sharkmen Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Καλησπέρα έχω έναν WD5000AAKS ο οποίος σταμάτησε να λειτουργεί, τον έβγαλα πήρα από το e-bay μια πλακέτα 2061-701477-800 AB XS 4004 4PA2 7 0002280 7 282, αυτή που είχε ήταν 2061-701477-800 XT 4004 QCV4 7 0001360 7 361, όταν την τοποθέτησα άρχισε να λειτουργεί ο σκληρός δίσκος, το άσχημο ήταν ότι δεν τον έβλεπε ο υπολογιστής αλλά ούτε και άλλοι που δοκίμασα , θα με βοηθούσατε πολύ αν μπορούσατε να μου δώσετε μια λύση για το πρόβλημα, σας ευχαριστώ πολύ.
dobro Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 δυστυχως αγορασες λαθος πλακετα....λογικο γιατι εψαξες σιγουρα με το σειριακο αριθμο που εχει το ασπρο αυτοκολητο της πλακετας σου και οχι με τον αριθμο της ,που ειναι διπλα στο sata ΒΥΣΜΑ με σκουρο πρασινο που γραφει και το rev (A) της.επειδη είναι η blue σειρα ....θα βρεις και στην ελλαδα .ειχανε πουληθει παρα πολυ.επειδη την ειχα πατησει και εγω στοΝ ιδιο, εκανα αυτοΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΥΣΗ ΜΟΥ) γυριζε ο δισκος συνεχεια και η θερμοκρασια στα φουλ ...χωρις να τον αναγνωριζει.....πηρα το δισκο , τον τυλιξα καλα και τον εβαλα στην καταψυξη.....μετα απο ωρες τον συνδεω (κανεις και μια προσευχη) και δουλεψε για 15΄ μεχρι που πηρα τα αρχεια μου ....μετα σκουπιδια.
sharkmen Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Σ' ευχαριστώ για την απάντηση σου. Να σου πω ότι κοίταξα τον αριθμό που είναι δίπλα στο sata βύσμα και είναι ακριβώς ο ίδιος, Αν δε βρω άλλη λύση στο τέλος θα κάνω και αυτό που λες με την κατάψυξη (το έχω ακούσει και από άλλους) και μακάρι να πάρω τα αρχεία που υπάρχουν.
doakes Δημοσ. 17 Απριλίου 2014 Δημοσ. 17 Απριλίου 2014 Μην τον βαλεις στην καταψυξη θα τον καταστρεψεις τελειως τον δισκο.Αυτο που πρεπει να κανεις ειναι να ξεκολλησεις το ROM chip απ'την παλια σου πλακετα και να το κολλησεις στην καινουργια! Αν το κανεις αυτο θα αναγνωριστει κανονικα ο δισκος.Μερικοι πωλητες στο ebay δεχονται να τους στειλεις πρωτα την παλια πλακετα ξεκολλανε το ROM chip και το βαζουν στην καινουργια χωρις εξτρα κοστος.
sharkmen Δημοσ. 17 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2014 Ναι το υπέθεσα και αυτό αλλά είναι αρκετά δύσκολο έως απίθανο να ξεκολλήσει το παλιό rom chip από τη παλιά πλακέτα για να μπει στην καινούρια πλακέτα θέλει ειδικά εργαλεία και δεν τα έχω, ίσως επικοινωνήσω με τον πωλητή στο e-bay για να μου πουν τη διαδικασία να τους τα στείλω και να το κάνουν αν δε βρω άλλο τρόπο. Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα