Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά. Στο PC έχω 1 SSD που έχει τα Windows 7, και έναν σκληρό 1TB για όλα τα υπόλοιπα.

Πρόσφατα αγόρασα άλλον έναν άλλον σκληρό 500GB και του έχω περάσει μέσα Linux και MAC OSX, άρα το PC είναι triple boot. Επειδή κυρίως χρησιμοποιώ τα Windows, και ο 500άρης σκληρός δεν έχει ΚΑΜΙΑ λειτουργικότητα μέσα από windows (προφανώς τα win δεν διαβάζουν τα partitions των άλλων 2 λειτουργικών), θέλω όταν είμαι στα windows ο 500άρης να σβήνει. Όπως κάνει ο 1TB όταν δεν τον χρησιμοποιώ. Τα windows είναι ρυθμισμένα μετά από 30 λεπτά να σβήνουν τους idle σκληρούς αλλά τον 500αρη δεν τον σβήνουν.

Έχω δοκιμάσει να απενεργοποιήσω τον δίσκο από το device manager αλλά συνεχίζει να δουλεύει (τον ακούω), και απλά δεν φαίνεται στο My Computer.

Υπάρχει τρόπος να τον κάνω force power off μέσα απ τα windows? Η "λύση" που χρησιμοποιώ μέχρι στιγμής είναι να του αποσυνδέω το ρεύμα, αλλά επειδή βαριέμαι να ανοίγω το κουτί κάθε λίγο, ή απλά δεν χρησιμοποιώ τα άλλα 2 λειτουργικά η παρατάω τον σκληρό να δουλεύει χωρίς τον χρησιμοποιώ. Έχει κανένας καμία καλύτερη πρόταση? ;)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...