υπάρχουν λύσεις στο ίντερνετ όπως αυτή (συνοδευόμενη και απο detailed video):</p> <p><a data-ipb='nomediaparse' href='http://community.us.playstation.com/t5/PlayStation-General/YLOD-REPAIR-GUIDE-NEW/td-p/4451455'>http://community.us.playstation.com/t5/PlayStation-General/YLOD-REPAIR-GUIDE-NEW/td-p/4451455</a></p> <p>Το πρόβλημα είναι πως και να το επαναφέρεις, θα διαρκέσει για ελάχιστο καιρό μέχρι να ξανασυμβεί, ειναι temporary η κατάσταση.</p> <p>Δοκιμασμένο από εμένα, κράτησε κοντά στον ένα μήνα. Σε άλλους κράτησε βδομάδα, ή στην καλύτερη κάποιους παραπάνω μήνες</p>Ναι αυτό έκανα κι εγω (με το πιστολακι βεβαια) και ομως δεν έφτιαξε. Όμως δεν καταλαβαίνω τι παθαίνει και χρειάζεται να θερμανθεί και γιατί άπαξ και χαλάσει μετά δεν φτιάχνει οριστικά? Sent from my iPhone using Insomnia
mikele13- Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Ναι αυτό έκανα κι εγω (με το πιστολακι βεβαια) και ομως δεν έφτιαξε. Όμως δεν καταλαβαίνω τι παθαίνει και χρειάζεται να θερμανθεί και γιατί άπαξ και χαλάσει μετά δεν φτιάχνει οριστικά? Sent from my iPhone using Insomnia η ποιοτητα στις κολλησεις των cpu/rsx πανω στην μητρικη ειναι τραγικη. γι'αυτο και σε συνδυασμο με τις μεγαλες θερμοκρασιες που αναπτυσονται εχει ως αποτελεσμα το λεγομενο "ξεκολλημα". Μια προχειρη λυση αλλα οχι μονιμη,(οπως ανεφερε κ ο φιλος πιο πανω) ειναι το reflow δηλαδη ζεσταμα με heatgun στους 350 βαθμους για 3 εως 5 λεπτα το πολυ,πανω απο cpu/rsx και περιμενουμε να κρυωσει,κ αν ειμαστε τυχεροι, θα παιξει. Η καλυτερη λυση ειναι το reballing δηλαδη καινουριες κολλησεις απο την αρχη, αλλα θελει ειδικα εργαλεια κ χειρισμο απο ατομο που γνωριζει.
Simos805 Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Ναι αυτό έκανα κι εγω (με το πιστολακι βεβαια) και ομως δεν έφτιαξε. Όμως δεν καταλαβαίνω τι παθαίνει και χρειάζεται να θερμανθεί και γιατί άπαξ και χαλάσει μετά δεν φτιάχνει οριστικά? Sent from my iPhone using Insomnia η ποιοτητα στις κολλησεις των cpu/rsx πανω στην μητρικη ειναι τραγικη. γι'αυτο και σε συνδυασμο με τις μεγαλες θερμοκρασιες που αναπτυσονται εχει ως αποτελεσμα το λεγομενο "ξεκολλημα". Μια προχειρη λυση αλλα οχι μονιμη,(οπως ανεφερε κ ο φιλος πιο πανω) ειναι το reflow δηλαδη ζεσταμα με heatgun στους 350 βαθμους για 3 εως 5 λεπτα το πολυ,πανω απο cpu/rsx και περιμενουμε να κρυωσει,κ αν ειμαστε τυχεροι, θα παιξει. Η καλυτερη λυση ειναι το reballing δηλαδη καινουριες κολλησεις απο την αρχη, αλλα θελει ειδικα εργαλεια κ χειρισμο απο ατομο που γνωριζει. Ένα απλό πιστολάκι μαλλιών φτάνει τέτοιες τρελές θερμοκρασίες ή θα πρέπει να αγοράσω ειδικό heatgun? επίσης η συγκόλιση μήπως γίνεται με καλάι? διότι έχω τέτοιο Sent from my iPhone using Insomnia
.::NikoS::. Δημοσ. 17 Απριλίου 2014 Δημοσ. 17 Απριλίου 2014 Όχι δε φτάνει το σεσουάρ τετοια θερμοκρασία με τίποτα! Ούτε καν 200 που ίσως να έκανες και δουλεία για reflow (350 μου φαίνονται υπερβολικοί για reflow) όχι δεν γίνεται με κολλητήρι. Μιλάμε για εκατοντάδες μικρά μπαλάκια κάτω από το τσιπάκι. Θέλει θέρμανση να λιώσουν όλα, να τραβήξεις το chip από την πλακέτα να καθαρίσεις παλιές κολλήσεις και να περάσεις καινούρια "μπαλάκια" χρησιμοποιώντας το κατάλληλο stencil για το αντίστοιχο chipaki. Η διαδικασία αυτή λέγεται reballing (αν θες να το κοιτάξεις να δεις πως γινεται) Το αρχικό προβλημα δημιουργείται όταν χρησιμοποιούνται κολλήσεις lead free (χωρίς μόλυβδο γαμώ τις "Ευρωπαϊκες" προδιαγραφές λες και το να πετάξεις στα σκουπίδια το PS3 και να πάρεις καινούριο είναι καλύτερο από το να βάζανε leaded solder εξ αρχής) και εμφανίζεται πάρα μα πάρα πολύ συχνά σε κάρτες γραφικών και σε λάπτοπ!
Houndead79 Δημοσ. 17 Απριλίου 2014 Δημοσ. 17 Απριλίου 2014 Χαιρετω παιδια εχω ενα προβλημα με την κονσολα τωρα τελευταια,ειναι ενα slim 320gig και ενω το σβηνω καμια φορα δεν σβηνει και απλα βλεπω μαυρη οθωνη και η πρασινη λαμπιτσα αναβοσβηνει.Μην αρχισετε να μου λετε οτι πεθαινει δεν τρεχει τιποτε με κιτρινα φωτα,η δυνατους ανεμιστηρες.Απλα καποιες φορες αν οχι τις περισοτερες αρνειτε να σβησει.Οταν κραταω μοναχα το κουμπι πανω απο την κονσολα σβηνει,και μετα με λεει οτι δεν εκλεισε σωστα και οτι πρεπει να κανω restore το συστημα.Δεν την εχω πολλα χρονια την ρημαδα γυρω στα δυο χρονακια και τωρα παλι βγαζει αυτο,τι γινετε πια με αυτο το μηχανημα? Δεν εχω φαγωμενο τον δισκο του μιας που υπαρχουνε ελευθερα 120gig μεσα και το εκανα κανα δυο φορες restore file system τι να κανω? HEEEELP!
mikele13- Δημοσ. 17 Απριλίου 2014 Δημοσ. 17 Απριλίου 2014 το πρασινο λαμπακι που αναφερεις,ειναι το ιντερνετ,δεν εχει σχεση με το προβλημα. για σκληρος δισκος μου κανει πιο πολυ...
Simos805 Δημοσ. 17 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2014 <p>Όχι δε φτάνει το σεσουάρ τετοια θερμοκρασία με τίποτα! Ούτε καν 200 που ίσως να έκανες και δουλεία για reflow (350 μου φαίνονται υπερβολικοί για reflow)</p> <p>όχι δεν γίνεται με κολλητήρι. Μιλάμε για εκατοντάδες μικρά μπαλάκια κάτω από το τσιπάκι. Θέλει θέρμανση να λιώσουν όλα, να τραβήξεις το chip από την πλακέτα να καθαρίσεις παλιές κολλήσεις και να περάσεις καινούρια "μπαλάκια" χρησιμοποιώντας το κατάλληλο stencil για το αντίστοιχο chipaki. Η διαδικασία αυτή λέγεται reballing (αν θες να το κοιτάξεις να δεις πως γινεται) </p> <p>Το αρχικό προβλημα δημιουργείται όταν χρησιμοποιούνται κολλήσεις lead free (χωρίς μόλυβδο γαμώ τις "Ευρωπαϊκες" προδιαγραφές λες και το να πετάξεις στα σκουπίδια το PS3 και να πάρεις καινούριο είναι καλύτερο από το να βάζανε leaded solder εξ αρχής) και εμφανίζεται πάρα μα πάρα πολύ συχνά σε κάρτες γραφικών και σε λάπτοπ! </p>Είδα στο youtube και κατάλαβα ακριβώς πως γίνεται. Θα μπορούσα να το κάνω αν δε χρειαζόταν αυτό το μηχάνημα για να ξεκολήσει το τσιπάκι από τη μητρική. Υπάρχει κάποιος πιο προσιτός τρόπος να γίνει αυτό ? διότι στο ebay βρήκα reball kit με στένσιλ κλπ. Sent from my iPhone using Insomnia
panbil Δημοσ. 17 Απριλίου 2014 Δημοσ. 17 Απριλίου 2014 δυστυχως δεν υπαρχει κατι για να το κανις μονος εκτος αν αγορασεις μηχανημα που στην καλυτερη ξεκιναει απο 900Ε δεν αξιζει οπως καταλαβαινεις αν δεν θελεις να το δωσεις σε καποιον να στο επισκευασει μπορεις να το πουλησει ςοσο-οσο και να συμπληρωσεις να παρεις καινουριο ή ελαφρως μεταχειρισμενο απο καποια αγγελια εδω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα