Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
δεν ξερω τι να παρω απο την μια λεω να την βγαλω φθηνα με κανα 70-80 https://www.skroutz.gr/s/2150811/Trust-GXT-38-2-1-Subwoofer-Speaker-Set.html και απο την αλλη ψαχνω κανενα κανενα 8-10ιντσο ενεργο ζευγαρι και η μονη καλη επιλογη που βρηκα https://www.skroutz.gr/s/3092393/Skytec-SPB-8.html ή https://www.skroutz.gr/s/3343830/Skytec-SPA-800-PA.html και μετα λεω σε αυτα τα λεφτα περνω https://www.skroutz.gr/s/315364/Logitech-Speaker-System-Z623.html αλλα στο forum διαβασα οτι δεν κανουν αυτες οι πλαστικουρες τις logitech

τι θα μου προτινατε ? ευχαριστω

Δημοσ.

Αποφάσισε πρώτα το τι ηχεία χρειάζεσαι/θέλεις, για ποια χρήση τα θέλεις και μιλάμε ξανά, διότι με τις ...εναλλακτικές επιλογές που παρουσιάζεις, είναι σα να ρωτάς: «Τι να πάρω; Hummer ή smart;»

Με τι κριτήρια να σε συμβουλέψει κανείς, όταν «παίζεις» μεταξύ desktop speakers και 15κιλων «ψυγείων»;

Δημοσ.

θελω να ακουω δυνατα μουσικη κ τα deskop δεν νομιζω να με καλυπτουν. θελω ενταση :P

Τώρα συνεννοηθήκαμε. Αν το ζητούμενο για 'σένα είναι η - μεγάλη... - ένταση και μόνο, πας σε κάποια από τα ...ψυγεία που λίνκαρες (ή κάποια ανάλογου στυλ) και καθαρίζεις. Μην περιμένεις πιστότητα βέβαια, καθώς δεν είναι hi-fi ηχεία (τα συγκεκριμένα δεν ξέρω αν κάνουν καν για μουσική, έστω και χωρίς απαιτήσεις πιστότητας...κάτι για ...karaoke και για χρήση σε ...εκθεσιακούς χώρους διαβάζω στη σελίδα τους και μπερδεύομαι...)

Αν όμως, εκτός απ' το να κουφαθείς μια ώρα αρχύτερα, σ' ενδιαφέρει και το να ακούς σωστά μουσική, τα θεωρώ πεταμένα λεφτά.  

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πλέον τα περισσότερα σοβαρά ηχεία pc >60άρικου βγάζουν υψηλές στάθμες ήχου. Ακόμα και φθηνά speakers 2.0 και 2.1 μπορεί να βγάλουν υψηλές στάθμες.

Αν τώρα θές εκτός απο εντάσεις, ποιότητα και ανάλυση ήχου(στερεοφωνική εικόνα, sound stage ή οπως αλλιώς λέγεται) πας σε ηχεία 2.0 monitor αυτοενισχυόμενα.

(krk, m-audio, samson, behringer κ.α)

Υπάρχουν και συμβατικές μάρκες με 2.0 όχι μόνιτορ, κάτι που σημαίνει λιγότερο πιστός και περισσότερο τονισμένος-χρωματισμένος προς τα θέλω του απλού ακροατή ήχος (άλλες φορές προς μπάσο, άλλες φορές προς γλυκές μεσαίες). Σε αυτήν την κατηγορία βάζω τα creative gigaworks, τα bose companion, αλλά και διάφορα αυτοενισχυόμενα 2.0 πολλών απο τους κατασκευαστές που βγάζουν ηχεία τύπου monitor ή παθητικά hi-fi (audioengine, tannoy,kef ή τα ενεργά της δικιά μας roister).

Εδω μετά αυτόν τον διαχωρισμό μπορώ να πω πως τα monitor ηχεία τις περισσότερες φορές με κουράζουν, αλλά κάτι krk vxt 4" και τα παλιά κλασικά m-audio AV-30 και AV-40 μου αρέσουν πολύ και θα τα χρησιμοποιούσα ανετότατα και για καθημερινή χρήση hi-fi.

Συνήθως τα παραπάνω ηχεία στην κατηγορία κόστους που θέλουμε ή αντέχουμε να πληρώσουμε (ο ήχος είναι πολύ ακριβό σπόρ) εχουν μικρά woofer το πολύ 5" με αποτέλεσμα να μην εχουμε και πολύ μπάσο...

Αν προσθέσουμε κάποιο αξιόλογο sub 8 - 10" στο παραπάνω σύστημα που εχουμε βρεί και μας ικανοποιεί πιθανότητα να ικανοποιηθούμε και στο μπάσο και να χωρέψει και κανένας στο πάρτυ που θα κάνουμε με το εν λόγο σετ. 

Τα pc 2.1 ήχοσυστήματα δεν είναι τπτ παραπάνω απο ενα σετάκι φθηνών 2.0 ηχείων συνήθως μάπα με ενα φθηνό subάκι μάπα κι αυτό.(και γι αυτό το λόγο και το τελικό αποτέλεσμα είναι φθηνό αλλά μάπα...) 

Αν το σύστημα είναι αρκούντος ακριβό όπως πχ. κάποια edifier ή ακόμα ακριβότερα κάποια bose το αποτέσμα μπορεί να είναι ικανοποιητικό αρκεί κατά την άποψη μου να μην επισκιάζει το μπάσο όλες τις άλλες συχνότητες και να είναι καλό μουσικό μπάσο. Επειδή ο ήχος είναι υποκειμενικό θέμα σε άλλον μπορεί να αρέσει αυτή η υπερβολή του μπάσου... 

Υπάρχουν και τα αντίστοιχα 5.1 surround που ουσιαστικά είναι 2.1 με άλλα 2 ηχεία για πίσω ή στο πλάι του ακροατή συν ενα κεντρικό για τους διαλόγους και εχουν καθαρά χρήση gaming - movies και γενικότερα home entertainment. Ονομάζονται και home cinema ηχεία και εχουν βγεί σειρές και απο γνωστά brands καταναλωτικών συσκευών που βγάζουν τα πάντα lg, sony, samsung, και απο εταιρείες που ασχολούνται σοβαρά μόνο με τον ήχο. (B&W,Tannoy,Kef, Crystall audio, Roister και πολλές άλλες ...)  

Προτασή μου, τα audioengine a2+ με βασούλες απο το ειδικό αφρολεξ που δίνουν την απαραίτητη κλίση προς τα πανω αν κυμανθείς στα ~200 ευρό και τα creative t20 αν πας πιο χαμηλά στα 70 ευρό και παίξεις με την κάρτα ήχου που ήδη εχεις.

Δεν είναι λίγα το ξέρω αλλά και στον ήχο ότι δίνεις παίρνεις...

Επεξ/σία από yiannis_1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...