antwnic4 Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Καλησπέρα. Εδώ και ούτε ένα χρόνο, έχω κάνει ολική αναβάθμιση στον υπολογιστή μου εκτός απο τον δευτερεύον σκληρό. Κάτι μήνες τώρα παρατηρώ ότι όταν ανοίγω τον υπολογιστή, ενώ ανοίγει περίπου όσο γρήγορα σε σχέση με όταν τον έφτιαξα (από το πάτημα του κουμπιού, δηλαδή, κάνει περίπου 20-30 δευτερόλεπτα να εμφανίσει την επιφάνεια εργασίας), μόλις δείξει την επιφάνεια εργασίας, για 2-3 δευτερόλεπτα μπορώ να ανοίξω κανονικά ό,τι φάκελο ή πρόγραμμα θέλω. Όμως, είτε ανοίξω είτε όχι, μετά από τα 2-3 δευτερόλεπτα κολλάει και ασπρίζουν τα εικονίδια της επιφάνειας εργασίας και της taskbar για 5 δευτερόλεπτα περίπου και δεν μπορώ να κουνήσω ούτε το ποντίκι. Το λειτουργικό το έχω σε ssd και δεν έχω παρατηρήσει κάποιο άλλο πρόβλημα εκτός από αυτό στον ssd. Πριν 2 βδομάδες περίπου, κατέβασα το hawken(mmo), ενώ έπαιζα το tutorial, είπα να ανεβάσω τις ρυθμίσεις (κάρτα γραφικών έχω την sapphire 7870). Μόλις τις ανέβασα τέρμα, άρχισε να κολλάει. Μαύριζε αμέσως η οθόνη και έδειχνε για ένα δευτερόλεπτο το gameplay και μετά ξαναμαύριζε κλπ. Ακόμα και οταν έκανα alt tab μαύριζε και στο desktop. Τελικά χαμήλωσα όλες τις ρυθμίσεις ένα επίπεδο πιο κάτω και έφτιαξε. Σήμερα έπαιζα ένα άλλο παιχνίδι mmo, το raiderz, το οποίο παρεμπιπτόντως έχει ένα πρόβλημα με τις shadows και τις adm καρτες, που κάνει glitches αν ρυθμιστεί ψηλά η ρύθμιση αυτή. Ενώ έπαιζα, ανέβασα τις ρυθμίσεις shadows στο τέρμα, για δοκιμή και αντί να βγάλει glitches συνέχισε να παίζει μέχρι που έπαθε, το ίδιο με πριν. Μόλις κατάφερα να το κλείσω, άνοιξα το hwmonitor και είδα ότι οι θερμοκρασίες του επεξεργαστη(i5 3470 με stock cooler) είχαν φτάσει τους 105C. Αμέσως μόλις έκλεισε το παιχνίδι, οι θερμοκρασίες επέστρεψαν στους 30C περίπου. Τώρα όμως ακόμα και αν το ανοίξω με τις χαμηλότερες ρυθμίσεις, ο cpu φτάνει κάθε φορα τους 105C, ενώ σε άλλα όπως το assassins creed 4 και το rome total war 2 φτάνει τους 50C στο 5λεπτο. Ευχαριστώ και συγγνώμη για το υπερβολικά μεγάλο post.
antwnic4 Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 εχεις κανει crossfire η SLI? Όχι και έχω κάνει overclock την 7870 1100/1220 με το msi afterburner και οι θερμοκρασιες της σπάνια φτάνουν τους 60C. Edit: Ξέχασα να πω, ότι έτρεξα πριν 2-3 μέρες το intelburntest, στο high η θερμοκρασια της cpu έφτασε περίπου 70C και το σταμάτησα πριν τελειώσει.
trek Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 105c πάει μόνο στο raiderz, ενώ στα υπόλοιπα είναι μόνο 50c? Πολύ περίεργο Για τσέκαρε πρώτα αν πατάει καλά η ψύκτρα του επεξεργαστή και μετά κάνε ένα stress test με aida64 με ανοιχτό το cpu volt monitor μπας και δίνει τίποτα τρελά volt η μητρική υπο φόρτο (αν και ψιλο-χλωμό το κόβω να είναι αυτό το πρόβλημα).
antwnic4 Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 105c πάει μόνο στο raiderz, ενώ στα υπόλοιπα είναι μόνο 50c? Πολύ περίεργο Για τσέκαρε πρώτα αν πατάει καλά η ψύκτρα του επεξεργαστή και μετά κάνε ένα stress test με aida64 με ανοιχτό το cpu volt monitor μπας και δίνει τίποτα τρελά volt η μητρική υπο φόρτο (αν και ψιλο-χλωμό το κόβω να είναι αυτό το πρόβλημα). Οκ, αλλά από πόσο και πάνω είναι τα "τρελά" volt; Edit: Μόλις τώρα μου έβγαλε αυτό το intel burntest στο very high: Edit2: Έτρεξα το aida64, αλλά σταμάτησε σχεδόν αμέσως και έβγαλε μήνυμα hardware failure detected
trek Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Οι μετρήσεις φαίνονται καλές, εκτός απο το vin1 (που νομίζω είναι η ram) και μου φαίνονται πολύ υψηλές για ddr3. Για μπές λίγο στο bios και φόρτωσε τις default ρυθμίσεις.
antwnic4 Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Οι μετρήσεις φαίνονται καλές, εκτός απο το vin1 (που νομίζω είναι η ram) και μου φαίνονται πολύ υψηλές για ddr3. Για μπές λίγο στο bios και φόρτωσε τις default ρυθμίσεις. Μπήκα και δε βρήκα κάτι για default. Όλα ειναι στο auto εκτος το volt που νομιζω ειναι 1.600, αλλά έχει ρύθμιση auto.
trek Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 χμμ..παίζει τότε να είναι και κάποιο bug του hwmonitor. Κάνε και ένα memtest για να δεις αν βγάλει κανα error και βλέπουμε μετά τι άλλο μπορεί να φταίει. υγ: Mήπως αυτό το 105 που ανέφερες στην αρχή είναι η θερμοκρασία σε farenheit και οχι σε Κελσίου (?), γιατί οι μετρήσεις άλλα λένε.
sotkiritsis Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 αν έχεις κάνει overclock στον επεξεργαστή βάλτον stok πάλι και δες πως συμπεριφερεται .αν όχι τότε εγώ πιστεύω ότι δεν πατάει καλά η ψυχτρα βγαλτην κοίτα μήπως έχει σπάσει κάνα ποδαράκι καθάρισε την θερμοαγωγιμη με χαρτοπετσέτα και οινόπνευμα ξανά βάλε καινούργια και κούμπωσε την ψυχτρα πάλι. για να μπουν οι στοκ ρυθμίσεις στο bios κανε τα εξης. βγάλε το pc από το ρεύμα. βγάλε την μπαταριά που είναι πάνω στη μητρική. πάτα κάνα δυο φορές το κουμπί που ανάβει το pc.άστο 5 λεπτά. βάλε μπαταρία καλώδιο, άνοιξε το pc μπες στο bios και πάτα optimized default.
antwnic4 Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 χμμ..παίζει τότε να είναι και κάποιο bug του hwmonitor. Κάνε και ένα memtest για να δεις αν βγάλει κανα error και βλέπουμε μετά τι άλλο μπορεί να φταίει. υγ: Mήπως αυτό το 105 που ανέφερες στην αρχή είναι η θερμοκρασία σε farenheit και οχι σε Κελσίου (?), γιατί οι μετρήσεις άλλα λένε. To memtest από ότι θυμάμαι παίρνει αρκετή ώρα, οπότε ίσως να μπορέσω αύριο το πρωί. Οι βαθμοί είναι κελσίου. αν έχεις κάνει overclock στον επεξεργαστή βάλτον stok πάλι και δες πως συμπεριφερεται .αν όχι τότε εγώ πιστεύω ότι δεν πατάει καλά η ψυχτρα βγαλτην κοίτα μήπως έχει σπάσει κάνα ποδαράκι καθάρισε την θερμοαγωγιμη με χαρτοπετσέτα και οινόπνευμα ξανά βάλε καινούργια και κούμπωσε την ψυχτρα πάλι. για να μπουν οι στοκ ρυθμίσεις στο bios κανε τα εξης. βγάλε το pc από το ρεύμα. βγάλε την μπαταριά που είναι πάνω στη μητρική. πάτα κάνα δυο φορές το κουμπί που ανάβει το pc.άστο 5 λεπτά. βάλε μπαταρία καλώδιο, άνοιξε το pc μπες στο bios και πάτα optimized default. Πάστα άλλη δεν έχω, ο επεξεργαστής είχε πάνω όταν τον αγόρασα και απλά έβαλα το ανεμηστιράκι, το οποίο πιστεύω πατάει καλά, γιατί είναι πολύ σταθερό όταν το κουνάω. Θα το κάνω αυτό με τις στοκ, αλλά δε θυμάμαι αν είδα στο bios της μητρικής optimized default. Η μητρική είναι η asrock h77 pro4/mvp.
antwnic4 Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Έτρεξα το memtest, μου έβγαζε errors απο το 4ο test και μετά, κάπου στα 82, το 6ο νομίζω είχε 50κατι και ένα error στη μέση αριστερά της οθόνης, αλλά δε θυμάμαι τι έλεγε Δε βρίσκω όμως κάποιο log για να το δείξω εδώ.
Thanos1972 Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 δεν χρειαζετε να δειξεις τιποτα απο την στιγμη που εβγαλε error.τωρα,εαν ειναι κιτ οι μνημες,επιστρεφεις ολο το κιτ. εαν δεν ειναι κιτ και ειναι ξεχωριστα dimmακια αγορασμενα ενα ενα τα δοκιμαζεις ενα ενα με το memtest για να δεις πιο ειναι το προβλημα.
antwnic4 Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Κιτ ήτανε οι μνήμες. Αλλά και πάλι τεράστια ταλαιπωρία. Δηλαδή για να μου λυθούν οι απορίες, το πρόβλημα όταν ανοίγει ο υπολογιστής, οι θερμοκρασίες στο παιχνίδι, και γενικά ένα lag που βλέπω στον υπολογιστή όταν έχω πολλές καρτέλες στο chrome ή mozilla ανοικτές ή τώρα που παίζω minecraft και κολλάει την ώρα που γυρνάω, οφείλεται στις μνήμες; Αν ναι, τοτε να τις γυρίσω το συντομότερο. Αν όχι θα το αφήσω μέχρι Ιούνιο.
sotkiritsis Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 εκτός από τις θερμοκρασίες στο παιχνίδι που σου εχω πει παραπάνω τι να κάνεις τα άλλα ναι είναι από τις μνήμες κατά 99% .
antwnic4 Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Οκ θα ζητήσω RMA, αλλά από το μαγαζί που τις είχα πάρει δεν τις έχουν πλέον, αντίθετα έχουν Site: αυτές , ενώ οι δικές μου είναι οι Crucial 2x4GB Ballistix Tactical 1866MHz. Θα ζητήσω να μου δώσουν τις ίδιες που έχω, ή μία από αυτές που πουλάει τώρα; Edit: Όταν τις είχα πάρει τις είχαν σε προσφορά νομίζω 51€, ενώ η τιμή τους είναι γύρω στα 75-80€. Edit2: Από ότι είδα μόλις, το παιχνίδι μάλλον buggαρει το hwmonitor, γιατί κατέβασα το utility της μητρικής για overclock του επεξεργαστή και η θερμοκρασία έμενε στους 40 περίπου βαθμούς, ενώ το hwmonitor έδειχνε 105.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα